Philippe Besson: cast, scenario en schrijver.
Er zijn 6 films gevonden.

Nos retrouvailles

2012 | Drama

Frankrijk 2012. Drama van Josée Dayan. Met o.a. Fanny Ardant, Jean-Pierre Marielle, Laurent Grévill, Charles Berling en Claire Nebout.

Architecte Elisabeth (Ardant) leeft genoegzaam samen met haar man en twee tienerkinderen in een appartementencomplex in Bordeaux. Maar als haar oude jeugdliefde Philippe (Berling) plots in hetzelfde gebouw zijn intrek neemt dringen oude gevoelens zich toch weer op, en begint ze een affaire. Voor televisie geproduceerd drama dat weliswaar nergens naar de strot grijpt, maar toch behaagt dankzij het gelaagde spel van Ardant en de subtiele regie van Dayan. Philippe Besson, vooral bekend als romancier, tekende voor het scenario.

Raspoutine

2011 | Biografie, Drama

Frankrijk​/​​Rusland 2011. Biografie van Josée Dayan en Irakli Kvirikadze. Met o.a. Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Vladimir Mashkov, Filipp Yankovski en Anna Mikhalkova.

De Siberische boer Raspoetin reist als prediker en genezer door het Russische rijk. Zijn invloed reikt tot tsarina Alexandra aan het Russische hof. Met het begin van de oorlog in 1914 wordt de invloed van Raspoetin steeds gevaarlijker voor de ambities van de Russische adel.

Son frère

2003 | Drama

Frankrijk 2003. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Bruno Todeschini, Éric Caravaca, Maurice Garrel, Antoinette Moya en Nathalie Boutefeu.

Cineast Chéreau was de hijgstemmen en opgeheven vingers om zijn seksueel expliciete Intimacy zat, en boog zich in Zilveren Beer-winnaar Son frère over twee broers, om te onderstrepen dat zijn thema niet seks maar relaties is. Lichamelijkheid gaat Chéreau opnieuw niet uit de weg. Thomas (Todeschini) heeft een ernstige bloedziekte en ondergaat allerlei onaangename onderzoeken en behandelingen. Thomas intensiveert het contact met zijn broer Luc (Caravaca) en naarmate de ziekte vordert snijden beide mannen hun andere relaties af. Chéreau toont ziekte als iets waarin een mens geen keuze heeft, als iets puur biologisch. En in feite ziet hij relaties vanuit datzelfde standpunt.

L'île aux oiseaux

1988 | Misdaad, Mysterie, Western

Frankrijk 1988. Misdaad van Geoffrey Larcher. Met o.a. Guy Marchand, Philippe Besson, Benoît Régent, Laure Duthilleul en Caroline Faro.

Met enige maanden tussenpoos verdwijnt een jonge vrouw in zee, op dezelfe manier als haar echtgenoot. De lichamen worden niet teruggevonden en beider vriendenkring stelt een eigen onderzoek in, dat op een dood spoor belandt. Tijdens een diner dat haar zwager en vriend Vincent geven, ter gelegenheid van het feit dat zij een jaar dood is, lopen de spanningen hoog op. Het leven herneemt daarna zo goed en zo kwaad als het gaat haar gangetje, behalve voor Vincent die alleen verder zoekt naar de verdwenen vrouw. Een psychologisch misdaadplot, slapjes en onverschillig gestuurd. Met inconsequente personages en verveling is gewaarborgd. De kijker moet de acteurs dankbaar zijn voor het feit, dat ze hun best hebben gedaan er nog wat van te maken. De beelden van Daniel Barreau weten het bekken van Arcachon goed te benutten.

Lévy et Goliath

1986 | Komedie

België​/​​Frankrijk 1986. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Richard Anconina, Michel Boujenah, Jean-Claude Brialy, Souad Amidou en Maxime Leroux.

Een vervelend vervolg op RABBI JACOB. Hoewel ook geen hoogvlieger, had die film toch op z`n minst het voordeel dat Louis De Fun[KA2]es erin meedeed, die het publiek in zijn ban weet te houden. Hier gaat het om de absurde wederwaardigheden van een jonge orthodoxe jood en een hasjiesroker uit Antwerpen. Zij vervoeren door een vergissing verdovende middelen naar Parijs, terwijl ze denken diamantslijpsel bij zich te hebben. Is nauwelijks interessant, want totaal `voorspelbaar` met inbegrip van de ergste clich[KA1]es (de politiecommissaris die een travestiet is, de verplichte homoseksuelen, de dito jeugdige rellenschoppers) en een karikaturale en erg onsympathieke beschrijving van Antwerpen, die ver van de werkelijkheid afstaat. En niet te vergeten: twee komedianten uit het Middellandse Zee- gebied spelen de hoofdrollen en moeten dus joden afkomstig uit Centraal Europa voorstellen! Scenario van de regisseur en Danièle Thompson. Camerawerk van Wladimir Ivanov.

En absence du peintre

1984 | Experimenteel, Drama, Biografie

Frankrijk 1984. Experimenteel van Marie Geneviève Ripeau. Met o.a. Michèle Simonnet, Martine Chevalier, Philippe Noël en Philippe Besson.

Kunstmatige experimentele film over een vrouw die een documentaire wil maken over de in 1907 overleden schilderes Paula Modersohn-Becker. Ze wordt verlaten door haar man, ook een schilder, en daarom wil ze haar emoties al filmend verwerken. Gewauwel waar je niet goed van wordt.