Ronald D. Moore: bedenker, scenario en productie.
Er zijn 3 films en 2 series gevonden.

For All Mankind

2019 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 2019. Sciencefiction van Ronald D. Moore, Ben Nedivi en Matt Wolpert. Met o.a. Joel Kinnaman, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Sonya Walger en Michael Dorman.

Wat als de Russen de eerste man op de maan hadden gezet? Het uitgangspunt van de Apple TV+-serie For All Mankind is enorm boeiend. Weken voor de geplande lancering van Apollo 11 in 1969, zet niet Neil maar kosmonaut Alexei die eerste historische stappen. Daarna ontstaat een alternatieve geschiedenis waarin de space race nooit eindigt. De eerste afleveringen laten de implicaties hiervan niet helemaal goed voelen, behalve dat de Amerikanen gefrustreerd zijn, maar tegen seizoen twee speelt de Koude Oorlog zich af in de ruimte.

Carnivale

2003 | Televisieserie, Fantasy, Mysterie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2003. Televisieserie van Daniel Knauf. Met o.a. Nick Stahl, Michael J. Anderson, Adrienne Barbeau, Clancy Brown en Debra Christofferson.

Tijdens de Grote Depressie sluit de jonge Ben Hawkins (Stahl) zich in Oklahoma aan bij een rondreizend circus. Ben is gezegend - of misschien wel vervloekt - met een geheimzinnige genezende gave. Tegelijk krijgt priester Brother Justice Crowe (Brown) in Californië een visioen waaruit blijkt dat ook hij ongewone krachten heeft. Prachtige serie met intrigerende mystieke en religieuze thema's. Het geschetste beeld van de straatarme en desolate gemeenschappen tijdens de crisisjaren, ook nog eens een periode van aanhoudende droogte, is indrukwekkend. Sterke en interessante personages. Tot chagrijn van de fans werd de serie na twee seizoenen de nek omgedraaid.

Star Trek: First Contact

1996 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jonathan Frakes. Met o.a. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton en Michael Dorn.

De gevreesde ruimteschepen van de Borg hebben de interstellaire federatie van beschaafde volkeren ontdekt. Slecht nieuws, de booswichten zijn zo goed als onoverwinnelijk, resistance is futile. Jean-Luc Picard (Stewart, in vorm), de commandant van het ruimteschip Enterprise, was ooit hun gevangene. Hij en zijn crew achtervolgen de Borg nadat die een sprong terug in de tijd gemaakt hebben om de aarde in het jaar 2063 aan te vallen. Een van de beste Star Trek-films ooit gemaakt, intrigerend, humoristisch en ook voor non-trekkies begrijpelijk.

Star Trek: Generations

1994 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van David Carson. Met o.a. Patrick Stewart, William Shatner, Jonathan Frakes, Brent Spiner en Malcolm McDowell.

Niet de beste noch de slechtste van de Star Trek-films. Voor het laatst kunnen we kapitein Kirk, Scotty en Chekov meemaken als crew van het sterrenschip Enterprise, want de fakkel wordt overgenomen door 'The next generation'. Nieuwe kapitein Picard (Stewart) kruist het pad van gestoorde geleerde Soran (McDowell), komt in De Nexus (een energieflard waarin de tijd stilstaat) de oude kapitein Kirk (Shatner) tegen. Samen doen zij hun best om miljoenen mensenlevens te redden. Mooie zijlijn in het verhaal is dat androïde Data een emotie-chip ingeplant krijgt, waardoor hij erachter komt wat humor is.

Star Trek, The Next Generation

1987 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Met o.a. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Marina Sirtis en Gates McFadden.

Omdat de originele serie onverwacht populair bleek - zelfs na zeventien jaar werden oude afleveringen nog vertoond op diverse tv-zenders - werd in 1986 een nieuwe serie afleveringen van Star Trek geproduceerd. Omdat de originele sterren te oud en te duur werden geacht kreeg de USS Enterprise een nieuwe bemanning. De rol van gezagvoerder Jean-Luc Picard werd in deze serie uitstekend gespeeld door Shakespeare-acteur Patrick Stewart. Brent Spiner heeft een leuke rol als de androïde Data, die vooral met de precieze aard van menselijke emoties worstelt. De serie werd een groot succes: uiteindelijk werden er 178 afleveringen gemaakt en de serie won onder andere achttien Primetime Emmys. Latere spinoffs van de originele serie: Deep Space Nine, Voyager en Enterprise, waren minder succesvol.