Tsai Chin: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Diary of Ellen Rimbauer

2003 | Horror

Verenigde Staten 2003. Horror van Craig R. Baxley. Met o.a. Lisa Brenner, Steven Brand, Kate Burton, Tsidii Leloka en Brad Greenquist.

Het verhaal dat voorafgaat aan Stephen Kings bestseller Rose Red. De film onthult hoe het bizarre huwelijk tussen een invloedrijke vrouw en een overspelige industrieel aan het begin van de twintigste eeuw de kiem zaaide voor de gruwelijke gebeurtenissen in hun gigantisch, levende landhuis in Seattle. Uittreksels uit het dagboek beschrijven de dodelijke gebeurtenissen die zich in en rond het Rose Red landgoed afspelen en die van de onschuldige, onderdanige Ellen een krankzinnige vrouw maken, bezeten door de duistere machten van het huis.

Gold Cup

2000 |

Verenigde Staten 2000. Lucas Reiner. Met o.a. O-Lan Jones, Sarah Lassez, Jim Haynie, Wood Harris en Tsai Chin.

Het verhaal dat voorafgaat aan Stephen Kings bestseller Rose Red. De film onthult hoe het bizarre huwelijk tussen een invloedrijke vrouw en een overspelige industrieel aan het begin van de twintigste eeuw de kiem zaaide voor de gruwelijke gebeurtenissen in hun gigantisch, levende landhuis in Seattle. Uittreksels uit het dagboek beschrijven de dodelijke gebeurtenissen die zich in en rond het Rose Red landgoed afspelen en die van de onschuldige, onderdanige Ellen een krankzinnige vrouw maken, bezeten door de duistere machten van het huis.

Red Corner

1997 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Thriller van Jon Avnet. Met o.a. Richard Gere, Jessey Meng, Bai Ling, Bradley Whitford en Byron Mann.

Anti-China activist Richard Gere speelt Jack Moore, die de Chinese markt wil binnendringen met Amerikaanse televisie. Als hij op een ochtend bebloed wakker wordt naast het stoffelijk overschot van een Chinees modelletje (Meng), wordt Jack natuurlijk valselijk van moord beschuldigd. En natuurlijk blijkt het nogal een tour voor hem en zijn advocate (de goed spelende Ling) om tegen de Chinese samenzwering in de onschuld te bewijzen. 'As pieces of flagrant propaganda go,' zo schreef een journalist, 'this one's quite entertaining.' Naar verluidt vroeg ex-president Clinton aan MGM om het uitbrengen van Red corner uit te stellen tot na het bezoek van de toenmalige Chinese president Jiang Zemin.

The West Side Waltz

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Ernest Thompson. Met o.a. Shirley MacLaine, Liza Minnelli, Kathy Bates, Jennifer Grey en Robert Pastorelli.

De 60-jarige minder valide pianiste Margaret Mary Elderdice (MacLaine) studeert regelmatig onder begeleiding van de 45-jarige violiste Cara Varnum (Minnelli), een luidruchtige vrouw, die in de flat naast haar woont. Door Cara leert ze de 30-jarige Robin Oiseau kennen, een actrice in spe, die verschrikkelijk onzeker is. Robin sluit vriendschap met Margaret en gaat haar verzorgen. De rolverdeling zet onvergetelijke personages neer, die moeiteloos in een film van Woody Allen zouden kunnen passen.

Crowfoot

1995 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1995. Mysterie van James Whitmore, Jr. en James Whitmore Jr. Met o.a. Jim Davidson, Tsai Chin, Kate Hodge, Bruce Locke en Larry Manetti.

De titelfiguur (Davidson) is een halfbloed van Indiaanse afkomst. Hierdoor beschikt hij over bovennatuurlijke gaven, die van de ene generatie aan de andere werden doorgegeven. Als hij Rachel (Hodge) ontmoet wordt hij verliefd op haar en is zij de grote liefde van zijn leven totdat hij zich realiseert dat zij slechts een verschijning is. Hij ontdekt dat ze het dodelijke slachtoffer van een moord is en gaat nu op zoek naar de dader. Intrigerend gegeven dat helaas zijn belofte niet inlost. De rolverdeling is best aantrekkelijk, maar het spel onder Whitmore's regie is niet overdonderend.

The Joy Luck Club

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Wayne Wang. Met o.a. Kieu Chinh, Tsai Chin, France Nuyen, Lisa Lu en Ming Na Wen.

Toen regisseur Wang alleen nog bij insiders bekend was, had hij toch al een aantal fraaie films over de Chinese gemeenschap in de VS achter zijn naam staan. Dim Sum (1985) bijvoorbeeld, en The Joy Luck Club, een getrouwe bewerking van Amy Tans gelijknamige succesroman. De film vertelt het verhaal van vier Chinese moeders die het feodale China ontvluchtten en in Amerika terecht kwamen, en de relatie met hun dochters, die allen opgroeiden in de VS. De film is net als het boek een mozaïek van verhalen, die zich afwisselend afspelen in heden en verleden, en in China en San Francisco.

Ching-Mei Chu-Ma

1985 | Drama

Taiwan 1985. Drama van Edward Yang. Met o.a. Tsai Chin, Hou Hsiao-hsien, Wu Nien-chen, Lin Hsiu-ling en K'o Yi-cheng.

Fabel over de verstedelijking en het verlies van de traditionele (Chinese) waarden, hetgeen uiteindelijk tot een persoonlijke tragedie leidt. Regisseur Hsiao-Hsien speelt de rol van een zakenman met financi[KA3]ele problemen en een kwijnende relatie met zijn ex-vrouw Hsiu-ling. Veel verhaal zit er in het scenario van regisseur Yang, Chu Tien-Wen en Hou Hsiao-Hsien niet. De personages lijden allemaal onder het moderne stadsleven van Taipei: ontsnappingsdromen (naar de V.S.), de eisen van het gezinsleven, de waarden van een samenleving die nog door sociale controle gedomineerd wordt, het verlies van vroegere onschuld. Het camerawerk is van Wei-Han Yang. Ook bekend als TAIPEI STORY.

The Virgin Soldiers

1970 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Oorlogsfilm van John Dexter. Met o.a. Lynn Redgrave, Hywel Bennett, Nigel Davenport, Nigel Patrick en Tsai Chin.

Een harde bewerking zonder pretenties van een succesvol toneelstuk geregisseerd door een nieuwkomer. Twee soorten maagdelijkheid in militaire dienst komen onder de loep: Bennett, een van de vele, jonge Britse rekruten in Maleisië heeft nog nooit iets met seks of met gevechtsacties te maken gehad. Grootse rolbezetting en een prima produktie.

The Vengeance of Fu Manchu

1968 | Sciencefiction, Horror, Thriller, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1968. Sciencefiction van Jeremy Summers. Met o.a. Christopher Lee, Wolfgang Kieling, Wilmer, Tsai Chin en Horst Frank.

De derde uit een serie van goedkope producties waarin de verhalen van Sax Rohmer, die in werkelijkheid Arthur Sarsfield Warde (1886-1959) heette, in stijl worden geregisseerd. Lee speelt opnieuw de hoofdrol als het kwade genie dat ditmaal alle politieorganisaties ter wereld wil vernietigen om zijn aartsvijand Nayland Smith (Wilmer) in diskrediet te brengen. De goede bezetting levert prestaties beneden de maat. Het scenario van Peter Welbeck is vervelend. Camerawerk van John von Kotze. Vervolg: BLOOD OF FU MANCHU.

The Brides of Fu Manchu

1966 | Actiefilm, Misdaad, Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1966. Actiefilm van Don Sharp. Met o.a. Christopher Lee, Douglas Wilmer, Heinz Drache, Harald Leipnitz en Marie Versini.

Fu geeft niet gemakkelijk op en is nog steeds vastbesloten om de wereld te veroveren door deze keer geleerden te dwingen een geweer met een krachtige straal te ontwikkelen. Vervolg van Face Of Fu Manchu, niet zo goed, maar onderhoudend.

The Face of Fu Manchu

1965 | Horror, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1965. Horror van Don Sharp. Met o.a. Christopher Lee, Nigel Green, James Robertson Justice, Howard Marion-Crawford en Tsai Chin.

Hoewel hij getuige was van de terechtstelling van zijn aartsvijand Fu Manchu (Lee), is inspecteur Nayland Smith (Green) ervan overtuigd dat de sadistische oosterse geleerde nog in leven is. En inderdaad, een Duitse professor wordt ontvoerd. Zijn dochter (Dor) vertelt dat hij werkte aan een gif in opdracht van Fu Manchu. Ook het meisje verdwijnt spoorloos, dan komt de geniale misdadiger in actie. Sfeervolle strip-horror met veel aandacht voor het detail. Het scenario dat producent Harry Alan Towers schreef onder het pseudoniem Peter Welbeck, dient met een korreltje zout genomen te worden, maar het is beslist leuk. Met deze film startte een nieuwe reeks verfilmingen van de romanserie van Sax Rohmer. Goede acteerprestaties, met Lee als een onvervalste Chinees. Gefilmd in Ierland door Ernest Steward. Gevolgd door THE BRIDES OF FU MANCHU. Camerawerk van Ernest Steward. Gedraaid in Techniscope.

The Cool Mikado

1963 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Michael Winner. Met o.a. Frankie Howerd, Stubby Kaye, Tommy Cooper, Dennis Price en Mike Winters.

Om een luidruchtige Amerikaanse toerist stil te krijgen, vertelt een man een fantasierijk verhaal over zijn avonturen in Japan. Een onthutsend slechte remake van Gilbert & Sullivans operette De Mikado. Zelfs het optreden van een hele rits gastspelers gaat op den duur vervelen, hoewel die hier en daar nog voor een leuk moment zorgen. De regie is om te huilen.