John Colicos (1928-2000): cast.
Er zijn 31 films gevonden.

My Father's Shadow: The Sam Sheppard Story

1998 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1998. Drama van Peter Levin. Met o.a. Peter Strauss, Henry Czerny, John Bourgeois, Bradley Reid en Jonathan Kroeker.

The Last Don

1997 | Misdaad

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Graeme Clifford. Met o.a. Danny Aiello, Joe Mantegna, Daryl Hannah, Jason Cedrick en Penelope Ann Miller.

Thunder Point

1996 | Actiefilm, Thriller

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Actiefilm van George Mihalka. Met o.a. Kyle MacLachlan, Pascale Bussières, Kenneth Welsh, Michael Sarrazin en Chris Wiggins.

Duitsland en Engeland, geen vrienden tijden de Tweede Wereldoorlog, in tegendeel. Desondanks circuleert er een geheim document, The Windsor Protocol, waarbij de Britse troon toevalt aan de Duke of Windsor als Hitler de oorlog wint

The Windsor Protocol

1996 | Thriller, Actiefilm

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1996. Thriller van George Mihalka. Met o.a. Kyle MacLachlan, Macha Grenon, Alan Thicke, Chris Wiggins en Lisa Bronwyn-Moore.

Het geruchtmakende Windsor Protocol, aan boord van een Duitse U-boot, verdwijnt naar de bodem van de zee als de boot wordt getorpedeerd. Dan wordt het wrak ontdekt door een duiker

No Contest

1994 | Actiefilm, Thriller

Canada​/​​Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Paul Lynch. Met o.a. Andrew Clay, Robert Davi, Shannon Tweed, Roddy Piper en Nicholas Campbell.

Een gijzeling staat centraal in deze onwaarschijnlijke actiefilm met een scenario van Robert Cooper. Een Amerikaanse senator en zijn dochter worden tijdens een miss-verkiezing vastgehouden door een moordcommando. Zij willen van de senator niet alleen tien miljoen dollar aan diamanten, maar ook nog een rekening vereffenen met diens voormalige zakelijke partners. De terroristen worden in de finale uitgeschakeld door o.a. een karatecrack. Een lamme film die via enkele speciale hightech effecten overeind tracht te blijven. Ook de schmierende acteurs lijken er niet in te geloven. Veel grove taal, nodeloos geweld en moord en doodslag. Camerawerk van Curtis Petersen, muziek van Paul J. Zaza. Tweed gaat niet eens uit de kleren! Er kwam drie jaar later een soort vervolg met wederom Tweed in de hoofdrol; het is nog slechter en getiteld NO CONTEST II: ACCES DENIED.

In Defense of a Married Man

1990 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Drama van Joel Oliansky. Met o.a. Pat Corley, Judith Light, Cynthia Sikes, Michael Ontkean en Jerry Orbach.

Strafpleitster Laura Simmons (Light) blijkt haar eigen man (Ontkean) te moeten verdedigen, die ervan beschuldigd wordt zijn minnares te hebben vermoord! Dit onwaarschijnlijke drama mag zich beroemen op een ongebruikelijk pluspunt, namelijk de muziek van Stan Getz (de eerste die hij voor film schreef). Scenario van Norman Morrill en Sasha Ferrer. Camerawerk van François Protat.

Love and Hate: A Marriage Made in Hell

1989 | Misdaad, Drama, Thriller

Canada 1989. Misdaad van Francis Mankiewicz. Met o.a. Kenneth Welsh, Kate Nelligan, R.H. Thomson, Vicki Wauchope en Doris Petrie.

Controversieel drama over een werkelijk bestaande steenrijke Canadese veeboer/politicus die van zijn vrouw gaat scheiden. Als zij begint te twisten over de boedelscheiding en de voogdij over de kinderen, laat hij haar vermoorden. Deze film ging op de Canadese televisie in première onder de titel LOVE AND HATE: THE STORY OF COLIN AND JOANNE THATCHER. Oorspronkelijk werd deze film in twee delen uitgezonden.

Shadow Dancing

1988 | Thriller, Romantiek, Horror

Canada 1988. Thriller van Lewis Furey. Met o.a. Nadine Van Der Velde, James Kee, Christopher Plummer, Jennifer Inch en Gregory Osborne.

Een bekoorlijke danseres krijgt een felbegeerde rol in een bizarre, moderne dans op hetzelfde toneel als waar een eigenzinnige ballerina tientallen jaren eerder een dodelijke electrische schok kreeg. Neemt de wraakzuchtige geest van de overleden ster nu bezit van de heldin? In de betere ogenblikken doet dit merkwaardige melodrama denken aan een PHANTOM OF THE OPERA-achtig mengsel van bovennatuurlijke elementen en backstage- romantiek, maar het plot bevat daarvoor toch te veel absurditeiten, vooral in de race-tegen-de-tijd climax. Osborne (goed gecast als kwaadwillende choreograaf) is in het dagelijks leven danser bij het Canadese Nationale Ballet.

Nowhere To Hide

1987 | Thriller

Canada​/​​Verenigde Staten 1987. Thriller van Mario Azzopardi. Met o.a. Amy Madigan, Daniel Hugh Kelly, Robin MacEachern, Michael Ironside en John Colicos.

Routineuze thriller waarin Madigan de echtgenote speelt van Kelly. Hij komt om tijdens het onderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van helicopters, waarna zij het mikpunt wordt. Madigan is te goed voor deze middelmaat. Scenario van George Goldsmith en Alex Rebar.

The Postman Always Rings Twice

1981 | Thriller, Misdaad, Film noir, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1981. Thriller van Bob Rafelson. Met o.a. Jack Nicholson, Jessica Lange, John Colicos, Michael Lerner en John P. Ryan.

Volgens velen is deze verfilming van het boek van James M. Cain onvergelijkbaar met de versie uit 1946 (met Lana Turner en John Garfield) of de eerdere, Italiaanse Ossessione. Kan wezen, maar dat neemt niet weg dat acteurs Nicholson en Lange en scenarist David Mamet uitstekend overweg kunnen met dit noir verhaal over een scharrelaar die zich verslingert aan een vrouw in een wegrestaurant en met haar een plan bedenkt om haar Griekse man te vermoorden. Ruw, expliciet, gewelddadig, maar ook fascinerend. Let op een vroege rol van Anjelica Huston.

Phobia

1980 | Horror, Misdaad

Canada 1980. Horror van John Huston. Met o.a. Paul Michael Glaser, Susan Hogan, John Colicos, David Bolt en Patricia Collins.

Zonder meer een verschrikkelijke film over een psychiater wiens patiënten, die allen onder de één of andere fobie lijden, een voor een worden vermoord. Een stom produkt, zonder enig logisch verband, en zelfs niet amusant.

The Paradise Connection

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Michael Preece. Met o.a. Buddy Ebsen, Bonnie Ebsen, John Colicos, Marj Dusay en Brian Kerwin.

In deze eerste aflevering van een na BARNABY JONES gemaakte serie is Ebsen (die tevens producent was) een advocaat uit Chicago die naar Hawaii gaat, op zoek naar zijn zoon die van hem vervreemd is en die - zo ontdekt hij - betrokken is bij drugssmokkel.

The Changeling

1979 | Horror

Canada 1979. Horror van Peter Medak. Met o.a. George C. Scott, Trish Van Devere, Melvyn Douglas, John Colicos en Jean Marsh.

Een goed, angstaanjagend verhaal waarvan de koude rillingen je over de rug lopen, met Scott als musicus die zo pas weduwnaar is geworden, een groot oud huis betrekt waarin de geest van een jongen rondwaart, die zeventig jaar ervoor vermoord werd.

Battlestar: Galactica

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Richard A. Colla. Met o.a. Richard Hatch, Dirk Benedict, Lorne Greene, Ray Milland en Lew Ayres.

Na een verwoestende aanval op twaalf ruimte-koloniën, verzamelen de overlevenden zich op een gigantisch ruimteschip, dat onder bevel staat van Greene. Ze aanvaarden de zoektocht naar hun oorspronkelijke planeet, en nieuwe thuis, de Aarde. Eigenlijk is deze film het overblijfsel van resp. de eerste en de vijfde aflevering van een kortlopende tv-serie en hij duurt in oorspronkelijke lengte 148m. De speciale effecten zijn van virtuoos John Dykstra. Wordt op de tv uitgezonden in twee delen. De bioscoop-première is een fraai voorbeeld van recycling en een nieuw leven. Vervolg: MISSION GALACTICA: THE CYLON ATTACK.

The Bastard

1978 | Historische film

Verenigde Staten 1978. Historische film van Lee H. Katzin. Met o.a. Andrew Stevens, Tom Bosley, Kim Cattrall, Buddy Ebsen en Lorne Greene.

Naar de roman van John Jakes. We volgen Fransman Philipe Charboneau die achter zijn ware identiteit weet te komen, dan een Engelsman is en Philip Kent heet en knokt om zijn geboorterecht als illegale zoon van een edelman te verkrijgen. Samen met zijn moeder, Neal, steekt hij de oceaan over en werpt zich in de Amerikaanse Revolutie, de onafhankelijkheidsoorlog rond 1771. Goed gemaakte dramafilm met echter voldoende actie om een breed publiek te boeien, uitgezonden in twee delen en later gevolgd door THE REBELS en THE SEEKERS. De verhaalstem in de oorspronkelijke versie is van Raymond (Perry Mason-Ironside) Burr. Aanvankelijk getiteld THE KENT CHRONICLES.

Mission Galactica: The Cylon Attack

1978 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Sciencefiction van Vince Edwards en Christian I. Nyby II. Met o.a. Dirk Benedict, Lorne Greene, Lloyd Bridges, John Colicos en Maren Jensen.

Een tweede compilatie met speelfilmlengte van afleveringen uit de tv-serie BATTLESTAR GALACTICA. Een ruimtevloot onder leiding van de kruiser Galactica, nog steeds op weg naar de aarde, zet samen met het zusterschip Pegasus de aanval in op kwaadaardige Cylons. Simpel maar degelijk amusement met voortreffelijke special effects.

King Solomon's Treasure

1978 | Fantasy, Avonturenfilm

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Fantasy van Alvin Rakoff. Met o.a. David McCallum, John Colicos, Britt Ekland, Patrick Macnee en Yvon Dufour.

Een Britse expeditie trekt de Afrikaanse jungle in op zoek naar een verborgen Fenicisch koninkrijk en wordt geconfronteerd met luipaardmannen en dinosaurussen. Deze volkomen ridicule film is gebaseerd op de roman Allan Quatermain van H. Rider Haggard.

The Whiz Kid and the Carnival Caper

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Tom Leetch. Met o.a. Eric Shea, Clay O'Brien, Kim Richards, Richard Bakalyan en Jaclyn Smith.

Richards ziet een man met een pistool voorbij sluipen in een duistere tunnel. Haar vrienden, Shea en O'Brien, lachen haar aanvankelijk uit, tot ze op onderzoek uit gaan.

Drum

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Steve Carver. Met o.a. Warren Oates, Ken Norton, Isela Vega, Pam Grier en Yaphet Kotto.

Voortzetting van MANDINGO, een nieuw, verschrikkelijk dieptepunt vol akelige personen en akelige gebeurtenissen. Ken Norton in de titelrol weet interesse noch sympathie op te wekken.

Breaking Point

1976 | Misdaad, Drama

Canada 1976. Misdaad van Bob Clark. Met o.a. Bo Svenson, Robert Culp, John Colicos, Belinda J. Montgomery en Stephen Young.

Michael McBain (Svenson) wordt achtervolgd door mafioso's, nadat hij in de rechtszaal tegen hen heeft getuigd. Niets nieuws onder de zon. Het scenario is van Stanley Mann en Roger Swaybill naar diens verhaal. Het camearwerk is van Marc Champion. DeLuxe color, Mono.

A Matter of Wife ... and Death

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Rod Taylor, Joe Santos, Luke Askew, Tom Drake en John Colicos.

Een vrijgevochten privé-detective Taylor gaat achter de moordenaars aan van een vriend, een kleine boef, en raakt betrokken bij enorme gokoperaties. Taylor speelt Shamus, de onorthodoxe detective, op het grote doek gespeeld door Burt Reynolds.

Portrait: A Man Whose Name was John

1974 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1974. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Raymond Burr, Eric Braeden, John Colicos, Henry Darrow en Don Galloway.

Een fragment uit het leven van de latere Paus Johannes XXIII. Hier is Aartsbisschop Angelo Roncalli (zoals hij toen nog heette) vicaris van de Latijnse ritus in Constantinopel, waar hij gedurende de oorlogsjaren 600 joodse kinderen uit de handen van de nazi's wist te redden via de Portugese ambassade. Burr is geknipt voor de rol.

Benjamin Franklin

1974 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1974. Biografie van Glenn Jordan. Met o.a. Eddie Albert, Alexis Smith, Gig Young, Rene Auberjonois en Victor Buono.

Mini-serie in vier delen, over het leven van de Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin, de politicus die zo`n grote rol speelde in de totstandkoming van de Verenigde Staten en het einde van het Engelse kolonialisme. In elk deel wordt een bepaald gedeelte van Franklin`s leven behandeld, en speelt steeds een andere acteur de staatsman, respectievelijk: Albert, Lloyd Bridges, Widmark, Douglas. De andere genoemde acteurs komen in die delen voor. In: THE AMBASSADOR (21.11.74) is Franklin ambassadeur aan het Engelse en Franse hof om eerst te pogen de Engelsen over te halen Amerika haar vrijheid te geven. Toen dat niet lukte ging hij naar Frankrijk om steun te vragen voor de opstandelingen. THE WHIRLWIND (17.12) laat de ontwikkelingen zien die leiden tot de opstand en in deel 3, THE REBEL, (99.1.75) barst die opstand los. Het laatste deel, THE STATESMAN, (28.1.75) toont de inmiddels oud geworden Franklin als behendig en doorzettend politicus. De serie is beladen met sterren en zorgvuldig gemaakt.

Scorpio

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Burt Lancaster, Alain Delon, Gayle Hunnicutt, Paul Scofield en John Colicos.

Harde film over een CIA-agent in moeilijkheden en een huurmoordenaar die het rechte pad op wil maar gevangen zit in het systeem. Goede actie en dialogen, maar de welbekende situaties.

The Wrath of God

1972 | Actiefilm, Western

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Ralph Nelson. Met o.a. Robert Mitchum, Rita Hayworth, Frank Langella, John Colicos en Victor Buono.

In de late jaren 1920-30 redt de uitgetreden priester Mitchum Hutchinson uit de handen van Centraal-Amerikaanse opstandelingen. Wat later worden ze aangehouden door rebellenleider Colicos die hen, samen met derde man Buono dwingt tot een zelfmoordactie: het dorp Mojada ontlasten van de feodale grootgrondbezitter Langella. Na het sterke SOLDIER BLUE stelde Nelson zwaar teleur met deze zwakke neo-western. Een schaamteloze exploitatie vol bloed en geweld. Weinig origineel scenario van hemzelf, gebaseerd op een roman van James Graham. Ook de acteurs maakten zich er met een Jantje van Leyden van af. Enkele knipoogjes maken het draaglijk. Alex Phillips Jr. stond achter de camera. Gefilmd in Panavision.

Raid on Rommel

1971 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1971. Oorlogsfilm van Henry Hathaway. Met o.a. Richard Burton, John Colicos, Clinton Greyn, Wolfgang Preiss en Danielle De Metz.

WO II-film van Henry Hathaway maakt rommelige indruk. Kan ook moeilijk anders, want veel van het materiaal werd al in 1967 - ten behoeve van de oorlogsfilm Tobruk - geschoten en voor deze gelegenheid opnieuw gebruikt. Zoals de castlijst al doet vermoeden, draait alles om Richard Burton. Meteen in de mysterieuze beginbeelden is hij prominent aanwezig. Onder krijgshaftig tromgeroffel verlaadt hij wat lijken, waarna hij zich insmeert met woestijnzand, zijn rupsvoertuig start en de wijde wereld inrijdt. Hier wordt de mannen van Rommel een poets gebakken, zoveel is duidelijk. Fans van oorlogsschepen in actie en artilleriebeschietingen moeten beslist tot het eind blijven kijken.

Goodbye, Raggedy Ann

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Mia Farrow, Hal Holbrook, John Colicos, Martin Sheen en Paul Warfield.

Deze smartlap schommelt heen en weer tussen overtuigende scènes en onbedoelde komedie. Een overdreven gevoelig Hollywood-sterretje dat op de rand van zelfmoord staat, moet haar opvattingen over succes veranderen.

Red Sky at Morning

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van James Goldstone. Met o.a. Richard Thomas, Catherine Burns, Desi Arnaz Jr, Richard Crenna en Claire Bloom.

Weinig spectaculaire maar plezierige bewerking van Richard Bradfords roman over adolescentie tijdens WO II. Vergelijkbaar met SUMMER OF '42 maar in sommige opzichten beter. Thomas is uitmuntend.

Anne of the Thousand Days

1969 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1969. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Richard Burton, Geneviève Bujold, Irene Papas, Anthony Quayle en Peter Jeffrey.

Vaak onnauwkeurig, maar overweldigend goed geacteerd historisch drama rond Anna Boleyn en Henry VIII. Prachtige beelden. Briljante vertolking door Bujold. Oscar voor de kostuums van Margaret Furse. Scenario van Bridget Boland, John Hale en Richard Sokolove naar een toneelstuk van Maxwell Anderson. Camerawerk van Arthur Ibbetson.

War Drums

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Reginald Le Borg en Reginald LeBorg. Met o.a. Lex Barker, Joan Taylor, Ben Johnson, Larry Chance en Richard Cutting.

Barker is het fameuze Apache-opperhoofd Mangas Colorados. Johnson is een goede, blanke vriend van het opperhoofd. Er ontstaat oorlog als goudzoekers het gebied van de Apachen binnentrekken. Die verzetten zich daar tegen. Het leger ziet dat voor een opstand aan en trekt er op uit. Le Borg weet niet alles uit het draaiboek van Gerald Drayson Adams te halen waardoor het niet meer dan een routine-western is gebleven. William Margulies deed het camerawerk.

Passport to Treason

1956 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Robert S. Baker en Robert Baker. Met o.a. Rod Cameron, Lois Maxwell, Clifford Evans, John Colicos en Barbara Burke.

Cameron als privé-detective Mike O'Kelly onderzoekt de moord op een vriend. Evans blijkt het kwade brein achter een neofascistische organisatie te zijn. Redelijk amusement. Het was de eerste maal dat Cameron een niet-Amerikaanse film opnam: in 1957 zou hij zijn tweede Engelse film opnemen. In deze periode speelde Rod in Amerika zelf een serie non-westerns, meestal door William Witney geregisseerd - hij zou echter spoedig terugkeren naar de western.