Ken Russell (1927-2011): regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 36 films gevonden.

Leaves of Grass

2009 | Drama

Verenigde Staten 2009. Drama van Tim Blake Nelson. Met o.a. Richard Dreyfuss, Ken Russell en Edward Norton.

Dogboys

1998 | Drama, Horror, Thriller

Canada​/​​Verenigde Staten 1998. Drama van Ken Russell. Met o.a. Bryan Brown, Dean Cain, Tia Carrere, Richard Chevolleau en Sean McCann.

Erotic Tales: The Insatiable Mrs. Kirsch

1996 | Komedie, Fantasy

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van Ken Russell. Met o.a. Hetty Baynes en Simon Shepherd.

Mindbender

1995 |

Verenigde Staten 1995. Ken Russell. Met o.a. Idan Alterman, Ishai Golan en Terence Stamp.

The insatiable Mrs. Kirsch

1993 | Korte film

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1993. Korte film van Ken Russell. Met o.a. Simon Shepherd en Hetty Baynes.

Tales of erotica: The insatiable Mrs. Kirsch

1993 |

Verenigde Staten 1993. Ken Russell.

Lady Chatterley

1993 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1993. Romantiek van Ken Russell. Met o.a. Joely Richardson, Sean Bean, James Wilby, Shirley Anne Field en Hetty Baynes.

Constance (Richardson) is gehuwd met Clifford Chatterley, die invalide (en impotent) uit WO I terugkeerde naar Engeland dat rond 1920 een grote maatschappelijke verandering ondergaat. Constance is Lady Chatterley. Hun landgoed imponeert en straalt macht en rijkdom uit. Clifford heeft er alles voor over om die macht te houden. Daarom wil hij bovenal een erfgenaam, ook al kan hij die zelf niet verwekken.

The Secret Life of Arnold Bax

1992 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Ken Russell, Glenda Jackson, Hetty Baynes, Melissa Docker en Kenneth Colley.

Romantische, vrouwenversierende, licht drankzuchtige componist huurt een exotische danseres in, die moet improviseren op zijn muziek. Een denkbeeldige episode uit het leven van Sir Arnold Bax, in Engeland Master of the King's Music ten tijde van David Lean's film OLIVER TWIST, waarvoor hij de muziek schreef. Regisseur/schrijver Russell worstelt in de titelrol met Glenda Jackson als zijn eeuwige maîtresse. Dit was haar laatste rol voordat ze in de politiek ging.

The Mystery of Dr Martinu

1992 | Biografie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Patrick Ryecart, Shauna Baird, Martin Friend, Hanna King en Mac MacDonald.

Leven en obsessies van de bereisde eclectische Tsjechische componist Bohuslav Martinu. Geestige visualisatie van het onderzoek naar zijn artistieke pogingen, vol humor en in de bombastische stijl die zo typerend is voor Ken Russell. Erg amusant, tot het moment van de psycho-analyse, die de hele film banaal maakt.

Whore

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Ken Russell. Met o.a. Theresa Russell, Benjamin Mouton, Antonio Fargas, Sanjay en Elizabeth Morehead.

Regisseur Russell tracht ons eens te meer te shockeren met zijn filmversie van het toneelstuk Bondage van David Hines over een dag uit het leven van een hoer. Actrice Russell zorgt voor een virtuose vertolking als een vulgaire sloerie die in de minder bevolkte straten van Los Angeles mannen tracht op te scharrelen. Russell zet de sluizen van zijn levendige, schrandere stijl wagenwijd open om ons te informeren, te verontwaardigen en wat vermaak te bieden. Scenario van Deborah Dalton en de regisseur.

Prisoners of Honor

1991 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Historische film van Ken Russel en Ken Russell. Met o.a. Richard Dreyfuss, Oliver Reed, Peter Firth, Jeremy Kemp en Brian Blessed.

Kapitein Dreyfus (Colley) wordt in 1894 beschuldigd militaire geheimen verkocht te hebben aan de Duitse militaire attach[KA1]e in Parijs. In 1895 wordt hij veroordeeld tot levenslang op Duivelseiland, hetgeen gelijkwaardig is aan de doodstraf. Kolonel Picquart (Dreyfuss), het hoofd van de Militaire Inlichtingendienst, onderzoekt de rechtsgang en moet tot zijn grote bitterheid vaststellen, dat Dreyfus onschuldig is en dat de Franse militaire top zich schuldig heeft gemaakt aan antisemitisme, waardoor het gehele leger in opspraak geraakt is. Russell, bekend om zijn buitengewone aanpak, heeft er een boeiend geheel van gemaakt. Het scenario is van Ron Hutchinson en camerawerk van Mike Southon. Het duurde overigens nog eens honderd jaar voordat het Franse militaire establishment officieel (en met veel moeite en grote tegenzin) eindelijk toegaf gedwaald te hebben en Dreyfus - posthuum - te rehabiliteren.

Women and Men: Stories of Seduction

1990 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Romantiek van Frederic Raphael, F. Raphael, Ken Russell en Tony Richardson. Met o.a. Peter Weller, James Woods, Elizabeth McGovern, Beau Bridges en Molly Ringwald.

THE MAN IN THE BROOKS BROTHERS SHIRT: vrijgevochten McGovern die naar liefde smacht, ontmoet zakenman Bridges in de trein, die haar bevredigt. Scenario van de regisseur. DUSK BEFORE FIREWORKS: gigolo Weller probeert eendagsvlinder Ringwald zijn bed in te lokken, maar de telefoon onderbreekt constant zijn versierpogingen. Valerie Curtin zorgde voor het scenario. HILLS LIKE WHITE ELEPHANTS: ex-patriate schrijver Wood lult zijn vriendin Griffith om, zodat ze zich laat aborteren. Gesitueerd in Spanje; scenario van Joan Didion en John Gregory. Uitstekende compilatiefilm naar drie korte verhalen van resp. Mary McCarthy, Dorothy Parker en Ernest Hemmingway, op het witte doek gebracht door een drietal Engelse topregisseurs.

Women & Men: Dusk Before Fireworks

1990 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Romantiek van Ken Russell. Met o.a. Peter Weller en Molly Ringwald.

Gigolo Weller brengt regelmatig de nacht door bij zijn vriendin Ringwald. Het begint haar echter op de heupen te werken dat telkens wanneer ze een amoureuse sfeer bereikt hebben, ze onderbroken worden door een of andere vrouw aan de telefoon. Tussen de telefoons in slaagt hij er steeds in het terug goed te maken, maar bij elk gerinkel van de bel wordt haar jaloezie sterker. Een stuk voor twee acteurs en een telefoon. Russells exuberante stijl is duidelijk aanwezig in aankleding van de decors en ontkleding van de acteurs. De sfeer hangt tussen komedie en drama. Valerie Curtin bewerkte het verhaal van Dorothy Parker. Prachtig camerawerk van Billy Williams.

The Russia House

1990 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1990. Thriller van Fred Schepisi. Met o.a. Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Klaus Maria Brandauer, Roy Scheider en James Fox.

Een wat minder geslaagde verfilming van een roman van excellent spionagethrillerschijver John le Carré (The Spy Who Came in from the Cold, The Constant Gardener). Sean Connery speelt een gedesillusioneerde Britse uitgever die een geheimzinnig manuscript ontvangt van een knappe Russin (Pfeiffer). De Britse geheime dienst én de CIA mengen zich meteen in de zaak en sturen de uitgever op onderzoek uit in Moskou. Het had een meeslepende romance kunnen worden tussen Connery en Pfeiffer, die beiden hun best doen, maar het zo goed als onbegrijpelijke verhaal wil maar niet op gang komen.

The Rainbow

1989 | Drama, Romantiek, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Drama van Ken Russell. Met o.a. Sammi Davis, Amanda Donohoe, Paul McGann, Christopher Gable en David Hemmings.

De meest teruggehouden film (relatief gesproken dan) die regisseur Russell in jaren gemaakt heeft is in feite een voorloper van Women in Love, zijn zo geslaagde verfilming van het boek van D.H. Lawrence. De wereldse Donohoe neemt Davis, een jonge onderwijzeres uit een beschermd milieu, onder haar vleugels. Op veel mooie en treffende scènes zit te weinig vlees, maar de film als geheel is zeker het aanzien waard. Jackson speelt de moeder van de figuur die ze speelt in Women in Love. Scenario van de regisseur en Vivien Russell.

A British Picture: Portrait of an Enfant Terrible

1989 | Biografie, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1989. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Rupert Russell, Molly Russell, Victoria Russell, Vivian Russell en Ken Russell.

Ken Russel heeft zijn eigen film-biografie gemaakt, naast de gedrukte uitgave. Zoals te verwachten is van zo'n onconventioneel regisseur is dit geen recht-toe-recht-aan documentaire geworden, maar een fantasierijke en ongewone film. Het is ook een onderonsje, met zijn jongste zoon in de hoofdrol! Lekker veel fragmenten uit zijn uitgebreide oeuvre.

The Lair of the White Worm

1988 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1988. Horror van Ken Russel en Ken Russell. Met o.a. Amanda Donohoe, Hugh Grant, Catherine Oxenberg, Peter Capaldi en Sammi Davis.

Russell actualiseert Bram Stokers 19e eeuwse Dracula-roman. Een archeologe graaft een reusachtige, wormvormige schedel op het terrein van het landgoed van Lady Donohoe en Lord Grant op. De nieuwsgierigheid wordt steeds groter, als blijkt in deze streek wormen in een legende voorkomen. De logica van vampieren en prehistorische religies wordt behouden, maar die contrasteert met moderne toestanden als videokunst-esthetiek. Excentrieke ode aan de fantastische film, een oer-Britse sociale satire met plattelandsadel, bed & breakfast, een butler, en een Schot in kilt. Camp.

Salome's Last Dance

1988 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1988. Historische film van Ken Russell. Met o.a. Glenda Jackson, Stratford Johns, Nickolas Grace, Imogen Millais-Scott en Douglas Hodge.

Terwijl Oscar Wilde in een bordeel rondhangt (dezelfde waarin zijn latere arrestatie tot zijn ondergang zou leiden) laat de eigenaar er het titelwerk van de toneelschrijver opvoeren, met Salomon, Herodes, Johannes de Doper enz. die hun bijbelse teksten declameren. Een voor Russell typerende test van iemands tolerantie voor het uitzinnige, maar geestiger en minder benauwend dan sommige andere historische schouwspelen van deze regisseur. Behalve een zwakke Grace, die Wilde speelt, doen de acteurs het onder de gegeven omstandigheden opmerkelijk goed.

Aria

1987 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Muziek van Robert Altman, Bruce Beresford, Bill Bryden, Jean-Luc Godard en Derek Jarman. Met o.a. John Hurt, Theresa Russell, Nicola Swain, Marion Peterson en Valerie Allain.

Tien regisseurs kregen, met gemengd resultaat, de gelegenheid hun favoriete operastukken van beelden te voorzien. Ken Russell maakte een eervolle, exotische interpretatie van Puccini en het fragment van Julien Temple met Buck Henry is komisch. Godard draaide echter een verschrikkelijke scène in een sportschool. Camerawerk o.a. Harvey Harrison, Gale Tattersall.

Gothic

1986 | Fantasy, Biografie, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk 1986. Fantasy van Ken Russell. Met o.a. Gabriel Byrne, Julian Sands, Natasha Richardson, Myriam Cyr en Timothy Spall.

Zinsbegoochelende registratie van de nacht waarin Mary Shelley (Richardson) [KL]Frankenstein[KLE] schreef, in gezelschap van haar echtgenoot Percy Shelley (Sands), Lord Byron (Byrne) en Dr. Polidori (Spall). Deze laatste schreef diezelfde nacht trouwens [KL]The Vampyre[KLE], de voorloper van Dracula. Narratief is de film niet te volgen. De barokke en erotische sc[KA2]enes volgen elkaar in een razend tempo op, waardoor velen de film niet zullen waarderen. Maar wie zich thuis voelt in het vreemde, bombastische universum van Russell, wordt erdoor gefascineerd. Stephen Volk schreef het scenario, in onvergetelijke beelden omgezet door Mike Southon. Dezelfde historische nacht wordt eveneens aangehaald in THE BRIDE OF FRANKENSTEIN (1935), HAUNTED SUMMER (1988) en FRANKENSTEIN UNBOUND (1990).

Crimes Of Passion

1984 | Thriller, Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1984. Thriller van Ken Russell. Met o.a. Kathleen Turner, Anthony Perkins, John Laughlin, Annie Potts en Bruce Davison.

De kleine zelfstandige Laughlin aanvaardt een bijverdienste als privé-detective en krijgt de opdracht Turner te schaduwen. Hij ontdekt dat ze na haar dagtaak als mode- ontwerpster van identiteit verandert en 's nachts in een goor motel als de verleidelijke China Blue mannen tegen betaling het hoofd, zintuigen en organen op hol brengt. Laughlin raakt gefascineerd door China Blue... Russell liet z'n gebruikelijke hysterische 'spielereitjes' achterwege en verfilmde het complexe, intelligente scenario van Barry Sandler met opmerkelijke beheersing. De intense vertolkingen van Turner en de opvallend sterk debuterende Laughlin dragen bij tot de onmiskenbare stootkracht van deze integere, belangrijke en bovenal buitengewoon boeiende film. Niet te missen. Camerawerk van Richard Bush.

Altered States

1980 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Horror van Ken Russell. Met o.a. William Hurt, Blair Brown, Bob Balaban, Charles Haid en Thaao Penghlis.

Hurt is researcher aan de Universiteit van Cordell. Hij onderzoekt de oorsprong van het leven en spuit zichzelf in met een van de Indianen afkomstige drug, die hem via hallucinaties moet terugvoeren naar het prilste begin van het leven op aarde. Om zich volledig te kunnen concentreren, sluit hij zich op in een stalen kist, ondanks protesten van zijn echtgenote Brown en zijn collega's Balaban en Haid. Hij wordt één met de aapmensen. Een staaltje van visuele perfectie waarvoor special effects-man Bran Ferren alle registers mocht opentrekken. Narratief is de film echter erg verward en chaotisch, en het is begrijpelijk dat scenarioschrijver Paddy Chayefsky, die ook het boek schreef dat eraan ten grondslag lag, zijn naam liet verwijderen van de titelrol. Het script werd toegeschreven aan een fictieve Sidney Aaron. Zoals steeds bij Russell-films is het de regisseur die met zijn barokke vormgeving de hoofdrol speelt. Fantastische decors van Richard MacDonald. Dit filmdebuut van Hurt werd in beeld gebracht door Jordan Cronenweth.

Valentino

1977 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Rudolf Nureyev, Leslie Caron, Michelle Phillips, Carol Kane en Felicity Kendal.

Een visueel uitbundige, typisch overdreven biografie van Russell die weinig inzicht biedt in de romantische held van het witte doek en bovendien te lijden heeft van Nureyevs houterige spel. Maar een film waarin Huntz Hall de rol van filmbaas Jesse Lasky mag spelen kan nooit helemaal slecht zijn. Scenario van Ken Russell en Mardik Martin. Camerawerk van Peter Suschitzky.

Tommy

1975 | Musical, Komedie, Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Musical van Ken Russell. Met o.a. Roger Daltrey, Oliver Reed, Ann-Margret, Elton John en Tina Turner.

Cult wat de klok slaat in ­Russells Tommy, een doldrieste rockmusical over de dove en blinde Tommy (The Who-zanger Roger Daltrey) die kort na de dood van zijn vader door de dokter (Jack Nicholson) wordt afgeschreven als een hopeloze zaak. Totdat Tommy de flipperkampioen (Elton John) ­verslaat. Zijn flipperkastkunsten maken hem tot een goeroe maar hij kan niet overweg met zijn sterstatus. Een audiovisuele trip met liedjes van onder meer Pete Townshend, Eric Clapton, Tina ­Turner, Keith Moon en Elton John. Winnaar van de Golden ­Globe voor beste musical/comedy.

Lisztomania

1975 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1975. Musical van Ken Russell. Met o.a. Roger Daltrey, Sara Kestelman, Paul Nicholas, Fiona Lewis en Ringo Starr.

De zogenaamde biografie van Franz Liszt is in werkelijkheid een van de meest uitzinnige uitspattingen van Ken Russell; fans van de regisseur mogen deze visuele, oor-(en seksuele) aanval waarderen. Alle andere kijkers: u bent gewaarschuwd!

Mahler

1974 | Muziek, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1974. Muziek van Ken Russell. Met o.a. Robert Powell, Georgina Hale, Richard Morant, Lee Montagne en Rosalie Crutchley.

Zal niet bij iedereen in de smaak vallen (dat komt wel meer voor bij Russell), maar is één een van Russells betere films. Opnamen, locaties, kostuums - alles is even schitterend in deze autobiografie van de componist rond de eeuwwisseling. Maar dat betekent niet dat het ook een verfijnde film is: neem alleen maar de opzettelijk anachronistische Nazi-humor. Het scenario is van regisseur Russell. Het camerawerk is van Dick Bush.

Savage Messiah

1972 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Dorothy Tutin, Scott Antony, Helen Mirren, Lindsay Kemp en Peter Vaughan.

Goed doordachte, maar uitgesponnen kroniek over de platonische verhouding tussen beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska (Antony) die op de leeftijd van vierentwintig jaar in WO I stierf, en Sophia Brzeska (Tutin). Een overtuigend, indrukwekkend 'portret van de artiest als jongeman'. Scenario van Christopher Logue naar de roman van H.S. Ede.

The Devils

1971 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Ken Russell. Met o.a. Oliver Reed, Vanessa Redgrave, Dudley Sutton, Max Adrian en Gemma Jones.

Goede acteertalenten redden deze verbijsterende mengeling van geschiedenis, komedie en surrealisme in deze breed opgezette verfilming van Whiting's toneelstuk en Aldous Huxley's boek handelend over hekserij en politiek in 17e-eeuwse Frankrijk. Een krankzinnige film, met een bloederig eind, niet bestemd voor zwakke zenuwen. Scenario van de regisseur. Het camerawerk is van David Whatkin.

The Boy Friend

1971 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1971. Musical van Ken Russell. Met o.a. Twiggy, Christopher Gable, Moyra Fraser, Max Adrian en Georgina Hale.

Portsmouth in de jaren 1920-30. Er is maar weinig belangstelling voor de opvoering van de revue THE BOY FRIEND, door een klein gezelschap. Omdat de hoofdrolspeelster haar voet heeft verstuikt, is de directeur de wanhoop nabij. Hij doet beroep op de jonge, onervaren Twiggy. Men vreest het ergste, omdat die avond een beroemd regisseur wordt verwacht, die interesse heeft voor verfilming. Typische Russell-pastiche, waarin de Broadway-revues uit de jaren 1920-30 op de korrel worden genomen. Meestal wordt de plank misgeslagen, maar enkele, op Busby Berkeley gebaseerde dansuitvoeringen (met choreografie van Gable, Gillian Gregory en Terry Gilbert), zijn verbluffend mooi. Russell zelf bewerkte de muzikale komedie van Sandy Wilson. Het werd een interessante mislukking. Opmerkelijk gastoptreden van Glenda Jackson. Sfeervolle fotografie van David Watkin. Oorspronkelijke versie duurde 154 minuten. Gedraaid in Panavision.

The Music Lovers

1970 | Biografie, Drama, Muziek, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Richard Chamberlain, Glenda Jackson, Christopher Gable, Max Adrian en Izabella Telezynska.

Deze barokke biopic over de Russische componist Tsjaikovski neemt het met de feiten van diens leven niet zo nauw. We zien hoe de flamboyante, homoseksuele musicus (gespeeld door Richard Chamberlain) vanwege zijn goede naam trouwt, maar met zijn gedrag zijn vrouw tot prostitutie brengt waarna ze uiteindelijk in het gekkenhuis eindigt. Russell (bij velen bekend van Tommy en Women in Love) presenteert het verhaal weinig subtiel: terwijl hij de beroemde Ouverture 1812 componeert ziet Tsjaikovski voor zich hoe het hoofd van een vriend door een kanonskogel wordt verpletterd.

Women in Love

1969 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Ken Russell. Met o.a. Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson, Jennie Linden en Eleanor Bron.

Een cause célèbre, deze D.H. Lawrence-adaptatie van die andere Britse taboebreker: Russell. De film - die evengoed Men in Love had kunnen heten - vertelt met een stevige pot durf en pathos over de turbulenties van de zussen Gudrun en Ursula en hun respectievelijke liefdes, Gerald en diens boezemvriend Rupert. In een mijnstadje in de Midlands drijft het amoureuze viertal elkaar in het Interbellum tot woede, wanhoop en de rest. Seksuele explicietheid van het materiaal - naaktworstelscène met Bates en Reed trompettert herenliefde - zorgde voor gefronsde censorvoorhoofden. Oscar voor Jackson.

Song of Summer

1968 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1968. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Max Adrian, Christopher Gable, Maureen Pryor, David Collings en Geraldine Sherman.

De Engelse componist Frederick Delius, die in Frankrijk woonde, wordt op latere leeftijd verlamd en blind. De prachtig geregisseerde film van Russel vertelt over die jaren waarin Delius het klaarspeelde composities te dicteren aan de jonge musicus Fenby. De film is een schitterende synthese van muziek, biografie en adembenemend spel. Gebaseerd op de memoires van Fenby.

Billion Dollar Brain

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Ken Russell. Met o.a. Michael Caine, Karl Malden, Ed Begley, Oskar Homolka en Françoise Dorléac.

Nadat Harry Palmer (Caine) de geheime dienst heeft verlaten, slaagt zijn ex-chef er op listige wijze in hem toch nog een opdracht te laten uitvoeren. Tegenstander is ex-generaal Begley, een fanatieke anti-communist, die Rusland vanuit Finland wil vernietigen met een elektronisch brein. Palmer krijgt hulp van Sovjet-agenten Dorléac en Homolka. Deze derde Palmer-film, na THE IPCRESS FILE en FUNERAL IN BERLIN, is totaal onbegrijpelijk en demonstreert al de barokke filmstijl die later Russell's kenmerk zou worden maar deze film haast de afgrond in sleurt. De roman van Len Deighton werd geadapteerd door John McGrath. Het camerawerk van Billy Williams is soms verbluffend mooi, maar dat redt de film niet. André De Toth was uitvoerend producent. Gefilmd in Panavision.

French Dressing

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1964. Komedie van Ken Russell. Met o.a. James Booth, Roy Kinnear, Marisa Mell, Alita Naughton en Bryan Pringle.

Een strandstoelenman en een journaliste organiseren een filmfestival, om een kwijnende badplaats nieuw leven in te blazen. Wat Brigitte Bardot kan voor Saint Tropez moet Marisa Mell doen voor een onooglijk Engels kuststadje. Een anarchistisch debuut van een door Jacques Tati geïnspireerde Ken Russell die zo'n beetje het 'enfant terrible' van de film is, en het geheel hangt tegen het surrealisme aan. Soms leuk, maar meestal nogal vermoeiend kluchtwerk.

Elgar

1962 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1962. Documentaire van Ken Russell. Met o.a. Rowena Gregory en Peter Brett.

Een strandstoelenman en een journaliste organiseren een filmfestival, om een kwijnende badplaats nieuw leven in te blazen. Wat Brigitte Bardot kan voor Saint Tropez moet Marisa Mell doen voor een onooglijk Engels kuststadje. Een anarchistisch debuut van een door Jacques Tati geïnspireerde Ken Russell die zo'n beetje het 'enfant terrible' van de film is, en het geheel hangt tegen het surrealisme aan. Soms leuk, maar meestal nogal vermoeiend kluchtwerk.

Prokofiev, Portrait of a soviet composer

1961 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1961. Documentaire van Ken Russell.

Een strandstoelenman en een journaliste organiseren een filmfestival, om een kwijnende badplaats nieuw leven in te blazen. Wat Brigitte Bardot kan voor Saint Tropez moet Marisa Mell doen voor een onooglijk Engels kuststadje. Een anarchistisch debuut van een door Jacques Tati geïnspireerde Ken Russell die zo'n beetje het 'enfant terrible' van de film is, en het geheel hangt tegen het surrealisme aan. Soms leuk, maar meestal nogal vermoeiend kluchtwerk.