Aubrey Mather: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

The Importance of Being Earnest

1952 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Michael Redgrave, Michael Denison, Joan Greenwood, Margaret Rutherford en Edith Evans.

In het Victoriaanse Engeland is Jack Worthing (Redgrave) tot over zijn oren verliefd op de aantrekkelijke Gwendolen Fairfax, maar hij probeert haar te bekoren terwijl hij zich voordoet als zijn niet-bestaande broer Ernest. De flamboyante dandy Algernon Moncrieff (Denison) gebruikt dezelfde schuilnaam terwijl hij achter Jacks beschermelinge Cecily aanzit. Dan volgt een meesterlijk spel van misverstanden, uitgewerkt in subliem geschreven dialogen. Naar het zeer amusante toneelstuk van Oscar Wilde, een tikje toneelmatig en gedateerd, maar dat draagt juist bij aan de charme.

That Forsyte Woman

1949 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Errol Flynn, Greer Garson, Walter Pidgeon, Robert Young en Janet Leigh.

Overdadig Victoriaans drama met prima acteurs en prachtige kostuums, waarvoor een Oscar werd uitgereikt. De levenslustige echtgenote van puissant rijke Soames Forsyte wordt uit frustratie over diens Victoriaanse terughoudendheid verliefd op een jonge architect.

The Hucksters

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner en Keenan Wynn.

Na zijn terugkeer uit de oorlog kan reclameman Victor Albee Norman (Gable) niet meer de toon vinden die zijn klanten aanspreekt. Wat ze van hem verlangen is in strijd met zijn principes. Dan besluit hij maar samen met society girl Kay Dorrance (Kerr) van het leven te gaan genieten. Vlotte ontspanning, die een goed beeld geeft van de reclamewereld van vlak na de oorlog, met uitstekende prestaties van Gable, Kerr in haar eerste Amerikaanse film en de schitterende Greenstreet. Het scenario dat Luther Davis, Edward Chodorov en George Wells haalden uit de roman van Frederick Wakeman is toegesneden op Gable. Fotografie is van Harold Rosson. Wordt ook als ingekleurde versie vertoond.

The House of Fear

1945 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Roy William Neill. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Dennis Hoey, Aubrey Mather en Paul Cavanagh.

De leden van een herenclub die bijeenkomen in een Schots landhuis hebben allemaal een levensverzekering die het laatst overlevende clublid begunstigt. Als er twee leden vlak na elkaar overlijden worden Sherlock Holmes en Dr. Watson te hulp geroepen. Vrije maar ingenieuze bewerking van The Five Orange Pips van Arthur Conan Doyle.

Hello, Frisco, Hello

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Alice Faye, John Payne, Jack Oakie, Lynn Bari en Laird Cregar.

Deze musical, die gesitueerd is aan de sjieke Barbary Coast nabij San Francisco gaat over de impressario Payne en zijn vrouwelijke hoofdrol Faye, die de ene keer zwaar verliefd zijn op elkaar en dan elkaar weer niet kunnen luchten of zien. Zij is echter ambitieus en weet het tot ster te brengen. Een kostuumstuk, dat niet overhoudt maar toch met een Oscarwinnend liedje: 'You'll Never Know'. Achter de camera stond Charles Clarke.

The Great Impersonation

1942 | Horror, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Horror van John Rawlins. Met o.a. Ralph Bellamy, Evelyn Ankers, Aubrey Mather, Edward Norris en Karen Verne.

Het verhaal van E. Philips Oppenheim was in 1942 weer actueel en kreeg nieuwe verfilming, nu met Bellamy als de moordenaar. Het werd niet een betere film.

Rage in Heaven

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Montgomery, Ingrid Bergman, George Sanders, Lucile Watson en Oskar Homolka.

Teleurstellend verhaal naar de roman van James Hilton over de geestelijk gestoorde eigenaar van een staalfabriek die een dubbel zelfmoordplan beraamt. Speelt in Engeland. Scenario van Christopher Isherwood en Robert Thoeren. Camerawerk van Oliver T. Marsh.

The Man in the Mirror

1936 | Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Maurice Elvey. Met o.a. Edward Everett Horton, Geneviève Tobin, Garry Marsh, Ursula Jeans en Alastair Sim.

Horton speelt de rol van een underdog, die bang is voor zijn eigen schaduw, maar zijn evenbeeld komt uit de spiegel en maakt en Hi-man van hem. Vrolijke matineevulling die meer dan een halve eeuw later niet meer zo gemakkelijk te verteren is door het verwende publiek van het jaar 2000. Scenario van F. McGrew Willis en Hugh Mills naar een boek van William Garrett. Het camerawerk is van Curt Courant.

Chick

1936 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van Michael Hankinson. Met o.a. Sidney Howard, Cecil Humphreys, Betty Ann Davies, Fred Conyngham en Mai Bacon.

Chick Beane (Howard) krijgt een grote erfenis, maar wordt dwarsgezeten door lieden die hem van zijn grond willen beroven omdat zij olie menen te kunnen boren. Beane's gezond verstand redt hem van de ondergang en het verhaal neemt een andere wending. Middelmatige film naar een boek van Edgar Wallace, in 1928 al eens zwijgend verfilmd.

Tell Me Tonight

1932 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1932. Musical van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Sonnie Hale, Edmund Gwenn en Athene Seyler.

De Engelse versie van LA CHANSON D'UNE NUIT/DAS LIED EINER NACHT over de persoonsverwisseling van de tenor Kiepura met een voortvluchtige oplichter in een Zwitsers dorpje. De musical verschilt alleen in de bezetting van de bijrollen van de simultaan gemaakte Franse en Duitse versies.