Harold J. Stone: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Hardly Working

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Jerry Lewis. Met o.a. Jerry Lewis, Susan Oliver, Roger C. Carmel, Deanna Lund en Harold J. Stone.

Jerry`s `terugkeer` (gefilmd in Florida in 1979) is een typisch naïeve komedie over een werkloze circusclown, die van het ene baantje in het andere stuntelt. Jerry aarzelt tussen het spelen van de onnozele jongen van voorheen en een meer 'volwassen' personage. In ieder geval geen erg goede film; de collage uit vroegere films aan het begin is veel leuker dan alles wat erna komt. De Amerikaanse versie is korter dan de Europese. Het scenario is van Michael Janover en Jerry. Het camerawerk is van James Pergola.

Werewolf of Woodstock

1975 | Horror

Verenigde Staten 1975. Horror van John Moffitt. Met o.a. Michael Parks, Harold J. Stone, Meredith MacRae, Tige Andrews en Ann Doran.

Een boer met een aversie tegen rock-muziek wordt daags na het Woodstock-festival door de bliksem getroffen en verandert vervolgens te pas en te onpas in een moordlustige weerwolf. Belachelijk en

The Legend of Valentino

1975 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1975. Drama van Melville Shavelson. Met o.a. Franco Nero, Suzanne Pleshette, Judd Hirsch, Lesley Ann Warren en Milton Berle.

Deze film kreeg algauw het etiket van romantische fictie, gebaseerd op het leven en de mythe van de ster uit de jaren 1920- 1930. Nero en Pleshette halen het net als Valentino en June Mathis, de scenario-schrijfster die hem ontdekte. Ongeveer gelijk aan Nurejev's VALENTINO, en die van Anthony Dexter.

The Seven Minutes

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Russ Meyer. Met o.a. Wayne Maunder, Marianne McAndrew, Philip Carey, Yvonne De Carlo en Jay C. Flippen.

Een keur aan goede karakteracteurs slaagt er niet in het belachelijke scenario te redden dat gebaseerd is op Irving Wallace's bestseller over een pornorechtszaak.

Which Way to the Front?

1970 | Komedie

Verenigde Staten 1970. Komedie van Jerry Lewis. Met o.a. Jerry Lewis, John Wood, Jan Murray, Kaye Ballard en Robert Middleton.

Multi-miljonair Lewis vindt dat hij ook maar zijn bijdrage moet leveren aan WO II. Hij trommelt een leger van rijkaards bij elkaar en vaart naar Italië, alwaar hij na een landing een nazi-officier probeert te vangen met de bedoeling diens identiteit aan te nemen. Leuk is anders. Dick Miller schreef mee aan het scenario, met Gerald Gardner en Dee Caruso. Het camerawerk is van W. Wallace Kelly.

Girl Happy

1965 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Komedie van Boris Sagal. Met o.a. Elvis Presley, Shelly Fabares, Harold J. Stone, Gary Crosby en Joby Baker.

Weinig originele Presley-muziekfilm met een vervelend verhaal erin gebakken: Elvis chaperonneert Valerie (Fabares), de dochter van een gangster in Chicago, naar Fort Lauderdale. Scenario van Harvey Bullock en R.S. Allen. Camerawerk van Philip H. Lathrop.

X-the Man with the X-Ray Eyes

1963 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1963. Sciencefiction van Roger Corman. Met o.a. Ray Milland, Diana Van Der Vlis, Harold J. Stone, John Hoyt en Don Rickles.

Oogspecialist Milland heeft een serum ontdekt, dat hem in staat stelt in het lichaam van zijn patiënten te kijken. Wanneer de subsidies voor zijn onderzoek worden ingetrokken maakt hij zich zo kwaad, dat hij de dood van een collega veroorzaakt. Op de vlucht voor de politie, valt hij in handen van de gewetenloze Rickles, die hem als waarzegger op de kermis laat werken met de bedoeling vlug rijk te worden. Langzaam, maar zeker wordt de geest van Milland aangetast. Een aangrijpende parabel over een ambitieuze wetenschapper voor wie onderzoek zonder grenzen is en onbevreesd het onbekende tegemoet treedt om uiteindelijk daarvoor publiekelijk te boeten. Door veel critici beschouwd als een van de beste films van Corman, een resultaat dat vooral bereikt wordt door een prachtig script van Ray Russell en sterk spel van Milland. Cameraman Floyd Crosby ontwikkelde speciaal voor deze film het optische effect Spectarama.

The Man With X-ray Eyes

1963 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1963. Sciencefiction van Roger Corman. Met o.a. Diana Van Der Vlis, Harold J. Stone, John Hoyt en Ray Milland.

Oogspecialist Milland heeft een serum ontdekt, dat hem in staat stelt in het lichaam van zijn patiënten te kijken. Wanneer de subsidies voor zijn onderzoek worden ingetrokken maakt hij zich zo kwaad, dat hij de dood van een collega veroorzaakt. Op de vlucht voor de politie, valt hij in handen van de gewetenloze Rickles, die hem als waarzegger op de kermis laat werken met de bedoeling vlug rijk te worden. Langzaam, maar zeker wordt de geest van Milland aangetast. Een aangrijpende parabel over een ambitieuze wetenschapper voor wie onderzoek zonder grenzen is en onbevreesd het onbekende tegemoet treedt om uiteindelijk daarvoor publiekelijk te boeten. Door veel critici beschouwd als een van de beste films van Corman, een resultaat dat vooral bereikt wordt door een prachtig script van Ray Russell en sterk spel van Milland. Cameraman Floyd Crosby ontwikkelde speciaal voor deze film het optische effect Spectarama.

Showdown

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Audie Murphy, Kathleen Crowley, Charles Drake, Harold J. Stone en Skip Homeier.

Twee vrienden, Murphy en Drake, worden ten onrechte gearresteerd en belanden bij een bende gevangenen. Deze weet uit de gevangenis te ontsnappen en de helden worden als gevangenen door de bende meegevoerd. Een routineuze western met redelijk veel actie zonder dat het echt boeiend wordt. Een van de minder geslaagde Murphy-films.

Stampede at Bitter Creek

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Harry Keller. Met o.a. Tom Tryon, Stephen McNally, Sidney Blackmer, Bill Williams en John Larch.

De derde bioscoopfilm die is samengesteld uit de Disney-tv- western-serie TEXAS JOHN SLAUGHTER, met Tom Tryon in de titelrol. Ditmaal waren het de afleveringen THE MAN FROM BITTER CREEK (6-3- 59 in Amerika uitgezonden) en THE SLAUGHTER TRAIL (20-3-59). D.P. Harmon had ze beide geschreven voor producent James Pratt.

These Thousand Hills

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Richard Fleischer. Met o.a. Don Murray, Richard Egan, Lee Remick, Patricia Owens en Stuart Whitman.

Een volwassen western met Murray als boer die leert verantwoordelijk te zijn en loyaal ten opzichte van vrienden. Een stevige rolbezetting.

Alfred Hitchcock Presents: Lamb To The Slaughter

1958 | Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Barbara Bel Geddes, Harold J. Stone, Allan Lane, Ken Clark en Robert C. Ross.

Als de zwangere Mary Maloney (Bel Geddes) van haar man Patrick (Lane) te horen krijgt dat hij van haar wil scheiden om met een ander te trouwen, slaan bij haar alle stoppen door. Mary slaat vervolgens met een bevroren lamsbout hem de kop in en doet voorkomen alsof Patrick het slachtoffer was van inbrekers. De politie staat voor een raadsel, dat niet opgelost kan worden zolang ze het moordwapen niet vinden. Een prachtig staaltje van lugubere humor, waartoe Hitchcock prima in staat was. Bel Geddes is uitstekend als de `onschuldige` vrouw van het slachtoffer. Schitterend van sfeer en toch nog een onverwacht en onvergetelijk einde. Een van de topfilms uit deze reeks die later nog eens dunnetjes werd overgedaan (en lang zo goed niet) in de revival van de serie. Roald Dahl bewerkte zijn eigen verhaal. John L. Russell stond achter de camera. Inleiding en epiloog van Hitchcock.

The Invisible Boy

1957 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Herman Hoffman. Met o.a. Richard Eyer, Diane Brewster, Philip Abbot, Harold J. Stone en Philip Abbott.

Een van de eerste SF-films met als thema een onwillige, op hol geslagen computer, die de macht over wil nemen. Met Robby the Robot uit FORBIDDEN PLANET. Niet slecht.

House of Numbers

1957 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Russell Rouse. Met o.a. Jack Palance, Barbara Lang, Harold J. Stone en Edward Platt.

Palance speelt een dubbelrol van een brave burger die zijn gangsterbroer, een ex-boxer, uit de gevangenis wil bevrijden door zijn plaats in te nemen. Ondanks het onwaarschijnlijke thema een onderhoudende film. Scenario van Russell Rouse en Don Mankiewicz naar een roman van Jack Finney. Camerawerk van George J. Folsey.

The Wrong Man

1956 | Drama, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1956. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Henry Fonda, Vera Miles, Anthony Quayle, Nehemiah Persoff en Harold J. Stone.

Nachtclubmuzikant, alleman en pechvogel Manny Balestrero (Fonda) wordt voor een overvaller aangezien en draait pardoes de cel in. Zijn gevecht tegen de justitiële windmolens lijkt allengs vruchtelozer en in de bizarre situatie verliest echtgenote Rose (Miles) meer en meer haar geestelijk equilibrium. Atypisch realistische nagelbijter van Hitchcock, naar een waargebeurde geschiedenis over een persoonsverwisseling in New York. Deze sterke mix van drama en thriller boeit en ontroert tegelijk. Gebaseerd op een roman van Maxwell Anderson, ook auteur van het toneelstuk Key Largo.

Somebody Up There Likes Me

1956 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Robert Wise. Met o.a. Paul Newman, Pier Angeli, Everett Sloane, Sal Mineo en Steve McQueen.

Het geromantiseerde verhaal over het leven van van Rocky Graziano, het heetgebakerde straatvechtertje, dat wereldkampioen lichtgewicht boksen werd. De film is strak opgebouwd volgens het klassieke Hollywood-bio-recept van de jaren 1950-60: er wordt een indrukwekkende parallel getrokken tussen zijn vuistgevechten in de buurt en zijn triomfen in de ring. De film gaf de kans aan een hele nieuwe generatie van jonge acteurs: Newman, Mineo, McQueen en Loggia. Vooral Newman was de onmiddellijke ontdekking, ook al was hij in feite slechts een tweede keuze, want oorspronkelijk zou James Dean deze rol gespeeld hebben, ware het niet dat hij kort voor het begin van de opnamen verongelukte. Joseph Ruttenberg won een Oscar voor de sfeervolle zwart-wit fotografie. De titelsong wordt gekweeld door Perry Como, en het scenario is van Ernest Lehmann naar de biografie van Rowland Barber.

Slander

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Van Johnson, Ann Blyth, Steve Cochran, Marjorie Rambeau en Richard Eyer.

Een handig, oppervlakkig onderzoek dat pretendeert diepgaand te zijn, naar de roddelpagina's van de pure pulp-pers en de primeurs over een tv-persoonlijkheid.