Axel Werner: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Downhill City

1999 | Komedie, Drama

Finland​/​​Duitsland 1999. Komedie van Hannu Salonen. Met o.a. Franka Potente, Teemu Aromaa, Andreas Brucker, Michaela Rosen en Sebastian Rudolph.

In laconieke en dromerig treurige verteltrant lijkt het debuut van de Fin Salonen veel op het werk van landgenoot Aki Kaurismäki. Een aantal zeer van elkaar verschillende jonge mensen vindt elkaar in een Berlijns hotel genaamd Downhill City. De film is een eigentijds kaleidoscopisch drama dat zichzelf soms iets te gewichtig vindt, maar dat wel slaagt in het verbeelden van grootstedelijke eenzaamheid. (IdH/VPRO Gids)

Ein Bernhardiner namens Möpschen

1997 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1997. Komedie van Hannelore Unterberg en Gabriele Unterberg. Met o.a. Katinka Heichert, Heikko Deutschmann, Tobias Langhoff, Walfriede Schmitt en Axel Werner.

In laconieke en dromerig treurige verteltrant lijkt het debuut van de Fin Salonen veel op het werk van landgenoot Aki Kaurismäki. Een aantal zeer van elkaar verschillende jonge mensen vindt elkaar in een Berlijns hotel genaamd Downhill City. De film is een eigentijds kaleidoscopisch drama dat zichzelf soms iets te gewichtig vindt, maar dat wel slaagt in het verbeelden van grootstedelijke eenzaamheid. (IdH/VPRO Gids)

Der Kapitän - Den Tod im Nacken

1997 | Avonturenfilm

Duitsland 1997. Avonturenfilm van Werner Masten. Met o.a. Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung en Doreen Jacobi.

In laconieke en dromerig treurige verteltrant lijkt het debuut van de Fin Salonen veel op het werk van landgenoot Aki Kaurismäki. Een aantal zeer van elkaar verschillende jonge mensen vindt elkaar in een Berlijns hotel genaamd Downhill City. De film is een eigentijds kaleidoscopisch drama dat zichzelf soms iets te gewichtig vindt, maar dat wel slaagt in het verbeelden van grootstedelijke eenzaamheid. (IdH/VPRO Gids)

Die Staatsanwältin

1995 | Misdaad, Mysterie

Duitsland 1995. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Lena Stolze, Christoph Waltz, Wolfgang Greese, Jaecki Schwarz en Manfred Zapatka.

Rechter Reuter (Lohmeyer) werd op straat neergeschoten. Zijn vrouw, onderzoeksrechter Katharina Reuter (Stolze), beseft nu pas dat zij niet veel afwist van het priv[KA1]eleven van haar man. Het onderzoek wordt toevertrouwd aan haar ex-minnaar, commissaris Andreas Doepke (Waltz). Omdat zij met veel vragen blijft zitten, probeert zij meer te weten te komen over het ware, zo mogelijk dubbele leven van haar man. Haar vader (Greese), die president is van een federale rechtbank, weet bovendien meer van de zaak dan hij tegenover zijn dochter toegeeft. Katharina vindt vervolgens toevallig het lijk van de minnares van haar man. Alles wijst erop dat rechter Reuter haar dood op zijn geweten heeft. Zij besluit niet met Andreas over haar bevindingen te praten. Nu wordt zij ook nog het doelwit van de Russische uranium-mafioso Grutschenkow (Zapatka). Zij wordt zijn gevangene en voor Andreas begint nu een wedloop tegen de tijd. Tv-film in drie delen over een sterke vrouw in een moeilijke situatie, die met aardig wat thema's is volgepropt: atoomwapen-smokkel, moord, corruptie en kindermisbruik. Het scenario is van het duo Peter Probst en Marlies Ewald, die zich steeds verder bekwaamde in de romantische soap.

Wenn alle Deutschen schlafen

1994 | Oorlogsfilm

Duitsland 1994. Oorlogsfilm van Frank Beyer. Met o.a. Benjamin Kaatz, Robin Timptner, Ilja Smolianski, Maria-Elisabeth Schwarz en Christiane Hagedorn.

Polen 1942, tijdens WO II. Joodse gezinnen worden opgepakt. In afwachting van hun deportatie naar Auschwitz worden ze ondergebracht in het getto van Lintzmannstadt. Marek (Kaatz) en Iztek (Timptner), twee kinderen, besluiten er op een nacht vandoor te gaan om het speelgoed te halen dat ze thuis moesten achterlaten. Ze sluipen door de donkere straten van het getto maar een muur vormt een onneembare barricade. Aangrijpend drama over kinderlijke onschuld in een desperate situatie. Toch maakt het slot van de film op symbolische wijze een toespeling op een greintje hoop. Een oorlogsparabel die de vergelijking kan doorstaan met JEUX INTERDITS. Geschreven door Jurek Becker, naar zijn roman Die Mauer en in beeld gebracht door Peter Ziesche. Commentaar wordt gesproken door Jürgen Hentsch.

Paul Vier und die Schröders

1994 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1994. Familiefilm van Cornelia Schwartz-Grünberg. Met o.a. Karl Grünberg, Marie Klabunde, Carl Kliefert, Marie Kliefert en Alexander Grünberg.

Het leven van de dertien-jarige Paul (Gr[KA3]unberg) verandert drastisch als hij vier nieuwe buurtjes krijgt. Het zijn de negen-jarige Sabrina (Maria Kliefert), de twaalf-jarige Erasmus (Carl Kliefert), de zeven-jarige Dandelion (Gr[KA3]unberg) en de evenoude Delphine (Klabunde), waarop Paul prompt verliefd wordt. Er gebeuren allemaal waanzinnige dingen zoals het ploffen van de boiler bij de Schr[KA3]oders (zo heten ze van achteren), de ontvoering van Dandelion en hun plotselinge verdwijning als buren. Er is echter een spannend en gelukkig weerzien. Onderhoudende en avontuurlijke kost voor jonge kijkers. Dubbel bekroond op het bekende jeugfdfilmfestival van Gera. Het onderhoudende scenario is van regisseuse Schwartz-Grünberg.

Paul IV.

1994 | Familiefilm

Duitsland 1994. Familiefilm van Cornelia Schwartz-Grünberg. Met o.a. Karl Grünberg, Marie Klabunde, Carl Kliefert, Marie Kliefert en Alexander Grünberg.

Paul Walser de Vierde (Karl Gr[KA3]unberg) verveelt zich stierlijk, maar dat verandert als er vier nieuwe buurtjes, de Schr[KA3]oders (Klabunde, Carl Kliefert, Marie Kliefert en Alexander Gr[KA3]unberg), naast hem komen wonen. Net zo onverwacht als ze gekomen zijn, verdwijnen ze op een goede dag. Gelukkig is er in de finale een weerzien. Een gezellig (familie)onderonsje van broertjes en zusjes. Het is een prettige, weliswaar pretentieloze amusementsfilm voor de jeugd. Scenario van tante Cornelia Schwartz-Grünberg.

Adamski

1994 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1994. Komedie van Jens Becker. Met o.a. Steffen Schult, Nadia Engel, Axel Werner, Petra-Maria Cammin en Deborah Kaufmann.

De film speelt in voormalig Oost-Berlijn in het herenigde Duitsland. Horst Adamski woont alleen in een van de uit grauw beton opgetrokken voorsteden en werkt als detective in een warenhuis. Op een dag ontdekt hij een bijzonder geraffineerde dievegge - Lili. In plaats van haar aan te houden, begint Adamski haar ook buiten het warenhuis te schaduwen en zich in haar privéleven te mengen. Eerst verdrijft hij haar vriend die het gestolene op de zwarte markt verhandelt, en vervolgens trekt hij bij haar in. Tussen de detective en de dievegge groeit iets moois en uiteindelijk steelt ze onder zijn toezicht. Tot een vrouwelijke collega van Adamski het boevenpaar op heterdaad betrapt... Een kleine, weinig spectaculaire, maar toch overtuigende film met een meeslepend verhaal en tot nu toe onbekende, maar uitstekende acteurs. Camerawerk van Aicke Fricke.

Polizeiruf 101: Eine unruhige Nacht

1988 | Mysterie, Misdaad

Oost Duitsland 1988. Mysterie van Hubert Hoelzke. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Lutz Riemann, Ulrich Müller en Silvia Mißbach.

Tijdens de drukke kerstperiode doet een warenhuis beroep op een veiligheidsdienst om de dagopbrengst op te halen. Op een avond wordt dit geld op slinkse wijze gestolen. De jonge inspecteur Müller wordt tijdens zijn eerste nachtdienst met deze zaak geconfronteerd, terwijl zijn vrouw op het punt staat te bevallen. Zijn baas, Borgelt, staat de jonge vrouw bij tijdens de zware bevalling. Boeiende krimi, die zowel het beroeps- als privéleven van een politieman in de schijnwerper plaatst. Scenario van Hoelzke, naar een verhaal van Albert Wachtermann, is nergens origineel en zit vol voorspelbare plotwendingen, maar het geheel is vakkundig in beeld gebracht. Gefilmd in de legendarische DEFA-studio's, door Günther Heimann.

Polizeiruf 110: Explosion

1987 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1987. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Werner Godemann en Michael Kind.

Voorman Alfred Mattusch (Godemann) heeft Heiner Kiewitz (Kind) aangenomen in zijn werkploeg. Heiner heeft een strafblad, maar is een uitstekende vakman, waarop je bouwen kunt. Als er ergens een noodreparatie uitgevoerd moet worden, kun je het beste het team van Heiner inzetten met een gegarandeerd resultaat. Nu heeft er zich een explosie voorgedaan bij herstelwerkzaamheden, die met grote haast verricht moesten worden. De Vopo gaat de zaak onderzoeken, en komt er al snel achter dat het geen ongelukkige samenloop van omstandigheden was. De oorzaak zou kunnen liggen aan het feit, dat Heiner een intieme relatie had aangeknoopt met de dochter van Alfred, Ruth (Meyer). Daardoor zijn er spanningen ontstaan tussen Alfred en Heiner. Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) bekijken in alle kalmte hoe ze tot de juiste oplossing kunnen komen door het bedenken van listige vragen, terwijl hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) de kolen uit het vuur haalt. Het scenario van Percy Dreger is zonder opwindende actierijke scène's geschreven en alles is pure routine. De Oostduitse kijker van toen was maar matig geïnteresseerd in deze aflevering. Aflevering 112.

Polizeiruf 110: Kein Tag ist wie der andere

1986 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1986. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Jürgen Frohriep, Peter Hölzel en Friederike Aust.

De eerste aflevering van ware TATORT-lengte: anderhalf uur. Na eindeloos heen en weer gegaan te zijn tussen een uur (vooral in het begin), een uur en een kwartier (het merendeel) tot wel tachtig minuten. De film speelt zich af binnen een tijdsruimte van drie dagen. De rijzige, autoritaire Oberleutnant Zimmerman (Riemann) en zijn gedrongen, maar wereldse collega Grawe (Schmidt-Schaller) jagen zonder al te veel succes op een zedenmisdadiger. De doorbraak komt als een jonge vrouw plotseling voor de dienstauto van het duo opdoemt met een reutelende tweetaktmotor. Kennelijk werd ze door iemand achterna gezeten en Grawe constateert geamuseeerd dat Irene Haberkorn (Aust) en kameraad Zimmermann elkaar kennen, zowaar intiem. Zimmermann bevindt zich plotseling op glad ijs, maar in de achtergrond kan hij rekenen op zijn ervaren collega Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) die het echter toe nu toe niet gelukt is om promotie te maken, en hun meerdere majoor Berger (Hölzel), die samen best het kaf van het koren kunnen scheiden. In 1994 speelde Frohriep mee als Oberkommissar Hübner in KEINE LIEBE, KEIN LEBEN, een aflevering die na de hereniging tot stand kwam. Hij was toen nog steeds niet bevorderd. Het werd zijn laatste film, want hij stierf in dat jaar nog. Hij is de annalen ingegaan als het personage dat melancholisch was, met de slachtoffers meeleefde en het vertrouwen van de getuigen genoot. Dat riekt enigszins naar propaganda, want in alle DDR-afleveringen hadden de misdadigers nimmer rechten: een advocaat kregen ze nooit, ze werden langer dan 24 uur vastgehouden en ze moesten zich buigen naar de willekeur van het gezag, vooral Oberleunt Hübners wil was wet. Aflevering 107 werd ouderwets goed bekeken op een herfstachtige avond in november in Honeckers rijk, dat inmiddels heel veel scheuren begon te vertonen en ieder moment uit zijn voegen kon barsten.

Die vertauschte Königin

1984 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1984. Familiefilm van Dieter Scharfenberg en Dieter Scharefnberg. Met o.a. Ursula Karusseit, Kurt Böwe, Klaus Piontek, Christian Steyer en Michèle Marian.

Kleurloze, moralistische verfilming van een oeroud verhaal over een uiterst vervelende koningin, die haar onderdanen het leven zuur maakt. Zij lijkt echter zeer veel op de vrouw van de smid. De hofnar weet met hulp van de smidsvrouwe en door een list het tweetal van plaats te laten wisselen waardoor rust en welvaart terugkeren in het rijk. Regisseur Scharfenberg schreef zijn eigen scenario. Het camerawerk is van Jürgen Kruse.