Carlo Giustini: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

I Criminali della Galassia

1965 | Sciencefiction

Italië 1965. Sciencefiction van Antonio Margheriti. Met o.a. Tony Russell, Lisa Gastoni, Massimo Serato, Carlo Giustini en Michel Lemoine.

Geheimzinnige verdwijningen in de toekomst zijn het werk van uitzonderlijk mooie vrouwen, die meegelokte mannen tot slaven van buitenaardse vierarmige wezens maken. SF-film werd in dezelfde decors en met dezelfde acteurs en regisseur gemaakt als WAR OF THE PLANETS in hetzelfde jaar. Helaas ook met dezelfde fantasieloosheid en primitieve trucages.

Joseph and His Brethren

1962 | Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Irving Rapper. Met o.a. Marietto, Geoffrey Horne, Belinda Lee, Finlay Currie en Antonio Segurini.

Een bijbelverhaal voor de jeugd, weelderig geproduceerd, maar het houdt niets in.

Il Tiranno di Siracusa

1962 | Historische film, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1962. Historische film van Curtis Bernhardt. Met o.a. Guy Williams, Don Burnett, Ilaria Occhini, Liana Orfei en Carlo Giustini.

Een jonge rover sluit vriendschap met een filosofiestudent die om zijn humanistische overtuiging door de koning van Syracuse ter dood wordt veroordeeld. Zijn vriend gaat in zijn plaats de gevangenis in, zodat hij bij de geboorte van zijn eerste kind kan zijn. De ballade van Schiller leverde een middelmatige spektakelfilm op, met kleurloos gespeelde hoofdrollen.

Messalina venere imperatrice

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Focás, Carlo Giustini, Gian Carlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een zoveelste verfilming van het leven van Messalina. Pompeus en naïef.

Gli Amori di Messalina

1959 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1959. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Fokas, Carlo Giustini, Giancarlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een Vestaalse maagd, tegen haar wil uitgehuwelijkt aan keizer Claudius, ontwikkelt zich tot een wrede despote, die complotteert tegen haar echtgenoot. Haar oude liefde voor de legeraanvoerder Maximus keert zich tegen haar, want hij wil zijn keizer redden. Messalina wordt gedood; Maximus verlaat Rome met een christen- slavin. Het genuanceerde scenario en de inventieve regie redden de film van de middelmaat van bordpapieren decors en houterig acteren. Lee in de titelrol is een overtuigende perfide verleidster.

La trovatella di Pompei

1956 | Drama

Italië 1956. Drama van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Alessandra Panaro, Massimo Girotti en Carlo Giustini.

Maria (Panaro) wordt beschuldigd van een moord die zij niet heeft gepleegd. Ze ontdekt tot haar verrassing dat ze de onwettige dochter van de procureur-generaal van de republiek is, die de vervolging ondersteunt. Met zo'n intrige had dit natuurlijk een goed melodrama kunnen worden, of zelfs een grootse komedie. Maar de film is verschrikkelijk saai en het verhaal tot banale proporties teruggebracht. Ergo, hij is onbedoeld lachwekkend waar hij serieus had moeten zijn.

Mamma mia, che impressione!

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Roberto Savarese. Met o.a. Alberto Sordi, Giovanna Pala, Carlo Giustini en Carlo Delle Piane.

Een nukkig padvindertje is verliefd op een meisje. Hij probeert van alles om haar belangstelling te wekken. Dit is de eerste hoofdrol van Sordi. De zwakke regisseur Roberto Savarese werd gelukkig bijgestaan door Vittorio De Sica, die zich ook met de produktie heeft bemoeid.

Antonio da Padova

1949 | Biografie, Historische film

Italië 1949. Biografie van Pietro Francisci. Met o.a. Aldo Fabrizi, Silvana Pampaini, Carlo Giustini, Lola Braccini en Nino Pavesi.

Puur fondant voor mensen met een christelijke geloofsovertuiging; aan het eind van de 12e eeuw doet een Spaanse edelman tegen de zin van zijn familie afstand van zijn titel en gaat het woord van Jezus Christus verbreiden. Zijn geloof wordt sterker wanneer hij Franciscaanse monniken ontmoet en zich bij hen aansluit op een pelgrimstocht naar Assissi en Rome. Dit op ware feiten berustende verhaal wordt verteld door een kind in Rome na WO II als hij de biografie van Antonio leest. Hij raakte gepassioneerd van het geluid van het kerkorgel en gefascineerd door de levens van heilige mannen: aldus gaat hij het boek over het leven van Antonio van Padova lezen. Let op: suikerhoudende waren zijn slecht voor het gebit. Zeg dus nooit, dat we niet gewaarschuwd hebben.