Charles Magnusson: productie.
Er zijn 2 films gevonden.

Körkarlen

1921 | Zwijgende film, Drama, Fantasy

Zweden 1921. Zwijgende film van Victor Sjöström. Met o.a. Victor Sjöström, Hilda Borgström, Tore Svennberg, Astrid Holm en Concordia Selander.

Vermaarde stomme film, gebaseerd op het boek van Selma Lagerlöf (1858-1940), de schrijfster van 'Nils Holgerssons wonderbare reis' (1906). Regisseur Sjöström overtuigt als een verlopen man die aan gene zijde door het stof gaat. Als straf voor zijn gewetenloze bestaan moet hij na zijn onfortuinlijke dood een jaar lang met een koets overleden zielen inzamelen. Maar voordat hij begint krijgt hij van zijn voorganger een rondleiding door de tijd, een tocht die duidelijk maakt hoeveel ravage hij heeft aangericht. Körkarlen was een baanbrekende film - en favoriet van Ingmar Bergman - vanwege de non-lineaire verteltrant en de overlappende beelden (dubbele belichting). Tijdloos amusement.

Berg-Ejvind och hans hustru

1917 | Drama

Zweden 1917. Drama van Victor Sjöström. Met o.a. Victor Sjöström, Edith Erastoff, John Ekman, Jenny Tshernichin-Larsson en Nils Aréhn.

K[KA1]ari Berg-Ejvind (Sj[KA3]ostr[KA3]om) ontsnapt uit de gevangenis en vindt werk op de verlaten boerderij van de eerzame weduwe Halla (Erastoff). Er ontluikt een liefde, die de dorpsbewoners met grote en groeiende jaloezie gadeslaan. Als zij in het verleden van K[KA1]ari wroeten, hebben ze dit snel achterhaald. Halla en K[KA1]ari nemen de wijk in de bergen, want hun liefde is sterker dan alles wat hen bedreigt. Ze leven verder, zijn gelukkig en Halla bevalt van een kind. Bj[KA3]orn Bergst[KA1]einsson (Aréhn), de hereboer, beschikt als uitvoerder van het plaatselijke gezag over de nodige volmachten om Kári te arresteren en hij zet de achtervolging in. In het nauw gedreven verkiest Halla haar boreling te doden om verder met haar geliefde te kunnen vluchten. Ze doorstaan talloze ontberingen totdat de natuur hen tenslotte velt. Dit supermelodrama betekende indertijd de grote internationale doorbraak voor Sjöström. Hij werd in 1986 gerestaureerd en voorzien van muziek door Torbjörn Iwan Lundquist. De fotografie van Julius Jaenzon is wonderbaarlijk mooi en de met de hand ingekleurde beelden zijn puntgaaf. De decors zijn van Axel Ebensen en het scenario is van Sam Ask en regisseur Sjöström naar het toneelstuk van Jóhann Sigurjómsson. Voor cinefielen en filmvorsers een must.