Karl John: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Derrick - Auf eigene Faust

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Zbynek Brynych. Met o.a. Horst Tappert, Fritz Wepper, Horst Frank, Karl John en Helmut Käutner.

Rauch wordt als jonge rechercheur voor het politiecommissariaat neergeschoten en hoofdinspecteur Derrick (Tappert) ontdekt dat zijn jonge collega een bende valsemunters op het spoor was. Let vooral op de schrijnende verschijning in een bijrol van de legendarische Duitse filmregisseur Helmut K[KA3]autner (als Duktus) kort voor zijn dood.

Tatort - Finderlohn

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Dan Mastacan, Sonja Pflüger, Claus Jurichs, Lisi Mangold en Constanze.

Twee meisjes zijn toevallig getuige hoe een auto te water raakt. Later horen ze dat een inzittende die bij het ongeluk verdronken zou zijn, allang dood was. Ze besluiten van de bestuurder van het voertuig `vindersloon` op te eisen. Ze krijgen er spijt van, maar dan is het al te laat. Gelukkig dat Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) zich met het geval bezig houdt en op tijd hun hachje redt. Het scenario is van Henry Kolarz. Aflevering nummer 74 en de vijfde zaak van Gerber.

Sorcerer

1977 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van William Friedkin. Met o.a. Roy Scheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal, Amidou en Ramon Bieri.

Vier vluchtelingen in woelig Zuid-Amerika proberen hun vrijheid te kopen door vrachtwagens met nitroglycerine naar een brandende oliebron te brengen. Een kostbare nieuwe versie van LE SALAIRE DE LA PEUR (THE WAGES OF FEAR) die niet echt pakt, ondanks spectaculaire scènes. Voor Nederland ingekort.

Sabine

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Reinhard Clausen en Frank Guarente. Met o.a. Karl John, Bente Nielsen, Gunter Blemens, Ivetta Braszda en Dagovert Walter.

Een produktie bedoeld als medische voorlichting over preventie en behandeling van geslachtsziekten. Daarbij ontbreekt het niet aan min of meer onthullende scènes.

The Mysterious Magician

1965 | Thriller

1965. Thriller van Alfred Vohrer. Met o.a. Sophie Hardy, Karl John, Eddi Arent en Joachim Fuchsberger.

Een produktie bedoeld als medische voorlichting over preventie en behandeling van geslachtsziekten. Daarbij ontbreekt het niet aan min of meer onthullende scènes.

Der Hexer

1965 | Horror, Thriller, Misdaad

Duitsland 1965. Horror van Alfred Vohrer. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Heinz Drache, Eddi Arent, Sophie Hardy en Siegfried Lowitz.

In deze nogal trage Edgar Wallace-verfilming maakt een spookachtige moordenaar Londen onveilig. Tamelijk teleurstellend. Ook bekend als THE MYSTERIOUS MAGICIAN en THE RINGER.

Fabrik der Offiziere

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Frank Wisbar. Met o.a. Carl Lange, Karl John, Erik Schumann, Peter Carsten en Horst Frank.

Een luitenant-kolonel wordt op een militaire academie vermoord. De dader blijkt een nazi-aanvoerder te zijn. Een collega die de moordzaak onderzoekt, wordt zelf het slachtoffer. E[KA1]en van de vele middelmatige militaire drama`s van de ooit zo veelbelovende Frank Wisbar (Wysbar). Scenario van Franz Hoellering en Frank Wisbar naar de roman van Hans Hellmut Kirst. Camerawerk van Kurt Grigoleit.

An heiligen Wassern

1960 | Drama

Zwitserland 1960. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. Hansjörg Felmy, Gustav Knuth, Cordula Trantow, Karl John en Hanns Lothar.

Na de tragische dood van zijn vader besluit de jonge Roman Blatter zijn geluk in India te beproeven. De volgende jaren wacht zijn vriendin Binia tevergeefs op nieuws van Roman. Zij weet niet dat de jaloerse Thöni Romans brieven achterhoudt.

Urlaub auf Ehrenwort

1955 | Musical

Duitsland 1955. Musical van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Claus Biederstaedt, Eva-Ingeborg Scholz, Reinhard Kolldehoff, Paul Esser en Karl John.

Soldaten krijgen op erewoord enkele uurtjes verlof. Ze houden zich aan hun woord en staan even later klaar om naar het front te vertrekken. Uiterst minderwaardige uitverkoop van de moraal over militair plichtsbesef.

Hotel Adlon

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Sebastian Fischer, Nelly Borgeaud, Werner Hinz, Nadja Tiller en René Deltgen.

Veertig jaren uit het bestaan van een hotel in Berlijn. Het bekende mensen-in-het-hotel-genre aan de hand van Hedda Adlons levensherinneringen.

Des Teufels General

1955 | Oorlogsfilm

Duitsland 1955. Oorlogsfilm van Helmut Käutner. Met o.a. Curd Jürgens, Viktor de Kowa, Karl John, Eva-Ingeborg Scholz en Marianne Koch.

Curd Jürgens excelleert als de Duitse Luftwaffe-generaal Harras, die weinig met de nazi's op heeft en al vroeg tijdens Hitlers campagnes openlijk verkondigt dat de strijd is verloren. Raadselachtige sabotage van Stuka's brengt de ogenschijnlijk onaantastbare bon vivant nog dieper in conflict met de SS. Regisseur Käutner betreurde het dat zijn bewerking van het Carl Zuckmayer-theaterstuk negen jaar te laat kwam: het had z'n eerste film na de capitulatie moeten zijn. De figuur Harras is gebaseerd op Ernst Udet, de vermaarde WO I-piloot en latere Luftwaffe-Generaloberst die in '41 zelfmoord pleegde.

Weg ohne Umkehr

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Victor Vicas. Met o.a. Ivan Desny, Ruth Niehaus, Lila Kedrowa, René Deltgen en Karl John.

Een spannende, aangename film met een afgezaagd gegeven, zonder al te veel politieke Koude-Oorlogpoespas. Een Rus raakt verliefd op een Oostduits meisje en wordt tenslotte gedwongen naar het westen te vluchten. Eén van de schaarse westerse films waarin een Rus nu eens niet wordt uitgebeeld als een wodkadrinkende hurkdanser.

The stone boy

1951 | Drama

1951. Drama van Peter Lorre. Met o.a. Peter Lorre, Renate Mannhardt en Karl John.

Een spannende, aangename film met een afgezaagd gegeven, zonder al te veel politieke Koude-Oorlogpoespas. Een Rus raakt verliefd op een Oostduits meisje en wordt tenslotte gedwongen naar het westen te vluchten. Eén van de schaarse westerse films waarin een Rus nu eens niet wordt uitgebeeld als een wodkadrinkende hurkdanser.

Der Verlorene

1951 | Drama, Thriller

Duitsland 1951. Drama van Peter Lorre. Met o.a. Peter Lorre, Karl John, Renate Mannhardt, Gisela Trowe en Helmut Rudolph.

Een ongebruikelijke, maar verwarrende bespiegeling van Lorre op de rollen in zijn loopbaan, die gezien zijn veelzijdige talent toch wel beperkt waren. Een geleerde (Lorre) ontmoet na WO II in een DP-kamp zijn voormalige medewerker John en verwijt hem aangezet te hebben tot moord op zijn verloofde, die hem met John (die op zijn beurt voor de Gestapo werkte) bedroog, omdat zij de resultaten van zijn wetenschappelijk onderzoek, dat voor de oorlogsinspanning zo belangrijk was, had verraden aan de geallieerden. Vanwege Lorre's importantie werd hij nooit berecht en de moord als zelfmoord beschouwd. De gekwelde Lorre wordt innerlijk gedwongen nog een moord te begaan: hij doodt een onbekende vrouw en wist alle sporen, maar hij komt niet tot rust totdat hij in het DP-kamp John weer ontmoet en hij doelbewust een derde moord begaat. De enige film die Lorre ooit regisseerde naar een zelfgeschreven scenario. Het camerawerk is van Vaclav Vich.

Die letzte Nacht

1949 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Duitsland 1949. Drama van Eugen York. Met o.a. Sybille Schmitz, Karl John, Karl Heinz Schroth, Catja Görna en Margarete Haagen.

Een Franse patriotte en een Duitse officier leren elkaar in het oorlogsgewoel kennen. Zij zijn er beiden van overtuigd dat dit hun laatste nacht is. Zij is wegens sabotage ter dood veroordeeld, hij moet de volgende dag een commando aanvoeren dat zeker tot de dood zal leiden. Maar beiden overleven. Het op zich moedige gewetensconflict wordt in de naoorlogse tragedie helaas tot een smartlap gedegradeerd.

In jenen Tagen

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Erich Schellow, Gert Schäfer, Helmut Käutner, Werner Hinz en Margarete Haagen.

De Duitsers waren zelf het grootste slachtoffer van het Hitlerregime, aldus Käutners literaire conclusie in een zwetsfilm over oorlog en nederlaag, jodenvervolging en ga maar door.

Grossstadtmelodie

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Werner Hinz, Karl John, Will Dohm en Paul Henckels.

Een jonge persfotografe heeft succes in haar beroep en in de liefde. Een zeer vlot gemaakte film die door de opnamen van Berlijn in oorlogstijd ook documentaire waarde heeft. In de oorspronkelijke versie zitten als nazi-propaganda bedoelde fragmenten. Scenario van de regisseur naar een manuscript van Geza von Cziffra, Maria von der Busche en een idee van Else Feldbinder. Camerawerk van Walter Pindter.

Andreas Schlüter

1942 | Historische film, Biografie

Duitsland 1942. Historische film van Herbert Maisch. Met o.a. Heinrich George, Dorothea Wieck, Karl John, Theodor Loos en Mila Kopp.

Het leven van de beeldhouwer en architect Andreas Schlüter, de 'Pruisische Michelangelo', vrij naar de roman van Alfred von Czibulka: Der Münzturm. Boeiend beeld van een interessante tijd: Berlijn omstreeks 1700, dat o.a. door zijn chauvinisme natuurlijk uitstekend in de kraam van de nazi's te pas kwam.

Weiße Sklaven

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Camilla Horn, Werner Hinz, Agnes Straub, Karl John en Theodor Loos.

Sebastopol, 1917. De stad wordt opgeschrikt door de revolutie. De bolsjewieken trekken er al rovend en moordend doorheen. Boris (Hinz), gisteren nog bediende in het huis van de gouverneur (Loos), wordt tot commissaris van de communisten benoemd. Het lukt Manja, de dochter van de gouverneur (Horn), met haar familie, waaronder haar zwaargewonde vader, een kroeg in te vluchten, waar zij door de waardin (Straub) verborgen gehouden worden. Maar Boris spoort haar op. Hij is verliefd geworden op Manja, hetgeen hem noodlottig wordt. Zij houdt hem aan het lijntje en beschermt zo tevens haar familie. Tot de tsaristische officieren de stad bevrijden en de gouverneursfamilie per schip kan vluchten. Een propagandafilm, waarin de communisten als beesten worden afgeschilderd. Hij is echter zo spannend gemaakt, dat dat op de tweede plaats komt. Zo is ook te verklaren, dat de vrijwillige zelfcontrole (FSK) hem, ondanks het verbod van de geallieerden, vrijgaf. Wereldberoemd werd het lied 'Wenn die Sonne hinter den Dächern versinkt' van Peter Kreuder, dat ook nu nog tot het repertoire van alle grote chansonniers behoort. Ook bekend als PANZERKREUZER SEBASTOPOL.