Hans Beerhenke: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Gesucht wird Ricki Forster

1991 | Thriller

Duitsland 1991. Thriller van Wolf Gremm. Met o.a. Götz Schubert, Bettina Kupfer, Anja Fliess, Jonas Jaroschowitz en Angelika Hartung.

Verslaggever Schubert en Kupfer lossen samen de moord op van haar zuster, die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf in een park. De dader moet gezocht worden in de jongerenkring van een hervormde gemeente. De getuige is Jaroschowitz, het driejarige kereltje uit de titel, die onder de hoede genomen is door een oude dakloze vrouw (Mira). De jacht naar het spoorloos verdwenen ventje wordt geopend door de moordenaar, de politie en de amateurspeurders, en ieder met verschillende motieven. De regisseur bewerkte zelf de roman van Jane Johnston tot scenario. Camerawerk van Michael Steinke. Deze wat lange, clichématige tv-film wordt in twee delen uitgezonden.

Ein Unding der Liebe

1988 | Drama

Duitsland 1988. Drama van Radu Gabrea. Met o.a. Erich Bar, Ingeborg Lapsien, Trude Breitschopf, Rolf Zacher en Veronika Faber.

De kogelronde Bar heeft een lullig baantje in de keuken van het zelfbedieningsrestaurant van een hypermarkt in een Duits provinciestadje. Volgestopt door zijn grootmoeder en zijn tante is de jonge dikkerd het mikpunt van spot van zijn collega's. Hij is verkikkerd op een vlotte cassière, maar zij wil niks van hem weten. Hij grijpt naar de fles, gaat zijn werk slecht doen en raakt zijn job kwijt. Bar vereenzaamt en hunkert naar warmte en liefde. Als hij tante en oma vraagt naar zijn moeder, krijgt hij ontwijkende antwoorden en vage opmerkingen, dat ze een hoer was, die verdwenen en vergeten is. Hij wordt onhandelbaar; oma en tante wijzen hem de deur. Hij breekt in bij oma en vindt een brief van zijn moeder en voelt zich belazerd. Hij dwingt ze het adres af, sluit ze op en pikt de spaarcenten; hij gaat zijn moeder in de grote stad opzoeken. Zij is de goedkope werkkracht en huissloof van een groezelige snackbareigenaar, met wie zij hokt. Ze laat haar zoon uit angst voor de uitbater niet bij haar intrekken, maar brengt hem onder bij een bevriende prostituée. Bar wil zijn moeder bevrijden van haar tiran en pleegt een mislukte moordaanslag, waarbij hij echter zelf zijn gezichtsvermogen gedeeltelijk verliest. Hij begrijpt niet dat zijn moeder allang gecapituleerd heeft voor haar troosteloze leventje en het niet wil opgeven. Hij gaat nu een nog eenzamere en liefdelozere toekomst tegemoet. Een film over ontpsoorde gevoelens en mislukte levens. Naar de gelijknamige roman van Ludwig Fels. Bar kreeg voor zijn prachtige rol in 1988 de bijzondere prijs op de Alpinale. Wordt in twee delen uitgezonden; deel één: Die kleine Stadt en deel twee Die große Stadt. Scenario van Sohrab S. Saless en de fotografie is van Horst Schier.

Gegen die Regel

1987 | Drama

Duitsland 1987. Drama van Michael Verhoeven. Met o.a. Günter Lamprecht, Claudia Amm, Helmut Zierl, Michael Klein en Anja Michels.

Wijkagenten Klaus Weber (Lamprecht) en Franz Kroll (Zierl) uit een provincieplaats zijn goede collega`s. Ze helpen elkaar bij de verbouwing van hun respectievelijke huizen. Weber hoopt op een promotie, terwijl er thuis dingen gebeuren die hem minder bevallen. Zijn vrouw Helga (Amm) doet naar zijn smaak te veel mee met de wijkraad. Zijn zoon Andreas (Klein), die op het gymnasium zit, vindt zijn vader maar een zwijn in uniform. Bij een ruzie tuigt een man, die onder invloed is, een vrouw af. Franz en Klaus worden erbij geroepen en Klaus grijpt op de juiste manier in om de zaak niet te laten escaleren. Franz houdt zich uiterst kalm, ondanks het feit dat het slachtoffer zijn vriendin is. Naderhand houden ze een automobilist aan, die volgens hen een overtreding heeft begaan. De man is het niet met hen eens, waarop Franz zijn opgekropte woede afreageert en de man mishandelt. Vervolgens wil hij hem aanhouden wegens grof verzet tegen een opsporingsambtenaar. Er wordt echter door het slachtoffer aangifte gedaan wegens lichamelijke geweldpleging, respectievelijk poging tot doodslag. Het verloop van de zaak zal afhangen van Klaus' getuigenis. Is hij het zwijn waarvoor zijn zoon hem houdt of is hij een matennaaier? Lamprecht en Zierl zijn uitstekend in de hoofdrollen en het scenario van Daniel Christoff is voldoende interessant om de aandacht van de kijker vast te houden. Het camerawerk van Axel de Roche is prima in orde.

Küken für Kairo

1986 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 1986. Familiefilm van Arend Agthe. Met o.a. Friedrich-Karl Praetorius, Hans Beerhenke, Timmo Niesner, Lotti Huber en Cornelia Köndgen.

Er moeten tweehonderdduizend kuikens per vliegtuig naar Ca[KA3]iro vervoerd worden. De twee piloten redden een diertje, dat in het laadruim bekneld is geraakt. Daarbij vermoeden zij niet hoeveel opwinding dat nog zal veroorzaken. Een onderhoudende film voor alle leeftijden van de bekende regisseur van kinderfilms (FLUSSFAHRT MIT HUHN). Het scenario is van Monika Seck-Agthe en regisseur Aghte. Camerawerk van Carl F. Koschnick.

Bittere Ernte

1986 | Drama, Romantiek, Historische film

Duitsland 1986. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Armin Müller-Stahl, Elisabeth Trissenaar, Wojchiech Pszoniak, Gerd Baltus en Anita Höfer.

De Poolse boer Leon pikt in 1943 een ontsnapte joodse vrouw op en verbergt haar. Tussen de twee ontstaat een complexe haat- liefde verhouding. Leon, die zich altijd van de politiek afzijdig heeft gehouden, wordt nu plotseling met de gebeurtenissen van zijn tijd geconfronteerd. Maar omdat hij nooit werkelijk stelling neemt, wordt zijn hulp de vrouw uiteindelijk noodlottig. Een psychologische studie die door deze Poolse regisseuse op subtiele wijze werd gerealiseerd.

Flußfahrt mit Huhn

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1984. Familiefilm van Arend Agthe. Met o.a. Julia Marinek, David Hoppe, Uwe Müller, Hans Beerhenke en Erika Skrotzki.

Vier kinderen lopen van huis weg om te proberen met een rubberbootje een nieuwe verbinding tussen de rivier en de zee te ontdekken. Al snel worden ze echter door opa achtervolgd, die de avonturiers wil terughalen. Een kinderfilm vol fantasie en spanning.

Tatort - Die Abrechnung

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Maria Schell, Romuald Pekny, Rolf Becker en Karin Eickelbaum.

De rijke weduwe Schell betrapt op heterdaad een dief die zojuist haar schoonvader om het leven heeft gebracht. Ze schiet hem neer. Voor commissaris Felmy die het onderzoek leidt, is de zaak duidelijk. De man was een beroepsinbreker. Maar er zijn twee elementen die Felmy toch doen twijfelen: de dief was nooit eerder gewelddadig en volgens een vriend van het slachtoffer verkeerde de dode de laatste tijd met een oudere, rijke vrouw. Schell wordt van moord beschuldigd. Dit heeft onverwachte dramatische gevolgen. Routineklus van de TATORT-mensen met weinig verrassende wendingen. De acteurs spelen hun rolletje naar behoren, maar zonder enthousiasme. Karl Heinz Willschrei schreef het scenario naar het bekende patroon. Gernot Roll stond achter de camera.

Jägerschlacht

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Wigbert Wicker. Met o.a. Bernd Stephan, Heinrich Schweiger, Günther Ungeheuer, Paul Hoffmann en Marina Demetz.

Een boer die strijdt tegen zijn dictatoriale landheer, neemt het recht in eigen hand en doodt de landheer en diens helper. Na een redelijk begin, waarin de armoedige boerengemeenschap op een geloofwaardige wijze wordt getekend, ontaardt de film in een oppervlakkig tegenover elkaar plaatsen van goed en kwaad. Het camerawerk is van Petrus Schloemp, Wolfgang Bachmann en Rainer Lanuschny.

Fünf Flaschen für Angelika

1980 | Misdaad

Duitsland 1980. Misdaad van Werner Possardt en Frank Döhmann. Met o.a. Claudia Nolte, Hans Beerhenke, Matthias Scheuring, Detlev Redinger en Ernst Richard Köper.

Vijf vrolijke zondaggangers in een parodie op de tv-misdaadseries. Een erg aardige produktie van een groep die zich 'The Little Shop of Horrors' noemt naar de bij de liefhebbers bekende Roger Corman-film. Enkele jongelui vinden een scenario over de ontvoering van een kind, en besluiten alles in praktijk te brengen, terwijl elders de film wordt opgenomen.

Car-Napping

1980 | Avonturenfilm, Thriller

Duitsland 1980. Avonturenfilm van Wigbert Wikker en Wigbert Wicker. Met o.a. Anny Duperey, Bernd Stephan, Ivan Desny, Günter Tabor en Eddie Constantine.

Een film over een autodief die op bestelling werkt. Als actieklucht lijkt de film op die van Belmondo-regisseur Philippe de Broca, maar sinds GONE IN 60 SECONDS was het thema niet nieuw meer.

Tatort - Fortuna III

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Gerd Böckmann, Oliver Ulrichs, Gracia-Maria Kaus en Evelyn Palek.

Ondernemer Jul (B[KA3]ockmann) distilleert likeur. Hij heeft zijn oog laten vallen op een tamelijk jong meisje. Hij probeert haar te verkrachten en als dat niet lukt, doodt hij haar uit frustratie. Hij weet niet dat Paul Starczik (Ulrichs), een twaalf-jarige puber, getuige was van zijn misdaad. Jul kent Paul heel goed, want hij heeft zijn vader beloofd dat deze opstandige jongen, met wie niets te beginnen valt, bij hem in de leer kan komen. Ondertussen zit commissaris Haferkamp (Felmy) met een moord zonder aanwijzingen. Jul komt erachter dat Paul op de hoogte is van zijn wandaad, maar Paul belooft zijn mond te houden. Later wil Paul tweeduizend mark (bijna duizend euro) van Jul hebben en daarop besluit Jul dat het de hoogste tijd is dat Paul voorgoed verdwijnt. Haferkamp meent dat Paul iets te verbergen heeft, dat misschien verband houdt met de moord. Hij gaat Pauls gangen na en zo komt hij tenslotte aan Jul. De titel slaat op een rijnaak in de grote binnenhaven van Duisburg, waarmee Paul naar het buitenland hoopt te gaan. Zover komt het niet, maar Haferkamp redt wel Pauls hachje. Sfeervolle misdaadfilm met de nette smeris in een tijdperk dat ook Duitsland hip zou worden, maar enigszins in de schrik leefde van de terreurorganisatie RAF en de moord op werkgeversvoorzitter Hans- Martin Schleyer, een man met een bruin verleden. Het scenario is van Wolfgang Mühlbauer naar een idee van Hanus Burger. Het camerawerk is van niemand minder dan Josef Vilsmaier, die tien jaar later een van Duitslands belangrijkere regisseurs zou worden. Haferkamps achtste zaak. Aflevering 64.