Mickey Shaughnessy (1920-1985): cast.
Er zijn 23 films gevonden.

The Boatniks

1970 | Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1970. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Robert Morse, Stefanie Powers, Phil Silvers, Norman Fell en Mickey Shaughnessy.

De vreselijk onbeholpen kustwachter Thomas Garland (Morse) van Newport Beach moet alle zeilen bijzetten om klagende toeristen en zijn baas te behagen en onderwijl nog oog te hebben voor bootverhuurster Kate (Powers). Ergens op zee varen drie boeven (Shaughnessy, Fell en Silvers) die zo mogelijk nog klunziger zijn dan Thomas, maar op de een of andere manier wel ergens juwelen hebben gestolen en nu op de vlucht zijn. De verwikkelingen in deze Disney-productie zijn voorspelbaar, maar het scenario (van Arthur Julian) voorziet in een paar aardige dialogen en het camerawerk van William E. Snyder is fraai.

Boatniks

1970 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1970. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Robert Morse, Stefanie Powers, Phil Silvers, Mickey Shaughnessy en Norman Fell.

De politie van Newport Beach is hopeloos overbelast, waarop een jonge luitenant (Morse) resoluut het commando overneemt. Deze alleraardigste, levendige Disney-productie tovert moeiteloos originele verwikkelingen uit klassieke situaties te voorschijn. Aantrekkelijk camerawerk. Scenario van Arthur Julian naar een verhaal van Marty Roth.

My Dog, the Thief

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Dwayne Hickman, Mary Ann Mobley, Elsa Lanchester, Joe Flynn en Roger C. Carmel.

Het toch al chaotische bestaan van een radioverslaggever wordt een regelrechte puinhoop als een eigenzinnige St.Bernardhond hem betrekt bij een juwelendiefstal. Deze vlot gemaakte Disney-produktie is niet uitgesproken origineel, maar brengt aanstekelijk vakwerk over de hele linie. Prima kijkvoer.

Never a Dull Moment

1968 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jerry Paris. Met o.a. Dick Van Dyke, Edward G. Robinson, Dorothy Provine, Henry Silva en Joanne Moore.

Toneelspeler zonder succes Van Dyke wordt aangezien voor een huurmoordenaar uit San Francisco, en gangster Bill neemt hem mee naar schilderijenverzamelaar en mafiabaas Robinson (die in werkelijheid een grote collectie schilderijen had). Beiden weten niet dat hij acteur is, en Van Dyke krijgt nu de grote kans een nummertje toneel weg te geven als de echte killer komt opdagen. Een clichéverhaal van hier tot ginder, waarbij je je dood verveelt.

A Boy Called 'Nuthin'

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Norman Tokar. Met o.a. Ron Howard, Forrest Tucker, John Carroll, Donna Butterworth en Mary La Roche.

Stadsjongen Howard komt op bezoek bij zijn oom die een ranch heeft. Ze hadden zich van elkaar echter een andere voorstelling gemaakt. Langzaam maar zeker groeit er toch respect en genegenheid tussen de twee. Moderne western, door de Disney- studio op de van haar bekende wijze gemaakt: niet overdreven sentimenteel en daarom zeer verteerbaar.

A Global Affair

1964 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1964. Drama van Jack Arnold. Met o.a. Bob Hope, Yvonne De Carlo, Michèle Mercier, Robert Sterling en John McGiver.

Dit keer geen komedie: Hope ontfermt zich over een baby die is gevonden in het gebouw van de VN en een vrouwelijke vertegenwoordiger van elk land eist het kind op.

The Adventures of Huckleberry Finn

1960 | Avonturenfilm, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Michael Curtiz. Met o.a. Eddie Hodges, Archie Moore, Tony Randall, Patty McCormack en Neville Brand.

Huck Finn (Hodges), die bij de keurige weduwe Douglas woont, droomt ervan om op een radarboot de Mississippi af te stomen. Als zijn vader opduikt, een dronkelap en een verschrikkelijke nietsnut, belooft hij de weduwe op te krassen als ze een som geld aan hem overhandigt; daartoe wil zij haar zwarte slaaf Moore verkopen. Vader Finn neemt zijn zoon Huck als onderpand. Die avond slaat hij hem in een dronken bui in elkaar. De jongen vlucht naar de rivier, vastbesloten aan boord te gaan van een schip. Huck treft daar de slaaf Jim (Moore) aan, en samen maken zij een vlot, waarop ze de Mississippi afzakken. Een goede verfilming van de klassieke, autobiografische roman van Mark Twain (1835-1910). Diverse rolletjes worden vertolkt door sterren, w.o. Buster Keaton, Andy Devine, Judy Canova, John Carradine, Mickey Shaughnessy en Sterling Holloway. Camerawerk van Ted McCord.

Sex Kittens Go to College

1960 |

Verenigde Staten 1960. Albert Zugsmith. Met o.a. Mamie Van Doren, Tuesday Weld, Mijanou Bardot, Mickey Shaughnessy en Louis Nye.

Een zouteloze satire vol insinuaties en niet ter zake doende situaties. Van Doren krijgt als striptease-danseres per ongeluk de leiding van een wetenschappelijke afdeling op een universiteit.

North to Alaska

1960 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Stewart Granger, Ernie Kovacs, Fabian en Capucine.

Vlot lopende actiefilm met een vermakelijke-ironische benadering; gesitueerd in het noorden van Amerika. Vechtersbaas Wayne is de enige attractie. Gebaseerd op het toneelstuk van L. Fodor Birthday Gift. Gefilmd in CinemaScope.

The Hangman

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Michael Curtiz. Met o.a. Robert Taylor, Tina Louise, Fess Parker, Jack Lord en Mickey Shaughnessy.

Ruige Taylor is de gezagsdrager die de hele bevolking van een stadje in het Westen moet weerstaan als hij een man verdedigt die gezocht wordt wegens moord.

Edge of Eternity

1959 | Misdaad, Thriller, Western

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Cornel Wilde, Victoria Shaw, Mickey Shaughnessy, Edgar Buchanan en Rian Garrick.

Deputy-sheriff Wilde volgt moordenaars naar de Grand Canyon. Dat eindigt in een schietpartij vanuit transportcontainers die aan kabels van een mijn boven het ravijn hangen. Scenario van Richard Collins en Knut Swenson. Gedraaid in CinemaScope.

Don't Give Up the Ship

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Gale Gordon, Robert Middleton, Dina Merrill en Diana Spencer.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Luitenant ter zee John Paul Steckler (Lewis) moet zijn huwelijksreis onderbreken om een onderzoekscommissie uit te leggen waar zijn oorlogsschip is gebleven. John heeft geen flauw idee dus wordt psychiater Ensign Benson (Merril) op de zaak gezet. Met hulp van ex-matroos Stan (Shaughnessy) vindt John de schuit uiteindelijk onder water en de voorzitter van de commissie lijkt wat met het wrak te maken te hebben. Fans van Lewis menen dat het een uiterst vermakelijk werkje betreft. (VM/VPRO Gids)

The Sheepman

1958 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1958. Western van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Shirley MacLaine, Leslie Nielsen, Mickey Shaughnessy en Edgar Buchanan.

Deze wat overgewaardeerde western heeft een komische noot die soms niet terecht is. Ford komt met een kudde schapen aan in het gebied waar rancher Nielsen de dienst uitmaakt. Nielsen wil de dieren niet in zijn buurt te hebben, en hij probeert eerst op vredelievende wijze - en later hardhandig - Ford en zijn kudde weg te krijgen. Shaughnessy is komisch, maar het neerschieten van schaapherder Gonzalez-Gonzalez is helemaal niet humoristisch. De film is niet echt grimmig, terwijl dat wel bij een dergelijke actiefilm hoort. James Edward Grant schreef het verhaal dat door William Bowers Grant en William Roberts bewerkt werd. Het camerawerk is van Robert Bronner.

Nice Little Bank That Should Be Robbed,

1958 |

1958. Henry Levin. Met o.a. Mickey Shaughnessy, Tom Ewell en Mickey Rooney.

Deze wat overgewaardeerde western heeft een komische noot die soms niet terecht is. Ford komt met een kudde schapen aan in het gebied waar rancher Nielsen de dienst uitmaakt. Nielsen wil de dieren niet in zijn buurt te hebben, en hij probeert eerst op vredelievende wijze - en later hardhandig - Ford en zijn kudde weg te krijgen. Shaughnessy is komisch, maar het neerschieten van schaapherder Gonzalez-Gonzalez is helemaal niet humoristisch. De film is niet echt grimmig, terwijl dat wel bij een dergelijke actiefilm hoort. James Edward Grant schreef het verhaal dat door William Bowers Grant en William Roberts bewerkt werd. Het camerawerk is van Robert Bronner.

A Nice Little Bank That Should Be Robbed

1958 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Henry Levin. Met o.a. Tom Ewell, Mickey Rooney, Mickey Shaughnessy en Dina Merrill.

De cast doet al het mogelijke, maar het verhaal is je reinste flauwekul en gaat over klungelende gangsters die hun buit gebruiken om een renpaard te kopen.

Jailhouse Rock

1957 | Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1957. Muziek van Richard Thorpe. Met o.a. Elvis Presley, Judy Tyler, Vaughn Taylor, Dean Jones en Mickey Shaughnessy.

Tijdens een gevecht in een bar doodt de jonge, opvliegende Elvis per ongeluk een tegenstander en hij wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij komt terecht in een cel, samen met Shaughnessy, die hem gitaar leert spelen. Dat Elvis een goede leerling is, blijkt uit het succes dat hij heeft in een live-tv- uitzending van een gevangenisshow. Een van de eerste films van rock-idool Elvis (zijn derde), toen hij nog een veelbelovend acteur was. Muziek en drama zijn uitstekend afgewogen in dit scenario van Guy Trosper, naar een verhaal van Ned Young, dat ons een onthullende blik toont achter de schermen van de muziekwereld met zijn onbetrouwbare managers en corrupte reclamejongens. Elvis zelf is verantwoordelijk voor de choreografie van de gevangenisshow. In beeld gebracht door Robert Bronner. Bestaat ook in een ingekleurde versie. Gedraaid in CinemaScope.

Don't go near the water

1957 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1957. Komedie van Charles Waters en Charles Walters. Met o.a. Glenn Ford, Eva Gabor, Gia Scala, Anne Francis en Fred Clark.

In het water gevallen komedie over marinemensen, die tijdens WO II recreatiezaal bouwen op eiland in Stille Oceaan. Clark als gefrustreerde officier de beste in trage film.

Designing Woman

1957 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1957. Komedie van Vincente Minnelli. Met o.a. Gregory Peck, Lauren Bacall, Dolores Gray, Sam Levene en Chuck Connors.

De New Yorkse sportjournalist Mike (Peck) heeft gewonnen in de toto. Dit feit viert hij zo intens dat hij zich er de volgende dag niets van herinnert. Ook niet dat hij inmiddels modeontwerpster Marilla (Bacall) heeft ontmoet. Maar kennelijk heeft het geklikt, want binnen een week zijn ze getrouwd. Na een tijdje blijkt echter dat ze weinig gemeenschappelijke interesses hebben. Twee amusante hoofdrolspelers debiteren scherpe, venijnige dialogen, in de beste traditie van de screwball-komedie. Scenarioschrijver George Wells hield een Oscar over aan zijn scenario.

The Burglar

1956 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Dan Duryea, Jayne Mansfield, Martha Vickers, Peter Capell en Mickey Shaughnessy.

Gekke film over de inbrekers Duryea en Mansfield, die samen zijn opgegroeid, en hun onberekenbare medeplichtigen bij een bizarre inbraak.

Conquest of Space

1955 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1955. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. Eric Fleming, William Hopper, Ross Martin, Walter Brooke en Joan Shawlee.

De eerste bemande reis in een gigantisch ruimtevaartuig naar Mars. De commander (Brooke) krijgt bezwaren om het `rijk van God` te betreden. Hij wordt onderweg min of meer krankzinnig en brengt de ruimte-expeditie regelmatig in gevaar, wat tot een conflictsituatie leidt met zijn zoon (Fleming). Behalve een aantal prachtige speciale effecten, het handelsmerk van producer George Pal, valt er aan deze film, die zich afspeelt in het jaar 1980 (!), weinig te beleven. De rolprent is misschien boeiend als les in de ruimtevaart, maar dat zijn we niet gewend van Pal. James O'Hanlon baseerde zijn scenario op een verhaal van Philip Yordan, Barre Lyndon en George Worthington Yates, die op hun beurt inspiratie haalden uit het boek The Mars Project van Werner von Braun, de grondlegger van de ruimtevaart die zijn carrière onder de nazi's begon, en de wetenschappelijke studie van Willy Ley en Chester Bonestell, waaraan de titel ontleend werd. Het camerawerk van Lionel Lindon bevat mooie beelden.

Last of the Comanches

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van André De Toth. Met o.a. Barbara Hale, Martin Milner, Broderick Crawford, Lloyd Bridges en Johnny Stewart.

De Toth liet het scenario van Kenneth Gamet versloffen, want hij had een aanmerkelijk spannender film kunnen maken. Charles Lawton jr schoot mooie plaatjes, maar dat maakte het gebrek aan actie niet goed. Sergeant Crawford en vijf soldaten zijn de overlevenden van een Indianenaanval. Ze moeten zich door 100 mijl vijandig gebied slaan om het fort te bereiken. Onderweg komen er nog wat overlevenden van een overvallen postkoets bij, zoals Hale en de Indiaanse jongen Stewart. Het verhaal loopt goed af maar helaas, spanning zit er niet in.

From Here to Eternity

1953 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Frank Sinatra en Donna Reed.

In 1941 hebben soldaat Prewitt (Clift) en Maggio (Sinatra) op een legerbasis op Hawaii veel te stellen met brute superieuren. Dan volgt de Japanse aanval op Pearl Harbor. Kritische geluiden in het boek van James Jones uit 1951 werden aangepast voor deze filmbewerking die een grote hit werd en acht Oscars kreeg. Gracieus gemaakt drama van regisseur Zinneman (High Noon) voelt misschien wat ouderwets aan, maar heeft een uitstekende cast. De zwoele scène in de branding tussen twee heimelijke geliefden (Lancaster en Kerr) is memorabel. In 2002 geconserveerd voor het Amerikaanse nationale filmarchief.

The Marrying Kind

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van George Cukor. Met o.a. Judy Holliday, Aldo Ray, Madge Kennedy, Mickey Shaughnessy en Griff Barnett.

Een navrant drama over een jong stel op het punt van scheiden, dat via flashbacks terugkijkt op de huwelijksjaren; gevoelig spel van de acteurs wint het van het melodramatisch script.