Jeroen de Bruin (1971): cast en camera.
Er zijn 30 films gevonden.

Porselein

2019 | Drama

Italië​/​​België​/​​Nederland 2019. Drama van Jenneke Boeijink. Met o.a. Laura de Boer, Tom Vermeir, Teresa Saponangelo en Neathan van der Gronden.

Helemaal gezond komt het huwelijk meteen al niet over: de introverte Anna (De Boer) leunt wel erg sterk op haar man Paul (Vermeir), een nogal patserige zakenman. Nadat hun zevenjarige zoon een klasgenoot heeft gebeten, lopen de spanningen in het gezin steeds hoger op. Dit Nederlandse drama intrigeert vanaf het eerste, onheilspellende shot. De personages boeien, de spanning wordt vaardig opgebouwd, de Rotterdamse locaties zijn perfect gekozen. Jammer dus dat het verhaal onvoldoende is uitgewerkt: diverse subplots gaan nergens heen en de climax blijft frustrerend abstract. Regisseur Boeijink, die na diverse tv-producties haar speelfilmdebuut maakt, schept evengoed hoge verwachtingen.

Baantjer het begin

2019 | Misdaad, Drama

Nederland 2019. Misdaad van Arne Toonen. Met o.a. Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Loes Luca en Ruben van der Meer.

Aardig idee: een reboot van de oer-Hollandse boeken- en tv-serie Baantjer als harde, gelikte actiefilm. Baantjer het Begin gaat veelbelovend van start, lekker vlot en luchtig geregisseerd door Arne Toonen (Black Out). Torenstra en Gernandt zijn goed gecast als rechtschapen agent De Cock en diens louche partner, die anno 1980 een moord in de krakersscene moeten oplossen. Dat dit gepaard gaat met talloze politiefilmclichés is gezien het bronmateriaal wel aanvaardbaar, maar het is jammer dat de toon gaandeweg steeds dramatischer wordt. Meevoelen met deze karikaturen is iets te veel gevraagd.

Vechtmeisje

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Johan Timmers. Met o.a. Aiko Beemsterboer, Ali Ben Horsting, Imanuelle Grives, Bas Keizer en Hilde De Baerdemaeker.

Bo is boos. Geen wonder: het twaalfjarige meisje heeft te kampen met ruziënde ouders, een ongewenste verhuizing naar een flat en een zieke broer die wordt gepest. Dan ontdekt ze een kickboksschool in de buurt. Stoere puberfilm met een groot hart mengt sociaal drama met vechtsport en levenslessen, een beetje à la The Karate Kid. Fraai camerawerk en een lekkere synthpopsoundtrack geven het verhaal een frisse toon. Minder geslaagd is het uitleggerige script, dat hier en daar ook leidt tot stroef acteerwerk.

La Holandesa

2017 | Drama

Nederland 2017. Drama van Marleen Jonkman. Met o.a. Rifka Lodeizen, Guido Pollemans, Cristóbal Farias, Koke Santa Ana en Rodrigo Soto.

Maud (Lodeizen) is met haar vriend Frank (Pollemans) op reis door Chili om hun vruchteloze fertiliteits-traject te vergeten, als zij toch weer over kinderen begint. Vervolgens neemt Maud de benen met een Chileens jongetje dat zij onderweg toevallig ontmoet. Een soort coming of age-roadmovie over een vrouw van rond de veertig die met kinderloosheid in het reine moet zien te komen. Ondanks fraai camerawerk en Lodeizens prima spel is deze Hollandse variant op de Zuid-Amerikaanse roadmovie daar slechts een waterig aftreksel van, door quasi-diepgang en gebrek aan eigenheid.

De held

2016 | Misdaad, Drama

Nederland 2016. Misdaad van Menno Meyjes. Met o.a. Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Thijs Boermans, Hans Croiset en Markoesa Hamer.

Sara Silverstein (Hendrickx) is opgegroeid met geheimen. Haar vader was kampslachtoffer, maar heeft daar nooit over willen praten. Wanneer Sara slachtoffer wordt van een gewelddadige aanranding, bagatelliseert ze het voorval aanvankelijk. Maar als er kort daarna nog meer dramatische dingen gebeuren kunnen de geheimen, van haar en van haar vader, niet langer verzwegen worden. Als thriller vermomd familiedrama over de generaties lang doorwoekerende gevolgen van de oorlog. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jessica Durlacher, die samen met Meyjes het scenario schreef.

Fissa

2016 | Komedie

Nederland 2016. Komedie van Bobby Boermans. Met o.a. Yannick van de Velde, Alex Hendrickx, Bilal Wahib, Abbey Hoes en Belinda van der Stoep.

Grof taalgebruik, seks, discriminatie, drugs, drank en geweld. Fissa – 2016 straattaal voor feestje – heeft het allemaal. Met Alex Hendrickx als de nerd Ruben die dankzij populaire klasgenoten Max (Van de Velde) en Yous (Wahib) het onbereikbare meisje Anne-Bo (Hoes) versiert. Behalve de destijds zestienjarige Wahib allemaal twintigers. En dat moest ook wel want de film is volwassen lomp met veel bloot. Ouderwets bijna, zoals Nederlands filmfabrikaat uit de jaren tachtig. Feitelijk een versie van de Amerikaanse film Project X over een uit de hand gelopen tienerfeestje. Slim overdreven en sympathiek dom.

Rendez-vous

2015 | Thriller

Nederland 2015. Thriller van Antoinette Beumer. Met o.a. Loes Haverkort, Mark van Eeuwen, Peter Paul Muller, Pierre Boulanger en Jennifer Hoffman.

Verfilming van de gelijknamige oestrogeenthriller van succes-schrijfster Esther Verhoef. Dertigplussers Simone en Eric trekken met hun twee kindertjes in de Franse bouwval die Simone van haar moeder heeft geërfd. Bij de verbouwing krijgen ze hulp van een gescheiden Nederlandse aannemer die al jaren in het pittoreske Franse dorpje woont. 'Je zult er geen spijt van krijgen,' zegt hij nadat ze hun samenwerking met een handdruk hebben bekrachtigd. De kijker weet wel beter. Veel spannends gebeurt er evengoed niet in Rendez-vous; de film moet het hebben van de broeierige sfeer.

De ontsnapping

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Ineke Houtman. Met o.a. Isa Hoes, Edwin Jonker, Abbey Hoes, Rik Mayall en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

Verfilming van het gelijknamige boek van Heleen van Royen. Ondanks de van dik hout in elkaar gespijkerde plotpunten en een curieuze scène met twee Duitse dwergen zal De ontsnapping weinig mensen onberoerd laten. Niet alleen haalt Ineke Houtman het maximale uit het bronmateriaal - er ligt minder nadruk op seks en de omvang van geslachtsdelen - er wordt ook verdomd goed geacteerd. Eerst en vooral door Isa Hoes als Julia, maar ook door de rest van de cast. Je zou kunnen zeggen dat de acteurs de clichés onder de tafel spelen.

Wonderbroeders

2014 | Komedie

Nederland 2014. Komedie van Johan Timmers. Met o.a. Kees Hulst, Ton Kas, Martin van Waardenberg, Thomas Acda en Egbert Jan Weeber.

Komedie 'van de scheppers van De marathon' over vijf monniken (Kees Hulst, Ton Kas, Martin van Waardenberg, Thomas Acda, Egbert Jan Weeber) die hun klooster uit moeten omdat de bisschop dat als toekomstig wellness-resort heeft verkocht. Wat ze nodig hebben, is een wonder. En laat zich dat nou nét op tijd aandienen. Op een enkele briljante vondst na is dit geen 'De marathon in een klooster'. Daarvoor zijn de typetjes te plat en de situaties vaak te clichématig en vlak.

Soof

2013 | Komedie, Drama

Nederland 2013. Komedie van Antoinette Beumer. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty.

Een feelgoodfilm 'naar de columns van Sylvia Witteman'. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Geen losse verzameling anekdotes, maar een fictief verhaal over een vrouw van rond de veertig, dat vooral de sfeer van Wittemans stukjes ademt. Soof is gelukkig met man, kids en baan als zelfstandig cateraar, maar heeft steeds meer last van is-dit-alles-gevoelens. Wat tot de nodige tragikomische (relatie)verwikkelingen leidt. Soof is vaak komisch en herkenbaar, soms ontroerend en soms ook vervelend karikaturaal. Grootste troef is Soof zelf, precies goed gespeeld door Visschedijk.

De marathon

2012 | Komedie, Drama

Nederland 2012. Komedie van Diederick Koopal. Met o.a. Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema, Frank Lammers en Mimoun Oaïssa.

De veelvuldig bekroonde reclamemaker Diederick Koopal ('Biertje?!') verfilmde een tien jaar oud script van de oer-Rotterdamse cabaretier/acteur Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk tot een fijne tragikomedie, waarin vier ongetrainde Rotterdammers van het type ruwe bolster blanke pit de Marathon van Rotterdam dienen uit te lopen om hun slecht lopende garagebedrijf van een faillissement te redden. Er wordt gevloekt en gescholden dat het een lust is, de grappen zijn grof en talrijk, maar ook de traan komt vanzelf in deze slimme, Rotterdamse The Full Monty-variatie.

Lieve Céline

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Esmée van Kampen, Ellen Pieters, Carolien Spoor, Gijs Naber en Antonie Knoppers.

Op school kan de zwakbegaafde Brooke (Van Kampen) niet meekomen. Ze wordt er gepest, ook omdat ze nogal aan de zware kant is. Thuis zorgt moeder voor een stevige voorraad negerzoenen, als troost. Als Brookes zus een serieuze relatie krijgt met bloemkweker Johan, verandert er van alles in het huishouden, maar niet altijd ten goede. Mooi portret van mensen aan de onderkant van de maatschappij. Gebaseerd op een roman van Hanna Bervoets, met haar kenmerkende droge, bitterzoete humor. Prima spel van Van Kampen.

Gesneuveld

2012 | Documentaire

Nederland 2012. Documentaire van Robert Oey.

Vijfentwintig Nederlandse militairen kwamen om tijdens de missie in Afghanistan. Filmmaker Robert Oey (De leugen) onderzocht hoe hun dood insloeg bij familie, collega's en Defensie. Veel betrokkenen vertellen, wat een aaneenschakeling van diep emotionele momenten oplevert. Dat worden er uiteindelijk zelfs zo veel, dat de film er richtingloos van wordt. Dat sommige gevallen een eigen film hadden verdiend, bewijst het geval van een militair die zijn vrouw met anonieme liefdesmailtjes bestookte, om zo haar trouw aan hem te testen. Toen dat eenmaal uitkwam pleegde hij zelfmoord.

Black Out

2012 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Nederland 2012. Actiefilm van Arne Toonen. Met o.a. Raymond Thiry, Kim van Kooten, Robert de Hoog, Katja Schuurman en Birgit Schuurman.

Een dag voor zijn bruiloft wordt Jos (Thiry) wakker met een enorme kater. Zijn vrijgezellenfeest is klaarblijkelijk wel heel erg uit de hand gelopen, bedenkt hij, als hij naast zich in bed een pistool vindt, en een bebloed lijk. Maar wat is er gebeurd? Hij kan zich geen schietpartij herinneren. Misschien heeft het allemaal te maken met zijn criminele verleden? Hij gaat op zoek naar zijn oude bekenden uit de onderwereld. Geestige misdaadfilm, waarin de soms vergezochte ontwikkelingen en personages pruimbaar blijven door de enthousiaste en leuke acteurs. Vooral Thiry is, zoals meestal, erg goed.

Guilty Movie

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Thijs Römer, Michel Sluysmans, Michiel ten Horn, Johan Timmers en Arne Toonen. Met o.a. Sol Vinken, Alex Hendrickx, Jet Gardner en Raymond Thiry.

Tieners Peer (Vinken) en Simon (Hendrickx) leggen alles in hun dagelijkse, Nederlands druilerige bestaan met een camera vast. Na de plotselinge dood van Simon gaat Peer ermee door, tegelijkertijd geplaagd door paniekaanvallen, visioenen en een gevoel van uitzichtloosheid. Eerste film van het besloten collectief Barn Films, dat films via lidmaatschap van de Barngemeenschap financiert, is een wat traag, thematische actueel drama over een 'lone wolf' die zijn eenzaamheid omzet in gruwelijk geweld - en hoopt dat de hele wereld het ziet.

Patatje Oorlog

2011 | Familiefilm

Nederland​/​​België 2011. Familiefilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Pippa Allen, Rifka Lodeizen, Johnny de Mol, Ruben van der Meer en Leny Breederveld.

Als haar vader naar Afghanistan wordt gestuurd maakt de negenjarige Kiek zich meer en meer ongerust dat hem iets zal overkomen. Maar, zo vertellen haar moeder en een leraar, de kans op een dode vader is bijzonder klein. Haar kinderlijke logica doet Kiek redeneren dat als ze ook een dode muis en een dode hond heeft, die kans nog eens veel kleiner zal worden. Op papier zware stof voor de jonge doelgroep, maar de fraaie animatiescènes die Kieks rijke fantasie verbeelden zorgen voor voldoende luchtigheid.

Verre vrienden

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Marleen Jonkman. Met o.a. Leny Breederveld, Jelka van Houten, Céci Schmitz-Chuh, Melody Klaver en Dragan Bakema.

Drama van Marleen Jonkman over drie buurvrouwen in Amsterdam die veel gemeen hebben maar toch volkomen langs elkaar heen leven.

Sekjoeritie

2010 | Romantische komedie

Nederland 2010. Romantische komedie van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Elise Schaap, Loek Peters, Horace Cohen, Isis Cabolet en Peggy Jane de Schepper.

Ambitieuze televisiejournaliste Tjitske (Schaap) wil een documentaire maken over iemand met onderbuikgevoelens, haar keuze valt op beveiliger Bob (Peters). Die weet inderdaad van aanpakken, schroomt niet om klierende Antilliaantjes terecht te wijzen, maar blijkt uiteindelijk minder plat en racistisch dan verwacht. Een tegenvaller, volgens haar opdrachtgever. Aardige telefilm van Van Kilsdonk (Ochtendzwemmers) over het onbegrip tussen de culturele elite en de gewone man levert tegelijk kritiek op de arrogantie van de media. Peters zet een mooie ruwe bolster met, helaas net iets té, blanke pit neer.

Richting west

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Susan Visser, Viggo Waas, Dragan Bakema, Gijs Naber en Elise Schaap.

Drama van Nicole van Kilsdonk over een vrouw die probeert haar leven op de rails probeert te houden in de grote stad.

Dik Trom

2010 | Familiefilm

Nederland 2010. Familiefilm van Arne Toonen. Met o.a. Michael Nierse, Marcel Musters, Eva van der Gucht, Thijs Römer en Loes Haverkort.

Eigentijds Dik Trom-verhaal waarin gezette vader, moeder en zoon Trom de harten en magen winnen van de door dieet en sport geobsedeerde inwoners van Dunhoven. Dik Trom zonder ezeltje is voor de Trom-purist zoiets als Hielke en Sietske zonder de Kameleon of Swiebertje zonder knapzak. Toch is deze Dik Trom-verfilming amusant, met name vanwege de talloze sympathieke rolletjes, stuk voor stuk uitgeschreven als zorgeloos olijke en tijdloze typetjes. Marcel Musters spant de kroon als aaibare vader Trom, op de voet gevolgd door filmlocatie Cape Helius in Hellevoetsluis, een kopie van een dorp aan de Amerikaanse oostkust.

Zara (is niet bang)

2009 | Korte film, Drama

Nederland 2009. Korte film van Anna van der Heide. Met o.a. Anna Raadsveld en Marcel Hensema.

Lastige tiener Zara (Raadsveld) belt aan bij begrijpende leraar geschiedenis Gijs (Hensema), wiens vrouw net op kamp is met HAVO 3. Haar vader heeft haar geslagen, zegt ze. Gijs wil het meisje niet in de kou laten staan en laat haar binnen. In de loop van de avond wordt duidelijk dat Zara het met de waarheid niet zo nauw neemt. Levensecht en nergens ongeloofwaardig of sensationeel, maar keerzijde daarvan is dat het verhaal nogal vlak is. Langzaam kabbelt de film naar een - geheel in stijl - nauwelijks aanwezige climax. Wel fraai spel van de twee hoofdrolspelers.

Alles stroomt

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Danyael Sugawara. Met o.a. Anneke Blok, Wieger Windhorst, Ronald Top, Lidewij Mahler en Evert van der Meulen.

Met de publieksprijs van het Nederlands Filmfestival bekroond drama over een zoon en een moeder die steeds verder uit elkaar groeien. Damiaan (Windhorst) is geslaagd voor zijn eindexamen en vertrekt naar een kraakpand, moeder Aleid (Blok) krijgt voor het eerst sinds de dood van haar man weer een serieuze relatie. Vooral het spel van de twee hoofdrolspelers en Sugawaras oog voor kleine gebaren weten de band tussen moeder en zoon voelbaar te maken, maar het niet altijd even geloofwaardige scenario vraagt wel veel goodwill van de kijker. Debuutprijs in Brussel.

De fuik

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Mischa Kamp. Met o.a. Lukas Dijkema, Johanna ter Steege, Elske Rotteveel en Anna Raadsveld.

Er gaat van alles mis in een gereformeerd gezin. De twee zoons zijn al uit huis geplaatst en nu willen kerk en kinderbescherming ook de vier dochters nog van vader (Dijkema) afpakken. Dat kan hij niet laten gebeuren. Hij laadt vrouw (Ter Steege) en dochters in een auto en trekt maandenlang met ze van camping naar camping. Intrigerende telefilm van Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas), de beste van jaargang 2008. Jammer genoeg nooit in de bioscoop vertoond, onder andere omdat de maakster vreesde dat bij een bioscooprelease een deel van het budget naar de promotie zou gaan.

Zadelpijn

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Renée Fokker, Wivineke van Groningen en Raymonde de Kuyper.

Zeven sociaal-economisch succesvolle vrouwen van rond de vijftig komen in Frankrijk samen voor de meerdaagse fietstocht die ze sinds hun Nijmeegse studententijd jaarlijks maken, de 'Tour de Tiet'. Ooit waren de dames linkse hemelbestormers maar het engagement heeft inmiddels plaatsgemaakt voor midlifecrises, scheidingen, ziekte, dood, loopbaanlust en overspel (binnen de groep). Een hilarisch, bij vlagen pijnlijk beeld van een generatie, aangenaam verlucht met studentikoos geneuzel. Televisiefilmmaker Nicole van Kilsdonk fabriceerde een levendige ensemblefilm, gebaseerd op het boek Zadelpijn en ander damesleed van Liza van Sambeek (met fietsroutes!). Gemaakt onder de noemer Telefilm.

Het ravijn

2005 | Drama

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Kristen Denkers, Mijs Heesen, Kenneth Herdigein en Peter Paul Muller.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Zoenen of Schoppen

2004 | Korte film, Drama

Nederland 2004. Korte film van Janice Pierre. Met o.a. Dajo Hogeweg, Lukas Dijkema en Dean Manuputty.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Boy Meets Girl Stories

2004 | Romantiek, Korte film

Nederland 2004. Romantiek van Mark de Cloe. Met o.a. Thekla Reuten, Rifka Lodeizen, Tara Elders, Dragan Bakema en Daniël Boissevain.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Roza

1999 |

Nederland 1999. Ramon Swaab. Met o.a. Marina Krylova, Maiko Kemper, Cleo Dankert en Jan de Koning.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Het lege nest

1999 |

Nederland 1999. Jesse de Jong.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Nighthawks

1994 |

Nederland 1994. Ruud Satijn. Met o.a. Jeroen de Bruin, Ruud Satijn, Roos Bolink en Dylan de Jong.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.