Bobby Driscoll: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

The Party Crashers

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Bernard Girard. Met o.a. Mark Damon, Bobby Driscoll, Connie Stevens en Frances Farmer.

Bedenkelijke praktijken van jeugdbendes, die verwikkeld raken in roekeloze wanorde. De laatste film van Driscoll en Farmer.

The Scarlet Coat

1955 | Historische film, Drama, Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1955. Historische film van John Sturges. Met o.a. Cornel Wilde, Michael Wilding, George Sanders, Anne Francis en Bobby Driscoll.

Historische film met levendige bezetting en fris camerawerk (van Paul C. Vogel). Het verhaal speelt zich af in Amerika, toen het nog een Britse kolonie was en gaat over een avontuur vol spionage, intrige, liefde en verraad met als middelpunt Wilde als Major John Bolton en Douglas als Benedict Arnold in de strijd om de onafhankelijkheid. Scenario van Karl Tunberg. Gefilmd in CinemaScope.

Drama Classics: Big Jim

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Richard Morris. Met o.a. Loretta Young, Bobby Driscoll, Chick Chandler, Mary Carroll en Eleanor Audley.

Na een afwezigheid van vier jaar staat Young eensklaps terug voor haar zoon Driscoll. De jongen is ondertussen groot geworden en werd juist verkozen tot voorzitter van een jeugdgemeenschap. Driscoll is blij met haar terugkeer en wil haar de volgende dag niet meer laten vertrekken. Hij ontdekt dat ze gezocht wordt wegens kleine diefstallen en is vastbesloten haar terug op het rechte pad te zetten. Haal de zakdoeken boven voor dit verhaal van een zoon die optreedt als redder van zijn moeder. Het klinkt allemaal zo mooi, maar oh zo onrealistisch. Geschreven door regisseur Morris. Fotografie van Robert Brodine.

Peter Pan

1953 | Animatie, Fantasy, Jeugdfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1953. Animatie van Hamilton Luske, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Jack Kinney. Met o.a. Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont en Hans Conried.

Klassieker van producent Walt Disney over het mythische jongetje dat nooit opgroeit. Oftewel, Peters avonturen met een stel Engelse kinderen in fantasieland Neverland. Disney had de film bijna klaar in 1941, net op het moment dat het Amerikaanse leger de filmstudio's confisqueerde voor propagandafilms. Disney stapte subiet over en maakte de ondergewaardeerde instructiefilm Four Methods of Flush Riveting (hoe je een vliegtuig mooi glad in elkaar kunt popnagelen). Maar na twaalf magere (na)oorlogse jaren was het dan zover: Peter Pan in de bioscoop, en meteen de best bezochte film van het jaar.

The Happy Time

1952 | Komedie

1952. Komedie van Richard Fleischer. Met o.a. Kurt Kasznar, Bobby Driscoll, Linda Christian, Marsha Hunt en Marcel Dalio.

Klassieker van producent Walt Disney over het mythische jongetje dat nooit opgroeit. Oftewel, Peters avonturen met een stel Engelse kinderen in fantasieland Neverland. Disney had de film bijna klaar in 1941, net op het moment dat het Amerikaanse leger de filmstudio's confisqueerde voor propagandafilms. Disney stapte subiet over en maakte de ondergewaardeerde instructiefilm Four Methods of Flush Riveting (hoe je een vliegtuig mooi glad in elkaar kunt popnagelen). Maar na twaalf magere (na)oorlogse jaren was het dan zover: Peter Pan in de bioscoop, en meteen de best bezochte film van het jaar.

When I Grow Up

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Michael Kanin. Met o.a. Bobby Driscoll, Robert Preston, Martha Scott, Sherry Jackson en Charley Grapewin.

Een geslaagde zachtaardige studie van de generatiekloof waarin Driscoll erg overtuigend het van huis weggelopen kind speelt.

Treasure Island

1950 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Bobby Driscoll, Robert Newton, Walter Fitzgerald, Denis O'Dea en Basil Sydney.

Hopelijk niet de gekuiste versie van Treasure Island, want het verhaal drijft op de realistische gevaren die een jongen voor zijn kiezen krijgt. Haskin's Treasure Island was de eerste mensenfilm van Disney en gelijk de beste van de vele 'Treasure Island'-verfilmingen tot nu toe, inclusief animaties. Eeuwige kindacteur Driscoll (hij ging vroeg met pensioen) doet het goed als Jim Hawkins, die anno 1765 een schatkaart in handen krijgt en met zijn vrienden Squire (Fitzgerald) en dokter Livesey (O'Dea) op jacht gaat. Newton steelt de show in de rol van de gluiperige Long John Silver.

The Window

1949 | Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1949. Drama van Ted Tetzlaff. Met o.a. Bobby Driscoll, Barbara Hale, Arthur Kennedy, Paul Stewart en Ruth Roman.

De tien-jarige Tommy (Driscoll) heeft een rijke fantasie, waarmee hij zijn ouders, Kennedy en Hale, regelmatig in moeilijkheden brengt. Op een avond ziet hij dat er iemand wordt vermoord bij de buren, maar niemand gelooft hem. De politie stelt toch een onderzoek in en vanaf dat moment is het leven van de jongen in gevaar. Spannende B-film, waarin de suspense tot het laatste beeld wordt opgevoerd. Knap opgebouwd scenario van Mel Dinelli, naar een verhaal van Cornell Woolrich, met een prachtrol voor het destijds zeer populaire kindersterretje Driscoll als de verbeeldingsrijke jongen die door niemand wordt geloofd, behalve door de moordenaar zelf. De ouders komen minder overtuigend over. Prachtige fotografie van William Steiner. Opnieuw verfilmd als THE BOY WHO CRIED MURDER en CLOAK AND DAGGER (in 1984 van Richard Franklin).

So Dear to My Heart

1948 | Muziek, Familiefilm

Verenigde Staten 1948. Muziek van Harold Schuster. Met o.a. Burl Ives, Beulah Bondi, Bobby Driscoll, Luana Patten en Harry Carey.

Gevoelige, nostalgische Disney-film over de vastberadenheid van een jongetje een zwart schaap te temmen om mee te doen op de jaarmarkt. Bruisend van eertijdse charme en sfeer met verschillende animatiesc[KA2]enes op de koop toe. Bevat o.a. de volgende songs: `Lavender Blue (Dilly, Dilly)',' Stick- to-it- ivity', 'It's Whatcha Do With Whatcha Got' en de titelsong. Scenario van John Tucker Battle naar het boek van Sterling North Midnight and Jeremiah.

Melody Time

1948 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1948. Animatie van Ben Sharpsteen, Hamilton Luske, Jack Kinney, Wilfred Jackson en Clyde Geronimi. Met o.a. Roy Rogers, Luana Patten en Bobby Driscoll.

Deze avondvullende muzikale Disney-tekenfilm is een milde satire van het dagelijkse leven tijdens de oorlogsjaren (WO II) in de V.S. Niet zo goed als het superieure en vroegere FANTASIA, maar hij mag er toch wel zijn. Hij bestaat uit verschillende gedeelten, die door diverse medewerkers geregisseerd zijn. TREES en ONCE UPON A WINTERTIME stonden onder supervisie van Hamilton Luske, BUMBLE BOOGIE later hertiteld als CONTRASTS IN RHYTHM was het werk van Jack Kinney, JOHNNY APPLESEED is van Wilfred Jackson, LITTLE TOOT, BLAME IT ON THE SAMBA en PECOS BILL zijn van Clyde Geronimi.

Song of the South

1946 | Familiefilm, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Wilfred Jackson en Harve Foster. Met o.a. Ruth Warrick, James Baskett, Bobby Driscoll, Luana Patten en Lucile Watson.

Een eenzaam, onbegrepen jongetje op een plantage in het zuiden van Amerika vindt troost in de verhalen die oom Remus vertelt. Het verhaal dient als raamwerk voor drie Disney-tekenfilms met in de hoofdrollen Brer Rabbit, Brer Fox en Brer Bear. Deze mix van animatie en gespeelde scènes was anno 1946 een bescheiden hit en werd in de decennia die volgden maar liefst vijf keer opnieuw uitgebracht. Inmiddels wordt de film niet meer vertoond wegens racistische elementen.

So Goes My Love

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Frank Ryan en Fran Ryan. Met o.a. Myrna Loy, Don Ameche, Rhys Willams, Bobby Driscoll en Richard Gaines.

Een amusant komedietijdsbeeld met mannenjaagster Loy die met de warhoofdige uitvinder Ameche trouwt.

From This Day Forward

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van John Berry. Met o.a. Mark Stevens, Joan Fontaine, Henry Morgan, Arline Judge en Bobby Driscoll.

Weliswaar is Joan Fontaine de laatste tijd op tv geweest met louter ware klassiekers (Suspicion, Letter from an Unknown Woman, Gunga Din), vanmiddag moeten we haar in een iets minder glorieus vehikel aanschouwen. In flashbacks vertelt deze soaper over het begin van de relatie tussen Susan (Fontaine) en Bill (Mark Stevens), die niet over rozen ging omdat Bill eerst moest oorlogvoeren en daarna financieel moet lijden. Of zoals de Fontaine-biografie heet: No bed of roses.

Identity Unknown

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Walter Colmes. Met o.a. Richard Arlen, Cheryl Walker, Roger Pryor, Bobby Driscoll en Lola Lane.

Soldaat Arlen, die aan geheugenverlies lijdt, komt uit WO II thuis en komt achter zijn identiteit in dit vrij interessante drama.

The Sullivans

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Ward Bond en Bobby Driscoll.

Vader Mitchell heeft het niet gemakkelijk met zijn kroost, die bestaat uit vijf zonen en een dochter. Met liefde en toewijding voedt hij hen op tot intelligente jonge mensen en elke crisissituatie kan hij de baas. De jongens hebben alles over voor elkaar en zelfs als de jongste trouwt blijven ze onafscheidelijk. Dan breekt de oorlog uit. Ze geven zich op als vrijwilligers bij de marine, op voorwaarde dat ze bij elkaar kunnen blijven. Eén van de hoogtepunten van het Amerikaanse filmdrama, knap gemaakt, subliem gespeeld. Het op waar gebeurde belevenissen gebaseerde scenario van Mary McCall Jr., naar een verhaal van Edward Doherty en Jules Schermer is pakkend en ontroerend. Een onvervalst stukje Americana, een sentimentele hulde aan heldenmoed. De camera was in handen van Lucien Andriot. Cyril J. Mockridge componeerde de score, die gearrangeerd en gedirigeerd werd door Alfred Newman. Ook bekend als THE FIGHTING SULLIVANS.

Sunday Dinner for a Soldier

1944 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1944. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Anne Baxter, John Hodiak, Charles Winninger, Anne Revere en Chill Wills.

Een hartveroverende film over een gezin dat een soldaat uitnodigt voor het eten. Hun goedheid wordt beloond. Een verrukkelijke komedie.

Big Bonanza

1944 | Western

Verenigde Staten 1944. Western van George Archainbaud. Met o.a. Richard Arlen, Robert (Bob) Livingstone, Jane Frazee, George 'Gabby' Hayes en Lynne Roberts.

Arlen is ten onrechte door de krijgsraad veroordeeld wegens lafheid. In het burgerleven krijgt hij alle kans om te tonen dat dit oordeel fout is. Hij neemt het op tegen een vroegere vriend die nu de stad terroriseert. Routineus, maar onderhoudende western met een klein rolletje voor Monte Hale die een jaar later zijn eigen westernserie zou krijgen.