Groucho Marx: regie en cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Lifestyles of the Rich and Animated

1991 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Animatie van Walt Disney. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Groucho Marx en Charles Chaplin.

Onderhoudende compilatiefilm in de vorm van een raamvertelling over de superrijke Duck-familie en vrienden (Mickey, Goofy, Pluto etc.) en hun kleine welvaartsperikelen. Geliefde stukken uit korte en lange animatiefilms. Klassieke sterren, die de Zevende Muze gemaakt hebben zoals Groucho Marx, Stan Laurel, Oliver Hardy en Charlie Chaplin zijn ook van de partij. Scenario van Kenny Wolin.

Salsa

1977 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1977. Documentaire van Leon Gast en Jerry Masucci. Met o.a. Fania All Stars, Groucho Marx, Carmen Miranda, Al Jolson en Rita Rio.

Een documentaire over de salsa, de door Latijnsamerikaanse immigranten in de Verenigde Staten geïntroduceerde muziek. De film wisselt concertopnamen en filmfragmenten af met reportages over de herkomst van de salsa en interviewt toonaangevende muzikanten. Niet te verwarren met het thematisch verwante OUR LATIN THING van dezelfde regisseur.

Skidoo

1969 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Jackie Gleason, Carol Channing, Frankie Avalon, Fred Clark en Michael Constantine.

Avalon in de rol van een opkomende gangster en Groucho als een bendeleider met de bijnaam God. Verder valt er niets positiefs over deze film te vermelden. Statistisch gezien is er slechts een op de duizend kijkers die het geduld heeft om deze vertoning helemaal uit te zitten, terwijl de rest met stomheid geslagen zal zijn. Groucho's laatste film.

Time for Elizabeth

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Ezra Stone. Met o.a. Groucho Marx, Kathryn Eames, Eden Marx, Roland Winters en John Considine.

Ed Davis (Marx) is de manager van een bedrijf dat wasmachines produceert. De verkoop gaat zienderogen achteruit sinds de zwager van de baas zich met Eds leiding is gaan bemoeien. Een veteraan verlaat de firma. Als reden geeft hij op dat het tijd is voor Elizabeth, een rustig dorpje in New Jersey waar hij zich wil terugtrekken. Op dat ogenblik stelt Ed vast dat hij nog nooit van het leven genoten heeft. Hij zegt zijn baas wat hem op de lever ligt en wordt prompt ontslagen. Hij trekt met vrouwtje Kay (Eames) naar Florida. De leegheid van zijn nieuw bestaan begint hem echter al vlug te vervelen. Hij krijgt heimwee naar de stresserende bedrijvigheid van vroeger. Hij neemt een plaatselijke wasmachinezaak over onder de naam van zijn schoonzoon Richard (Considine). Een suikerzoet verhaaltje over een actieve man die niet in staat is van zijn rust te genieten. Dank zij de humoristische replieken van een onvervalste Groucho blijf je geboeid kijken, maar je geraakt nergens ontroerd of emotioneel bij het geheel betrokken. Alex Gottlieb baseerde zijn scenario op het Broadway-toneelstuk van Norman Krasna en Groucho. Een vroege kleurenproductie voor tv, gefilmd door Walter Strenge.

Will Success Spoil Rock Hunter?

1957 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1957. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Jayne Mansfield, Tony Randall, Betsy Drake, Joan Blondell en Henry Jones.

Reclamejongen-zonder-succes Rock Hunter (Randall) staat op het punt zijn baan te verliezen als hij niet subiet met een gouden idee komt. Hij hoopt gered te zijn als hij filmster Rita Marlowe (Mansfield) die naar New York gekomen is om er even uit te zijn, weet over te halen om een nieuw merk lippenstift te promoten. Rita laat zich door hem benaderen omdat zij Rock wil gebruiken om haar vaste vriend jaloers te maken, terwijl Rocks vriendin denkt dat hij succes heeft en daarvan uit zijn dak zal gaan, arrogant worden etc. Een aardige parodie op de benepen tijdgeest, die Amerika in de periode 1950-60 beheerste. Mansfield die volgens iedereen niet in de schaduw van Monroe kon staan, blijkt niet alleen over een geweldige boezem te beschikken, maar ook over heel wat komisch talent. Naar het toneelstuk van George Axelrod. Gedegen scenario van regisseur Tashlin. Camerawerk van Joseph MacDonald.

The Story of Mankind

1957 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Irwin Allen. Met o.a. Ronald Colman, Hedy Lamarr, Groucho Marx, Harpo Marx en Chico Marx.

Een ambitieus idee, met een belachelijk resultaat! Hendrik van Loons boek over de hoogtepunten van het menselijk bestaan wordt een reeks clichématige historische afleveringen, met een slechte rolbezetting en belabberde regie.

A Girl in Every Port

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Chester Erskine. Met o.a. Groucho Marx, William Bendix, Marie Wilson, Don DeFore en Gene Lockhart.

Een hoop onzin over twee matrozen die een renpaard verbergen aan boord van hun schip. Veel komisch talent verspild.

Double Dynamite

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Frank Sinatra, Jane Russell, Groucho Marx en Don McGuire.

Drie sterren op het dieptepunt in hun carrière toen deze vlakke komedie gemaakt werd; Sinatra als de bankbediende die beschuldigd wordt van diefstal. De film werd een paar jaar eerder voltooid en werd pas na aandringen van Marx uitgebracht.

Mr. Music

1950 | Muziek, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1950. Muziek van Richard Haydn. Met o.a. Bing Crosby, Nancy Olson, Charles Coburn, Ruth Hussey en Gower Champion.

Crosby speelt de succesvolle liedjesschrijver Paul Merrick, die het jachtige bestaan van Broadway verruilt voor een rustig leventje en gaat golf spelen. Zijn secretaresse Olson weet hem echter over te halen om de melodieën voor een nieuwe musical te schrijven. Een luchtige Crosby-rolprent met gastrolletjes van o.a. van Groucho Marx, Peggy Lee en Dorothy Kirsten, die zichzelf spelen. Herverfilming van ACCENT ON YOUTH.

Love Happy

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Miller. Met o.a. Harpo Marx, Chico Marx, Groucho Marx, Ilona Massey en Vera-Ellen.

Geen A NIGHT AT THE OPERA, maar een flauwe Marx-Brothers is zelfs beter dan geen. De musical-achtergrond dient voor Harpo's dwaasheden met hulp van Chico. Groucho - die toen al naar de tv was verhuisd - zit in een paar niet ter zake doende scènes en Marilyn heeft een klein bijrolletje. Scenario van Frank Tashlin en Mac Benoff naar een verhaal van Harpo Marx. Camerawerk van William C. Mellor. Geproduceerd door Mary Pickford.

Copacabana

1947 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1947. Komedie van Alfred E. Green. Met o.a. Groucho Marx, Carmen Miranda, Andy Russell, Steve Cochran en Gloria Jean.

Weinig boeiende, muzikale komedie met wilde complicaties als een en het zelfde meisje naar twee baantjes in een nachtclub solliciteert; acteurs redden het niet. Groucho's eerste solo- optreden.

A Night in Casablanca

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Archie L. Mayo en Archie Mayo. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Lisette Verea en Charles Drake.

In het na-oorlogse Casablanca runt Ronald Kornblow sinds kort een hotel. De bedrijfsleiders die hem voorgingen zijn stuk voor stuk om het leven gebracht. Pierre, een Franse soldaat die op zijn beurt ervan beschuldigd wordt te collaboreren met de vijand, vermoedt dat een stel ex-Nazi's achter de moordpartijen zit en gaat op onderzoek uit. Samen met zijn vriendinnetje Annette en maatje Corbaccio stuit hij op een samenzwering die zijn fysieke basis heeft in het hotel...

The Big Store

1941 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Riesner. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Tony Martin en Virginia Grey.

Wanneer Groucho door de eigenaar van een warenhuis als bewaker wordt ingehuurd zetten de gebroeders Marx de tent binnen de kortste keren op stelten. Late komedie uit het Marx-oeuvre waarin de komieken handig gebruik maken van de locaties en requisieten die de winkel te bieden heeft. Harpo heeft een memorabele harpsolo tussen spiegels.

Go West

1940 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, John Carroll en Diana Lewis.

Groucho, Chico en Harpo erven land in het wilde Westen, maar ze weten niet dat de spoorwegbaronnen jacht op de grond maken om er hun ijzeren paarden over te laten snellen. Behalve de idiote treinrit is het een teleurstellend nummer van de Marx Brothers. Er zijn weinig kwinkslagen en er valt weinig te lachen. Scenario van Irving Brecher. Camerawerk van Leonard Smith. Ook bekend als THE MARX BROTHERS GO WEST.

At the Circus

1939 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1939. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Margaret Dumont en Eve Arden.

De eigenaar van een klein circus dreigt bankroet te gaan wanneer zijn eigen schuldeiser hem berooft. Loophole Pirelli en Punchy (Groucho, Chio en Harpo) gaan op zoek naar de dief wat uiteraard gepaard gaat met hun gepatenteerde slapstick. De virtuoze Marx Brothers hebben hier misschien de komische timing als in Duck Soup (1933) en A Night at the Opera (1935)maar zijn nog steeds een klasse apart met de sublieme fysieke humor van Harpo als hilarisch hoogtepunt. (VM/VPRO Gids)

Room Service

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Lucille Ball en Frank Albertson.

Groucho is op zoek naar een geldschieter voor de produktie van zijn nieuwste klucht. Hij is platzak en om te verhinderen dat hij uit zijn hotel gezet zou worden, haalt hij de meest krankzinnige toeren uit, geholpen door Chico en Harpo. Ontgoochelende Marx-Brothers komedie, die de vaart mist van hun vroegere films. Ook al is het gooi- en smijtwerk, waartoe ze zich hier beperken minderwaardig aan hun gebruikelijke humor, toch blijft het een groot plezier het drietal (ditmaal bijgestaan door Lucille Ball) aan het werk te zien. Morrie Ryskind bewerkte de Broadway-revue van John Murray en Allen Boretz en de camera werd gehanteerd door Russell Metty. In 1944 werd het stuk gebruikt als basis voor de muzikale film STEP LIVELY. Bestaat ook in computer gekleurde versie.

Her Highness and the bellboy

1937 | Komedie

1937. Komedie van

Groucho is op zoek naar een geldschieter voor de produktie van zijn nieuwste klucht. Hij is platzak en om te verhinderen dat hij uit zijn hotel gezet zou worden, haalt hij de meest krankzinnige toeren uit, geholpen door Chico en Harpo. Ontgoochelende Marx-Brothers komedie, die de vaart mist van hun vroegere films. Ook al is het gooi- en smijtwerk, waartoe ze zich hier beperken minderwaardig aan hun gebruikelijke humor, toch blijft het een groot plezier het drietal (ditmaal bijgestaan door Lucille Ball) aan het werk te zien. Morrie Ryskind bewerkte de Broadway-revue van John Murray en Allen Boretz en de camera werd gehanteerd door Russell Metty. In 1944 werd het stuk gebruikt als basis voor de muzikale film STEP LIVELY. Bestaat ook in computer gekleurde versie.

A Day at the Races

1937 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1937. Familiefilm van Sam Wood. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Allan Jones en Maureen O'Sullivan.

Groucho is Dr. Hackenbush die de ingebeelde zieke Dumont komt behandelen; veel klassieke sc[KA2]enes (Chico die aan Groucho racetips verkoopt, enzovoort), maar niet het succes van A NIGHT AT THE OPERA vanwege minder opwindende muziek en nevenintrige. Scenario van Robert Pirosh, George Seaton en George Oppenheimer. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

A Night at the Opera

1935 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1935. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Kitty Carlisle en Allan Jones.

Als de Marx Brothers proberen carrière te maken in het operawereldje door Italiaanse vrienden voor grote sterren door te laten gaan, verloopt dat niet helemaal volgens plan en een grote, hilarische chaos is het gevolg. Romantiek, liedjes, grollen en grappen zijn naadloos tegen elkaar aangezet. Waarschijnlijk de beste Marx Brothers film, hoewel fervente liefhebbers misschien roepen dat het DUCK SOUP is. Scenario van George S. Kaufman, Morris Ryskind, Al Boasberg, Bert Kalmar en Harry Ruby. Camerawerk van Merrit B. Gerstad.

Duck Soup

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Margaret Dumont.

Groucho is Rufus T. Firefly, minister-president van Freedonia, een satire op een speelgoedkoninkrijk, in een komedie die haars gelijke niet kent. Nog meer potsenmakerij dan in een circus. Deze mág je niet missen.

Horse Feathers

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Groucho bouwt als hoofd van het Huxley College een rugbyteam op, dat tegen rivaal Darwin University moet spelen. Krankzinnige Marx-nonsens waarin 'zwaardvis' het wachtwoord is. Oorspronkelijk uitgebracht met een lengte van 70m.

Monkey Business

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Vier broers gaan als verstekelingen aan boord van een luxe passagiersschip. Groucho zit direct achter Thelma's rokken aan. Het viertal imiteert Maurice Chevalier om ongehinderd weer aan wal te komen. Een massa visuele grappen en woordspelingen in een prachtige geschifte komedie. Scenario van S.J. Perelman, Will B. Johnstone en Roland Pertwee.

Animal Crackers

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van Victor Heerman. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Margaret Dumont.

De tweede film van de Marx Brothers naar hun successtuk op Broadway. Het doet wat toneelmatig aan en het heeft teveel weg van een musical, maar het dwaze viertal geeft veel komische nummers ten beste. Het 'verhaal' heeft in de verte te maken met een gestolen schilderij, maar dat speelt geen rol: Groucho zingt 'Hooray for Captain Spaulding', Chico en Harpo spelen bridge enzovoort, enzovoort.

Cocoanuts

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Joseph Santley en Robert Florey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Kay Francis.

De eerste film van de Marxbrothers is nogal toneelmatig en heeft een oudbakken muzikale nevenintrige, maar als de broers hun eigen scènes hebben dan is het dolle pret. De beste scène komt van Groucho die Chico iets probeert te vertellen over een viaduct.

Humorisk

1926 | Komedie

Verenigde Staten 1926. Komedie van Groucho Marx. Met o.a. Zeppo Marx, Chico Marx, Harpo Marx en Groucho Marx.

De eerste film van de Marxbrothers is nogal toneelmatig en heeft een oudbakken muzikale nevenintrige, maar als de broers hun eigen scènes hebben dan is het dolle pret. De beste scène komt van Groucho die Chico iets probeert te vertellen over een viaduct.