Jaspar von Oertzen: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Mönche, Mädchen und Panduren

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Pail Hartmann, Marianne Schönauer, Lucie Englisch, Jaspar von Oertzen en Rudolf Fernau.

München, 18e eeuw. Een monnik van de orde van St. Paulus heeft handenvol werk: hij moet zijn bier brouwen, de dames beschermen tegen rondschuimende huursoldaten en daarnaast ook nog voor huwelijksmakelaar spelen. Een bijzonder amusante komedie, die daarbij nog een aardig tijdsbeeld geeft ook.

Angelika

1940 | Drama, Misdaad

Duitsland 1940. Drama van Jürgen von Alten. Met o.a. Olga Tschechowa, Albrecht Schoenhals, Marina von Ditmar, Jaspar von Oertzen en Otto Graf.

Weduwe Angelika (Tschechowa) moet voor de rechtbank verschijnen, omdat ze kunsthandelaar Immerzeel (Schafheitlin) heeft neergeschoten. Ze niets wil loslaten over de motieven voor haar wandaad en ze wordt veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Bovendien wordt ze door haar schoonfamilie verstoten. Uiteindelijk weet advocaat dr. Westphal (Schoenhals) licht de zaak op te werpen. Immerzeel had, zo blijkt, Angelika`s man (Graf) jarenlang gedwongen schilderijen te vervalsen. Na diens dood bleef hij Angelika hiermee chanteren. Dankzij dr. Westphal's opheldering van de zaak wordt Angelika na haar ontslag uit de gevangenis met open armen door haar familie ontvangen. Een melodrama dat niet boven de middelmaat uitkomt. Dit ligt vooral aan hoofdrolspeelster Tschechowa, die boven haar kunnen moet spelen.

Kameraden auf See

1938 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Heinz Paul. Met o.a. Paul Wagner, Fred Döderlein, Rolf Weih, Carola Höhn en Ingeborg Hertel.

Film over de Duitse marine in oorlogstijd, die aan het begin van de Spaanse Burgeroorlog in 1936 speelt. De film gaat over een Duitse torpedoboot, die een passagiersschip bevrijdt dat door communisten gekaapt was. Ook liefde, jaloezie, kameraadschap en gehoorzaamheid spelen een grote rol. Een goed gespeelde en goed geënsceneerde propagandafilm, die terecht tot op heden niet in het openbaar vertoond mag worden in Duitsland.

Altes Herz geht auf die Reise

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Carl Junghans. Met o.a. Eugen Klöpfer, Helga Marold, Maly Delschaft, Gerhard Bienert en Jaspar von Oertzen.

Rosemarie (Marold) vecht in een dorpje in Mecklenburg, met behulp van de dorpsjeugd, tegen haar sluwe voogd (Bienert) en zijn vrouw (Delschaft), die haar een erfenis betwisten. Zij roept de hulp in van haar peetvader, de oude professor Kittgu[KL29] (Klöpfer). Zij wint ook zonder hem, maar de oude geleerde denkt nog lang terug aan dat uitstapje in het leven, dat hem voor korte tijd uit zijn afzondering gehaald heeft. Geweldige verfilming van Hans Fallada's roman. Hulde aan regisseur Junghans, die niet het door de nazi's goedgekeurde script verfilmde, maar zijn eigen versie. Bijzonder ook is de muziek van Werner Egk, een van de grootste Duitse componisten van de 20e eeuw.

Krach um Jolanthe

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Marianne Hoppe, Olaf Bach, Marieluise Claudius, Albert Lieven en Wilhelm Krüger.

Een jaar nadat het gelijknamige toneelstuk uit het volkstheater in 1933 zijn zegetocht door de Duitse schouwburgen begon, werd er een film van gemaakt. Het verhaal gaat over het bekroonde varken Jolanthe van boer Lampken (Krüger) dat verpand moet worden. Deze film was zo'n groot succes, dat het volksstuk tien jaar later in Denemarken nogmaals verfilmd werd. Geweldige acteurs en de deskundige regisseur Froelich maakten van de Duitse versie een goede film. Het grootste lachsucces waren echter het buffo-duo: Löck als de meid Stine en Hoopts als knecht. Een boerenkomedie, die vandaag nog amusant is.