Maurice Richlin (1920-1990): scenario.
Er zijn 4 films gevonden.

The Pink Panther

1963 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, David Niven, Robert Wagner, Claudia Cardinale en Capucine.

Levendige komedie introduceert het personage Jacques Clouseau (Sellers), de vriendelijke maar klunzige Parijse politie-inspecteur die overal waar hij komt de grootst mogelijke chaos veroorzaakt. Hij zit achter de mysterieuze dief aan die een onschatbare edelsteen, de 'roze panter' heeft gestolen. Vooral memorabel vanwege het inmiddels overbekende muzikale thema van Henry Mancini en natuurlijk de schitterende, geanimeerde openingstitels waarin een roze panter tussen de letters doorspringt. Malle misverstanden, charmante slechteriken, mooie vrouwen en exotische Europese locaties keerden steevast terug in de vele vervolgen, oa A Shot in the Dark en The Return of the Pink Panther.

All in a Night's Work

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Joseph Anthony. Met o.a. Dean Martin, Shirley MacLaine, Charles Ruggles, Cliff Robertson en Norma Crane.

Gebaseerd op een toneelstuk van Owen Elford naar het gelijknamige boek van Margit Veszi. De welgestelde eigenaar van een uitgeverij wordt dood gevonden met een lach op zijn gezicht. Zijn neef Tony (Martin) erft de zaak maar hij vreest dat Katie (MacLaine), die ook een aardige som ontvangt, de boel wil chanteren om haar 'omgang' met de miljonair te verbergen. Zij is namelijk als laatste gezien met de uitgever en Tony vermoedt dat ze verantwoordelijk is voor de laatste grijns van zijn oom. Ondanks zijn vermoedens valt hij voor de bevallige Katie die ten stelligste ontkent iets met de dood van zijn oom te maken te hebben. De luchtige komedie komt uit de pen van maar liefst zes schrijvers, drie voor de film en drie voor het toneelstuk en het boek. Joseph Anthony, zelf Broadwayregisseur en -schrijver, dirigeerde de klucht vlot en met gevoel voor dosering met Martin en MacLaine in een perfecte combinatie van humor en romantiek. (VM/VPRO Gids)

Pillow Talk

1959 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1959. Romantische komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall, Thelma Ritter en Nick Adams.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

Operation Petticoat

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1959. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Cary Grant, Tony Curtis, Dina Merrill, Joan O'Brien en Gene Evans.

Vrolijke komedie over onderzeebootkapitein Grant, die vastbesloten is zijn gehavende schip weer zeewaardig te maken, en oplichter Curtis, die zich in allerlei bochten wringt om dat te verijdelen. De boot wordt opgeschilderd met roze verf en ze krijgen aantrekkelijke verpleegsters aan boord, alsmede een a.s. moeder. Heel wat opmerkelijke grappen; Grant en Curtis vormen een explosief duo in deze vrolijke film. Grant was de producent. Later werd uit dit idee een tv-serie gemaakt met dezelfde titel. Scenario van Maurice Richlin en Stanley Shapiro.