Gianfranco Barra: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Svitati

1999 | Komedie

Italië 1999. Komedie van Ezio Greggio. Met o.a. Mel Brooks, Ezio Greggio, Julie Condra en Gianfranco Barra.

Veteraan Mel Brooks neemt zichzelf al jaren niet meer serieus en dat werkt in deze pretentieloze komedie waarin hij moet doorgaan voor gestoorde oorlogsveteraan Jake. De oude vader van Italiaan Bernardo (regisseur/komiek Geggio) werd tijdens WO II gered door Jake en wil voor zijn dood zijn oude Amerikaanse vriend ontmoeten. Bernardo stemt in, reist naar Amerika en smokkelt Jake uit een psychiatrische kliniek, tot in Italië op de hielen gezeten door Jake's dokter Barbara (Condra). Screw Loose is geen kunststuk maar grossiert in bewezen verbale en fysieke humor met Greggio standvastig aan het roer en Mel Brooks stuntelend aan zijn zijde.

Sangue blu

1993 | Mysterie

Italië​/​​Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1993. Mysterie van Robert Young. Met o.a. Albert Fortelli, Lauren Hutton, Capucine, Rossano Brazzi en Anna Galiena.

Miniserie waarvan het eerste deel, `Seandolo`, negentig minuten duurt, en de overige acht afleveringen vijftig minuten elk. Hoofdpersoon is de dertig-jarige adellijke Henry Altern (Fortell), die van zijn vader alleen maar schulden heeft geërfd, zodat hij als detective aan de kost moet zien te komen. Hij krijgt rijkeluisopdrachten, waarvoor hij Parijs, Monaco en andere mondaine oorden moet bezoeken. Voor de rest gaat het over jaloezie, verraad, hebzucht, moord en wat er zich in de hogere kringen zoal nog meer afspeelt. Capucine is nog te zien in een klein rolletje, haar laatste optreden voor haar dood.

Per amore o per amicizia

1993 | Romantiek

Italië 1993. Romantiek van Paolo Poeti. Met o.a. Simona Cavallari, Massimo Bellinzoni, Vincenzo Diglio, Luciano Federico en Fabio Ferrari.

Mirella (Cavallari) is een jonge vrouw die geen ouders meer heeft en in het huis van de oude Adelina (Polverosi) woont. Op drie verschillende momenten in haar leven ontmoet zij Luciano, Vittorino en Carlo, die naar Rome zijn gekomen om hun idealen te verwezenlijken. Luciano (Federico) wil bij de gemeente werken, Vittorino (Diglio) werkt als ober en hoopt op iets beters, en Carlo is clown en hoopt acteur te worden. Carlo en Luciano zijn verliefd op Mirella, maar ze kiest voor Carlo en veroorzaakt ongewild een crisis in de onderlinge betrekkingen. Ieder van hen krijgt met moeilijke momenten in het leven te maken, waar ze doorheen moeten. Daarvoor is het nodig dat ze dicht bij elkaar blijven. Mirella en Carlo trouwen, wanneer zij ontdekt dat zij een baby verwacht.

Giovanni Falcone

1993 | Drama, Biografie, Misdaad

Italië 1993. Drama van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Michele Placido, Giancarlo Giannini, Anna Bonaiuto, Massimo Bonetti en Nello Rivie.

Een zeer goed gedocumenteerde film waaraan een prima research is voorafgegaan, over de anti-mafia rechters Giovanni Falcone (Placido) en Paolo Borsellino (Giannini). Een verslag van tientallen jaren onderzoek naar de machtsstructuur en activiteiten van de Siciliaanse mafia. Daarbij werden bijna de connecties met top-politici blootgelegd. Falcone vertelt over het complexe wereldwijde netwerk en de gewelddadige machtsstrijd waarin de niets ontziende Corleones de bloedige overwinnaars zijn. Verliezer Buscetta (Musy) kon niet anders dan een boekje opendoen over de machtsstructuur en de invloed in de plaatselijke en nationale overheid. Degelijk spel, alhoewel de karakteropbouw ontbreekt. Flink tempo en scherpe montage maar een zwakke suspense, die tot de uiteindelijke moord leidt. De film ontketende veel discussie.

18.000 Days Ago

1993 | Oorlogsfilm

Italië 1993. Oorlogsfilm van Gabriella Gabrielli. Met o.a. Maurizio Donadi, Silvia Cohen, Massimo Foschi, Alfredo Pea en Gianfranco Barra.

De hoofdpersoon in deze film is een Poolse jood die tijdens WO II op wonderbaarlijke wijze weet te ontsnappen uit het vernietigingskamp Treblinka, waar zijn vrouw en dochter door de nazi's werden vermoord. Het lukt hem om de Brenner pas over te steken - de grens tussen Oostenrijk en Italië. Daar treft het noodlot hem opnieuw: hij wordt in zijn kraag gevat door een politieman en belandt in het kamp Ferramonti di Tarsia, in het Zuiden van Italië, dat bevolkt wordt door anti-fascisten en joden. Dit kamp wordt gerund door de Italianen en het blijkt dat zij lang niet zulke fanatieke en bloeddorstige honden zijn als hun Oostenrijkse en Duitse bondgenoten. Hij gaat op in het kampleven en neemt deel aan de structuren, die door de gevangenen zijn gevormd. Alles gaat goed totdat de Duitsers zich heer en meester maken van Italië, Mussolini buiten spel zetten en de geallieerden het kamp bombarderen. Hij weet toch te overleven en mag zich gelukkig prijzen het te kunnen navertellen. Een onderwerp dat eigenlijk niet vaak genoeg behandeld kan worden en als waarschuwing tegen herhaling moet gelden. Tijdens het draaien van deze film was de burgeroorloog in het naburige, voormalige Joegoslavië in volle hevigheid losgebarsten en blijkens de berichtgeving is het duidelijk dat de strijdende partijen nog niets geleerd hebben: de concentratiekampen zijn daar weer in volle ere hersteld. Hoewel er ongetwijfeld films zijn die dit onderwerp beter hebben behandeld, zou men toch moeten kijken.

Nel continente nero

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Marco Risi. Met o.a. Diego Abatantuono, Corso Salani, Anna Falchi, Ivo Garrani en Tony Sperandeo.

Alessandro Benini (Salani), een succesvol manager, gaat met zijn verloofde naar Kenia voor de begrafenis van zijn vader. Als hij de erfenis op orde wil maken, ontdekt hij dat zijn vader tot over z`n oren in de schulden zat, ondanks de huizen en de plantage. Fulvio Colombo (Abatantuono), vaders compagnon, is het onscrupuleuze hoofd van de kleine Italiaanse gemeenschap in het vakantieoord Maldini. Benini krijgt verhalen te horen waaruit hij opmaakt dat Colombo iets met de dood van zijn vader te maken heeft. Andere incidenten geven hem enig inzicht in het leven in een kleine gemeenschap in Afrika. Hij wil de erfenis laten voor wat ze is en vertrekken, maar Fulvio moet hem nog één ding laten zien.

Gole ruggenti

1992 |

Italië 1992. Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Pamela Pati, Leo Gullotta, Stefano Antonucci en Gianfranco Barra.

Een mengeling van cabaret, vaudeville, variété en vlijmscherpe satire. Er zit zo goed als geen plot in deze film, met uitzondering van een paar niet al te grappige situaties achter de coulissen van het meest populaire festival van Italië, het San Remo Festival. Bijtende spot, grapjes en karikaturen rond de alomtegenwoordige politieke corruptie in het land, met cabaretiers gegrimeerd als bepaalde politici. Natuurlijk is er zang en dans en zijn er prachtige meiden met lange benen in karige outfit, zodat hun welgevormde lichamen naar voren komen. Over het geheel genomen bevat de film te weinig humor, voldoende bijtend sarcasme en een heleboel mooie meisjes.

Assolto per aver commesso il fatto

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Angela Finocchiaro, Enzo Monteduro, Marco Predolin en Roberto Sbaratto.

Gepensioneerde ambtenaar Sordi krijgt met list en bedrog het merendeel van de Italiaanse particuliere radio- en tv-stations in handen. In het parlement wordt een wet aangenomen die verbiedt dat er nog nieuwe zenders bijkomen en de zwendelaar weet een deal te sluiten met een mediabaron. Dan zet hij een lucratief handeltje op in Afrika, om vervolgens zijn schreden te richten naar de Amerikaanse mediagigant BCB. Met behulp van niet- bestaande fondsen uit Afrika en een paar Japanse kelners die zich voordoen als zijn concurrenten, weet hij zijn slag te slaan, zonder dat het hem een cent kost. Wat een aardige, scherpe satire had kunnen worden, is ontaard in een platte klucht, waarin de Italiaanse mediabaronnen Berlusconi en Parretti slechts zijdelings een beetje op de hak worden genomen. Jammer!

Coda del diavolo

1987 | Thriller

Italië 1987. Thriller van Giorgio Treves. Met o.a. Robin Renucci, Isabelle Pasco, Piera Degli Esposti, Paolo Rossi en Gianfranco Barra.

In een klein dorpje woont een kolonie van lepralijders, geleid door een arts. De leefomstandigheden zijn er afschuwelijk. Er woont ook een tiental griezelige figuren in de kolonie en de arts wordt verliefd op een van hen, een doorgewinterde prostituée, en probeert tevergeefs de duivel in haar uit te drijven. Hiertoe gebruikt hij marteling als therapie. Een interessant verhaal, maar regie en spel zijn onevenwichtig. Engelse titel: THE DEVIL'S TAIL.

Zero in condotta

1983 | Komedie, Romantiek

Italië 1983. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Angelo Maggi, Elena Sofia Ricci, Orsetta Gregoretti, Antonella Lualdi en Gianfranco Barra.

Deze remake van ZÉRO DE CONDUITE de buitengewoon mooie film van de Franse regisseur Jean Vigo uit 1933, is een schandelijke mislukking. Middelbare scholieren in de periode 1950-1960 zwoegen voor hun eindexamen en staan aan het begin van een nieuw leven, terwijl ze moeilijkheden maken en compromissen sluiten. De onbekwame regie van Carmineo is een belediging van Vigo's meesterwerk. Vergeet deze film en ga Vigo zelf zien.

Buona come il pane

1982 | Erotiek, Komedie

Italië 1982. Erotiek van Riccardo Sesani. Met o.a. Carmen Russo, Saverio Marconi, Ada Pometti, Umberto Raho en Julien Yenkins.

Alleraardigste seks-klucht, die soms naar satire neigt, hoewel de waarde van de produktie laag is, vanwege het kleine budget. Russo, een prostitu[KA1]e met stijl, weet de erotische fantasi[KA3]en van haar uitgelezen klantenbestand met een paar creatieve idee[KA3]en aan te vullen. Voor een operaliefhebber speelt zij Madame Butterfly, die onder de tonen van de opera-aria een striptease uitvoert; in een andere sc[KA2]ene speelt ze een naakte Schone Slaapster en voor weer een andere klant is zij een wulpse non. Bij toeval ontmoet zij de onhandige astronomie- student Filippo (Marconi), een stuntelige intellectueel die op haar valt en haar het hof maakt. Hij heeft niet in de gaten welk beroep zij uitoefent. Maar eind goed, al goed. Russo is een verrukkelijke, weelderige vrouw. Alleen al haar uitdagende manier van bewegen maakt iemand opgewonden.

Banana Joe

1982 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Italië​/​​Duitsland 1982. Komedie van Steno. Met o.a. Bud Spencer, Marina Langner, Gianfranco Barra en Mario Scarpetta.

In Zuid-Amerika raakt Bud Spencer als bananenhandelaar in conflict met een louche multinational, die een vredig Indianendorpje wil industrialiseren. Het bekende gooi- en smijtwerk, waarin bovendien en passant zaken als corruptie en de uitbuiting van de Indianen aan de kaak worden gesteld. Scenario van Carlo Pedersoli.

La poliziotta della squadra del buon costome

1979 | Misdaad, Erotiek, Komedie

Italië 1979. Misdaad van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Edwige Fenech, Lino Banfi, Franco Diogene, Alvaro Vitali en Marzio C. Honorato.

Fenech portretteert een dappere politieagente die per vergissing de toekomstige commissaris van politie gearresteerd heeft toen ze als geheim agent aan een opdracht werkte. Wanneer hij als de nieuwe commissaris aangesteld wordt, moet ze helaas onder hem werken, en ze gaat met ziekteverlof. Grove humor, een beetje bloot en een slecht script.

La Professoressa di scienze naturali

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Lilli Cariti, Michèle Gammino, Alvaro Vitali, Giacomo Rizzo en Gastone Pescuci.

Als een stokoude lerares biologie na een mislukt experiment gewond wordt afgevoerd blijkt haar vervangster een jonge, pittige debutante te zijn, wat in dit soort puin onvermijdelijk aanleiding geeft tot een cascade van flauwe, seksistische grappen. Mensen die denken met hun geslachtsdelen, zullen hier ongetwijfeld veel lol aan beleven.

Il padrone e l'operaio

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Steno. Met o.a. Renato Pozzetto, Teo Teocoli, Francesca Romana Coluzzi, Gianfranco Barra en Gillian Bray.

Luidruchtige, flauwe en vooral veel te lange dijenkletser over een drukke fabrieksdirecteur die het bedrijf van zijn schoonvader leidt. De harde werker heeft geen succes meer bij de vrouwtjes en de dagelijks managementproblemen groeien hem over het hoofd. Een van zijn arbeiders is precies het tegenovergestelde en na een diepgaand gesprek met de psychiater gaat hij diens levensstijl imiteren. Helaas helpt het niet en ten lange leste wordt hij gek. Het onzinnige scenario is van Luciano Vincenzoni en Sergio Donati (die betere dingen gedaan heeft). Het camerawerk voor dit achterhaalde filmpje is van Luigi Kuveiller. Alleen in de jaren 1950 nog meliger en oubolliger gemaakt in Duitsland - dit gedrocht kwam ruim twintig jaar te laat nog om een dergelijke status van onbenul te veroveren.

Avanti!

1972 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1972. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill, Edward Andrews en Gianfranco Barra.

Multimiljonair Wendell Armbruster III (Lemmon) arriveert op het schiereiland Ischia nabij Napels voor de formaliteiten rondom de repatriëring van het lichaam van zijn vader die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat diens medepassagiere die eveneens omkwam, al jaren de minnares van zijn vader was. Haar dochter Pamela Pigott (Mills) is ook ter plaatse en wist evenmin van de verhouding af. Er liggen afpersers op de loer die geld zien in het zaakje, terwijl hotelmanager Carlo Carlucci (Revill) zorgt dat zijn familie ook een graantje mogen meepikken. Grandioze Wilder-komedie, die voortraast met de snelheid van een trein. Zeer leuke dialogen en one-liners verhullen de lengte van de film. Alle acteurs zijn schitterend, en de locaties werden aanlokkelijk in beeld gebracht door Luigi Kuveiller. Het scenario baseerden Wilder en I.A.L. Diamond op een toneelstuk van Samuel Taylor. Een film die je steeds weer kunt zien. Camerawerk van Luigi Kuveiller.