Robert Marcel: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

De Leeuw van Vlaanderen

1985 | Historische film, Romantiek, Drama

België​/​​Nederland 1985. Historische film van Hugo Claus. Met o.a. Frank Aendenboom, Jan Decleir, Julien Schoenaerts, Theu Boermans en Josine van Dalsum.

Aan het begin van de veertiende eeuw wordt het graafschap Vlaanderen overheerst door de Fransen. De Franse edelman Jacques de Chatillon oefent in Brugge een waar schrikbewind uit, en het volk komt onder leiding van Pieter de Coninck en Jan Breydel in opstand. De Vlaamse schrijver Hugo Claus verfilmde Hendrik Conscience's gelijknamige, epische roman over Vlaanderen dat rond 1300 in verzet kwam tegen de Franse overheersing. De film kreeg destijds niet veel handen op elkaar. Let op optredens van onder meer Ischa Meijer en Adriaan van Dis.

Het nieuwe tehuis

1982 | Drama

België 1982. Drama van Ludo Bex. Met o.a. Gella Allaert, Maurits Goossens, Robert Marcel, Dora van der Groen en Denise Deweerdt.

Een vroeger welgesteld maar nu verarmd echtpaar neemt zijn intrek in een bejaardentehuis. Er werd hen beloofd dat zij later een plaats zouden krijgen in een modern home dat nog gebouwd moet worden. Angstvallig probeert de ziekelijke vrouw (Allaert) de intimiteit van het echtelijk samenleven te beschermen in de ouderwetse instelling.

La pente douce

1973 | Drama

Frankrijk 1973. Drama van Claude D'Anna. Met o.a. Pascale Audret, Michel de Ré, Adrian Hoven, Julie Dassin en Jean Mermet.

Een jonge vrouw walgt van haar comfortabele bourgeois- bestaantje en haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn eigen zaken, en takelt in snel tempo mentaal af, na eerst nog wat aan betaalde seksuele experimenten te hebben gedaan. Een trieste en radeloze film in een overgecultiveerde stijl en daardoor een beetje te gepolijst. Maar er is geen gebrek aan innemende en schitterende stukken, net als in een zwarte diamant.

Wij, Heren van Zichem

1969 | Komedie

België 1969. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Bob Storm, Alfons Exelmans, Dora van der Groen, Robert Marcel en Luc Philips.

Eindeloze, onevenwichtige maar oerpopulaire kroniek rond een aantal figuren uit de volksromans van Ernest Claes: de hereboer Coene, Lewie 'de Witte', Pastoor Munte, Jef de Smid, Wannes Raps, Rozelien e.a. In totaal een serie van 26 afleveringen, die de éénmanssignatuur draagt van regisseur Balfoort.

Adieu Filippi

1968 | Misdaad, Drama

België 1968. Misdaad van Rik Kuypers. Met o.a. Wies Andersen, Benny Scheffer, Sylvia Bakker, Robert Marcel en Alberto Althoff Jr.

Naar een al niet erg bijzondere roman van Bianca Geyselen, een zeer onbekende schrijfster overigens. De aan het bespottelijke grenzende geschiedenis van een verliefde clown en moordenaar, die de dubbelganger van degene die hij per ongeluk heeft gedood tegenkomt, en verteerd door wroeging en drank sterft. Met de film, die zich hoofdzakelijk in de tent van circus Boltini afspeelt, is het erger gesteld. Beelden van de voorstelling zijn ingelast in het sentimentele verhaaltje, maar niet zoals het hoort. Het ergste is echter, dat er in zwartwit is opgenomen. Kortom, een ramp! Voeg daaraan toe dat deze film een Franse titel heeft, drie producenten telt, respectievelijk afkomstig uit Wallonië, Brussel en Nederland, en dat er Vlaams in wordt gesproken. De reactie van het Franstalige publiek laat zich raden.

Jeroom en Benzamien

1966 | Komedie

België 1966. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Luc Philips, Robert Marcel, Jo Crab, Martha De Wachter en Mieke Verheyden.

Legendarische miniserie uit de pioniersjaren van de BRT, de Vlaamse televisie, erg vrij naar het gelijknamige boek van Ernest Claes over twee kooplieden in ruste, glansrollen voor Philips en Marcel, gedragen door de éénmanssignatuur van regisseur Balfoort. Nu verouderd en nog nauwelijks te pruimen maar destijds een evenement op de buis waarvoor iedereen thuis bleef.

De stille genieter

1961 | Komedie

België 1961. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Gaston Berghmans, Kalinka en Paula Geerts.

De zwanegang van Kiel als regisseuse: haar laatste film met de geestig bedoelde belevenissen van een simpele kantoorbediende (Berghmans) die vooraleer te trouwen een flat huurt. Hetzelfde huis wordt in de avonduren druk bezocht door zijn chef en diens vriendinnen. Zijn twee neven, Cois en Jef Cassiers (het komische duo De Woodpeckers), helpen hem tijdig uit de problemen. Na het falen van deze filmflop zegde Kiel het filmen terecht voorgoed vaarwel.

Rendez-vous in het paradijs

1957 | Komedie

België 1957. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Magda Lausanne, Theo van den Bosch, René Bertal, Frieda Linzi en Paula Geerts.

Antwerpse volksklucht met weduwnaar-cafébaas van den Bosch op zoek naar een vrouw, terwijl ook zijn buurvrouw Lausanne, eigenares van een pasteibakkerij en weduwe, wil hertrouwen. De dochter van Lausanne, Linzi, wil intussen carrière maken als zangeres. Aan het eind komt alles voor mekaar. Lausanne en Van den Bosch trouwen en Linzi vindt het huwelijksgeluk bij vlot acterende Buyl, zowat het enige lichtpunt in de film. Het leukste zijn nog de ernstig bedoelde dramatische scènes.

Mijn man doet dat niet

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Nand Buyl, Lia Lee, Louisa Lausanne, Robert Marcel en Gella Allaert.

Brave echtgenoot Buyl krijgt door een samenloop van omstandigheden een slechte reputatie zodat zijn vrouw Lee met hun zoontje alleen op vakantie gaat. Geen origineel volksverhaal, hoewel af en toe leuk. Kiel stelt zoals gebruikelijk geen hoge eisen, maar het natuurtalent Buyl is vrij goed. Ook prettig om toneelcoryfeeën van toen nog eens aan het werk te zien.

Baas Ganzendonck

1945 | Drama, Komedie

België 1945. Drama van Gaston Ariën. Met o.a. Robert Marcel, Luc Philips, Carry Fontijn, François Bernard en Werner Degan.

Het kruim van de toenmalige Vlaamse toneelacteurs in tweede verfilming van het boek van Hendrik Conscience. Eerste en enige film van Ari[KA3]en lijdt als mislukte eerste na-oorlogse Vlaamse film onder de schaarse technische middelen van toen. Het filmdebuut van latere coryfee[KA3]en als Luc Philips (als Kobe de knecht van Baas Ganzendock), Fran[KA10]cois Bernard (als Karel, de brouwerszoon), Gella Allaert (als de meid) en Frans Van den Brande (als Poplimont).

De Roem van het regiment

1937 | Drama

België 1937. Drama van Siegfried Arno. Met o.a. Octave van Aerschot, Tony Early, Lucie Mussière, Robert Marcel en Chelly da Costa.

Het debuut van de Duitse, geëmigreerde filmacteur Arno als regisseur met de ook in Nederland populaire revuekomiek Van Aerschot in de hoofdrol in een typische kazerneklucht, waarin een wielerkampioen opgeroepen wordt voor dienst, vlak voordat hij een belangrijke wedstrijd moet verrijden.