Clara Law: regie, scenario en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

The Goddess of 1967

2000 | Drama

Australië 2000. Drama van Clara Law. Met o.a. Rose Byrne, Rikiya Kurokawa, Nicholas Hope, Elise McCredie en Tim Richards.

Een jonge Japanner gaat naar Australië om daar zijn droomauto, zijn 'godin', te kopen: een Citroen DS, bouwjaar 1967. Met een blind meisje maakt hij vervolgens een louterende reis door de outback, waarvan het uitgestrekte verlaten landschap een soort derde personage vormt. De Hongkongse Clara Law (1954) experimenteert met kleur en geluid (zoals de onafgebroken wind die raast) om de duistere kant van de mensheid te onderzoeken. De schitterende auto vormt een mooie tegenhanger als symbool van het schoons waartoe de mens in staat is.

Floating Life

1996 | Komedie

Australië 1996. Komedie van Clara Law. Met o.a. Annette Shun Wah, Annie Yip, Anthony Wong Chau-Sang, Edwin Pang en Cecilia Fong Sing Lee.

Kroniek van een familie die verspreid is over drie continenten. Vader en moeder Chan reizen van Hongkong naar Australië, waar ze zich met hun twee jongste zonen bij dochter Bing voegen, die al enige tijd in Sydney woont. De neurotische Bing stuurt aan op een snelle assimilatie van haar familie, maar dat gaat niet zo vlot. De oudste zoon wacht in Hongkong op zijn visum, de oudste dochter woont met haar gezin in Duitsland. De in Australië wonende Chinese filmmaakster Clara Law probeert in haar films haar 'oosterse en westerse kanten' met elkaar te verzoenen. Met haar komedie won ze oa een Zilveren Luipaard op het filmfestival van Locarno. Muziek: Davood A. Tabrizi.

Erotique

1994 | Komedie, Romantiek

Duitsland​/​​Brazilië​/​​Hongkong SAR van China​/​​Verenigde Staten 1994. Komedie van Lizzie Borden, Clara Law, Monika Treut en Ana Maria Magalhães. Met o.a. Kamala Lopez-Dawson, Bryan Cranston, Liane Curtis, Kayla Allen en Sunshine Bainbridge.

Vier regisseuses vertellen elk een `sexy` verhaal. In LET`S TALK ABOUT LOVE van de Amerikaanse Borden verdient Rosie (Lopez- Dawson) de kost bij een sekslijn. Ze ontmoet tenslotte een klant (Cranston) die haar opgeilt en ontdekt dat hij een sekstherapeut is. In TABOO PARLOR van de Duitse Treut wordt het zwoele verhaal verteld van een lesbisch stelletje, Claire (Barnes) en Jukia (S[KL23]eberg), die macho Franz (Kern) te grazen nemen voor een one night stand. Het derde verhaal WONTON SOUP van Law voert ons naar Hong Kong waar de Australische Chinees Adrian (Lounibos) en zijn vriendin Ann (Man) uit Hong Kong mijlen moeten overbruggen om tot elkaar te komen. In het vierde segment FINAL CALL van Magalh[KA6]aes gaat een jonge vrouw (Ohana) per trein van de Braziliaanse provincie naar Rio de Janeiro om er een vliegtuig naar New York te nemen. Onderweg proberen twee mannen haar aan te randen, maar ze wordt gered door een fotograaf met wie ze dan een affaire heeft. Dit laatste schuifje werd niet mee gemonteerd in de officiële op het filmfestival van Cannes gepresenteerde versie. Alleen in Brazilië kwam de film integraal uit. Zoals altijd het geval is met korte films bijeen gebracht in één grote bioscoopfilm, variëert de kwaliteit enorm en vreemd genoeg is het minst erotische deel van Law het aangrijpendst. Voor het overige een mooie maar tamelijk zinloze vingeroefening van het kwartet getalenteerde filmmaaksters. De titel slaat op de club van Franz in de derde episode. Het scenario is van Susie Bright en regisseuse Borden voor LET'S TALK ABOUT LOVE, van regisseuse Treut voor TABOO PARLOR, van Eddie Ling-Ching voor WONTON SOUP en van Eloí Calage en regisseuse Magalhães voor FINAL CALL. Het camerawerk is respectievelijk van Larry Banks, Elfi Mikesch en Arthur Wong. Dolby.

You seng

1993 | Drama, Historische film

Australië​/​​China​/​​Hongkong SAR van China 1993. Drama van Clara Law. Met o.a. Joan Chen, Wa Hsin Kuo, Zhang Fengyi, Michael Lee en Lisa Lu.

We zijn in de periode van de Tang-dynastie rond het jaar 626. China heeft een nieuwe keizer nodig, maar twee broers, Yuan-ji en Shi-min eisen de troon op. Tussen de generaals van beide troonpretendenten wordt een akkoord gesloten. Shi Yan-sheng zal zich neutraal opstellen zodat Yuan-ji gevangen genomen kan worden. Maar deze wordt met zijn ganse familie uitgemoord. Shi Yan-shen voelt zich een verrader en trekt zich met enkele volgelingen terug in een klooster. Korte tijd later komt de prinses (Chen) op wie hij verliefd was hem in het klooster opzoeken. Haar broer is keizer geworden en zijn rivaal eerste generaal. Er werd een gigantische prijs op zijn hoofd gezet. Indrukwekkend verfilmd historisch spektakel dat een goede balans heeft tussen meditatieve scènes in het klooster waar over de zin van het leven gepraat wordt en prachtig gechoreografeerde bloedige en spektakulaire gevechten. De vertolking staat op een hoog peil, met Chen in een relatief kleine rol. Fong Ling Ching en Lilian Lee schreven het scenario. Magistrale fotografie van de Australiër Andrew Lesnie. Dolby Stereo. Panavision.

Qiuyue

1992 | Drama

Hongkong SAR van China​/​​Japan 1992. Drama van Clara Law. Met o.a. Masatoshi Nagase, Li Pui Wai, Choi Siu Wan, Maki Kiuchi en Sun Ching Hung.

Nagase is een jonge Japanse toerist, die in Hongkong de vijftien-jarige Li Pui Wai leert kennen. Haar ouders zijn met het oog op de teruggave van de kroonkolonie aan de Volksrepubliek naar Canada ge[KA3]emigreerd en zij woont bij haar grootmoeder. Film over de eerste stappen naar de volwassenheid van de jonge Wai en de seksuele ervaringen van Nagase met de zus van een voormalige vriendin (Kiuchi), gepaard aan kritiek op de consumptiemaatschappij, gesymboliseerd door wolkenkrabbers en MacDonalds en angst over de politieke toekomst. Traag van tempo voor de Westerse kijker. Het scenario is van Fong Ling Ching. Camerawerk van Tony Leung. Vierde film van Law. Bekroond op het festival van Locarno.

Qiu Yue

1992 | Komedie

Japan​/​​Hongkong SAR van China 1992. Komedie van Clara Law. Met o.a. Choi Siu Wan, Li Pui Wai en Masatoshi Nagase.

Drie personages met verschillende achtergronden verbeelden de spanning tussen de verwesterde samenleving in Hong Kong en de daar nog steeds geldende Oosterse tradities, op weg naar de eenwording met de Volksrepubliek China.