Luciano Salce: regie, cast en scenario.
Er zijn 44 films gevonden.

L'affare s'ingrossa

1991 | Erotiek

Italië 1991. Erotiek van Giovanni Narzini. Met o.a. Adriana Asti, Gino Bramieri, Vittorio Caprioli, Stafania Cassini en Gianfranco D'Angelo.

Een vijfluik met het nodige bloot rond het thema van de z.g. 'Latin Lover'. Een toerist op de veroveringstoer wordt door een verleidelijke dame bij de neus genomen; een echtpaar uit het Zuiden leert kennis maken met liberale noordelijke seksgenoegens; een vettige, vieze, stinkrijke fabrikant meent als een oude bok die een jong blaadje lust, daarmee ook de eeuwige jeugd hervonden te hebben, enz., enz. Behalve de smakelijke dames is er niet veel aan.

Quelli del casco

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Francesco Bonelli, Sonia De Gaudenz, Danilo Ceccarelli, Daniela Poggi en Renzo Montagnani.

Een banale film, bedoeld voor tieners, met wat racescènes en het gebruikelijke bloot. De zwakke plot gaat over een jonge, motorrijdende student, die gefascineerd wordt door een fraai model op een reclamefoto en dan ontdekt dat zij een klasgenote is.

Vediamoci chiaro

1984 | Komedie, Romantiek

Italië 1984. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Johnny Dorelli, Eleonora Giorgi, Janet Agren, Angelo Infanti en Giacomo Furia.

Een bestuurder van een particulier tv-station denkt dat het nieuwe programma 'Vediamoci chiaro' alle financiële problemen van het station zal oplossen. Hij krijgt echter een auto- ongeluk, wordt blind en de leiding over het station gaat naar zijn vriend. Liefde maakt blind, en inderdaad wordt de band tussen de blinde en een vroegere tv-medewerkster alleen maar sterker. De acteerprestaties zijn wisselend van kwaliteit en het verhaal zakt halverwege in, alsof ook de regisseur plotseling het zicht is verloren.

The Innocents Abroad

1983 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1983. Avonturenfilm van Luciano Salce. Met o.a. Craig Wasson, Brooke Adams, David Odgen Stiers, Andréa Ferréol en Barry Morse.

De verslaggever Mark Twain gaat in 1867 met het schip de 'Quaker City' op rondvaart door Europa om een reisfeuilleton te schrijven. Een vete met de kapitein, een vriendschap met de scheepsarts en een haat/liefde verhouding met een mooie concurrerende verslaggeefster behoren tot de avonturen. Twain neemt in deze milde satire vooral de puriteinse Quakers en de cultuurarme Amerikanen op de hak. Een leuke film.

Vieni avanti cretino

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Lino Banfi, Franco Bracardi, Luciana Turina en Adriana Russo.

De gebruikelijke stupide Italiaanse klucht, vulgair en een belediging voor de intelligentie van de kijker. Het gaat over een oplichter die gratie krijgt en vrijkomt. Zijn neef helpt hem werk te zoeken, maar ieder baantje eindigt in een catastrofe. Tenslotte komt hij de vrouw van zijn leven tegen en alles keert zich ten goede.

Riavanti marsh!

1979 | Musical, Komedie

Italië 1979. Musical van Luciano Salce. Met o.a. Carlo Giuffré, Silvia Dionisio, Sandra Milo, Olga Karlatos en Alberto Lionello.

Vijf ex-onderofficieren van over de veertig moeten in veertig dagen leren omgaan met de nieuwe NAVO-raketten. Een stompzinnige komedie. De plot is zo stupide dat men zich er nauwelijks een voorstelling van kan maken. De spelers doen tevergeefs hun best. Scenario van Augusto Caminito en Luciano Salce.

Ragioniere Arturo de Fanti, bancario-precario

1979 | Komedie, Erotiek

Italië 1979. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villagio, Catherine Spaak, Annamaria Rizzoli, Gigi Reder en Enrica Bonacorti.

Een boekhouder kan de lasten van zijn grote landhuis niet meer opbrengen en besluit zijn minnares en de minnaar van zijn vrouw - en vervolgens weer diens echtgenote met haar minnaar - als betalende gasten op te nemen. Het gevolg is een verwarrende stoelendans door de diverse slaapvertrekken. De komedie vervalt in voorspelbare herhalingen en de cabaretteske humor in de dialogen is weinig doeltreffend. Villagio is een bekwaam komiek, maar zo onooglijk dat hij als seksueel middelpunt zeer onwaarschijnlijk is. Een leuke rol van Bonacorti als huishoudster die haar achterstallig loon compenseert met tiranniek gedrag en zich aan de tv gekluisterd láát bedienen.

Belli e brutti ridono tutti

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Domenico Paolella. Met o.a. Walter Chiari, Luciano Salce, Daniela Poggi, Cochi Ponzoni en Jack La Cayenne.

Een film in vier episoden, die zich afspelen aan het eind van de jaren zeventig in Italië. Een werknemer probeert de vrouw van zijn baas te versieren; een industrieel wordt verleid en gechanteerd door een serveerster; een man die bang is voor zijn vrouw zit vast in een lift en een priester staat altijd en overal klaar om aalmoezen voor zijn kerk binnen te halen. Overdreven, maar komisch spel. Al met al best een onderhoudende film.

Professor Kranz tedesco di Germania

1978 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Brazilië 1978. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Adolfo Celi, José Wilker en Vittoria Chamas.

Psycho-analist Professor Otto von Kranz (Villagio) is een dominante, Duitse klungel die met een paar vrienden een overval beraamt. Het slachtoffer is een steenrijke sjeik, maar als Kranz en Co hun slag willen slaan, maken ze een grote vergissing. Bitterzoete komedie, die leuk is om naar te kijken vooral door de komisch aanstellerige manier van acteren door Villagio.

Dovè vai in vacanza?

1978 | Komedie

Italië 1978. Komedie van Mauro Bolognini, Luciano Salce en Alberto Sordi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Stefania Sandrelli, Lorraine de Selle, Paolo Villagio en Anna-Maria Rizzoli.

Episodenfilm. Een man probeert tijdens de vakantie zijn ex-vrouw te heroveren, maar een reeks bezoekende kennissen doorkruist zijn plannen. Een middenstandsechtpaar wordt door hun intelligente kinderen op een culturele vakantie gestuurd, terwijl hun woning 'modern' wordt ingericht. De eerste twee sketches zijn niet meer dan middelmatig uitgewerkte moppen waar ook de acteurs geen kant mee uit kunnen. Sordi's bijdrage heeft rake ironische observaties ten aanzien van modieus-intellectuele terreur, maar hij doet er als altijd - zelfs in dit beperkte bestek - veel te lang over.

La Presidentessa

1977 | Romantiek

Italië 1977. Romantiek van Luciano Salce. Met o.a. Mariangela Malato en Johnny Dorelli.

Verhaal over een showgirl die de minister van Justitie verleidt. Er ontstaat een scandaleuze verhouding tussen hen. De acteurs zijn uitstekend, het script kon beter.

Il Secondo tragico Fantozzi

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Anna Mazzamauro, Gigi Reder en Ugo Bologna.

In deze visie op onze maatschappij en de onderdanigheid van de werknemer tegenover zijn werkgever gaat het om een boekhouder die zowel door zijn vrouw als door zijn baas te allen tijde wordt vernederd. Als hij daarbij nog een onhandige sukkel is, is de lach verzekerd.

L' Anatra all'arancia

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Ugo Tognazzi, Monica Vitti, John Richardson, Barbara Bouchet en Sabina de Guida.

Na zeven jaar huwelijk kondigt vrouw aan dat ze minnaar heeft en wil scheiden. Quasi-ruimdenkend nodigt echtgenoot zijn rivaal uit voor weekend om alles uit te praten, maar laat ook aantrekkelijke secretaresse komen. Brits blijspel THE SECRETARY BIRD kreeg eerst Franse toneelbewerking en vervolgens Italiaanse filmbewerking en bleef in alle versies voorspelbaar flauw, maar werd wel steeds uitbundiger. Dat blijkt geen winst.

Fantozzi

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Anna Mazzamauro, Umberto D'Orsi, Plinio Ferrando en Liù Bosisio.

De eerste uit de Fantozzi-serie die in Italië enorme bekendheid heeft verworven. Paolo Villaggio is Fantozzi, een ambtenaar op een groot kantoor die pas promotie kan maken als hij de personeelschef met biljarten heeft verslagen. Onweerstaanbare komedie en ongetwijfeld de beste uit de serie, hoewel het technisch onder de maat is.

Alla mia cara mamma nel giorno del suo compleanno

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Orchidea De Santis en Eleonora Giorgi.

Villaggio speelt een 32-jarige man die door zijn moeder wordt behandeld als een tienjarige. Ze wast hem, kleedt hem in matrozenpakjes en berispt hem als hij niet wil eten. Maar als zijn moeder er niet is leest hij pornoboekjes en ontpopt hij zich als een naar seks hunkerende man. Erg leuke en goede komedie met topprestaties van de acteurs. De technische afwerking laat te wensen over.

Uomini duri

1973 | Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1973. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Lino Ventura, Fred Williamson, Isaac Hayes, Paula Kelly en William Berger.

Een pastoor in de sloppenwijken van Chicago is vroeger zelf jong delinquent geweest en heeft een vertrouwenspositie bij de onderwereld. Samen met een ex-politieman neemt hij het op tegen de mafia. Een opportunistische Italiaanse poging om in te haken op de (korte) mode van blaxploitation-films met import van enkele sterren. Niettemin is het in een filmstudio nagebouwde Chicago even weinig overtuigend als het scenario. Ventura doet vergeefs zijn best, Hayes is vooral op dreef in de muzikale ondersteuning.

Commissario di notturna

1973 | Misdaad, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1973. Misdaad van Guido Leone. Met o.a. Gastone Moschin, Rosanna Schiaffino, Maurice Ronet en Luciano Salce.

Een slecht geproduceerde en geregisseerde situatiekomedie die de talenten van Moschin, Schiaffino en Ronet onrecht doet. De film gaat over een politie-inspecteur die 's nachts dienst heeft en die met een aantal uiteenlopende vergrijpen, variërend van serieus tot pietluttig, gedurende zijn ronde te maken krijgt. Onnozele film; niet erg grappig en weinig onderhoudend.

Bisturi, la mafia bianca

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Enrico Maria Salerno, Gabriele Ferzetti, Senta Berger, Claudio Gora en Antonella Steni.

Economisch winstbejag van een begaafd chirurg leidt tot slachtoffers op de operatietafel. De dreiging tot onthulling door een assistent wordt met het manipuleren van de media door de chirurg afgewend; deze maakt de assistent bovendien door het laten mislukken van een operatie medisch onbekwaam, en het leven onmogelijk. Dan blijkt hij zelf de ziekte van Parkinson te hebben. Zinnig onderwerp - zakelijk exploiteren van de medische wetenschap - gaat grotendeels verloren in een melodrama en clich[KA1]e`s (Berger 'glamoureus' als altijd in de rol van ziekenhuisnon) en laat na de 'medische mafia' in een bredere sociale structuur te plaatsen.

Il Sindacalista

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Lando Buzzanca, Isabella Biagini, Renzo Montagnani, Gino Santercole en Dominique Boschero.

Een Siciliaanse emigrant en vakbondsvertegenwoordiger wordt door zijn collega's achterna gezeten als hun fabriek verkocht wordt. Buzzanca haalt het zwakke scenario op en maakt er een grappige komedie van, waarin hij zijn achtervolgers probeert te ontwijken.

Homo eroticus

1972 | Komedie, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Bernard Blier, Sylva Koscina en Adriana Asti.

Een medisch onderzoek wijst uit dat een Siciliaanse huisknecht in Bergamo een derde testikel heeft en dus seksueel superpotent moet zijn. Deze reputatie dringt ook door tot de rijke dames; hij maakt een maatschappelijke bliksemcarri[KA2]ere, tot hij zijn potentie verliest en ware liefde en geluk vindt. Deze nieuwe variant op formule-komedies rond Buzzanca als onnozele maar hitsige Siciliaan wisselt de voor de hand liggende grappen af met geslaagdere en maakt van alle actrices karikaturale nymfomanen behalve van Podest[KA2]a (vrouw van de regisseur), die gespaard blijft voor het happy end. Ook bekend als MAN OF THE YEAR.

Il provinciale

1971 | Romantiek, Komedie

Italië 1971. Romantiek van Luciano Salce. Met o.a. Gianni Morandi, Maria Grazia Buccella, Sergio Leonardi, Teri Hare en Franco Fabrizi.

De 22-jarige Giovanni Di Giacomo (Morandi) gaat van Zuid- Italië naar Rome om daar journalist te worden. Alles blijkt anders te zijn dan wat de naïeve jongen uit de provincie zich had voorgesteld: zijn 'invloedrijke' oom is butler, niemand in de pers zit op hem te wachten en Giovanni moet aan de kost zien te komen als automonteur.

Il prete sposato

1970 |

Frankrijk​/​​Italië 1970. Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Salvo Randone, Magali Noël en Enrico Maria Salerno.

Een Siciliaanse pastoor wordt overgeplaatst naar Rome, waar de losse zeden in zijn parochie hem in grote verwarring brengen. Een goedhartige call-girl die wekelijks komt biechten doet zijn celibaat wankelen, omdat een huwelijk tenslotte haar redding zou betekenen. Het aangezette komische spel van Buzzanca in zijn confrontaties met de frivole kerkgemeente maakt van de film een standaardklucht, waarbij de kritische portretten van de religieuze hiërarchie nauwelijks iets kunnen bijdragen aan een zinnige satire. Podestà brengt enige warmte en gevoeligheid als de call-girl die zich wegcijfert om de priesterroeping niet in gevaar te brengen.

Basta guardarla

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Maria Grazia Buccella, Carlo Giuffré, Pippo Franco, Spyros Fodas en Mariangela Melato.

De sterzanger van een reizend revuegezelschap engageert een boerenmeisje dat verliefd op hem is. Deze laatste wekt de jaloezie van een danser op die intrigeert om haar te laten ontslaan. Bij een concurrerende revue brengt ze het tot ster, terwijl het met de zanger bergafwaarts gaat. Deze parodie op de bekende showbusiness-smartlappen heeft per scène een andere toon en stijl, en in het geheel een verfilming met uiterst losse pols, maar bewaart een volkse goedgehumeurdheid die even vaak aanstekelijk als hoogst vermoeiend is.

Il professore dottore Guido Tersilli

1969 |

Italië 1969. Luciano Salce. Met o.a. Alberto Sordi, Ira von Fürstenberg, Claudio Gora, Marisa Fabbri en Ida Galli.

Een recht-voor-z`n-raap, messcherpe satire waar nogal wat over te doen is geweest. Dokter Tersilli (prachtige rol van Sordi) wordt docent en krijgt de leiding over een privé- kliniek die het eigendom is van zijn schoonvader. Met zijn patiënten heeft hij niet al te veel op, maar zijn gevoel voor bedrijfsvoering is perfect ontwikkeld, dus neemt hij uitsluitend rijke patiënten op in zijn kliniek.

La pecora nera

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Luciane Salce en Luciano Salce. Met o.a. Vittorio Gassman, Lisa Gastoni, Adrienne La Russa, Ettore Mattia en Antonio Centa.

Een rechtschapen politicus heeft een losbol en bedrieger als tweelingbroer. Dat is eigenlijk niet onplezierig want de rechtschapen politicus is vaak onuitstaanbaar rechtschapen, terwijl zijn tweelingbroer onuitstaanbaar tegendraads is. Op de een of andere manier leren ze door elkaar de positieve en negatieve aspecten van hun gedrag kennen. Een ironische, intelligente en onderhoudende komedie met een voortreffelijke Gassman in zowel de rol van de rechtschapen als de tegendraadse broer. Scenario van Adriano Baracco, Ennio de Concini en de regisseur. Camerawerk van Aldo Tonti.

Ti Ho Sposato per Allegria

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Monica Vitti, Giorgio Albertazzi en Maria Grazia Buccella.

Vitti, een ongedwongen en zeer verveelde pas getrouwde vrouw, kan helaas niet opschieten met de moeder van haar rijke man. Op alle fronten is deze komedie mislukt.

Le dolci signore

1967 | Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1967. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Virna Lisi, Ursula Andress, Claudine Auger, Marisa Mell en Jean-Pierre Cassel.

Een getrouwde bourgeoise gaat in Rome haar oude vriendinnen opzoeken, die ondanks welstand en huwelijk nogal wat seksuele onvrede verbergen. Ze besluiten een avontuurlijk en swingend leventje te leiden met feestjes, flirts, striptease en mooie jonge minnaars. Deze episodisch opgebouwde film biedt weinig verrassingen of echte humor, al geeft de hoogst modieuze aankleding uit die tijd van de fraaie sterren nu enige extra aanleiding tot lachen. Het verhaaltje stelt niks voor maar de vrouwen zijn allemaal mooi en sexy.

Le fate

1966 | Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1966. Erotiek van Luciano Salce, Mario Monicelli, Mauro Bolognini en Antonio Pietrangeli. Met o.a. Monica Vitti, Enrico Maria Salerno, Claudia Cardinale, Gastone Moschin en Raquel Welch.

Episodenfilm: Liftster koketteert met angst voor aanranding om automobilisten te verleiden. Kinderoppas brengt verliefde dokter in waan dat kinderen van haar zijn. Vrouw verleidt buurman terwijl hij door eigen eega bedrogen wordt. Doktersvrouw verleidt in dronkenschap chauffeur en weet nuchter van niets. Mooie actrices in sketches waarvan alleen vierde ècht geestig is. Suggestieve fotografie geeft verleiding Welch-Sorel prikkelende spanning.

Come imparai ad amare le donne

1966 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1966. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Robert Hoffmann, Anita Ekberg, Zarah Leander, Elsa Martinelli en Michèle Mercier.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

The Little Nuns

1965 |

1965. Luciano Salce. Met o.a. Didi Perego, Amedeo Nazzari, Catherine Spaak en Sylva Koscina.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

The Hours Of Love

1965 |

1965. Luciano Salce. Met o.a. Umberto D'Orsi, Emmanuelle Riva, Ugo Tognazzi en Barbara Steele.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

Oggi, domani, dopodomani

1965 |

1965. Eduardo De Filippo en Luciano Salce. Met o.a. Pamela Tiffin, Marcello Mastroianni en Virna Lisa.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

El Greco

1965 |

Italië​/​​Frankrijk 1965. Luciano Salce. Met o.a. Renzo Giovampietro, Franco Giacobini, Rosanna Schiaffino en Mel Ferrer.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

Crazy Desire

1964 |

1964. Luciano Salce. Met o.a. Gianni Garko, Ugo Tognazzi en Catherine Spaak.

Aantrekkelijke auto-mecanicien is al als scholier steeds door de vrouwen in moeilijkheden gekomen en dat blijft zo tot hij door onschuldig lijkend meisje tot huwelijk gestrikt wordt. Alibi om reeks vrouwelijke sterren in pikante situaties te brengen heeft al te gezochte grappen en een kleurloze held die als seksobject nauwelijks waarschijnlijk is.

Alta infedeltà

1964 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1964. Komedie van Franco Rossi, Luciano Salce, Elio Petri en Mario Monicelli. Met o.a. Nino Manfredi, John Phillip Law, Fulvia Franco, Monica Vitti en Jean-Pierre Cassel.

Episodefilm. Jaloerse echtgenoot merkt met genoegen dat de aandacht van Brit niet zijn vrouw, maar hemzelf geldt. Wantrouwende echtgenote verleidt huisvriend, maar blijft zo doormopperen dat ze nauwelijks merkt dat het gebeurt. Een echtpaar brengt fleur in hun relatie door elkaar als zogenaamde onbekenden te versieren. Een gokker heeft alles verloren en kan alleen zijn vrouw nog inzetten. Film is uitschieter door hoog en amusant niveau van alle delen, hoewel sketch 1 en sketch 3 - als variant op The Lover van Harold Pinter - ironische uitschieters blijken. Goed spel in alle rollen.

Le ore dell'amore

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Ugo Tognazzi, Barbara Steele, Mara Berni, Umberto D'Orsi en Brunello Rondi.

Een man en vrouw hebben een jarenlange vrije verhouding, totdat onder druk van haar moeder wordt getrouwd. Prompt is de sjeu uit hun relatie weg en blijken beiden interesses te hebben waarvan ze tot dan toe geen weet hadden en die hun tijd en aandacht opslokken. Ze proberen de spanningen buiten het huwelijk te hervinden, alvorens ze terugkeren naar de situatie van vroegere herdersuurtjes. Deze aardige en ook wel zinnige liefdeskomedie kon een puntiger regie gebruiken, maar verrast door het temperamentvol komediespel van de Franse tragedienne Riva en van de horrordiva Steele als de buitenechtelijke verleiding.

Le Monachine

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Catherine Spaak, Sylva Koscina, Amedeo Nazzari, Didi Perego en Umberto d' Orsi.

Een afgelegen bergdorp is maar via één weg met de buitenwereld verbonden, totdat een luchtvaartmaatschappij door geluidsoverlast het onderwijs op een nonnenschool onmogelijk maakt. De nonnen gaan naar Rome om de directeur tot een omleiding te bepraten en slagen daarin als ze de religieuze roeping bij zijn aantrekkelijke vriendin dreigen aan te wakkeren. Deze vriendelijke komedie zal vooral degenen aanspreken die nonnen in wereldse situaties uiterst komisch vinden en heeft ook enig pikant effect door actrices in habijt te tonen, die in films gewoonlijk veel minder aan hebben.

La Voglia matta

1962 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1962. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Ugo Tognazzi, Catherine Spaak, Gianni Garko, Béatrice Altariba en Jimmy Fontana.

Een veertiger gaat zijn zoon op een kostschool bezoeken en komt onderweg in contact met een groep teenagers. Hij wordt verliefd op een kindvrouwtje en ondanks zijn gebruikelijke succes bij de vrouwen boekt hij bij haar geen resultaat. Bovendien moet hij het opnemen tegen haar leeftijdsgenoten en hij maakt zich ook zo belachelijk. Deze tragikomedie is wat lang uitgesponnen en wordt in het kat-en-muis spel en de grappen op den duur eentonig, maar de tragiek van de situatie wordt treffend in beeld gebracht. Tognazzi en Spaak zijn ideaal voor hun rollen.

La Cuccagna

1962 | Drama

Italië 1962. Drama van Luciano Salce. Met o.a. Donatella Turri, Luigi Tenco en Umberto D'Orsi.

Een prachtige film, dank zij het knappe spel en het goede script. Een jong meisje probeert aan haar milieu te ontsnappen door als typiste te gaan werken. Ze maakt 'carrière' in verschillende kantoorbaantjes, maar krijgt zoveel teleurstellingen te verwerken dat ze overweegt samen met haar vriend zelfmoord te plegen.

La Ragazza di mille mesi

1961 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1961. Komedie van Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Danielle Demetz, Sophie Desmarets, Raimondo Vianello en Francis Blanche.

Een succesvolle mode-ontwerper wil na teleurstellingen in de liefde zijn carrière opgeven en zich in Afrika vestigen. Hij wordt verliefd op de aantrekkelijke, maar mentaal debiele dochter van de aspirant-koopster van zijn woning. Het blijkt een komplot te zijn van de sponsors van zijn modehuis om het voor de couture te behouden. Deze grovere Italiaanse versie van de Franse boulevard-komedie wordt door het aanstekelijke animo van de acteurs gered van de smakeloosheid van sommige grappen en effecten.

Il Federale

1961 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1961. Oorlogsfilm van Luciano Salce. Met o.a. Ugo Tognazzi, Georges Wilson, Mireille Granelli, Gianrico Tedeschi en Stefania Sandrelli.

Naïeve fascist krijgt de opdracht om een anti-fascistische filosofieprofessor in onderduikdorp te arresteren en naar Rome te brengen. Talloze avonturen onderweg brengen hen nader tot elkaar, zodat de professor hèm moet redden, als ze in de inmiddels door geallieerden bevrijde hoofdstad komen. Vlot gefilmde en geschreven satire dankt veel aan spel van Tognazzi als goedgelovige fanaticus die zich niet tot rede weet te laten brengen. Debuut van Sandrelli.

Le Pillole di Ercole

1960 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1960. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Nino Manfredi, Sylva Koscina, Vittorio De Sica, Jeanne Valérie en Francis Blanche.

Een braaf getrouwde arts slikt op een medisch congres libido-verhogende pillen en verleidt zijns ondanks de vrouw van een collega. Deze wil zich wreken met een tegenmanoeuvre, waartegen de anti-held zich wapent door een jonge Française voor zijn echtgenote te laten doorgaan. De amoureuze kluchtverwikkelingen zijn ouder dan Feydeau, maar worden met verve geplaatst in een moderne situering en zonder logge kwasi-pikanterie.

Totò nella luna

1958 | Komedie, Sciencefiction

Italië 1958. Komedie van Steno. Met o.a. Totò, Ugo Tognazzi, Sylva Koscina, Luciano Salce en Sandra Milo.

Hoofdredacteur Totò ondekt dat zijn medewerker Achille, die op het punt staat ontslagen te worden vanwege zijn ongezonde belangstelling voor science fiction, beschikt over een stof waardoor het mogelijk is naar de maan te vliegen met alle risiko's vandien. Totò komt op de maan terecht met een kloon van Achille. Hij belooft op de maan te blijven als de kloon veranderd wordt in een mooie vrouw. Jammer dat de goede rolbezetting ten gronde is gegaan aan het slechte script en de uiterst magere film.

El Greco

1957 | Drama

Spanje​/​​Italië 1957. Drama van Luciano Salce. Met o.a. Mel Ferrer, Rosanna Schiaffino, Adolfo Celi, Fernando Rey en Franco Giacobini.

El Greco weet in Toledo lievelingsschilder van koning Philips II te worden. Zijn liefde voor een getrouwde aristocrate die voor hem poseert doet hem in de macht van de Inquisitie belanden, terwijl zijn geliefde sterft in het kraambed. Biografie van de 16e- eeuwse schilder is een reeks van melodramatische cliché's die door houterig spel van Ferrer geen enkele bezieling krijgen. De kleurenfotografie geeft in elk geval gelegenheid zijn werk en de hem inspirerende lokatie goed te zien.