George Stoll (1902-1985): regie en muziek.
Er zijn 35 films gevonden.

Made in Paris

1966 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1966. Komedie van Boris Sagal. Met o.a. Ann-Margret, Richard Crenna, Edie Adams, Chad Everett en Louis Jourdan.

Humorloos en zonder cachet: Ann-Margret in de rol van mode- ontwerpster in Frankrijk; ze wordt verliefd op Jourdan. Het scenario is van Stanley Roberts. Het camerawerk is van Milton Krasner.

Girl Happy

1965 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Komedie van Boris Sagal. Met o.a. Elvis Presley, Shelly Fabares, Harold J. Stone, Gary Crosby en Joby Baker.

Weinig originele Presley-muziekfilm met een vervelend verhaal erin gebakken: Elvis chaperonneert Valerie (Fabares), de dochter van een gangster in Chicago, naar Fort Lauderdale. Scenario van Harvey Bullock en R.S. Allen. Camerawerk van Philip H. Lathrop.

Viva Las Vegas

1964 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van George Sidney. Met o.a. Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova, William Demarest en Nicky Blair.

Autocoureur Lucky Jackson (Presley) wil meedoen aan een autorace, maar de motor van zijn auto is stuk, dus heeft hij geld nodig. Gelukkig organiseert het hotel waar hij een baantje als ober heeft een zangwedstrijd, waarmee een flinke geldprijs te winnen valt. Kan Lucky meteen aanpappen met de mooie danseres/zweminstructrice Rusty Martin (Ann-Margret). Opvallend veel chemie tussen de toen nog slanke Elvis en Ann-Margret maken deze aardige musical prettig om naar te kijken, behalve voor Elvis' vriendin Priscilla, de latere mevrouw Presley, die - terecht - vermoedde dat de twee een verhouding hadden.

The Courtship of Eddie's Father

1963 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Vincente Minnelli. Met o.a. Glenn Ford, Shirley Jones, Stella Stevens, Dina Merrill en Roberta Sherwood.

Aardige familiekomedie met Ronny Howard als zoontje Eddie die voor zijn vader Tom, een weduwnaar (Ford), een vrouw probeert te zoeken. Werd later een serie voor tv. Scenario van John Gay. Camerawerk van Milton Krasner.

A Ticklish Affair

1963 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van George Sidney. Met o.a. Shirley Jones, Gig Young, Red Buttons, Carolyn Jones en Edgar Buchanan.

Een beminnelijke film over marine-officier Young die verliefd wordt op weduwe Jones. Jammer dat er de geest, de vonk en een goed scenario (van Ruth Brooks Flippen) aan ontbreken. Camerawerk van Milton Krasner. Naar het verhaal Moon Walk van Barbara Luther.

Billy Rose's Jumbo

1962 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1962. Drama van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye en Dean Jagger.

Een prima film die zich afspeelt in het circus. De liedjes zijn van Rodgers & Hart en Busby Berkely heeft het heel goed in scène gezet. Durante en Raye spelen de sterretjes van de hemel. Welluidende songs waaronder 'The Most Beautiful Girl in the World', 'My Romance', 'This Can't Be Love'. Scenario van Sidney Sheldon naar een musical van Ben Hecht. Camerawerk van William Daniels. Ook bekend als JUMBO.

Where the Boys Are

1960 | Komedie, Drama, Experimenteel, Musical

Verenigde Staten 1960. Komedie van Henry Levin en Herny Levin. Met o.a. Dolores Hart, George Hamilton, Yvette Mimieux, Jim Hutton en Barbara Nichols.

Geen slechte film over tieners tijdens een paasweekeinde te Fort Lauderdale. Francis is in haar eerste film vrij goed, de overigen mogen er ook zijn. Nichols is zoals gewoonlijk dolkomisch als sexy blondje.

This Could Be the Night

1957 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1957. Komedie van Robert Wise. Met o.a. Jean Simmons, Paul Douglas, Anthony Franciosa, Joan Blondell en Neile Adams.

Jonge onderwijzeres Simmons uit Massachusetts komt naar New York, waar zij geen ziel kent. Ze krijgt een baantje als secretaresse in de nachtclub van Douglas en Franciosa, een soort Bull Super en Hiep Hieper. De naïeve fijne dame komt in aanraking met ruige types, die in de bak hebben gezeten, stripteaseuses, vals zingende, schele zangeressen en allerlei andere randfiguren. Aanvankelijk kijkt iedereen op haar neer, maar geleidelijk vallen zij voor haar charme. Clichéverhaaltje binnen kluchtige omlijsting. Gebaseerd op de novellen van Cordeilia Baird Gross door Isobel Lennart tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Russell Harlan.

Ten Thousand Bedrooms

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Dean Martin, Anna Maria Alberghetti, Eva Bartok, Walter Slezak en Paul Henreid.

Deans eerste film zonder Jerry Lewis beloofde niet veel goeds voor zijn carrière. Het is een luchtige, veel te lange musical, waarin Dino in Rome een hoteldirecteur cum playboy speelt. Scenario van Laslo Vadnay, Art Cohn, William Ludwig en Leonard Spiegelgass. Camerawerk van Robert Bronner.

Seven Hills of Rome

1957 | Romantiek, Musical, Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Italië 1957. Romantiek van Roy Rowland. Met o.a. Mario Lanza, Marisa Allasio, Renato Rascal, Peggie Castle en Clelia Matania.

Een beroemde Amerikaanse zanger van Italiaanse origine brengt een bezoek aan Rome waar hij te gast is bij zijn neef, een pianist in een plaatselijke club. Hij raakt verzeild in een situatie waarin hij moet kiezen tussen zijn verloofde en een Italiaans meisje. Een voorspelbare liefdesgeschiedenis. Scenario van Art Cohn, Giorgio Prosperi naar een idee van Giuseppe Amato. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

The Opposite Sex

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van David Miller. Met o.a. June Allyson, Joan Collins, Dolores Gray, Ann Sheridan en Joan Blondell.

Deze stevig staande muzikale herverfilming van George Cukors THE WOMEN naar het toneelstuk van Clare Booth Luce heeft een rolbezetting van sterren, maar verbleekt toch nog naast het broos origineel (met Shearer, Crawford, Russell, etc.). Belangrijk verschil: aan deze uitgebreidere versie zijn muziek en mannen toegevoegd. Scenario van Fay Kanin en Michael Kanin. Camerawerk van Robert Bronner.

Meet Me in Las Vegas

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Roy Rowland. Met o.a. Dan Dailey, Cyd Charisse, Agnes Moorehead, Lili Darvas en Jim Backus.

Charisse`s dansen vormen hoogtepunten in de tamme musical waarin veefokker Dailey en sterdanseres Charisse iets met elkaar krijgen in de gokhoofdstad. De korte optredens van vele topsterren (o.a. Lena Horne, Paul Henreid) zijn leuk. Scenario van Isobel Lennart. Camerawerk van Robert Bronner.

Love Me or Leave Me

1955 | Musical, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Vidor. Met o.a. Doris Day, James Cagney, Cameron Mitchell, Robert Keith en Tom Tully.

Biografie van zangeres Ruth Etting, die rond 1930 aan de top stond. Het scenario van Daniel Fuchs en Isobel Lennart concentreert zich vooral op haar verhouding met kleine gangsterbaas Marty Snyder, die haar ontdekte en beroemd maakte. Hun kortstondige huwelijk leidde haar bijna naar de afgrond. Day en Cagney verpersoonlijken deze figuren op sublieme wijze. Het scenario biedt tevens plaats voor een twaalftal songs: voor het merendeel successen van Etting, maar ook twee nieuwe, die Day de hitparades in zong. De film blijft dicht bij de waarheid, vandaar dat hij zo deprimerend is. Achter de camera stond Arthur E. Arling. Percy Faith arrangeerde de songs en George Stoll had de muzikale leiding. Fuchs kreeg een Oscar voor het verhaal.

The Student Prince

1954 | Musical

Verenigde Staten 1954. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Ann Blyth, Edmund Purdom, John Ericson, Louis Calhern en Edmund Gwenn.

De muziek van Romberg en de zang van Mario Lanza zijn grote pluspunten in deze operette over een troonopvolger die in Heidelberg nog even de bloemetjes buiten zet en verliefd wordt op kroegmeisje Blyth.

Easy to Love

1953 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Van Johnson, Tony Martin, John Bromfield en Edna Skinner.

Aardig verhaal rondom zwem-ster Williams, gesitueerd in Cypress Gardens. Een secretaresse is verliefd op haar hardwerkende baas, en probeert hem zover te krijgen dat hij voor haar valt. Johnson en Martin beconcurreren elkaar om Williams gunst. Spectaculaire shownummers in het water van Busby Berkeley. Scenario van Laslo Vadnay en William Roberts. Camerawerk van Ray June.

Skirts Ahoy!

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Esther Williams, Joan Evans, Vivian Blaine, Barry Sullivan en Keefe Brasselle.

De leuke rolbezetting houdt het wormstekige verhaal over drie vrouwtjes en hun vriendjes niet drijvende.

The Strip

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van Leslie Kardos. Met o.a. Mickey Rooney, Sally Forrest, William Demarest, James Craig en Kay Brown.

Stan Maxton (Rooney), terug uit het leger, krijgt met gangsters te maken als hij zijn oude job als drummer terug wil. Hij helpt Jane Taffrod (Forrest), die bij de film terecht wil komen. Goed spel en een enthousiaste vertolking van Rooney. Een doorsneefilm opgevrolijkt door fijne muziek van Louis Armstrong, Earl Hines, Monica Lewis en Jack Teagarden met met zijn band van sterren. Het scenario is van Allen Rivkin. Het camerawerk is van Robert Surtees.

Two Weeks With Love

1950 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding en Debbie Reynolds.

Vrolijke liedjes, weelderige kostuums en door Busby Berkeley himself uitgezette danspasjes zijn de belangrijkste pre's van deze nostalgische, of als u wilt belegen musical over de prille romantische avonturen van de zusjes Polly en Melba Robinson (Powell en Reynolds). Ricardo Montalban is de belangrijkste manspersoon in zijn rol van de begerenswaardige Cubaan die geamuseerd toekijkt hoe Polly zich voor hem uitslooft. Al meteen aan het begin van de film wordt de toon gezet met een optreden van een blazerskapel, met vader Robinson (Calhern) als dirigent en de quasi-zelfbewuste Polly als een volleerde soubrette. Toch steelt Melba (Reynolds in een van haar eerste rollen) de show met het legendarische liedje 'Aba Daba Honeymoon'.

The Toast of New Orleans

1950 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, David Niven, Rita Moreno en J. Carrol Naish.

Pepe Duvalle en zijn oom Nicky verdienen hun brood als vissers in de Golf van Mexico. Operadirecteur Riboudeaux gelooft zijn oren niet als hij Pepe tijdens een feest hoort zingen. Pepe is een natuurtalent, maar hij ambieert geen zangcarrière. Dat verandert als zijn boot vergaat in een storm. Riboudeaux neemt hem in dienst, maar dan moeten de ruwe kantjes van de visser nog wel bijgeslepen worden. Deze opdracht krijgt de knappe zangeres Suzette Micheline

Nancy Goes to Rio

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Ann Sothern, Jane Powell, Barry Sullivan, Carmen Miranda en Louis Calhern.

Een aardige, wellicht wat gekunstelde MGM-musical (een nieuwe uitgave van Deanna Durbins IT'S A DATE), met Sothern en Powell als moeder en dochter die knokken om een royaal betaalde toneelrol en, door een misverstand, om een man.

Duchess of Idaho

1950 | Drama, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1950. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Esther Williams, Van Johnson, John Lund, Paula Raymond en Amanda Blake.

Williams reist naar Sun Valley, waar ze probeert te helpen de liefdesrelatie van een kamergenote op te lappen, maar dan zelf verliefd wordt. Gaststerren van MGM peppen de weinig originele produktie wat op.

Neptune's Daughter

1949 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Esther Williams, Red Skelton, Keenan Wynn, Betty Garrett en Ricardo Montalban.

Een muzikale romance met Esther als ontwerpster van badmode en Skelton als nietsnut die door Garrett voor een poloster-speler wordt aangezien. Klinkend amusement; de song 'Baby, It's Cold Outside' won een Oscar. Het camerawerk deed Charles Rosher en het scenario werd geschreven door Dorothy Kingsley, Ray Singer en Dick Chevillat.

In the Good Old Summertime

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Robert Z. Leonard en George Stoll. Met o.a. Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall, Spring Byington en Buster Keaton.

Een muzikale, nieuwe versie van THE SHOP AROUND THE CORNER, met Garland en Johnson als correspondentievrienden die verliefd op elkaar worden. Niet zo goed als de meeste MGM-Garland-films, maar plezierig. Let op dat kleine meisje in de finale, dat is Minnelli. Scenario van Samson Raphaelson, Francis Goodrich, Ivan Tors, Albert Hackett naar een toneelstuk van Miklos Laszlo. Camerawerk van Harry Stradling.

The Kissing Bandit

1948 | Musical, Western, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van Laslo Benedek. Met o.a. Frank Sinatra, Kathryn Grayson, Ann Miller, J. Carrol Naish en Ricardo Montalban.

Als de jonge Ricardo hoort dat zijn vader overleden is, breekt hij zijn studie bedrijfseconomie in Boston af om terug te gaan naar Californië, waar hij het pension van zijn vader wil overnemen. Bij zijn thuiskomst hoort hij echter dat zijn vader in werkelijkheid de beruchte 'kussende bandiet' was die de gewoonte had bij elke roofoverval alle aanwezige dames naar hartelust te kussen. Op aandringen van Chico, een oude maat van zijn vader, besluit hij in zijn vaders voetsporen te treden en het duurt niet lang voor hij de smaak te pakken heeft.

A Date With Judy

1948 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1948. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Wallace Beery, Jane Powell, Elizabeth Taylor, Carmen Miranda en Xavier Cugat.

De avonturen van twee tieners, Powell en Taylor, die door hun fantasie vaak in moeilijkheden komen. Beiden dingen naar de hand van Stack. Gezellige, maar pretentieuze, musical met twee jonge vedetten die na het succes van deze film tot de sterrenstal van M.G.M. gingen behoren. Het scenario van Dorothy Cooper en Dorothy Kingsley is slechts een kapstok om een hele rij songs en shownummers aan op te hangen, met de Latijns-Amerikaanse Miranda als voortrekker. De toen erg populaire Xavier Cugat krijgt ook een belangrijk deel van de koek. Hoogtepunt is een dansnummer van Miranda met Beery in zijn enige musical. Van de muzikale nummers herinneren we ons vooral 'Cuando le Gusta' en 'It's A Most Unusual Day'. Camerawerk van Robert Surtees.

This Time for Keeps

1947 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Esther Williams, Lauritz Melchior, Jimmy Durante, Johnnie Johnston en Mary Stuart.

Herald wil niets liever dan dat zijn zoon Dick in zijn voetsporen treedt en eindelijk trouwt met de operazangeres Frances. Dick heeft echter helemaal geen belangstelling voor de opera en wordt bovendien verliefd op de kunstzwemster Nora Cambaretti. Al gauw heeft hij haar hele familie voor zich gewonnen, maar dan leest Nora in de krant dat Dick verloofd is. Een leeghoofdige, verrukkelijke Williams-productie: een badpak-musical waarin Durante telkens voor de grollen zorgt.

Anchors Aweigh

1945 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Musical van George Sidney. Met o.a. Frank Sinatra, Gene Kelly, Kathryn Grayson, José Iturbi en Dean Stockwell.

In de amusante MGM-musical van specialist Sidney (Showboat, Annie Get Your Gun) zijn Sinatra en Kelly twee montere matrozen op verlof in Hollywood. Aan de wal hebben ze voornamelijk meisjes, zingen en dansen in de kop. Het leukst is de klassieke scène waarin Kelly danst met Jerry, de muis uit de Tom and Jerry-animaties. Voor zijn partituur bij dit schoolvoorbeeld van escapisme ontving componist George Stoll (1902-1985) een Oscar. In 2001 belandde het beeldje op een veiling, waar acteur Kevin Spacey het voor 150.000 dollar kocht en retourneerde aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Two Girls and a Sailor

1944 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1944. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, June Allyson, Gloria DeHaven, José Iturbi en Jimmy Durante.

Twee revuedanseressen zetten parties op touw voor afgezwaaide militairen. Het mes snijdt meteen aan twee kanten: de mannen vergeten hun oorlogssores en de twee vrijgezelle dames hebben het voor het kiezen (al zul je altijd zien dat net die ene matroos als hun beider prijsdier fungeert). Dun verhaaltje wordt - zoals gebruikelijk bij MGM-musicals uit de oorlogsjaren - muzikaal uitbundig opgetuigd. De bands van James en Cugat doen mee, Gracie Allen neemt het One Finger Concerto (kortweg 'Chopsticks') voor haar rekening, en Albert Coates dirigeert het begeleidende orkest. Two girls and a sailor markeerde de doorbraak van revuemeisje June Allyson en Van Johnson als haar romantische

Presenting Lily Mars

1943 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, Van Heflin, Fay Bainter, Richard Carlson en Spring Byington.

Vrolijke musical volgens een beproefd recept volgt een meisje dat droomt van een zangcarrière op Broadway. De hier 21-jarige Garland, als kind gelanceerd als 'the little girl with the great big voice' is uiteraard de attractie en haar liedjes zijn de hoogtepunten van dit sprookje. Heflin speelt de producent wiens aandacht de wannabe star probeert te trekken. Met succes uiteraard.

The Big Store

1941 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Riesner. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Tony Martin en Virginia Grey.

Wanneer Groucho door de eigenaar van een warenhuis als bewaker wordt ingehuurd zetten de gebroeders Marx de tent binnen de kortste keren op stelten. Late komedie uit het Marx-oeuvre waarin de komieken handig gebruik maken van de locaties en requisieten die de winkel te bieden heeft. Harpo heeft een memorabele harpsolo tussen spiegels.

Strike Up the Band

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Paul Whiteman, June Preisser en William Tracy.

Rooney is slagwerker in de drumband van de high-school. Hij weet van de schooldirecteur gedaan te krijgen om op een schoolfeest eens echte muziek te mogen maken. Hij laat zijn vriendin Garland zingen. Ze hebben een reuze succes en daarom willen ze meedoen aan een populair radioconcours, de Paul Whiteman Show, maar het geld voor de reis ontbreekt. Als ze het reisgeld bij elkaar gescharreld hebben, wordt een lid van de band ernstig ziek en moet terstond in Chicago geopereerd worden. Rooney biedt aan een vliegticket te betalen met het vergaarde reisgeld. De vader van een leerling blijkt een belangrijke functie te hebben bij de spoorwegen, en de zaak is gered. Judy Garland zingt 'Our Love Affair' en voert 'Nell of New Rochelle' en 'Do The Conga' op.

Go West

1940 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, John Carroll en Diana Lewis.

Groucho, Chico en Harpo erven land in het wilde Westen, maar ze weten niet dat de spoorwegbaronnen jacht op de grond maken om er hun ijzeren paarden over te laten snellen. Behalve de idiote treinrit is het een teleurstellend nummer van de Marx Brothers. Er zijn weinig kwinkslagen en er valt weinig te lachen. Scenario van Irving Brecher. Camerawerk van Leonard Smith. Ook bekend als THE MARX BROTHERS GO WEST.

Babes in Arms

1939 | Musical, Komedie, Western

Verenigde Staten 1939. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Charles Winninger, Guy Kibbee en June Preisser.

Gebaseerd op een Broadway-musical van Rodgers en Hart. Twee aanstormende musicalartiesten grijpen in moeilijke tijden hun kansen. Tijdens een auditie zingen ze een vrolijk geluimd 'Good morning' en zijn meteen goed voor een (karig) engagement. Nu mogen ze dromen over een carrière: hij als componist en producer, zij als 'big star'. Babes in Arms, de eerste musical die Berkeley voor MGM maakte, was meteen een hit. Zijn sterren, Judy Garland en Mickey Rooney, mochten nog een paar keer opdraven. In 1940 maakten ze samen Strike up the Band. Een jaar later volgde Babes on Broadway. Niet allemaal even goed, soms een beetje oubollig, maar nog steeds het bekijken waard.

Broadway Melody of 1938

1937 | Musical, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1937. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Robert Taylor, Eleanor Powell, Judy Garland, Sophie Tucker en Binnie Barnes.

Niet zo goed als BROADWAY MELODY OF 1936, met aardige, maar niet memorabele liedjes, een dominante Tucker en een overweldigende finale. Powells dansen is groots en Garland zingt 'Dear Mr. Gable'. Scenario van Jack McGowan. Camerawerk van William Daniels.

Spinout

1866 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1866. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Diane McBain, Shelley Fabares en Elvis Presley.

Niet zo goed als BROADWAY MELODY OF 1936, met aardige, maar niet memorabele liedjes, een dominante Tucker en een overweldigende finale. Powells dansen is groots en Garland zingt 'Dear Mr. Gable'. Scenario van Jack McGowan. Camerawerk van William Daniels.