Rudolf Ulrich: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Polizeiruf 110: Der Kreuzworträtselfall

1988 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Günter Naumann, Andreas Schmidt-Schaller, Werner Godemann, Harry Merkel en Wilfried Pucher.

Het scenario van Gabriele Gabriel is gebaseerd op een lustmoord in Halle-Neustad in 1981, die de politie met minutieus werk, zeer veel geduld en het nodige geluk wist op te lossen. Van de ware gebeurtenis werd in de jaren 1990 een documentaire gedraaid in de stijl van Claude Lanzmann (getuigen werden opgezocht, de plaats des onheils werd gefilmd, etc.), die wellicht een stuk boeiender is dan deze aflevering, nummer 123, waarin Hauptmann Beck (Naumann), Leutnant Grawe (Schmidt- Schaller), Major J[KA3]ager (Godemann) en Hauptmann Fuchs (Borgelt) met de eer mochten strijken. De kleine Marko komt niet terug van een avondje bioscoop in het buurthuis, niet ver van de in troosteloze Stalinistische stijl gebouwde flats. Later wordt zijn ontzielde lichaam, dat de sporen van een seksueel misdrijf draagt, in een koffer gevonden aan de spoorlijn Halle-Leipzig. In de koffer bevonden zich ook oude kranten, waarin kruiswoordraadsels waren opgelost. De politie en de militie van jongeren ploegen zestig ton oud papier door, dertigduizend aanmeldingen voor een woning bij de gemeente, 250.000 aanvragen voor een identiteitsbewijs en negentigduizend formulieren waarin een telegram was opgegeven. Er werden honderdduizend handschriften vergeleken. Het zoeken naar een naald in de hooiberg werd tenslotte beloond met een toevalstreffer. Van FBI- methodes om een dadersprofiel op te trekken had men in Honneckers dictatuur nog nooit gehoord en evenmin werden er scanners en computers ingezet. DDR-burgers waren in één ding verschrikkelijk bedreven: elkaar bespieden en dat hielp tenslotte bij de oplossing van de moord. De kleine Marko keerde daarmee niet terug naar het land der levenden. De film is enigszins aan de saaie kant, maar de kijkdichtheid was goed, omdat deze geruchtmakende zaak nog vers in het geheugen lag. Schmidt- Schaller, begonnen als POLIZEIRUF 110-boef, staat inmiddels aan de goede kant van de wet en ook na de Duitse hereniging bleef hij in dienst als speurder.

Polizeiruf 110: Barry schwieg

1979 | Misdaad

Oost Duitsland 1979. Misdaad van Hans Knötzsch. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Peter Borgelt, Uta Schorn en Peter Reusse.

Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) onderzoekt het dodelijke ongeval van een schoonmaakster in een werkplaats waar vrachtauto`s gerepareerd worden. Zes jaar ervoor was ze met haar eerste zaak, waarover zij de leiding had, ook al bij het bedrijf terecht gekomen op zoek naar een bedrag van tachtigduizend mark dat er verstopt zou zijn. Het geld werd nimmer gevonden en je hoeft geen helderziende te zijn om een verband te vermoeden tussen de zaak van toen en het geval van nu. Dan zit je aardig snel op moord. In de achtergrond reikt Hauptmann Fuchs (Borgelt) zijn trouwe luitenant de helpende hand in deze zaak, dat een taai geval blijkt te zijn, maar de clou wordt gevonden door Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep), die zijn nagels laat manicuren in de schoonheidssalon van Eva Wagenknecht (Schorn). Hij hoort dat de zaken financieel stroef gaan. Als hij belt in een van die zeldzame telefooncellen die de stad telt, in de nabijheid van de salon Vera Arndt, ziet hij een man de zaak verlaten. De kijker weet dat Vera kort te voren met hem een gesprekje voerde terwijl zij zich achter een matglazen wand omkleedde. H[KA3]ubner besluit hem discreet te schaduwen en komt zo het een en ander te weten. Het scenario is van Manfred Drews en hij laat ons zien dat de `sportieve` H[KA3]ubner het maar gek vindt om zijn handen te laten verzorgen en dat zijn collega Vera er geen oog voor heeft, omdat zij het te druk heeft met haar werk (achter de schrijfmachine). Gedraaid in de milde voorzomer met de gebruikelijke auto-arme straten en de slechte nasynchronisatie. Eva's salon wekt de indruk, op voornoemde glaswand na, sedert de nazi-tijd niet meer gemoderniseerd te zijn. Aflevering 61.

Das Kaninchen bin ich

1965 | Drama

Oost Duitsland 1965. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Angelika Waller, Alfred Müller, Irma Münch, Ilse Voigt en Wolfgang Winkler.

Na vijfentwintig jaar op de plank te hebben gelegen wegens verraad aan de communistische partij ging de film onopgemerkt in premi[KA2]ere op het filmfestival van Berlijn. De handeling betreft een ouderloos jong stel mensen, broer en zus. Hij zit in de gevangenis vanwege staatsondermijnende activiteiten waardoor zij geen carri[KA2]ere kan maken. Als zuslief een verhouding begint met de scrupuleuze rechter die broerlief veroordeelde, komt ze toch niet verder, terwijl de rechter voortgaat de maatschappelijke ladder te beklimmen. Om ook zijn carri[KA2]ere niet in het geding te laten komen betuigde regisseur Maetzig (wellicht weinig principieel) openlijk spijt over zijn film. Gebaseerd op het boek van Manfred Bieler (die ook het scenario schreef) Maria Morzeck oder das Kaninchen bin ich.

Die heute über vierzig sind

1960 | Drama

Oost Duitsland 1960. Drama van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Rudolf Ulrich en Peter Herden.

Een film over de geheel verschillend verlopen levens van twee mannen die ongeveer op hetzelfde tijdstip worden geboren. De ene, een arbeiderszoon, ziet in dat de nazi's het bij het verkeerde eind hebben en klimt na WO II op tot een mooie functie in de DDR. De ander, zoon van rijke ouders, wordt officier, maar zal na de oorlog een nederig bestaan leiden in West-Duitsland.

Die Entscheidung des Doktor Ahrendt

1960 | Drama

Oost Duitsland 1960. Drama van Frank Vogel. Met o.a. Johannes Arpe en Rudolf Ulrich.

Een individueel ingestelde man die niet leeft op de manier die men in de DDR graag ziet, leert zijn fout inzien. Zeer vervelend. De titelrol is ingevuld door Arpe. Ulrich is Martin Kröge. Het scenario is van Hasso Grabner en regisseur Vogel. Het camerawerk is van Walter Fehdmer.

Die Premiere fällt aus

1959 |

Oost Duitsland 1959. Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Peter Herden, Christine Laszar en Rudolf Ulrich.

Westduitse spionnen zijn actief in de DDR onder het mom van akteurs. De geheime dienst grijpt in.

Betrogen bis zum jüngsten Tag

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Oost Duitsland 1957. Oorlogsfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Wolfgang Kieling, Rudolf Ulrich, Renate Küster, Hans Joachim Martens en Walter Suessenguth.

Duitse troepen schieten een meisje dood, de dochter van een kapitein. De vader van één van de moordenaars, een SS-generaal, verklaart dat een Russische 'Untermensch' de moord gepleegd moet hebben. De kapitein wil een groep Litause vrouwen als represaille doodschieten, maar dan komt de echte moordenaar met zijn bekentenis, en wordt vervolgens 'per ongeluk' in de rug doodgeschoten. Ongewoon, aangrijpend oorlogsdrama.