Ann Sothern: cast.
Er zijn 58 films gevonden.

The Whales of August

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Lindsay Anderson. Met o.a. Bette Davis, Lillian Gish, Vincent Price, Ann Sothern en Harry Carey jr.

Twee inmiddels flink bejaarde zusters - ze zijn al in de tachtig - brengen al zestig jaar de vakantie door in een zomerhuis aan de kust in de staat Maine. Ze turen naar de zee in de hoop een glimp op te vangen van voorbijglijdende walvissen, want op die manier herleven ze hun jeugd. Ze zijn elkaars tegenovergestelde: Gish is geduldig en Davis bijna blind en seniel, is opvliegend. Ze kibbelen o.a. over het feit of er nu wel of niet een veranda aangelegd moet worden. De mollige, Sothern is hun babbelende vriendin en buurvrouw - haar vertolking leverde een Oscarnominatie op voor Beste Vrouwelijke Bijrol - Carey hun oude klusjesman en Price een statige Wit-Russische emigré, die zijn charmes op de dames uittest. Een prachtig gespeelde en uitstekend geregisseerde film, waarin de veteranen van het witte doek, Gish en Davis, een schitterend staaltje van acteren weggeven. David Berry bewerkte zijn eigen toneelstuk. Amerikaans regiedebuut van Anderson. Sterling, Sotherns dochter, speelt haar moeder als jonge vrouw in de openingsscène.

A Letter to Three Wives

1985 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1985. Komedie van Larry Elikann. Met o.a. Loni Anderson, Michele Lee, Stephanie Zimbalist, Charles Frank en Michael Gross.

Futloze en onnodige bewerking voor de tv van de klassieker uit 1949 over een vrouw, die aan ieder van drie kennissen een brief overhandigt als ze aan boord van een cruiseschip stappen, waarin staat dat zij een verhouding heeft met een van hun echtgenoten en met hem de benen gaat nemen - ze lezen de brief als ze niet meer van boord kunnen. Hun huwelijken worden op de anatomietafel gelegd en iedere vrouw meent dat er motieven zijn waaruit zou moeten blijken dat het om haar huwelijk gaat. Ann Sothern die ook in de oorspronkelijke versie meedeed, is de moeite waard. Scenario van Joseph L. Mankiewicz.

The Little Dragons

1980 | Familiefilm, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1980. Familiefilm van Curtis Hanson. Met o.a. Charles Lane, Ann Sothern, Chris Petersen, Pat Petersen en Sally Boyden.

Jeugdige kung-fu-verslaafden lossen een ontvoeringsmysterie op. Slaat misschien bij de wat minder kritische oudere kinderen aan. Lane en vooral Sothern zijn hier verspild.

The Manitou

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van William Girdler. Met o.a. Tony Curtis, Susan Strasberg, Michael Ansara, Ann Sothern en Burgess Meredith.

een lang geleden gestorven Indiaanse medicijnman wekt zichzelf weer tot leven door middel van een foetus in de hals van Susan Strasberg. De veteranen Curtis, Sothern en Meredith zien er gepast beschaamd uit.

Captains and the Kings

1976 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1976. Drama van Allen Reisner en Douglas Heyes. Met o.a. Richard Jordan, Perry King, Patty Duke Astin, John Carradine en Katherine Crawford.

Mini-serie in zes delen. Joseph Armagh (Jordan), een Ierse immigrant, wil in Amerika zijn naam vestigen maar moet een keihard gevecht voeren voor hij geaccepteerd wordt. Een Emmy voor Astin en cameraman Ric Waite en een hele serie voordrachten voor een Emmy gaven de populariteit van de serie weer. Regisseur Heyes bewerkte zelf het boek van Taylor Caldwell, wiens verhaal in de tweede helft van de 19e en het begin van de 20ste eeuw speelt.

Crazy Mama

1975 | Misdaad, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Jonathan Demme. Met o.a. Cloris Leachman, Stuart Whitman, Ann Sothern, Jim Backus en Donny Most.

Vrolijke, niet te stuiten kitscherige verheerlijking van Amerika in de jaren vijftig (nieuwe kansen, rock & roll en avonturen per auto), gemaakt in de tijd dat regisseur Demme exploitatiefilms maakte, volgt drie generaties vrouwen (Sothern, Leachman en Purl), en de mannen die ze oppikken, op een absurde rooftocht tussen Californië en de aloude thuishaven Arkansas. Hier en daar grof, maar als geheel een juweeltje.

Golden Needles

1974 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Robert Clouse. Met o.a. Joe Don Baker, Elizabeth Ashley, Jim Kelly, Burgess Meredith en Ann Sothern.

Oude, excentrieke miljardair Meredith belooft de mooie avonturierster Ashley een fortuin als ze een oud Chinees beeldje vindt, dat over magische krachten zou beschikken. Het beeldje stelt een man voor in wiens lichaam zeven naalden zijn geprikt. Wanneer deze naalden op precies dezelfde plaatsen in een menselijk lichaam worden gestoken, zouden ze voor een aanzienlijke verjonging zorgen. In Hong Kong rekruteert ze Baker en Kelly om het kleinood te stelen, dat in het bezit is van een machtige gangsterleider. Serieprodukt dat niet erg kan overtuigen. De onpersoonlijke regie en het vlakke spel van de hoofdrolspelers gaan uiteindelijk irriteren. Het zwakke scenario van S. Lee Pogostin en Sylvia Schneble wordt gecamoufleerd door vele actiescènes. Gilbert Hubbs deed camera en Lalo Schifrin schreef een routinescore. Ook bekend als THE CHASE FOR THE GOLDEN NEEDLES.

The Killing Kind

1973 | Mysterie, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Curtis Harrington. Met o.a. John Savage, Ann Sothern, Ruth Roman, Luana Anders en Cindy Williams.

De zoon (Savage) van een uiterst dominante moeder (Sothern) ontwikkelt zich tot vrouwenmoordenaar. Deze weinig bekende, maar rechtlijnige thriller laat Sothern de vrije hand voor een hoogstandje in een bizarre karakterisering. Scenario van George Edwards en Tony Crechales. Camerawerk van Mario Tosi.

The Weekend Nun

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Jeannot Szwarc. Met o.a. Joanna Pettet, Vic Morrow, Ann Sothern, James Gregory en Beverly Garland.

Nonnetje Pettet denkt reclasseringsambtenaar te kunnen zijn zonder haar geloftes geweld aan te doen. Haar ervaringen, haar collega Morrow en een ongeluk doen haar inzien dat zij een belangrijk besluit moet nemen. Goed uitgedacht en vakkundig geregisseerd met goede rollen.

The Great Man's Whiskers

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Philip Leacock. Met o.a. Dennis Weaver, Ann Sothern, John McGiver, Harve Presnell en Beth Brickell.

Slap komedie-drama over president Lincoln die de route verandert tijdens een treinreis, nadat hij een brief heeft ontvangen van een tienjarig meisje dat erop aandringt dat hij zijn bakkebaarden laat staan. De politieke aspecten van het plot komen niet uit de verf. Historisch ongeloofwaardig bovendien.

Congratulations, It's a Boy

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van William Graham. Met o.a. Bill Bixby, Diane Baker, Jack Albertson, Ann Sothern en Karen Jensen.

Redelijk amusant geval voor Bixby als swingende vrijgezel die met een jongeman te maken krijgt die beweert zijn zoon te zijn.

A Death of Innocence

1971 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Shelley Winters, Arthur Kennedy, Tisha Sterling, Ann Sothern en John Randolph.

Ouders uit Idaho (Winters en Randolph) reizen naar New York om een rechtszaak wegens moord van hun dochter bij te wonen; het bezoek wordt een te grote emotionele aangelegenheid voor de moeder. Beter dan de meeste scenario's, maar te sterk geacteerd, goede regie.

Chubasco

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Allen H. Miner en Allen Miner. Met o.a. Richard Egan, Christopher Jones, Susan Strasberg, Ann Sothern en Simon Oakland.

Een jonge hulp op een tonijnenvisser kan het goed vinden met zijn schipper tot deze ontdekt dat de jongen met zijn dochter is getrouwd; te lange, maar wel aardige lopende-bandfilm, opgenomen in de tijd dat Jones en Strasberg echt met elkaar getrouwd waren.

The Outsider

1967 | Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Michael Ritchie. Met o.a. Darren McGavin, Anna Hagan, Edmond O'Brien, Sean Garrison en Shirley Knight.

Een ongewone detective-mysterie met McGavin als David Ross, ex-gevangene, ingehuurd door een theaterdirecteur die één van zijn werknemers van verduistering verdenkt. Goede vertolkingen, boeiende sfeer. De eerste aflevering van een tv-serie. Scenario van Roy Huggins.

Sylvia

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Gordon Douglas. Met o.a. Carroll Baker, George Maharis, Joanne Dru, Peter Lawford en Viveca Lindfors.

Deze rol die Baker voorafgaande aan HARLOW speelde, is veel beter ondanks een overdaad aan terugblikken en rammelende scènes. Baker speelt het slechte meisje dat het goede pad opgaat. Het wordt een drama als speurder Maharis haar verleden uitpluist. Goede gastrollen.

The Best Man

1964 |

Verenigde Staten 1964. Franklin Schaffner. Met o.a. Henry Fonda, Cliff Robertson, Edie Adams, Margaret Leighton en Shelley Berman.

Scherpe verfilming van het toneelstuk van Gore Vidal The Best Man over politieke besluitvorming waarin twee vastbesloten kandidaten voor het presidentschap, belangrijke politieke steun trachten te verwerven. Tijdgebonden, maar een boeiend drama. Haskell Wexler deed het camerawerk.

Lady in a Cage

1964 | Thriller

Verenigde Staten 1964. Thriller van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Ann Sothern, Jeff Corey, James Caan, Rafael Campos en Scatman Crothers.

Een rijke weduwe (Olivia de Havilland) zit opgesloten in de lift van haar grote huis en wordt vervolgens gepest door drie nozems. Een serieuze, goed geacteerde thriller.

The Blue Gardenia

1953 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Fritz Lang. Met o.a. Anne Baxter, Richard Conte, Ann Sothern, Raymond Burr en Jeff Donnell.

Een boeiend moordverhaal in de stijl van het tijdperk 1940- 1950. Baxter wordt ervan beschuldigd Burr te hebben vermoord. Zij aanvaardt het aanbod van journalist Conte om haar te helpen. Solide film met een onverwacht eind. Charles Hoffman bewerkte het verhaal van Vera Caspary tot scenario en Nicholas Musuraca deed de fotografie.

Shadow on the Wall

1950 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1950. Mysterie van Patrick Jackson. Met o.a. Ann Sothern, Zachary Scott, Nancy Davis, Gigi Perreau en Barbara Billingsley.

Een vlotte suspensefilm waarin Ferreau een shock krijgt als zij haar moeder vermoord ziet worden, haar vader van moord beschuldigd wordt en dreigt geëxecuteerd te worden op de electrische stoel, maar tenslotte de dader met behulp van psychologe Davis in de val laat lopen. Scenario van William Ludwig naar een verhaal van Hannah Lees en Lawrence Bachmann. Camerawerk van Ray June.

Nancy Goes to Rio

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Ann Sothern, Jane Powell, Barry Sullivan, Carmen Miranda en Louis Calhern.

Een aardige, wellicht wat gekunstelde MGM-musical (een nieuwe uitgave van Deanna Durbins IT'S A DATE), met Sothern en Powell als moeder en dochter die knokken om een royaal betaalde toneelrol en, door een misverstand, om een man.

The Judge Steps Out

1949 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Komedie van Boris Ingster. Met o.a. Alexander Knox, Ann Sothern, George Tobias en Sharyn Moffett.

Weliswaar is het verhaal van The judge steps out door regisseur Ingster zelf geschreven, hoofdrolspeler Knox (The Sea Wolf) hielp hem het stuk aan te passen voor film. Het resultaat is een kleine, aangename romantische komedie die tot het einde toe laat gissen over hoe de personages terechtkomen. Knox speelt de rechter uit de titel die met de buik vol van werk en familie met de noorderzon vertrekt. Hij gaat ergens werken als kok en hier vindt hij begrip van bazin Peggy (Sothern). (IdH/VPRO Gids)

A Letter to Three Wives

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Jeanne Crain, Linda Darnell, Ann Sothern, Kirk Douglas en Paul Douglas.

Crain, Darnell en Sothern krijgen tijdens een picknick een brief van de vamp van de stad, die beweert dat ze ervandoor is met een van hun echtgenoten. De vraag is welke. Wat een leuk dagje uit had moeten worden, verandert in een maalstroom van twijfels en verdenkingen. Schitterende dramatische komedie, die toont hoe drie vriendinnen reageren op een brief die meer vragen dan oplossingen biedt. De stem van de schrijfster van de brief is van Celeste Holm. Spel is over de hele linie fantastisch. Mankiewicz kruidde het scenario, dat hij baseerde op Vera Caspary's adaptatie van John Klempners roman, met subtiele humor, die nog even actueel is als toen de film werd gedraaid. Hij sleepte dan ook twee Oscars in de wacht: voor de beste regie en voor het beste script. Uitstekende fotografie van Arthur Miller, en een licht dramatische score van Alfred Newman. In 1985 opnieuw gemaakt, als tv-film.

Words and Music

1948 | Biografie

Verenigde Staten 1948. Biografie van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Tom Drake, June Allyson, Ann Sothern en Judy Garland.

Een hartverwarmende biografie van liedjesmakers Rodgers (Drake) en Hart (Rooney) die gered wordt door hun schitterende muziek waaronder Kelly's dans op 'Slaughter on Tenth Avenue'.

April Showers

1948 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1948. Komedie van James V. Kern. Met o.a. Jack Carson, Ann Sothern, Robert Alda, S.Z. Sakall en Robert Ellis.

Afgezaagd verhaal achter de schermen van de revue met Carson en Sothern die samengaan, uit elkaar gaan, weer samenkomen, enzovoort.

Undercover Maisie

1947 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, Barry Nelson, Mark Daniels, Leon Ames en Clinton Sundberg.

In deze tiende en laatste aflevering van de serie treedt Maisie (Sothern) in dienst bij de politie, als undercover agent. Nelson en Daniels maken haar het hof. Een routineklus voor de makers, die dan ook niet de minste moeite deden er iets origineels van te maken. De film sleept zich zonder het minste enthousiasme voort van gag naar gag (voor zover erom gelachen kan worden). Thelma Robinson was weer verantwoordelijk voor het op patroon gesneden scenario, dat voortborduurt op elementen die voordien al tot vervelens toe werden gebruikt. Robert Planck zette het op film. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Up Goes Maisie

1946 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, George Murphy, Hillary Brooke, Stephen McNally en Ray Collins.

In het na-oorlogse Amerika voorziet Maisie (Sothern) zichzelf van een nieuw image om bij helikopter-uitvinder Murphy een job als secretaresse te krijgen. Ze ontdekt dat hij wordt bedrogen door zijn financier, die Murphy's uitvinding, waarvoor nog geen patent is aangevraagd, wil stelen. Onderhoudende hoewel erg verouderde plot, die Sothern eindelijk weer eens de kans gaf te bewijzen dat ze betere scenario's verdiende dan die uit de Maisie-serie. Enkele goede grappen en vooral de spectaculaire finale gaven dit scenario van Thelma Robinson iets meer pit. Toch wordt duidelijk dat de producenten op een dood spoor zaten, en de reeks werd dan ook beëindigd met deel tien: UNDERCOVER MAISIE. Robert Planck was verantwoordelijk voor de fotografie. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Maisie Goes to Reno

1944 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, John Hodiak, Tom Drake, Marta Linden en Paul Cavanagh.

Maisie (Sothern) gebruikt de twee weken vakantie die de vliegtuigfabriek haar heeft gegeven om naar Reno te gaan, waar ze een contract heeft als zangeres. Maar al vlug zit ze weer in de problemen: ze belooft soldaat Drake te gaan praten met zijn vrouw Gardner, die wil scheiden. Ze ontdekt dat de rijke Gardner wordt bedrogen door een zakenman en een maatschappelijk werkster. Een redelijk scenario van Mary C. McCall Jr., Harry Ruby en James O'Hanlon, dat een goede cocktail biedt van emotie, humor en muziek, zodat we kunnen spreken van een betere aflevering in deze reeks. Bovendien zien we Gardner hier in een vroege rol. Sothern zingt 'Panhandle Pete' en 'This Little Bond Went To Battle'. Robert Planck stond achter de camera. Gevolgd door UP GOES MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Three Hearts for Julia

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Ann Sothern, Melvyn Douglas, Lee Bowman, Richard Ainley en Felix Bressart.

Alleen Douglas is geloofwaardig als de echtgenoot die zijn eigen vrouw het hof maakt (Sothern) nadat zij van hem wil scheiden, hoewel hij het niet de hele film volhoudt.

Thousands Cheer

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van George Sidney. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Gene Kelly, Red Skelton en Eleanor Powell.

Grayson woont met haar vader, officier Boles, vlakbij de kazerne waar zij voor de soldaten een All-Star-show wil organiseren. Een gebruikelijk gegeven dat veel amusement biedt.

Swing Shift Maisie

1943 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1943. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, James Craig, Jean Rogers, Connie Gilchrist en John Qualen.

Wanneer ze weer eens zonder werk zit krijgt actrice/danseres Maisie (Sothern) een baan aangeboden in een vliegtuigfabriek, waar ze zich al vlug opwerkt tot de mascotte van de werkplaats. Trouwhartig als altijd stelt ze nieuwelinge Rogers voor aan haar vriend, de piloot Craig. Rogers beloont haar niet alleen door haar vriend af te pakken, maar gaat bovendien rondbazuinen dat Maisie de fabriek saboteert. Vreselijk achterhaalde story, die kenmerkend is voor de oorlogsjaren. De Maisie-serie werkt volledig op formule en biedt weinig aantrekkelijks meer. Mary C. McCall Jr. en Robert Halff schreven het scenario, dat werd verfilmd door Harry Stradling. Gevolgd door MAISIE GOES TO RENO. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Cry Havoc

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Margaret Sullavan, Joan Blondell, Ann Sothern, Fay Bainter en Marsha Hunt.

Vrouwelijke vrijwilligers komen overwerkte Amerikaanse verpleegsters te hulp op het belegerde eiland Bataan in WO II. De film verraadt zijn oorsprong op het toneel, en er zijn verwachte clichés in verwerkt, maar hij laat ook een heel eerlijk beeld van de oorlog zien. Robert Mitchum is te zien in een piepklein rolletje van een stervende soldaat.

Cry "havoc"

1943 |

1943. Richard Thorpe. Met o.a. Diana Lewis, Ella Raines, Fay Bainter, Ann Sothern en Margaret Sullavan.

Vrouwelijke vrijwilligers komen overwerkte Amerikaanse verpleegsters te hulp op het belegerde eiland Bataan in WO II. De film verraadt zijn oorsprong op het toneel, en er zijn verwachte clichés in verwerkt, maar hij laat ook een heel eerlijk beeld van de oorlog zien. Robert Mitchum is te zien in een piepklein rolletje van een stervende soldaat.

Panama Hattie

1942 | Musical

Verenigde Staten 1942. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, Red Skelton, Rags Ragland, Ben Blue en Marsha Hunt.

Deze succesvolle Cole Porter Broadway-musical (met Ethel Merman in de hoofdrol) over een nachtclubeigenaar in Panama is op het witte doek een mislukking. Porters muziek ontbreekt grotendeels, maar Lena zingt 'Just One of Those Things' en Sothern zingt 'I've Still Got My Health'. Het scenario is van Jack McGowan en Wilkie Mahoney naar een toneelstuk van Herbert Fields en B.G. Mahoney. Het camerawerk is van George Folsey.

Maisie Gets Her Man

1942 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Romantiek van Roy Del Ruth. Met o.a. Ann Sothern, Red Skelton, Leo Gorcey, Pamela Blake en Allen Jenkins.

Maisie (Sothern) werkt als assistente van een messenwerper, en wanneer hij de ontrouw van zijn echtgenote ontdekt, viert hij zijn agressie bot op haar. Ze verlaat de act en ontmoet in Chicago Skelton. Ze besluiten als duo op te treden en kennen heel wat succes, tot Skelton in moeilijkheden komt met enkele gangsters. Een stuk beter dan de vorige afleveringen in deze tragikomische reeks, vooral dankzij de aanwezigheid van Skelton en andere uitstekende komische acteurs, zoals Meek, Jenkins en Corrigan. Het scenario van Betty Reinhardt en Mary C. McCall Jr. concentreert zich meer op de humor dan op de stroperige sentimentaliteit. Fotografie van Harry Stradling. Gevolgd door SWING SHIFT MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Ringside Maisie

1941 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, George Murphy, Robert Sterling, Virginia O'Brien en Natalie Thompson.

Maisie (Sothern) komt in de bokswereld terecht wanneer ze verliefd wordt op wedstrijdbokser Sterling. Even later ontdekt ze dat ze eigenlijk toch meer voelt voor zijn trainer Murphy. Tijdens een gevecht wordt Sterling blind, en alleen een snelle operatie zal zijn gezichtsvermogen kunnen redden. Deze aflevering is weer van hetzelfde laken een pak. De Maisie-serie was nog lang niet aan het einde van haar Latijn, maar zelfs Sothern is niet leuk meer in haar rol. Een lach en een traan staan niet steeds garant voor gezellige ontspanning. Hier wordt het zelfs ergerlijk. Mary C. McCall Jr. was verantwoordelijk voor dit geval, dat in beeld werd gebracht door Charles Lawton. Gevolgd door MAISIE GETS HER MAN. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Maisie Was a Lady

1941 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, Lew Ayres, Maureen O'Sullivan, C. Aubrey Smith en Edward Ashley.

Door de schuld van Ayres verliest Maisie (Sothern) haar job op een kermis, waar ze de 'vrouw zonder hoofd' speelde. Om het goed te maken bezorgt Ayres haar een betrekking bij zijn zuster Sullivan. Sullivan wordt door haar verloofde in de steek gelaten, en Maisy redt haar op het nippertje van zelfmoord. De stroperige boel wordt naar het einde van deze serie toe steeds erger. Sotherns talent werd er echt aan verspild. Mary C. McCall Jr. en Betty Reinhardt schreven de onzin. Het camerawerk was in handen van Charles Lawton. Gevolgd door RINGSIDE MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Lady Be Good

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Eleanor Powell, Ann Sothern, Robert Young, Lionel Barrymore en Red Skelton.

Een musical met lef over de getrouwde liedjesschrijvers Sothern en Young met danseres Powell en komiek Skelton als goede aanvulling. Mooie liedjes: 'Lady Be Good', 'Fascinating rythm', 'You'll Never Know', 'Last Time I Saw Paris'.

Gold Rush Maisie

1940 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Edward L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, Lee Bowman, Virginia Weidler, John F. Hamilton en Mary Nash.

Actrice/danseres Maisie (Sothern) zit weer eens zonder werk wanneer haar wagen panne krijgt in de omgeving van een verlaten mijnschacht. Samen met een arme familie die er haar intrek heeft genomen, gaat ze op goudjacht in de mijn. Ze worden tegengewerkt door de humeurige rancher Bowman. Vergezochte, sentimentele en erg stroperig uitgewerkte tragikomedie rond het personage Maisie. Sothern blijft haar echter zo sympathiek maken dat de film toch niet helemaal de vuilnisbak in kan. Mary C. McCall Jr. werkte deze keer samen met Betty Reinhardt voor het scenario, dat in beeld gebracht werd door Charles Lawton. Gevolgd door MAISIE WAS A LADY. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Dulcy

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Ann Sothern, Ian Hunter, Roland Young, Reginald Gardiner en Billie Burke.

Nogal slechte komedie over een Chinese wees die helpt de problemen op te lossen in het pleeggezin, waarin hij terechtkomt. Goede rolbezetting, maar de acteurs kregen inferieur materiaal.

Congo Maisie

1940 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Henry Potter. Met o.a. Ann Sothern, John Carroll, Shepperd Strudwick, Rita Johnson en J.M. Kerrigan.

Maisie (Sothern) komt terecht in Afrika, waar ze op een schip dr. Carroll ontmoet, die de geneeskunde heeft opgegeven om een rubberplantage te starten. Ze gaan van boord bij een medische post, die wordt geleid door Strudwick en zijn vrouw Johnson. Maisie tracht hun wankele huwelijk te redden. Een scenario dat sterke gelijkenis vertoont met RED DUST, maar dat alle slechte kanten toont van een serie als deze Maisie: gezochte sentimentaliteit, oninteressante personages. Gelukkig zijn er nog de spitse dialogen van het hoofdpersonage. Mary C. McCall Jr. baseerde zich weer op een verhaal van Wilson Collison. Fotografie van Charles Lawton. Gevolgd door GOLD RUSH MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Congo Maisie

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van H.C. Potter. Met o.a. John Carroll, Ann Sothern en Shepperd Strudwick.

Maisie (Sothern) komt terecht in Afrika, waar ze op een schip dr. Carroll ontmoet, die de geneeskunde heeft opgegeven om een rubberplantage te starten. Ze gaan van boord bij een medische post, die wordt geleid door Strudwick en zijn vrouw Johnson. Maisie tracht hun wankele huwelijk te redden. Een scenario dat sterke gelijkenis vertoont met RED DUST, maar dat alle slechte kanten toont van een serie als deze Maisie: gezochte sentimentaliteit, oninteressante personages. Gelukkig zijn er nog de spitse dialogen van het hoofdpersonage. Mary C. McCall Jr. baseerde zich weer op een verhaal van Wilson Collison. Fotografie van Charles Lawton. Gevolgd door GOLD RUSH MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Brother Orchid

1940 | Misdaad, Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1940. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. Edward G. Robinson, Ann Sothern, Humphrey Bogart, Ralph Bellamy en Donald Crisp.

Gangsterbaas Robinson eist na een verblijf van vijf jaar in Europa zijn oude positie weer op. Daarna wordt hij op hardhandige wijze door zijn vroegere vertrouwensman Bogart uit de organisatie gezet. Hij wordt afgetuigd en zo goed als dood in een klooster achtergelaten. Tijdens zijn langdurige genezingsproces begint hij van dit eenvoudige leven te houden. Hij besluit te blijven en zich aan het kweken van bloemen te wijden. Maar zijn verleden laat hem niet los, want als hij zijn producten op de markt wil brengen, wordt hij geboycot. Leuke mengeling van komedie, drama, religie en gangsteringrediënten. Een geslaagde variant op het typische Robinson-personage. Robinson en Bogart zijn grandioos in hun respectievelijke rollen. Het scenario van Earl Baldwin is gebaseerd op een verhaal van Richard Connell. Tony Gaudio zette alles op film.

Maisie

1939 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1939. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, Robert Young, Ruth Hussey, Ian Hunter en Anthony Allan.

Would-be actrice Maisie Ravier (Sothern) arriveert in een klein stadje in Wyoming. Ze hoopt er werk te krijgen, maar die hoop wordt de grond ingeboord. Ze gaat aan de slag in een schiettent op de plaatselijke rodeo, maar de machtige rancheigenaar Young beschuldigt haar van de diefstal van zijn portefeuille. Ze belandt in de gevangenis. Eerste van een reeks melodramatische films rond het personage van Maisie. Het was een onderhoudend produkt, maar het is te betwijfelen of het jongeren die zijn opgegroeid met een overvloed aan soap op tv nog zal weten te boeien. Mary C. McCall Jr. ging voor het scenario uit van de roman Dark Lady van Wilson Collison. Fotografie van Leonard Smith. Gevolgd door CONGO MAISIE. Zie ook: 'Maisie'- serie.

Hotel for Women

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Linda Darnell, Ann Sothern, Elsa Maxwell, Lynn Bari en Sidney Blackmer.

Een zwakke film over een groep van meisjes die achter de mannen aan zitten, alleen het vermelden waard als Darnells filmdebuut. Oorspronkelijke titel: ELSA MAXWELL'S HOTEL FOR WOMEN.

Fast And Furious

1939 |

1939. George Amy. Met o.a. Bernard Nedell, Ruth Hussey, John Miljan, Allyn Joslyn en Ann Sothern.

Een zwakke film over een groep van meisjes die achter de mannen aan zitten, alleen het vermelden waard als Darnells filmdebuut. Oorspronkelijke titel: ELSA MAXWELL'S HOTEL FOR WOMEN.

Trade Winds

1938 | Mysterie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Mysterie van Tay Garnett. Met o.a. Fredric March, Joan Bennett, Ralph Bellamy, Ann Sothern en Sydney Blackmer.

Joviale speurder March spoort de van moord verdachte Bennett op. Aan het slot van deze jacht-om-de-wereld zijn ze verliefd op elkaar en lossen samen het raadsel op.

There Goes the Groom

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Joseph Santley. Met o.a. Burgess Meredith, Ann Sothern, Mary Boland, Onslow Stevens en William Brisbane.

Meredith is uitstekend als de goudzoeker die het fortuin heeft gevonden en na drie jaar zijn verloofde opzoekt. Hij doet alsof hij aan geheugenverlies lijdt als hij door haar familie - vanwege financiële moeilijkheden - met haar zuster wordt opgezadeld.

There Goes My Girl

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Ben Holmes. Met o.a. Gene Raymond en Ann Sothern.

Een verslaggever en een verslaggeefster, die heel erg van elkaar houden, worden bittere rivalen als ze zich met dezelfde moordzaak bezighouden. Een goede komedie.

Super Sleuth

1937 | Mysterie

Verenigde Staten 1937. Mysterie van Ben Stoloff. Met o.a. Jack Oakie, Ann Sothern, Edgar Kennedy, Eduardo Ciannelli en Joan Woodbury.

Een onbetekenende maar erg leuke film, waarin Oakie als een egocentrische detective van het witte doek probeert een echte misdaad op te lossen. Kennedy speelt een prachtige bijrol als rechercheur. Herverfilmd onder de titel GENIUS AT WORK.

Fifty Roads to Town

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Don Ameche, Ann Sothern, Slim Summerville, Jane Darwell en John Qualen.

Uitstekende komedie met Ameche en Sothern, die er beiden tussen uitgepiept zijn, ieder om zijn eigen reden, en samen ingesneeuwd raken in een kleine herberg.

Danger - Love at Work

1937 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1937. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Ann Sothern, Jack Haley, Mary Boland, John Carradine en Edward Everett Horton.

Krankzinnige komedie over een gezin, met de idiote Boland aan het hoofd, dat betrokken raakt bij het gedwongen huwelijk tussen Sothern en Haley.

Smartest Girl in Town

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Joseph Santley. Met o.a. Gene Raymond, Ann Sothern, Helen Broderick, Eric Blore en Erik Rhodes.

Sothern ziet de rijke Raymond aan voor een armoedzaaier, gaat hem uit de weg en maakt jacht op een rijke echtgenoot. Een weinig verrassende, maar korte en plezierige film.

the Grand Exit

1935 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Erle C. Kenton. Met o.a. Edmund Lowe, Ann Sothern, Onslow Stevens, Robert Middlemass en Wyrley Birch.

Tom Fletcher, de beste verzekeringsdetective van het land, beleeft een romance terwijl hij een reeks brandstichtingen moet ophelderen. Hij leert de mooie Adrienne Martin kennen, die elke mysterieuze brand kan voorspellen.

Hooray for love

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van Walter Lang. Met o.a. Ann Sothern, Gene Raymond, Bill Robinson, Maria Gambarelli en Pert Kelton.

Een bescheiden maar zeer vermakelijke film die zich afspeelt achter de schermen van een musical, met Sothern en Raymond in de sympathieke, romantische hoofdrollen, Robinson en Waller die hun uitstekende muzikale specialiteiten inbrengen en Kelton die als hijgerige sopraan voor de komische noot zorgt.

Folies Bergère

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Merle Oberon, Eric Blore en Ferdinand Munier.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

Folies Bergre

1935 |

1935. Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Eric Blore en Merle Oberon.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

Kid Millions

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Eddie Cantor, Ethel Merman, Ann Sothern, George Murphy en Warren Hymer.

Een musical met Cantor die een fortuin erft. Muzikale nummers en komedieschetsen verdoezelen het zwakke scenario. Het gedeelte in kleur, spelend in een ijsjesfabriek, is verrukkelijk. Bekendste liedje: 'When My Ship Comes In'. Lucille Ball is hier een van de Goldwyn-meisjes.

Blind Date

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Roy William Neill. Met o.a. Ann Sothern, Paul Kelly, Neil Hamilton, Mickey Rooney en Jane Darwell.

Sothern heeft haar handen vol als ze moet kiezen tussen de monteur (Kelly) en de rijke Hamilton in deze gezellige komedie.