Rudolf Bernhard: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Fischerin vom Bodensee

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Harald Reinl. Met o.a. Marianne Hold, Gerhard Riedmann, Annie Rosar, Joe Stöckel en Josef Egger.

Een arm vissersmeisje - zonder ouders - dat op het prachtige meer uit de titel voor haar grootvader en zichzelf de kost verdient, dreigt door een groot bedrijf verdreven te worden, maar gelukkig is de zoon van de eigenaar verliefd op haar. Een eenvoudig, romantisch verhaal, niet al te opvallend verfilmd. De drie elementen: de ongerepte natuur, edelmoedige lieden en een goede afloop maken het een heerlijk heimat-werkje.

Es liegt was in der Luft

1950 | Romantiek

Zwitserland​/​​Oostenrijk 1950. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Bernhard, Lucie English, Waltraud Haas en Robert Freitag.

Luide romantische onzin-klucht der verwisselingen en misverstanden voor Moserfans. Leopold Graf (Moser) heeft een fijne neus en test parfums voor de Weense reukstoffenfabriek Florian. Robert St[KA3]unzi (Bernhard) is reclameman bij de firma Hartmann in Z[KA3]urich in Zwitserland, waar ze parfums maken. Beiden hebben lucht gekregen van het elixer Vigodor dat vrouwen onweerstaanbaar zou maken. Het zou in het slot van Viktor Von Schwarzeck (Wellauer) in Tirol ontwikkeld zijn. Beiden gaan op weg en hun paden kruisen zich aldaar. Hoewel concurrenten, zien Graf en St[KA3]unzi al heel gauw in dat ze beter hun krachten kunnen bundelen. Handig gebruik makend van Von Schwarzecks afwezigheid weten ze met een list het kasteel binnen te dringen omdat Graf door een misverstand aangezien werd voor de oude graaf, de vader van Von Schwarzeck, die in Egypte een fortuin vergaard zou hebben. Uiteraard duikt de echte graaf op, maar hij is totaal geru[KA3]ineerd. Bovendien heeft hij de ordinaire danseres Nadja (Ippen) uit Parijs in zijn kielzog. Zij geeft zich uit als gravin. De fortuinjagers proberen allemaal de formule van het goedje in handen te krijgen. Het spul heeft twee eigenaardige bijwerkingen: mensen gaan de waarheid spreken en vallen in slaap. Nadat Nadja gepoogd heeft er met de receptuur vandoor te gaan, begrijpt iedereen dat het veel beter is om de handen ineen te slaan en met Oostenrijks-Zwitsers kapitaal de harem-markt te veroveren. Haas speelt Grafs dochter Rosel en is erbij gesleept voor het z.g. love-interest. Deze Moserfilm genoot lange tijd het dubieuze genoegen tot het onbekende werk van de Weense potsenmaker te horen - was het maar zo gebleven, want hij is ongenietbaar. Het scenario is van Hermann Elban. Het camerawerk is van Gérard Peres.

Gilberte de Courgenay

1941 | Oorlogsfilm, Drama

Zwitserland 1941. Oorlogsfilm van Franz Schnyder. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Hélène Dalmet, Heinrich Gretler, Ditta Oesch en Erwin Kohlund.

Gedateerde bewerking van de gelijknamige roman en toneelstuk van Mäglin. De marketenster uit de Jura, de Courgenay, met gouden hart en ijzeren moraal, gaf de in 1915-1916 in Courgenay gelegerde soldaten morele steun. Een ambitieuze en kostbare film, destijds zeer gewaardeerd door het publiek, maar niet door de critici. Die vonden dat er te veel cliché's zoals 'militaire broederschap' in voorkwamen, waardoor alle problemen in de film werden opgelost. Een zoetige film vol sentiment, mooi verfilmd maar zonder enige psychologische diepgang.

Die Missbrauchten Liebesbriefe

1940 | Komedie

Zwitserland 1940. Komedie van Leopold Lindtberg. Met o.a. Annemarie Blanc, Mathilde Danegger, Heinrich Gretler, Paul Hubschmid en Alfred Rasser.

Een zakenman die zich een begenadigd dichter voelt, voert tijdens een zakenreis een hooggestemde, literaire correspondentie met zijn vrouw. De vrouw stuurt de brieven van haar man echter naar een op haar verliefde schoolmeester en diens antwoorden weer naar haar man. Deze uitstekende verfilming van het verhaal van Gottfried Keller werd tijdens de Biennale 1940 in Venetië als beste buitenlandse film onderscheiden.