Marianne Dumoulin: productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Visage

2009 | Drama

Frankrijk​/​​Taiwan​/​​België​/​​Nederland 2009. Drama van Tsai Ming-liang. Met o.a. Lee Kang-sheng, Jean-Pierre Léaud, Laetitia Casta, Fanny Ardant en Lu Yi-Ching.

Meester-cineast Tsai stelt teleur met dit op uitnodiging van het Parijse Louvre gemaakte drama. Museumfilm of niet, ergens tussen de verdwaalde edelherten, talloze acteurscameo's, musicalnummers en onopzettelijke zelfparodieën gaat het Bijbelse verhaal van Herodes en Salomé schuil - met Tsais vaste hoofdrolspeler Lee Kang-sheng als de Taiwanese regisseur die het in Frankrijk verfilmen wil. Het ziet er allemaal prachtig uit, en sommige scènes zouden als video-installatie in een museum inderdaad niet misstaan. Maar als speelfilm is Visage zware kost.

Salt of This Sea

2008 | Romantisch drama

Palestijnse gebieden​/​​België​/​​Frankrijk​/​​Spanje​/​​Zwitserland 2008. Romantisch drama van Annemarie Jacir. Met o.a. Suheir Hammad, Saleh Bakri en Riyad Ideis.

Soraya (Hammad), in Brooklyn geboren en opgegroeid, reist naar Israël om de bezittingen van haar Palestijnse grootvader, verloren toen hij in 1948 zijn huis moest verlaten, te claimen. Ter plekke lopen de zaken anders dan verwacht: tijdens een road trip met een taxichauffeur (Bakri) en een filmmaker (Ideis) ziet Soraya het door haar geïdealiseerde land door andere ogen. Visueel aantrekkelijk drama rond gevoelige thema's komt niet zo geloofwaardig over: het drietal komt in nogal uitzonderlijke situaties terecht. Palestijnse inzending voor de Oscars.

Salamandra

2008 | Drama

Frankrijk​/​​Argentinië​/​​Duitsland 2008. Drama van Pablo Agüero. Met o.a. Joaquín Aguila, Dolores Fonzi en Daniel Fanego.

Als Alba, de onbekwame, kettingrokende moeder van de zesjarige Inti, wordt vrijgelaten uit de gevangenis, besluit ze samen met haar zoon haar intrek te nemen in een chaotische hippiecommune aan de voet van de Andes. Terwijl zij zich op drugs, de vrije liefde en de eindeloze feesten stort, blijft Inti alleen achter. Regisseur Agúero stort vervolgens allerlei ellende over zijn jonge hoofdrolspeler uit, maar lijkt meer geïnteresseerd in het choqueren van de kijker dan in het daadwerkelijke drama.

Zulu Love Letter

2004 | Drama, Historische film

Zuid-Afrika​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2004. Drama van Ramadan Suleman. Met o.a. Pamela Nomvete, Mpumi Malatsi, Kurt Egelhof, Connie Mfuku en Sophie Mgcina.

De wereld was vol bewondering toen de meerderheid in Zuid-Afrika in 1994 de macht overnam. Misdadigers wachtte geen bijltjesdag maar een waarheidscommissie. In Zulu Love Letter wordt de ogenschijnlijke kalmte genuanceerd met een persoonlijk verhaal van een activiste die tijdens de Apartheid werd mishandeld waardoor haar dochter doofstom werd geboren. Inmiddels is Thandeka (Nomvete) een geëngageerd journalist die vervreemd is van haar familie, wordt verteerd door haar verleden en weinig hoop ziet in het heden. Haar passie herleeft als de moeder van een vermoorde activist haar vraagt te getuigen voor de commissie.

Corps plongés

1997 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Haïti​/​​Duitsland 1997. Drama van Raoul Peck. Met o.a. Geno Lechner, Jean-Michel Martial, Bob Meyer, Jeane Manson en Dee Dee Bridgewater.

Frans-Duits-Haïtiaanse coproductie speelt zich af in New York, waar een arts zowel professioneel als op persoonlijk vlak op een dood spoor zit. Haar leven krijgt een nieuwe impuls met de komst van een afgezette Haïtiaanse politicus. Regisseur Peck maakte ook het geprezen L'Homme sur le quais en Haitian corner. (RdL/VPRO Gids)