Steve Allen: cast, scenario en muziek.
Er zijn 17 films gevonden.

Clockwatchers

1998 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Komedie van Jill Sprecher. Met o.a. Toni Collette, Parker Posey, Lisa Kudrow, Alanna Ubach en Helen Fitzgerald.

Steve Allen's 75th Birthday Celebration

1997 | Musical

Verenigde Staten 1997. Musical van Michael Dimich. Met o.a. Steve Allen, Bill Maher, Milton Berle, Billy Crystal en Steve Martin.

Fall Time

1994 | Misdaad, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1994. Misdaad van Paul Warner. Met o.a. Mickey Rourke, Stephen Baldwin, Sheryl Lee, Jason London en David Arquette.

Een slaperig provinciegehucht in Minnesota in 1957. Drie vrienden Tim (London), David (Arquette) en Joe (Blechman) hebben hun high-schooldiploma gehaald. Ze willen dit enige luister bijzetten door een z.g. bankoverval in scène te zetten met een pistool dat geladen is met blanko patronen. Juist op het moment dat ze Tim 'neerschieten', vindt er een echte overval plaats.

Something's Got to Give

1990 | Documentaire

Verenigde Staten 1990. Documentaire van George Cukor. Met o.a. Dean Martin, Cyd Charisse, Steve Allen, Wally Cox en Christopher Morley.

Boeiend verslag over de perikelen die gepaard gingen met het draaien van Monroe`s laatste, onvoltooide film SOMETHING`S GOT TO GIVE in 1962, een romantische komedie over een vrouw (Monroe) die na een verblijf van vijf jaar op een tropisch eiland terugkeert naar echtgenoot Martin (die hertrouwt met Charisse) en haar twee kinderen. Een remake van MY FAVORITE WIFE (met Cary Grant en Irene Dunne). Monroe werd na acht weken ontslagen (wegens spectaculaire afwezigheden) en vervangen door Lee Remick, maar dat stuitte dan weer op verzet van Martin zodat Fox opnieuw Monroe wou inhalen, maar op dat moment kwam zij in de bekende duistere omstandigheden om het leven. In totaal beschikte men over zes uur niet gemonteerde filmopnames die zoek raakten. Pas in 1982 werd bij toeval een kopie gevonden en hiervan worden een aantal opnames met Monroe getoond, vooral de zwembadsc[KA2]ene, waarin zij naakt zwom, de eerste discrete naaktsc[KA2]ene van een superster, (inmiddels de meest beruchte scène die nooit eerder werd vertoond) is leuk. Tussendoor geestige en ontroerende getuigenissen van medewerkers aan SOMETHING'S GOT TO GIVE: van de agent Henry Weinstein, David Bretherton die de montage deed en Marjorie Snyder die de kostums verzorgde. De schrijver en samensteller van dit unieke document is Henry Schipper.

Great Balls of Fire!

1989 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1989. Biografie van Jim McBride. Met o.a. Dennis Quaid, Winona Ryder, Alec Baldwin, Lisa Blount en Trey Wilson.

Schitterende film over de rocklegende Jerry Lee Lewis met Quaid in een levensechte vertolking, ook al schmiert hij af en toe. Op 9-jarige leeftijd ontdekt Lewis samen met neef Jimmy Swaggart (Baldwin), het duivelse ritme van de blues. Twaalf jaar later komt hij in de Sun-studio's, waar zijn fantastische loopbaan begint.

Amazon Women on the Moon

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Joe Dante, Carl Gottlieb, Peter Horton, John Landis en Robert K. Weiss. Met o.a. Rosanna Arquette, Ralph Bellamy, Carrie Fisher, Griffin Dunne en Steve Guttenberg.

Reeks losse scènes in de trant van KENTUCKY FRIED MOVIE, die meestal niet erg geestig zijn. De parodie op CAT WOMEN ON THE MOON, die tussen de sketches door vertoond wordt, lijkt zo op het origineel dat je daar beter naar kan kijken. Het beste is de parodie op een seksfilm uit 1930 met Bartel en Fisher, maar dat is pas helemaal op het eind. De film werd voltooid in 1986, maar pas een jaar later uitgebracht.

Alice In Wonderland

1985 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Animatie

Verenigde Staten 1985. Familiefilm van Harry Harris. Met o.a. Natalie Gregory, Sheila Allen, Scott Baio, Steve Allen en Ernest Borgnine.

Zoveelste verfilming van het vermaarde boek van Lewis Carroll uit 1865 [KL]Alice`s Adventures In Wonderland[KLE]. Alice wordt gespeeld door de negen-jarige Gregory, die het witte konijn in de tuin volgt naar het wonderbaarlijke spiegelrijk. De belangrijkste attractie van deze film is het herkenningsspel voor cinefielen die 48 sterren uit de film- en muziekwereld in een gastrolletje mogen opsporen. Reeds eerder verfilmd in 1933, 1950, 1951 (een mooie tekenfilm van Disney), 1966 (een Britse tv-film die waarschijnlijk de beste is), 1968 (tekenfilm van FLINTSTONE- makers Hanna-Barbera), 1972 en 1976. Scenario van Paul Zindel en camerawerk van Disney-veteraan Fred J. Koenekamp. Zeepgigant Procter & Gamble was medeproducent.

The Ratings Game

1984 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1984. Drama van Danny DeVito. Met o.a. Rhea Pearlman, Gerrit Graham, Kevin McCarthy, Jayne Meadows en Steve Allen.

Uitbundige, inmiddels gedateerde satire op de (Amerikaanse) commerci[KA3]ele tv met zijn niet te stillen honger naar hoge kijkcijfers. Een derderangs producent (De Vito) wordt een uiterst invloedrijk figuur voor wie iedereen kruipt, wanneer zijn waarlijk afschuwelijke idee de grootste knaller blijkt sinds de uitvinding van het wiel. Geschreven door Jim Mulholland en Michael Barrie.

Heart Beat

1980 | Drama, Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 1980. Drama van John Byrum. Met o.a. Nick Nolte, Sissy Spacek, John Heard, Ray Sharkey en John Larroquette.

Niet zo geslaagd verslag van de verhouding tussen Jack Kerouac (Heard) en Carolyn en Neal Cassady (Spacek en Nolte). Byrums brokkelige scenario is meer op fictie dan op werkelijkheid gebaseerd en bevat hoegenaamd geen continuïteit. Sharkey is opvallend als de Allen Ginsberg-achtige Ira. De muziek van Jack Nitzsche en het camerawerk van Lazslo Kovacs zijn zeer goed.

The Gossip Columnist

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van James Sheldon. Met o.a. Kim Cattrall, Bobby Vinton, Robert Vaughn, Dick Sargent en Conrad Janis.

Een idealistische politiek verslaggever wordt aangenomen om een legendarische nieuwtjesjager te vervangen. De film werd gladjes in elkaar gezet, maar slaat helemaal nergens op, ondanks de glans van Martha Rayes optreden als een verwelkte nachtclubzangeres. Scenario van Michael Gleason.

Stone

1979 | Misdaad

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Dennis Weaver, Pat Hingle, Roy Thinnes, Vic Morrow en Mariette Hartley.

Een politieman met literaire neigingen, gespeeld door veteraanrechercheur Weaver, schrijft in zijn vrije tijd een boek (een nauwelijks verhulde verwijzing naar Joseph Wambaugh) tegen de zin van zijn rechtlijnige chef die hem de dienst uit wil werken. Pilot voor Weavers tv-serie. Het scenario is van Stephen J. Cannell.

Where Were You When the Lights Went Out?

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Hy Averback. Met o.a. Doris Day, Robert Morse, Patrick O'Neal, Terry-Thomas en Steve Allen.

De grote elektriciteitsstoring in New York en omstreken in november 1965 vormt de achtergrond van dit lichtgewicht stervehikel voor Doris Day, waarin ze met een knipoog de ster van het Broadwaystuk 'The Constant Virgin' speelt. Zoals vaker in haar films belandt Day per ongeluk in bed met een man die niet haar echtgenoot is. De acteurs doen hun best in deze bewerking van een toneelstuk van Claude Magnier, maar het verhaal is simpelweg niet sterk. Day was naar verluidt louter om contractuele redenen gemotiveerd om de film te maken.

Warning Shot

1967 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Buzz Kulik. Met o.a. David Janssen, Ed Begley, Keenan Wynn, Lillian Gish en Eleanor Parker.

Ervan overtuigd dat hij de psychopaat voor zich heeft die hij zoekt, schiet politieman Janssen een man neer die een wapen op hem richt. De dode was een gewaardeerde arts en een revolver is nergens te vinden, zodat twijfel rijst aan de zelfverdediging waarop Janssen zich beroept. De schietpartij loopt uit op een schandaal. Sterk opgebouwd melodrama met een verrassend einde. De vele kleine plans waarin de film wordt verteld doen vermoeden dat hij werd geproduceerd voor tv. Hierbij komt dat Kulik voornamelijk voor het kleine scherm werkte. Sterke bijrollen van een hele reeks legendarische namen. Als inspiratiebron voor het scenario van Mann Rubin diende de roman 711-Officer Needs Help van Whit Masterson. Onderhoudend en spannend. Gefotografeerd door Joseph Biroc. Door Jerry Goldsmith voorzien van een opwindende jazz-score.

Now You See It, Now You Don't

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Don Weis. Met o.a. Jonathan Winters, Luciana Paluzzi, Jack Weston, Steve Allen en Jayne Meadows.

Een goedmoedig-welgemanierde, onhandige kunstexpert, gehuurd door een verzekeringsbedrijf, is verantwoordelijk voor de veiligheid van een van het Louvre geleende Rembrandt. Een aantal goede grappen in een middelmatige komedie waarin lachwekkende stereotiepen erop uit zijn het schilderij te stelen.

College Confidential

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Albert Zugsmith. Met o.a. Steve Allen, Jayne Meadows, Mamie Van Doren, Walter Winchell en Mamie Van Doren.

Smerig gedoe, over college professor (Allen) en een stelletje seksueel vroegrijpe studenten; de film is voorzien van enkele gewelddadige scènes voor de juiste mix.

The Benny Goodman Story

1955 | Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Muziek van Valentine Davies. Met o.a. Steve Allen, Donna Reed, Sammy Davis sr, Gene Krupa en Harry James.

Filmfantasie over het leven van de swingende bandleider, geconcentreerd rond zijn romance met Reed en zijn opkomst in de wereld van de muziek. Gaststerren kruiden Allens klarinetspel (dat door Goodman himself werd ingedubd)

Down Memory Lane

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Monte Brice en Phil Karlson. Met o.a. Steve Allen, Franklin Pangborn, Frank Nelson, Mack Sennett en W.C. Fields.

Allen besluit oude Sennett-komedies in zijn tv-show te brengen. Aardig kader voor stomme-filmfragmenten van Ben Turpin, Gloria Swanson, enz. Bijna complete Fields-klassieker THE DENTIST en Crosby's BLUE OF THE NIGHT maken kinderachtig werk van Allen zelf toch de moeite waard.