Emilio Fernandez: regie en cast.
Er zijn 21 films gevonden.

The Treasure of the Amazon

1985 | Avonturenfilm

Mexico 1985. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Emilio Fernandez, Donald Pleasence, Bradford Dillman en Ann Sidney.

Een domme avonturenfilm waarin Whitman leider is van een Zuidamerikaanse expeditie, op zoek naar een schat van diamanten. Veel geweld.

Under the Volcano

1984 | Experimenteel, Drama

Verenigde Staten​/​​Mexico 1984. Experimenteel van John Huston. Met o.a. Albert Finney, Jacqueline Bisset, Anthony Andrews, Ignacio Lopez Tarso en Katy Jurado.

Malcolm Lowry's sterk autobiografische, 'onverfilmbare' gelijknamige roman uit 1947 leverde Huston geen onoverkomelijke problemen op, hoewel hij het project meer dan dertig jaar in de kast had liggen. Het verhaal gaat over een Britse ex-consul in Cuernavaca, Mexico, die als hij door zijn vrouw verlaten is, aan de drank ten onder dreigt te gaan. Wanneer zij onverwacht terugkeert om hun relatie te herstellen, is het eigenlijk al te laat. Dit indrukwekkende drama - dat zich binnen 24 uur voltrekt - is een formidabele one man-show van Finney, hoewel Bisset en Andrews ook niet mis zijn. Het scenario is van Guy Gallo. Camerawerk van Gabriel Figueroa.

El Tesoro del Amazones

1983 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1983. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Donald Pleasence, Bradford Dillman, John Ireland en Sonia Infante.

In het Amazonegebied zoeken een groep avonturiers, een Duitse ex-nazi en een drietal goudzoekers verbeten naar goud. Via allerlei obstakels als: piranha's, krokodillen en een stam koppensnellers trachten zij, met een flinke dosis hebzucht, hun doel te bereiken. Een bloedige avonturenfilm met prachtige opnamen van het Amazonegebied.

Breakout

1975 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Tom Gries. Met o.a. Charles Bronson, Robert Duvall, Jill Ireland, John Huston en Emilio Fernandez.

Zonder genoemde reden vliegt Duvall in Mexico de gevangenis in, waar hij het slachtoffer wordt van sadistische cipiers en corrupte rechters en politiemannen. Zijn vrouw Ireland huurt stuntpiloot Bronson in om hem te bevrijden, wat geen eenvoudige klus blijkt te zijn. Gewelddadige, vlotgemaakte actieprent, een kolfje naar de hand van Bronson. Duvall is goed als altijd, maar Huston steelt in enkele scènes moeiteloos de show als diens vader. Een scenario vol spanning, maar zonder echte verrassingen, geschreven door Howard E. Kreitsek, Marc Norman en Elliott Baker. Goede fotografie van Lucien Ballard en een actievolle score van Jerry Goldsmith. Gedraaid in Panavision.

Bring Me the Head of Alfredo Garcia

1974 | Misdaad, Experimenteel, Thriller, Actiefilm, Western

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Sam Peckinpah. Met o.a. Warren Oates, Isela Vega, Gig Young, Robert Webber en Helmut Dantine.

Een rijke Mexicaanse grootgrondbezitter looft een premie uit van een miljoen dollar voor het hoofd van Alfredo Garcia, omdat deze zijn dochter verkracht heeft. Barpianist Oates gaat met zijn liefje Vega op zoek en hoort dat Garcia verongelukt is. Hij koopt het lijk, graaft het op en hakt het hoofd af. De premie is voor hem. Smakeloze, gewelddadige actiefilm die slechts op enkele punten de duidelijke kenmerken draagt van de maker. Er zitten in de hele film geen normale of zelfs maar sympathieke figuren. Peckinpah schreef het scenario in samenwerking met Gordon Dawson. Prachtig gefilmd door Alex Phillips.

El Rincón de las virgines

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Alfonso Arau, Emilio Fernandez, Rosalba Brambila, Carmen Salinas en Lilia Prado.

Enkele kwezels hebben zich verenigd om de heiligverklaring van het 'Heilige Kind Anacleto' te bewerkstelligen. Zij wenden zich tot de plaatselijke bisschop, Arau, die hen ervan tracht te overtuigen dat Anacleto geen heilige was maar een charlatan. Hij geeft hen zijn visie waarin seksuele frustraties, bijgeloof en heiligenverering rond Anacleto vlijmscherp geanalyseerd worden. Met als uitgangspunt twee verhalen van Juan Rulfo onderzoekt regisseur/scenarist Isaac de realiteit van de Mexicaanse cultuur. Hij gebruikt een volkse taal en stijl zonder een folkloristisch schouwspel op te voeren. Zijn benadering van het geloof is sterk geïnspireerd op Bunuel. Aan de camera werd plaatsgenomen door Raul Martinez Solares en Daniel Lopez.

The Wild Bunch

1969 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Western van Sam Peckinpah. Met o.a. William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O'Brien en Warren Oates.

De Laatste Grote Western. Peckinpahs befaamde 'bloedballetten' in slow motion werden alom bejubeld, maar ook in de 'kleinere' amorele scènes toonde Bloody Sam zich een meester. Bijvoorbeeld bij de confrontatie tussen de 'wild bunch' en corrupte militairen. Als een van de bendeleden erachter komt dat zijn geliefde Teresa haar 'geluk' heeft gevonden in de armen van een smerige Mexicaanse generaal, schiet hij haar een kogel door het hart. De generaal begint na wat uitleg te schateren, en de bunch buldert schaapachtig mee. Het overvloedige expliciete geweld was volgens de filmmaker zijn expressie van het streven naar een betere wereld.

Un dorado de Pancho Villa

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Emilio Fernandez, Maricruz Olivier, Carlos López Moctezuma en Sonia Amelio.

Als de revolutie van Pancho Villa is afgelopen, keert een van zijn officieren terug naar zijn dorp. Hij ontdekt dat zijn verloofde getrouwd is met de dorpstiran. 'Maatschappijkritiek' van Fernandez, die echter niet boven het melodrama uitkomt. Het camerawerk is opvallend goed en de acteerprestaties zijn redelijk.

The Appaloosa

1966 | Western, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Western van Sidney J. Furie. Met o.a. Marlon Brando, Anjanette Comer, John Saxon, Alex Montoya en Frank Silvera.

Broeierige western die in 1870 speelt met Brando die een gestolen paard tracht te lokaliseren, dat bandieten van hem hebben afgenomen. Langzaam van tempo, maar mooi gefotografeerd door Russell Metty. In die tijd legde Furie alle nadruk op het beeld. Scenario van James Bridges en Roland Kibbee. Gefilmd in Techniscope. Ook bekend als Southwest to Sonora.

Return of the Seven

1966 | Western

Verenigde Staten​/​​Spanje 1966. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Yul Brynner, Robert Fuller, Julian Mateos, Warren Oates en Jordan Christopher.

Het vervolg op THE MAGNIFICENT SEVEN was minder succesvol, maar is wel onderhoudend. Larry Cohen schreef het verhaal. Een bende van vijftig revolverschutters overvallen een dorp en verdrijven de mannen. Onder hen is Mateos, lid van de beroemde club van zeven. Zijn vrouw gaat op zoek naar de andere leden om hulp te krijgen. Kennedy legde in deze productie een aparte ondertoon, waar velen homofiele gevoelens in herkennen. Dat zou vooral voor de relatie tussen Brynner en Fuller gelden - voor hen die het willen zien. Actie is in ieder geval in redelijke mate aanwezig. Camerawerk van Paul C. Vogel.

The Reward

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Serge Bourguignon. Met o.a. Yvette Mimieux, Gilbert Roland, Emilio Fernandez, Henry Silva en Rodolfo Acosta.

Een veelbelovend gegeven en een goede rolbezetting verzuipen in deze statische western: een groep premiejagers gaan elkaar uit hebzucht achterna om een groter aandeel in het prijzengeld over te houden.

La Cucaracha

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Ismael Rodriguez. Met o.a. María Félix, Emilio Fernandez, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz en Antonio Aguilar.

Een Mexicaans westerndrama uit de tijd van Pancho Villa, begin 20ste eeuw. Felix is La Cucaracha en zij wordt verliefd op kolonel Fernandez. Deze laat haar echter zwanger en al zitten. Als ze het leger ziet terugkomen hoort ze dat Fernandez dood is. Het is zeer dramatisch, maar de film heeft een vrij bekende internationale naam gekregen als één van de weinige westerns die in Mexico gemaakt zijn.

La Red

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Rossana Podestá, Cruz Alvarado, Armando Silvestre, Carlos Riquelme en Guillermo Cramer.

Een vrouw en twee mannen bevinden zich alleen met hun hartstochten op een verlaten strand. Eén van de mooiste en meest geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernandez. Een film die, op voordracht van Jean Cocteau, een prijs behaalde op het Festival van Cannes.

The Torch

1950 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Fernandez. Met o.a. Paulette Goddard, Pedro Armendáriz, Gilbert Roland en Walter Reed.

Een Mexicaanse opstandeling neemt een stadje in en wordt verliefd op de dochter van een plaatselijke adellijke heer. Een erg onevenwichtig scenario maar prachtig opgenomen.

La Malquerida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Dolores del R¡o en Columba Dominguez.

Een vrouw die voor de tweede maal is getrouwd, wordt gehaat door haar stiefdochter. De film is gebaseerd op het populaire boek van Jacinto Benavente. De regie is niet echt om over naar huis te schrijven en bovendien is de muziek veel te schreeuwerig.

The Pearl

1948 | Drama

1948. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Maria Marques en Pedro Armendáriz.

Een vrouw die voor de tweede maal is getrouwd, wordt gehaat door haar stiefdochter. De film is gebaseerd op het populaire boek van Jacinto Benavente. De regie is niet echt om over naar huis te schrijven en bovendien is de muziek veel te schreeuwerig.

Las Abandonadas

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Rio, Pedro Armendáriz en Víctor Junco.

Een meisje wordt door haar vader op straat gezet en vindt werk in een bordeel, waar een generaal verliefd op haar wordt. Onsamenhangend.

La Perla

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Pedro Armendáriz en Maria Elena Marques.

Een in Mexico opgenomen verhaal van Nobelprijswinnaar John Steinbeck over een arme visser wiens leven bepaald niet gelukkiger wordt na het vinden van een waardevolle parel. Subtiel en schrijnend.

The Western Code

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Tim McCoy, Nora Lane, Mischa Auer, Wheeler Oakman en Gordon DeMain.

Ranger McCoy in actie tegen het gespuis dat de prairie onveilig maakt. Het is allemaal bekend en soms is McCoy wat overdramatisch in zijn spel, maar McCarthy heeft van het verhaal van William Colt MacDonald (door Milton Krims bewerkt) toch een onderhoudende western weten te maken, met Benjamin Kline achter de camera.

The Land of Missing Men

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Bob Steele, Al St.John, Edward Dunn, Caryl Lincoln en Al Jennings.

Steele en St.John moeten vluchten als ze beschuldigd worden van een postkoetsoverval en sheriff Dunn hen achtervolgt met een groot aantal mensen. De vrienden weten het kamp van de ware daders te vinden en de climax volgt als de groep achtervolgers aankomt. Dan blijkt ook wie de geheimzinnige leider van de bende is. McCarthy en Bob Quigley deden samen het scenario naar een verhaal van McCarthy, met Harry Neumann als cameraman.

Oklahoma Cyclone

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Bob Steele, Nita Rey, Al St.John, Charles King en Hector Sarno.

Bob Steele weet in de bende van King door te dringen met als doel na te gaan waar de bende zijn vader, de sheriff, gevangen houdt. Zodra ze zijn ware identiteit te weten komen barst de bom. Ford Beebe bewerkte het verhaal van McCarthy. Beebe (1888-1978) startte als scenarioschrijver in 1920, en ging in 1931 ook als regisseur werken. Hij maakte talloze westerns en actiefilms, de laatste in 1955: LORD OF THE JUNGLE. Daarnaast regisseerde hij tussen 1931 en 1942 25 series.