John Paxton: cast en scenario.
Er zijn 10 films gevonden.

Denial

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Adam Rifkin. Met o.a. Jonathan Silverman, Leah Lail, Ryan Alosio, Amy Yasbeck en Patrick Dempsey.

Psycho Cop 2

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Rif Coogan. Met o.a. Bobby Ray Shafer, Barbara Lee Alexander, Julie Strain, Roderick Darin en Nick Vallelonga.

Deze sequel, die direct op de videoband uitkwam, is nog een graadje erger dan zijn toch al zo waardeloze voorganger. Een stel vrienden zijn van plan een geil vrijgezellen-feestje met het nodige gezuip te bouwen. Ze gebruiken het conferentiezaaltje van hun firma, waarin ze na werktijd een orgie willen aanrichten en ze bestellen daarvoor strippende meiden. Ze hebben allemaal ontzettend pech, want Joe Vickers, een psychisch gestoorde smeris (ja, die uit de titel), gespeeld door Shafer, dringt naar binnen want hij had hun voornemens afgeluisterd. Hij maakt iedereen koud omdat hij meent dat dergelijk 'overwerk' niet toegestaan is door de wet. Een van de aanwezigen moet deze engerd zien te overleven en te stoppen, want anders ontstapt Joe Vickers voor nog zo'n gewelddadige onzinfilm. Wat voor een scenario moet doorgaan is van Dan Povenmire. Het camerawerk is van Enak Mada.

Kotch

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Jack Lemmon. Met o.a. Walter Matthau, Deborah Winters, Felicia Farr en Charles Aidman.

De oude excentrieke Kotch (Matthau), weduwnaar, woont in bij zijn zoon en schoondochter. Deze laatste vindt echter dat hij een slechte invloed heeft op haar zoontje. Ze neemt een babysit en laat zich ontvallen dat Kotch in een bejaardentehuis hoort. Kotch voelt zich vernederd en gaat in de tegenaanval. Een ontroerende kijk op de oude dag van een man die nergens meer thuis lijkt te horen. Soms amusant, dan weer sentimenteel. Het resultaat van de vrienschap tussen Lemmon en Matthau. Na hun langdurige samenwerking wist Lemmon precies waartoe Matthau in staat was, en hij slaagt erin om de knorrige acteur in zijn regiedebuut tot een topprestatie te brengen, waarbij de andere acteurs in de schaduw blijven. Knap scenario van John Paxton, die zijn inspiratie haalde uit een roman van Katherine Topkins. In beeld gebracht door Richard H. Kline.

The Cobweb

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Richard Widmark, Lauren Bacall, Gloria Grahame, Charles Boyer en Lillian Gish.

Dr. Stewart McIver is sinds kort het nieuwe hoofd van een psychiatrische privé-kliniek. Hij krijgt met veel spanningen te maken, want het vorige hoofd werkt nog steeds in de kliniek en kan het niet verkroppen dat McIver nu zijn baas is. Ook met zijn huwelijk gaat het slecht omdat zijn vrouw zich verwaarloosd voelt, en hij zoekt troost bij een knappe vrouwelijke collega. Als dan ook de patiënten nog problemen veroorzaken, ontlaadt de spanning zich explosief... (IdH/VPRO Gids)

The Wild One

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Marlon Brando, Mary Murphy, Lee Marvin, Robert Keith en Jay C. Flippen.

Het is moeilijk voorstelbaar dat deze film jarenlang aanleiding was voor controverse. Het in beginsel verontrustende gegeven van twee rivaliserende bendes motorrijders die een stadje op stelten zetten - werkelijk gebeurd in 1947 in Hollister, Californië - verzandt immers al snel in een drama over een onbegrepen rebel die gehoor vindt bij een goedhartig meisje. Brando, die zijn eigen Triumph berijdt, wordt nooit echt angstaanjagend, maar zorgt toch voor memorabele scènes en werd met zijn leren jack en petje een iconische verschijning. Marvin is sterk als biker Chino.

Fourteen Hours

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Henry Hathaway. Met o.a. Paul Douglas, Richard Basehart, Barbara Bel Geddes, Debra Paget en Grace Kelly.

Goed gemaakte spannende film over een man die dreigt over de rand te springen. Grace Kelly's filmdebuut.

Crossfire

1947 | Misdaad, Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Edward Dmytryk. Met o.a. Robert Young, Robert Mitchum, Robert Ryan, Gloria Grahame en Paul Kelly.

Een antisemitische soldaat doodt een Joodse oorlogsveteraan, en komt ermee weg. Een detective is vastbesloten de zaak op te lossen en probeert de moordenaar in de val te lokken. Naar The Brick Foxhole van Richard Brooks. Ging de boeken in als de eerste Hollywoodfilm met racisme als thema. Het boek draait om homofobie maar dat was volgens de toen geldende Studio Code uit den boze. Aanklacht of film noir; Dmytryk belandde - oa door dit werk - in het gevang vanwege de 'promotie van on-Amerikaanse thema's', kort nadat de film werd genomineerd voor vijf Oscars.

Crack-Up

1946 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1946. Misdaad van Irving Reis. Met o.a. Pat O'Brien, Claire Trevor, Herbert Marshall, Wallace Ford en Ray Collins.

Kun je vergeten dat je iemand hebt vermoord? Dat vraagt kunstcriticus en vervalsingsexpert George Steele (O'Brien) zich af nadat hij door de politie wordt gearresteerd. George meent dat hij een treinongeluk heeft gehad en gaat, geschaduwd door de politie, zijn stappen na die leiden naar een bende vervalsers. Een hypermoderne noir thriller (in 1946) waarbij de nieuwste snufjes (röntgenstralen, waarheidsserum) de moderne mens zowel kwelt als bijstaat. Een merkwaardige ondertoon - gezien het jaar van makelij - is de waarschuwing voor het gevaar van moderne technologie in verkeerde handen en de propaganda van naturalistische kunst voor de massa.

Cornered

1945 | Misdaad

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Edward Dmytryk. Met o.a. Dick Powell, Walter Slezak, Micheline Cheirel, Nina Vale en Morris Carnovsky.

De gedemobiliseerde Powell gaat kort na het einde van WO II in Frankrijk op zoek naar de collaborateur die de vrouw heeft vermoord met wie hij tijdens de bevrijding in het huwelijk trad. De man zou dood zijn, maar dat kan hij niet geloven. Hij volgt een spoor naar Zwitserland en dan naar Buenos Aires, waar hij een kolonie aantreft van Europese verraders, die er in luxe leven. Een adembenemende thriller met een geweldige climax. Het snelle ritme maakt enkele onwaarschijnlijkheden aanvaardbaar. Powell is uitstekend in zijn rol van wreker. Luther Adler, die niet op de titelrol staat, duikt aan het einde van de film op. John Paxton baseerde het scenario op een verhaal van John Wexley. In beeld gebracht door Harry J. Wild. Bestaat ook in een ingekleurde versie.

Murder, My Sweet

1944 | Film noir, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1944. Film noir van Edward Dmytryk. Met o.a. Dick Powell, Otto Kruger, Mike Mazurki, Claire Trevor en Anne Shirley.

Murder, My Sweet - naar Raymond Chandlers Marlowe-roman 'Farewell, my lovely' - markeert de grote omslag in Dick Powells acteurscarrière van smartlapzanger naar bink. Als Phillip Marlowe wordt Powell door de psychotische Moose Malloy (Mazurka) ingehuurd om diens oude vriendinnetje op te sporen. Zoals dat gaat in Chandler-verhalen geraakt Marlowe in een web van intriges. Met de beste hallucinogene scène tot Hitchcocks Vertigo (1958).