Leo Slezak: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Operette

1940 | Muziek

Duitsland 1940. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Maria Holst, Paul Hörbiger, Dora Komar en Leo Slezak.

Het schoolvoorbeeld van een Weense operettefilm met een stroom van melodie[KA3]en van Strauss, Mill[KA3]ocker en Supp[KA1]e en het bekende verhaaltje over een theaterdirectrice en een operetteregisseur. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Golowin geht durch die Stadt

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Carl Raddatz, Anneliese Uhlig, Leo Slezak en Trude Hesterberg.

Een Weense arts wordt voor een voortvluchtige oplichter aangezien en gaat jacht maken op zijn misdadige dubbelganger. Niet onaardig, maar lang voor het einde weet de toeschouwer al hoe de vork in de steel zit en dan is de spanning eraf.

Der Herr im Haus

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Heinz Helbig. Met o.a. Hans Moser, Maria Andergast, Leo Slezak, Hans Junkermann en Fritz Odemar.

Een huismeester zorgt ervoor dat twee jonge mensen het geluk vinden en dat een oplichter wordt ontmaskerd. Na een wat trage aanloop ontwikkelen de gebeurtenissen zich in een vlot tempo. Hans Moser is het hartveroverende middelpunt. Scenario van Jakob Geis en Heinz Helbig. Camerawerk van Karl Puth.

Frau am Steuer

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Lotte Spira, Willy Fritsch, Rudolf Platte en Leo Slezak.

Wat nog nooit gebeurde, gebeurt dan nu: eindelijk krijgen 'die Harvey' en 'der Fritsch' elkaar niet pas aan 't slot van de film, maar aan het begin. Het loopt fout als Willy werkeloos wordt en Lilian voor het inkomen zorgt. Als haar baas hiervan hoort, worden de zaken natuurlijk spoedig omgedraaid want zoiets kón anno 1939 in Hitler-Duitsland niet! Harvey's laatste Duitse film na haar slaande ruzie met regisseur Martin en onmin met Goebbels die weigerde haar nog langer in Engelse ponden uit te betalen.

Es war eine rauschende Ballnacht

1939 | Muziek, Biografie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Carl Froelich en Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Marika Rökk, Hans Stüwe, Aribert Wäscher en Fritz Rasp.

Allerlei liefdesperikelen rondom Tsjaikowsky die er maar niet uitkomt en dus, eenzaam en bedroefd, de 'Pathétique' gaat componeren. Melodrama op grote schaal en zonder een greintje bekommernis om historische feiten. Het scenario is van Geza von Cziffra, Frank Thiess, Georg Wittuhn en Jean Victor. Camerwerk van Franz Weihmayr.

Heimat

1938 | Musical, Drama

Duitsland 1938. Musical van Carl Froelich. Met o.a. Zarah Leander, Heinrich George, Lina Carstens, Leo Slezak en Ruth Hellberg.

Omstreeks 1900 keert een beroemd geworden zangeres in haar vaderland terug en verzoent zich met haar vader. Liedjes 'Drei Sterne sah ich scheinen' en 'Eine Frau wird erst schön durch die Liebe'. Nou, dan weet je het wel. De film kwam zo goed in de fascistische kraam van pas dat de Italianen zowel als de Duitsers er verschillende prijzen aan gaven. Door de lens keek Franz Weihmayr. Naar een toneelstuk van Hermann Sudermann, bewerkt door Harald Braun.

Wiener Fiakerlied

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Leo Slezak, Annie Rosar, Lizzi Holzschuh, Hans Holt en Rudolf Carl.

De problemen van een Weense koetsier met schulden lijken alleen maar bedacht te zijn om Slezak volop de gelegenheid te geven te schitteren met behulp van leuke dialogen en aardige liedjes van Robert Stolz.

Husaren, heraus

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Maria Andergast, Hans Holt, Rudolf Platte, Mady Rahl en Ralph Arthur Roberts.

Een vermogende vrouw, die bijna bankroet is gegaan door haar van muziek bezeten echtgenoot, ziet niet veel in een componerende luitenant als schoonzoon. De handeling verloopt wat stroef maar er zijn leuke momenten, een goede rol van Leo Slezak en vlotte muziek van Robert Stolz.

Gasparone

1937 | Muziek

Duitsland 1937. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Leo Slezak, Oskar Sima en Heinz Schorlemmer.

Een roemruchte rover, Gasparone, is in werkelijkheid een 'Regierungsrat' die in deze vermomming een beter oogje op zijn onderdanen kan houden. Liedjes: 'Ja die Frauen sind gefährlich', 'Du hast mich noch nie so geküßt' en 'Einmal vom Herzen verliebt sein' van Peter Kreuder, de rest is de operette van Karl Millöckers tot scenario bewerkt door Hans Leip, Werner Eplinius en Rudo Ritter. Camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Die Glücklichste Ehe der Welt

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Karl Heinz Martin. Met o.a. Maria Andergast, Wolf Albach-Retty, Hans Moser, Leo Slezak en Hans Thimig.

Een Amerikaanse miljonair laat zijn advocaat op zoek gaan naar het gelukkigste echtpaar van de wereld. Magere intrige met hier en daar grappige dialogen.

Rendezvous in Wien

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Walter Janson. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Adele Sandrock, Magda Schneider, Leo Slezak en Lizzi Holzschuh.

Een Weens meisje brengt een compositie van haar vroegere pianoleraar onder bij een Engelse uitgever. De leraar wordt jaloers op de uitgever en verzoent zich pas met zijn leerlinge wanneer de Engelsman zich met een ander verlooft. Een film met grappige situaties, natuurlijk, charmant spel van Magda Schneider en Wolf Albach-Retty en goede komische typeringen van Adele Sandrock en Leo Slezak.

Konfetti

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Moser, Richard Romanowsky, Leo Slezak, Friedl Czepa en Hans Holt.

Een verkoopstertje viert carnaval in een japon van de zaak en raakt in allerlei pijnlijke situaties verwikkeld. Met name de komieken krijgen vele kansen die ze ten volle benutten. De film bevat bovendien alleraardigste illustratieve muziek alsmede enkele schlagers, waaronder 'Oft genügt ein Gläschen Sekt', van Robert Stolz.

Herbstmanöver

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Susi Lanner, Ida Wüst, Hans Söhnker, Leo Slezak en Ernst Dumcke.

De dochter en de zoon van twee buren die elkaar voortdurend om kleinigheden in de haren zitten, bewerkstelligen de verzoening en verloven zich. Een film met weinig handeling, maar met vele komische situaties. De zangfragmenten zijn wat uitgesponnen maar daar zit dan wel de bijna tot volkslied geworden compositie van Robert Stolz, 'Auf der Heide blühn die letzten Rosen', gezongen door Leo Slezak, bij!

Der Postillon von Lonjumeau

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Karl Lamac. Met o.a. Willy Eichberger, Rose Stradner, Alfred Neugebauer, Thekla Ahrens en Leo Slezak.

Madame de Pompadour helpt een postillon met een mooie stem vooruit. Een groots opgezette maar oppervlakkige verfilming van de gelijknamige opera van Adolphe Adam, met een te grote nadruk op het komische element.

Das Frauenparadies

1936 | Romantiek, Muziek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Leo Slezak, Georg Alexander, Hans Richter, Hortense Raky en Ivan Petrovich.

Een vliegenier die een modezaak erft voorkomt het faillissement van dit bedrijf. De voor de film gecomponeerde operette van Robert Stolz is vol afwisseling door Arthur Maria Rabenalt geregisseerd. Julius Horst en Karl Buda schreven het scenario.

Zirkus Saran

1935 | Drama

Oostenrijk 1935. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Georgia Holl, Leo Slezak, Rolf Wanka en Adele Sandrock.

Een clown houdt zijn beroep verborgen voor zijn dochter die op een kostschool zit, maar als ze er achter komt is haar genegenheid voor hem er niet minder om. Een film met dankbare rollen voor de acteurs van wie vooral Moser indruk maakt. De regie is wat ongelijkmatig, de muziek van Robert Stolz is heel plezierig.

Unsterbliche Melodien

1935 | Romantiek, Biografie

Oostenrijk 1935. Romantiek van Heinz Paul. Met o.a. Alfred Jerger, Leo Slezak, Rudolf Carl, Lizzi Holzschuh en Maria Paudler.

Johann Strauss Jr. is weduwnaar geworden. Lily Diettrich zorgt ervoor dat hij weer plezier in zijn werk krijgt. Hij trouwt met haar, maar raakt haar kwijt en troost zich dan met de zangeres Marie Geistinger. Deze film is historisch aanvechtbaar maar boeiend verteld met vermijding van de op de loer liggende kitsch.

Tanzmusik

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Liane Haid, Gusti Huber, Hermann Thimig, Leo Slezak en Georg Alexander.

Een Weense pianist, die in Amerika jazzmusicus is geworden, keert naar zijn land terug om zich voortaan aan de klassieke muziek te wijden. De Amerikaanse vrouw, die hij onderweg trouwt, houdt daar niet van en dus raakt het huwelijk op de klippen. Gelukkig heeft hij inmiddels een Oostenrijks meisje leren kennen! Goed spel van allen, maar Slezak steelt de show.

Sylvia und ihr Chauffeur

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Johann A. Hübler-Kahla. Met o.a. Olga Tschechowa, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Leo Slezak en Paul Heidemann.

Een jongeman (Albach-Retty) en zijn vriend (Slezak) kunnen op een oud kasteel net de eindjes aan elkaar knopen. De een beheert het kasteel en werkt daarnaast als taxichauffeur, de ander, een vroegere operazanger, is kok en bediende. Door autopech strandt de rijke weduwe Sylvia (Tschechowa) op het kasteel. Ze denkt dat de beheerder de eigenaar is en wordt prompt verliefd op hem. Maar hij heeft alleen maar oog voor haar geadopteerde dochter Angelika. Grootmoedig maakt Sylvia plaats voor het jonge geluk. Als huwelijksgeschenk voor de geliefden koopt ze het kasteel. Veel muziek, veel Weense couleur locale, veel bekende spelers - en toch kan de film niet echt boeien. Alleen Leo Slezak met zijn komisch talent is een plezier om te zien. Ook bekend als EIN WALZER UM DEN STEFANSTURM.

Die lustigen Weiber

1935 | Komedie, Historische film

Duitsland 1935. Komedie van Carl Hoffmann. Met o.a. Magda Schneider, Leo Slezak, Ida Wüst, Maria Krahn en Otto Wernicke.

Gebaseerd op het personage van Shakespeare, John Falstaff, maar volgt voornamelijk het libretto van de opera Die Lustigen Weiber von Windsor van Otto Nicolai. Maar de toeschouwer kan niet om de vrolijke vrouwtjes lachen. Het ontbreekt de film te zeer aan intelligente invallen. Alleen Slezak slaagt erin Falstaff vorm te geven. Hij speelt hem niet, hij brengt hem tot leven. Ook bekend als FALSTAFFS ABENTEUR.

Die Pompadour

1935 | Historische film

Oostenrijk 1935. Historische film van Willy Schmidt-Gentner. Met o.a. Käthe von Nagy, Lotte Lang, Willy Eichberger, Leo Slezak en Anton Edthofer.

De film verhaalt de liefde van Markiezin de Pompadour voor de jonge schilder Boucher. Het verhaal wil dat de componist Willy Schmidt-Gentner, die tevens de regie voerde, zo vaak dronken in de studio kwam, dat één van de draaiboekauteurs, die ook al een reputatie had als film- en toneelspeler, de leiding min of meer overnam en dat was dan het regiedebuut van Veit Harlan.

Die Fahrt in die Jugend

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hermann Thimig, Hans Moser, Rudolf Carl, Leo Slezak en Liane Haid.

Een man van middelbare leeftijd ondergaat ter wille van een jonge soubrette een verjongingskuur, maar zijn neef verovert haar. Aardige verfilming van gelijknamige operette van Eduard Künneke, met een prima dubbelrol van Hermann Thimig en goede bijrollen van Leo Slezak en Hans Moser.

Musik im Blut

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Hanna Waag, Sybille Schmitz, Wolfgang Liebeneiner, Leo Slezak en Walter Ladengast.

Een jonge student aan het conservatorium in Dresden (Liebeneiner) is bevriend met een studiegenootje (Schmitz), maar zit ondertussen ook achter haar nichtje (Waag) aan. Het nichtje weet hem voor zich te winnen en de studente trekt zich terug. Regisseur Waschneck heeft deze bitterzoete driehoeksverhouding gevoelig in beeld gebracht. Helaas heeft Hanna Waag absoluut geen talent en ook Liebeneiner is niet erg overtuigend. Schmitz, Ladengast en Slezak daarentegen zijn uitmuntend. Een weerzien met Dresden voordat het verwoest werd.

La Paloma

1934 | Avonturenfilm

Duitsland 1934. Avonturenfilm van Karl-Heinz Martin. Met o.a. Charles Kullmann, Leo Slezak, Jessie Vihrog, Fritz Kampers en Heinz Berghaus.

De zeeman Fernando komt na jaren thuis en ontdekt dat zijn geliefde Manuela haar hart aan zijn beste vriend heeft verpand. De Amerikaan Charles Kullman was in de jaren dertig in Duitsland niet alleen als operatenor, maar tevens als filmster actief. Een van zijn medespelers in deze onderhoudende film is Leo Slezak die eens ook een beroemde tenor was.

Ihr größter Erfolg

1934 | Historische film, Muziek, Biografie

Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marta Eggerth, Aribert Mog, Leo Slezak, Gustav Waldau en Max Gülstorff.

Deze film is een vrije interpretatie van de opkomst van de Oostenrijkse actrice Therese Krones (1801-1830), gespeeld door Eggerth. Nadat de beroemde Ferdinand Raimund uit het volkstheater, gespeeld door Slezak, de weg naar het toneel voor haar ge[KA3]effend heeft, maakt ze snel carri[KA2]ere en wordt de lieveling van Wenen. Wanneer haar intieme vriend graaf Jaroff (Schoenhals) echter een bedrieger blijkt te zijn, die de bourgeoisie geld afhandig heeft gemaakt, keren de Weners zich van Therese af. Maar weer is het Raimund, die alles ten goede keert. Deze film staat of valt met de mooie muziek van Grothes, de komische kracht van Slezak en de prachtige stem van Marta Eggerths. Ook bekend als THERESE KRONES.

G'schichten aus dem Wienerwald

1934 | Komedie

Oostenrijk 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Magda Schneider, Truus van Aalten, Leo Slezak en Georg Alexander.

Een jonge graaf, die zich voor autoverkoper uitgeeft, ontmoet een Amerikaanse journaliste. De film moet het hebben van de plaatjes van Wenen, maar er is gelukkig wel een schitterende bijrol van Leo Slezak.

Freut Euch den Lebens

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Hans Steinhoff. Met o.a. Dorit Kreysler, Wolfgang Liebeneiner, Ida Wüst en Leo Slezak.

Een kelnerin, die een vervelende gast beledigt, krijgt ontslag maar wordt later diens vrouw. Een uitstekend debuut van Kreysler in dit blijspel dat alleen al om Slezaks tragi-komische uitbeelding van een oude zanger de moeite waard is.

Der Herr ohne Wohnung

1934 | Komedie

Oostenrijk 1934. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Hilde von Stolz, Hermann Thimig, Leo Slezak en Adele Sandrock.

Een secretaris komt aangeschoten in het huis van zijn baas terecht, waardoor diens vrouw van ontrouw wordt verdacht. Een overvloed van komische situaties en prima rollen zijn te zien in deze film, waarvan de regie af en toe wat traag is. De muziek van Robert Stolz is vlot.

Grossfürstin Alexandra

1933 | Muziek

Oostenrijk 1933. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Maria Jeritza, Paul Hartmann, Johannes Riemann, S.Z. Sakall en Leo Slezak.

Een Russische grootvorstin wordt een gevierde zangeres in Wenen. Er is maar weinig kans dat men deze film, met de wereldberoemde sopraan Maria Jeritza en speciaal voor haar gecomponeerde muziek van Franz Lehár, ooit te zien krijgt: na de vernietigende kritieken kocht Jeritza's toenmalige echtgenoot alle kopieën op.

Die Ganze Welt dreht sich um die Liebe

1933 | Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1933. Muziek van Viktor Tourjansky. Met o.a. Marta Eggerth, Leo Slezak, Ida Wüst, Rolf Wanka en Annie Rosar.

Vader en zoon zijn beiden gecharmeerd van een operettezangeres. Vrij naar Franz Lehárs operette 'Clo-Clo'. De ex-opera-tenor Leo Slezak is Marta Eggerths oudere bewonderaar en Hans Moser vertolkt op beproefde wijze een gedienstige geest.