Margot Trooger: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Tatort - Wodka Bitter Lemon

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Eickelbaum, Claudia Amm, Heinz Bennent en Willy Semmelrogge.

In het park vindt de politie het lijk van Irene Lersch. Men stelt vrij snel vast dat zij vergiftigd werd. Irene werkte als leerling (Von Maydell) in de fabriek van Koenen (Bennent), een man op middelbare leeftijd. Terwijl de politie haar laatste gangen tracht te reconstrueren, weet de kijker inmiddels dat zij door Koenen is meegenomen, toen zij uit disco kwam, en met hem mee naar huis is gegaan. Nadat hij haar iets te drinken had ingeschonken, is hij even de kamer uitgegaan. Toen hij terugkwam lag Irene levenloos op de grond. In paniek sleepte Koenen haar het huis uit. Haferkamp (Felmy) is er snel achter dat Koenen haar het laatst in levende lijve gezien moet hebben, maar vindt het niet logisch dat Koenen de dader is, al sluit hij een poging tot chantage van Irene niet uit. Hij wil liever een beetje spioneren op het leven van de heer en mevrouw Koenen (Amm) en krijgt zijn charmante ex-vrouw Ingrid (Eikelbaum) zover om zich te gaan bewegen in het society-kringetje van Petra Koenen. Ingrid bezorgt haar man aanwijzingen die bevestigen dat zijn speudersinstincten juist waren. Het scenario voor deze wie-is-de-dader-achtige aflevering werd geschreven door Henry Kolarz. Als de oude mevrouw Koenen herkennen we veteraan-actrice Dagover. De commissaris die we als gast in deze aflevering te zien krijgen, is Veigl (Bayrhammer) uit München. De titel doet denken aan een drankje uit lang vervlogen dagen, dat in de jaren 1970 verschrikkelijk populair was. Vierde zaak van Kommissar Haferkamp. Aflevering 50.

Bleib sauber, Liebling

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Horst Tappert, Heidi Hansen, Uwe Friedrichsen en Margot Trooger.

Rosy, ogenschijnlijk een braaf schoolmeisje, maakt mannen geld afhandig door hun opwindende beloften te doen, die zij echter niet nakomt. Sporen van maatschappijkritiek verzanden snel in humor van de platste soort. Ook bekend als ROSY UN DER HERR AUS BONN.

Van de Velde: Das Leben zu Zweit - Die Sexualität in der Ehe

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Hans Hass Jr., Karin Fehlhaber, Daria Damar, Inge Wolffberg en René Schönenberger.

Doktersjassen, waarschuwend geheven vingers en opgelegd liefdesspel zijn te zien in deze overvloedig becommentarieerde film over trouw, ontrouw en vertrouwen tussen echtelieden. Ook bekend als DAS LEBEN ZU ZWEIT en DAS LEBEN ZU ZWEIT - DIE SEXUALITÄT IN DER EHE. Zie ook: Aufklärungs-films.

Pippi gaat van boord

1969 | Jeugdfilm, Avonturenfilm

Zweden​/​​Duitsland 1969. Jeugdfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Maria Persson, Inger Nilsson, Beppe Wolgers, Margot Trooger en Pär Sundberg.

De eerste Pippi-film was min of meer een samenvatting van de oorspronkelijke tv-serie; dit tweede deel is wel helemaal nieuw, maar voegt qua plot of locaties niet zo veel toe. Het verhaal begint waar het vorige ophield: Pippi gaat niet mee met haar vader op zeereis, maar blijft thuis bij haar vriendjes Tommy en Annika. De kinderen beleven avonturen op een eiland, halen kattenkwaad uit in het dorp, vieren kerst en gaan naar school. De latere films zijn leuker, maar dat zal de doelgroep niet deren. Die stoort zich vast niet eens aan de oubollige nasynchronisatie.

Pippi Langkous

1969 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Drama

Zweden​/​​Duitsland 1969. Jeugdfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg, Margot Trooger en Hans Clarin.

De stoere en opgewekte Pippi Langkous neemt haar intrek in de leegstaande villa Kakelbont. In haar eentje, ze heeft met niemand wat te maken en neemt alle tijd om haar nieuwe vriendjes Tommy en Annika uitgebreid over vader Langkous, zeekapitein en koning van Taka-Tukaland, te vertellen. Maar Pippi heeft ook problemen: de directeur van het Kinderbureau wil Pippi een keurige opvoeding geven en twee dieven hebben het op haar goud gemunt. Eerste van vier Pippi Langkous-films, misschien geschikter voor nostalgisch ingestelde ouders dan voor hun kinderen.

Ich bin ein Elefant, Madame

1969 |

Duitsland 1969. Peter Zadek. Met o.a. Günther Lüders, Wolfgang Schneider, Tankred Dorst, Heinz Baumann en Maja Eigen.

Verfilming van Thomas Valentin's roman Die Unberatenen door theaterregisseur Zadek over de zwakke basis waarop studenten eind jaren zestig hun revoltes pleegden. Een niet helemaal geslaagd debuut dat toch indruk maakt. Het speelt op een gymnasium in Bremen. Bij de eerste uitzending op tv in de BRD in 1979 werden een aantal z.g. provocerende scène's door de censuur uit de film gehaald. Zestien jaar later waren ze weer terug. Scenario van Wolfgang Menge en Robert Muller. Camerawerk van Gerard Vandenberg, die later naam zou maken door een aantal afleveringen van HEIMAT te draaien.

Ellenbogenspiele

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Wolfgang Becker. Met o.a. Konrad Georg, Margot Trooger, Joav Jasinski, Marika von Mindszenthy en Jochen Busse.

Een jeugdige studente in de rechtswetenschappen is nog maagd en om in die toestand verandering te brengen, gaat zij een reeks van relaties aan. Wat in beginsel best een pikante sekskomedie had kunnen worden, kapseist door de loodzware aanpak en verwatert tot een banale klucht met flauwe grappen.

Rasthaus der grausamen Puppen

1967 | Horror, Thriller

Italië​/​​Duitsland 1967. Horror van Rolf Olsen. Met o.a. Esy Persson, Erik Schumann, Helga Anders, Margot Trooger en Karin Field.

Een eenvoudige roofoverval van een jong stelletje op een juwelier leidt tot de moord op een politieman; in de gevangenis leidt de uitbraak tot het neersteken van een bewaakster en op weg naar de schuilplaats van de nimmer gevangen mannelijke helft van het duo wordt iedereen uit de weg geruimd die de uitbreekster met haar consorten tegenkomt. Het gaat van kwaad tot erger en zo vergaat het ook deze zinloze film, die bovendien nog slecht is ingesproken in zijn oorspronkelijke versie.

La Grande sauterelle

1966 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1966. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Mireille Darc, Hardy Krüger, Maurice Biraud, Francis Blanche en Margot Trooger.

Een gangster met een onhandige makker en een wraakzuchtige rivaal wil in Beiroet een berucht gokker beroven en komt in contact met een avonturierster die alles nog gecompliceerder maakt. Deze misdaad-komedie heeft meer aandacht voor de fotogenieke aspecten van Darc en de locatie dan voor de verrassende verhaalwendingen.

Traitor's Gate

1965 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1965. Misdaad van Freddie Francis. Met o.a. Gary Raymond, Albert Lieven, Margot Trooger en Catherina von Schell.

Twee broers raken betrokken in een complot om de kroonjuwelen te roven. Naar Edgar Wallace's boek. Redelijk spel, goede regie.

Peterchens Mondfahrt

1959 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Duitsland 1959. Familiefilm van Gerhard F. Hering. Met o.a. Cornelia von dem Bottlenberg, Frank von dem Bottlenberg, Irmgard Först, Horst Butschke en Dirk Dautzenberg.

Bewerking van een (in Duitsland) bekend verhaaltje van Gerdt von Bassewitz over een meikever, die een poot verloren heeft. Broertje en zusje Anneliese en Peterchen (in werkelijkheid gespeeld door broertje en zusje Cornelia en Frank von dem Bottlenberg) vergezellen het sympathieke insektje naar de maan. Aanvankelijk een populair toneelstuk voor kinderen, dat speciaal voor de tv verfilmd werd met `nieuwe` muziek van William Keiper naar de oorspronkelijke composities van Clemens Schmalstich. Hein Heckroth tekende voor de fraaie decors. De stem van de vertelster in de oorspronkelijke versie is van Else Knott. Vooral bedoeld voor (teutoonse) kijkers, die het in hun jeugd gezien hebben en er nu kond van willen doen aan hun jonge loten.

Rosen im Herbst

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Ruth Leuwerik, Bernhard Wicki, Paul Hartmann, Lil Dagover en Carl Raddatz.

Niet de eerste bewerking van Theodor Fontanes klassieke roman Effi Briest, over een zeventienjarig meisje dat wordt uitgehuwelijkt aan de twee maal zo oude baron Geert von Innstetten, en zeker niet een van de betere. Ruth Leuwerik, 'koningin van het melodrama', is ondanks haar 31 jaar goed gecast als Effi Briest, maar verder is het allemaal te voorzichtig en te banaal om de tragische schoonheid van het boek recht te doen. Voor een echt geslaagde adaptatie, kijk naar Rainer Werner Fassbinders verfilming uit 1974.

Das Bekenntnis der Ina Kahr

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Elisabeth Müller, Curd Jürgens, Albert Lieven, Hanna Rucker en Margot Trooger.

Ina Kahr (M[KA3]uller) heeft zichzelf aangebracht wegens moord op haar man en wordt ter dood veroordeeld. Aan haar vader en advocaat vertelt zij haar kant van de zaak. Haar man (Jürgens) was een nietsnut. De advocaat vindt dat zij daarom maar een lichte straf verdient. Wat een walgelijk melodrama. En dit soort hypocriete gedoe komt dan van een groot regisseur als Pabst.

Wenn abends die Heide träumt

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Viktor Staal, Beppo Brehm, Margarethe Haagen en Margot Trooger.

Twee voormalige Luftwaffe-piloten verdienen in het na- oorlogse Duitsland de kost met het onschadelijk maken van vliegtuigbommen en landmijnen. Prack wordt verliefd op de verloofde van zijn collega Staal en wil hem niet kwetsen en besluit naar Argentinië te emigreren. Tijdens hun laatste gezamenlijke karwei als de spanning meer dan te snijden is, gebeurt er een ongeluk. Super melodramatische Heimatfilm van het ergste soort dat echter behoorlijk gedaan is; vooral voor liefhebers van het genre.

Lockende Sterne

1952 | Drama, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Hans Müller en Hans Møller. Met o.a. Rudolf Prack, Ilse Steppat, Margot Trooger, Paul Dahlke en Nikolai Kolin.

Een brave machinist bij de Duitse spoorwegen voelt zich plotseling op magische wijze aangetrokken tot het vari[KA1]et[KA1]e. Hij laat baan en vriendin voor wat ze zijn en gaat zich omscholen tot circusartiest. Maar hij merkt al snel dat hij niet geschapen is voor dat ongewisse bestaan en hij gaat terug naar zijn locomotief en zijn geliefde (die natuurlijk op hem heeft gewacht). Prack, indertijd de lieveling van het publiek, doet het als trapezewerker lang niet slecht, maar als acteur kan hij net zo min overtuigen als dit hele melodramatische verhaal.