Paul Stassino: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

The Magus

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Guy Green. Met o.a. Anthony Quinn, Michael Caine, Candice Bergen, Anna Karina en Paul Stassino.

Een pretentieuze, hopeloos verwarrende geschiedenis over een magi[KA3]er of tovenaar (Quinn) die het lot van Caine probeert te sturen als deze op een Grieks eiland arriveert. Een in aanvang leuk verhaal vol doolhoven, maar later zonder afwisseling langdradig.

That Riviera Touch

1966 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Eric Morecambe, Ernie Wise, Suzanne Lloyd, Paul Stassino en Armand Mestral.

De Britse komieken Eric Morecambe en Ernie Wise waren in Engeland al erg populair van televisie toen ze hun filmcarrière startten. Omde een of andere reden moesten al hun vijf films (van 1965 tot 1968) parodieën op James Bond zijn. Zo ook hun laatste, That Riviera touch. Cameraman Otto Heller (Peeping Tom)geeft de komieken de benodigde stijlvolle spionage-look. De twee zijn als Eric en Erniein de Franse Rivièra op vakantie, waar ze ingezet worden door juwelendief Le Pirate (Paul Stassino) en zijn handlangster Claudette (Sue Lloyd). Claudette windt de sukkels om haar vinger zodat pas enige lijken verder Eric en Ernie zich vragen gaan stellen.

Sands of Beersheba

1966 |

Verenigde Staten 1966. Alexander Ramati. Met o.a. Diane Baker, David Opatoshu, Tom Bell en Paul Stassino.

Pretentieuze weergave van het conflict tussen Absalom (Bell) en David (Opatoshu), gefilmd in Israël. Het verdrinkt in een filosofie over het Israëlisch-Arabische conflict.

Where the Spies Are

1965 | Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1965. Thriller van Val Guest. Met o.a. David Niven, Françoise Dorléac, John Le Mesurier, Cyril Cusack en Eric Pohlmann.

Een geslaagde vermenging van droge komedie en thriller in een verhaal over een arts die tot spionage gedwongen wordt. Een goede rolbezetting versterkt het prima gegeven. Wolf Mankowitz, James Leasor en regisseur Guest bewerkten een roman van Leasor tot scenario. Camerawerk van Arthur Grant.

The High Bright Sun

1965 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Avonturenfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Dirk Bogarde, George Chakiris, Susan Strasberg, Denholm Elliott en Grégoire Aslan.

Op Cyprus woedt rond 1957 het verzet tegen de Britse bezetter in alle hevigheid. Amerikaanse Strassberg is op bezoek bij vrienden van haar ouders. Ze beseft niet dat ze in een bolwerk van de terroristen zit en weigert Britse officier Bogarde alle medewerking. Tot ze verliefd op hem wordt en inziet dat wat de knappe Chakiris uithaalt, niet echt door de beugel kan. Het is vooral deze love-story die een groot deel van de film verknoeit. Scenarioschrijver Ian Stuart Black, die zich liet inspireren door zijn eigen roman, had zich beter wat meer kunnen verdiepen in de Brits-Cypriotische wanverhouding. Mooie fotografie op locatie van Ernest Steward. In Amerika ingekort tot 101m en uitgebracht onder de titel MCGUIRE GO HOME. Op video is de film ook te vinden onder de titel A DATE WITH DEATH: THE HIGH BRIGHT SUN.

The Moon-Spinners

1964 | Avonturenfilm, Thriller, Komedie, Familiefilm, Mysterie, Romantiek

Verenigde Staten 1964. Avonturenfilm van James Neilson. Met o.a. Pola Negri, Irene Papas, Sheila Hancock, Paul Stassino en Joan Greenwood.

Twee Engelse blondjes, tante Greenwood en nichtje Mills raken tijdens de vakantie in een schilderachtig dorpje op Kreta betrokken bij de juwelensmokkel van schurk Wallach, die ook in hetzelfde hotel van de onvriendelijke Papas logeert. Engelsman McEnery is de antagonist van Wallach. Disney's poging een thriller te maken is uitgelopen op een luchtig geheel, dat niet onaardig is, maar het is geen echte suspense. Negri (haar eerste rol sinds 1943) zet een 'aardige' boosdoenster neer. Het was meteen ook haar laatste rol, hoewel zij tot aan haar dood in 1987 bleef hopen op filmaanbiedingen.

Stolen Hours

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Susan Hayward, Edward Judd, Paul Rogers, Robert Bacon en Paul Stassino.

Hayward neemt Dark Victory van Bette Davis over, verplaatst het naar het Engeland van heden om er de vrouw te spelen met een dodelijke ziekte die nog alles uit het leven probeert te halen wat zij kan. De originele film is in alle opzichten superieur. Scenario van Jessamyn West en Joseph Hayes. Camerawerk van Harry Waxman.

Man Detained

1961 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1961. Misdaad van Robert Tronson. Met o.a. Bernard Archard, Elvi Hale, Paul Stassino en Michael Coles.

Een kort Edgar Wallace-verhaal dat leuk wordt door de rol van Hale als secretaresse die een valsemuntersbende en moord te lijf gaat.

The Stranglers of Bombay

1960 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Andrew Cruickshank, Marne Maitland, Guy Rolfe, Paul Stassino en Jan Holden.

Gruwelijk verhaal over fanatieke Indiërs die de Engelsen uit hun handelsposten proberen te verjagen. De enge scène waarin Devereux als indiaas meisje toekijkt hoe een slang in de richting van Rolfe kronkelt, bezorgt de toeschouwer kippevel en doen de koude rillingen over diens rug gaan. Een goede rolbezetting ondersteund door strakke regie. Scenario van David Zelag Goodman.

The Invisible Man: The Gun Runners

1959 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Avonturenfilm van Peter Maxwell. Met o.a. Louise Allbritton, Bruce Seton, Paul Stassino, Charles Hill en Laurence Taylor.

Zena Fleming (Allbritton) is lid van een overheidsorgaan dat toezicht houdt op de internationale wapenhandel. Bij een bezoek met een aantal collega's aan een klein Arabisch land krijgt ze het vermoeden dat een handelaar in citrusvruchten tevens wapens smokkelt. Ze vraagt de onzichtbare Peter Brady haar te helpen om de man te ontmaskeren. Zena reist als toeriste naar het betreffende land. Vrijwel onmiddellijk na aankomst wordt ze bedreigd door een onguur sujet, dat haar de raad geeft het land zo vlug mogelijk te verlaten. Routine-aflevering van de serie, die veelbelovend begon maar geleidelijk inzakt. Je beseft al vlug hoe de vork in de steel zit. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Brendan Stafford. Aflevering 20 van 39.

Great Van Robbery

1959 | Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Max Varnel. Met o.a. Denis Shaw, Kay Callard, Tony Quinn, Philip Saville en Geoffrey Hibbert.

Ouderwetse Britse B-film over Caesar Smith (Shaw) van Interpol, die de buit van honderdvijftigduizend pond (ca vijf miljoen Euro) van een overval op de Engelse munt traceert van Rio de Janeiro, waar een deel opdook om een partij koffie te betalen, via Rome en Parijs terug naar Londen. En reken maar: de misdaad loont niet! Scenario van Brian Clemens en Eldon Howard, al staat slechts op de credits vermeld dat ze alleen maar het verhaal bedachten. Het camerawerk is van James Wilson. Ook de muziek van Edwin T. Astley, Albert Elms en Leon Young staat niet op de aftiteling. Nicolas Roeg, staat als 'camera operator' Nick Roeg op de eindaftiteling vermeld. Een routine job van veelfilmer Varnel.