Jani Thiltges: productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Les intranquilles

2021 | Drama

België​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 2021. Drama van Joachim Lafosse. Met o.a. Leïla Bekhti, Damien Bonnard, Gabriel Merz Chammah, Patrick Descamps en Claude Waringo.

Het is vakantietijd als vader Damien een flink eind uit de kust plots van de motorboot duikt en tegen zijn zoontje Amine van een jaar of negen zegt: ‘Ik zwem terug. Jij kunt de boot wel sturen.’ Geinige stunt of onverantwoordelijk gedrag? Aan de waterkant ijsbeert de nerveuze moeder Leïla. Deels autobiografisch familiedrama van de Waalse regisseur Lafosse, over wat het voor een gezin betekent als vader kampt met een bipolaire stoornis. Lafosse houdt met alle drie de gezinsleden rekening: een genuanceerd perspectief, dat je als toeschouwer ook wel een beetje op afstand houdt.

Waar is Anne Frank

2021 | Animatie, Drama, Familiefilm

België​/​​Luxemburg​/​​Frankrijk​/​​Nederland​/​​Israël 2021. Animatie van Ari Folman.

De Israëlische cineast Ari Folman (Waltz with Bashir) werd door het Anne Frank Fonds gevraagd de geschiedenis van het ultieme WOII-icoon te verfilmen voor een jong publiek. Dat leidde tot deze degelijke animatiefilm met een ietwat vergezochte premisse: Annes denkbeeldige vriendin Kitty komt tot leven en wordt in hedendaags Amsterdam geconfronteerd met modern onrecht. Het sterkst zijn toch de flashbacks waarin Annes verhaal wordt verteld, met enkele prachtige fantasiescènes als uitschieters. Folman lijkt zelf trouwens vrij sceptisch over zijn doelgroep: als Kitty een toneelstuk over Anne bezoekt, zitten alle tieners in het publiek naar hun smartphones te staren.

Es war einmal in Deutschland

2017 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Luxemburg​/​​België​/​​Frankrijk 2017. Drama van Sam Garbarski. Met o.a. Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Tim Seyfi, Mark Ivanir en Anatole Taubman.

Na de bevrijding, in 1946, verzint een groepje Joodse Duitsers manieren om geld te verdienen. Allen hebben de kampen overleefd, nu willen ze naar de Verenigde Staten. David Bermann (Bleibtreu) besluit zijn vooroorlogse textielbedrijf nieuw leven in te blazen. Vanwege een schaduw boven zijn verleden traint hij de anderen in verkooptechnieken. Lichtvoetig drama staat stil bij de dagelijkse praktijk in naoorlogs Duitsland en laat zien hoezeer humor een overlevingsstrategie kan zijn. Naar de boeken van Michel Bermann (1945) die familieverhalen in zijn werk verweeft.

Les géants

2011 | Drama

België 2011. Drama van Bouli Lanners. Met o.a. Paul Bartel, Martin Nissen, Zacharie Chasseriaud, Marthe Keller en Karim Leklou.

Derde regie van multitalent Lanners is een Waalse Stand by Me in 84 onvergetelijke minuten. Zomer in de Luxemburgse Ardennen. Broertjes Zak (Chasseriaud) en Seth (Nissen), door hun moeder in het huis van overleden opa achtergelaten, sluiten een intense vriendschap met medeverschoppeling Danny (Bartel). Gedrieën treden ze, berooid en onverschrokken, in hun gedeelde eenzaamheid het leven en de wereld tegemoet. Adembenemende fotografie van Jean-Paul de Zaetijd, passend melancholieke folkrock van The Bony King of Nowhere. In een subtiele nevenrol: Marthe Keller.

Quartier lointain

2010 | Drama, Fantasy

België​/​​Luxemburg​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2010. Drama van Sam Garbarski. Met o.a. Pascal Greggory, Jonathan Zaccaï, Alexandra Maria Lara en Léo Legrand.

Op graphic novel van Jiro Taniguchi gebaseerde fantasy over volwassen man die terugkeert naar zijn jeugd. Regie Sam Garbarski.

Petites misères

2002 | Komedie

Frankrijk​/​​België​/​​Luxemburg 2002. Komedie van Philippe Boon en Laurent Brandenbourger. Met o.a. Albert Dupontel, Marie Trintignant, Bouli Lanners, Serge Larivière en Georges Siatidis.

Op graphic novel van Jiro Taniguchi gebaseerde fantasy over volwassen man die terugkeert naar zijn jeugd. Regie Sam Garbarski.

Pourquoi se marier le jour de la fin du monde ?

2000 | Drama

België​/​​Luxemburg 2000. Drama van Harry Cleven. Met o.a. Jean-Henri Compère, Elina Löwensohn, Pascal Greggory, Lofti Yahya Jeddi en Sabrina Leurquin.

Op de vlucht voor haar bezitterige minnaar Guido (Greggory) wordt Juliette (Löwensohn) door een auto gegrepen. Haar gezicht in het maanlicht is zo bleek dat je zou zweren dat ze dood is, maar als ze weer bijkomt kijkt ze in de ogen van Gaspard (Compère), de bestuurder van de ambulance. Juliette is bang. Ze vreest dat de nachtmerrie nog niet voorbij is. Ze klampt zich vast aan Gaspard als een drenkeling aan een reddingsboei. Het gevaar ligt nog steeds op de loer. Guido wil haar terug, maar zijn liefde is voor haar verstikkend. In haar strijd om vrij te ademen sleurt ze Gaspard mee in een dramatische draaikolk, waarin ze beiden dreigen ten onder te gaan. Een perverse, maar boeiende lovestory over een allesvernietigende liefde. Regisseur/ scenarioschrijver Cleven neemt geen genoegen met het rechttoe rechtaan vertellen van zijn verhaal, maar hij laat droom en werkelijkheid naadloos in elkaar overvloeien. Hij maakt het de toeschouwer niet gemakkelijk, maar toch werken de personages fascinerend zodat je niet onder hun betovering uit kunt komen. Je moet wel even moeite doen om het spel mee te spelen. De oorspronkelijke versie van anderhalf uur werd ingekort voordat de film uitkwam. Het camerawerk is van Zvonock C.L.

Elles

1997 | Komedie, Experimenteel, Drama

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Luxemburg​/​​België 1997. Komedie van Luis Galvaõ Teles. Met o.a. Carmen Maura, Miou-Miou, Marisa Berenson, Patti Guesch en Marthe Keller.

De levens van vijf vrouwen, allen in de veertig, raken met elkaar vervlochten wanneer een televisiejournaliste (gespeeld door de Spaanse Pedro Almodóvar-ster Carmen Maura) een programma maakt rond de vraag 'Wat wil de vrouw?' Een antwoord daarop krijgen we (uiteraard) niet, maar we zien wel het gehannes met het leven van een aantal van haar vriendinnen. Miou-Miou speelt een universitair docent die een relatie begint met een student, Marthe Keller een gescheiden vrouw die slecht nieuws krijgt over haar gezondheid, Marisa Berenson een schoonheidsspecialiste met een drugsverleden. De prima actrices maken dit tamelijk oppervlakkige melodrama best de moeite waard.