Tony Bennett: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Analyze This

1999 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Australië 1999. Komedie van Harold Ramis. Met o.a. Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Chazz Palminteri en Joe Viterelli.

Een New Yorkse maffiabaas heeft last van paniekaanvallen en huilbuien. Hij roept de discrete hulp in van een psychiater. Of liever, die dwingt hij af. De Niro persifleert met smaak zijn gangsterrollen in onder meer The Godfather en Crystal is leuk als intellectuele neuroot. Opmerkelijk genoeg werd deze film bijna tegelijkertijd uitgebracht met de uitstekende gangsterserie The Sopranos, waarin hetzelfde thema subtieler en intelligenter terugkomt. Palminteri wordt helaas afgescheept met een mager rolletje. In 2002 verscheen het vervolg, Analyze That.

Tony Bennett Unplugged

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Beth McCarthy. Met o.a. Tony Bennett, k.d. lang, Elvis Costello, Ralph Sharon en Doug Richeson.

Tony Bennett, de viervoudige Grammy Award-winnaar, is op zijn best in dit een uur durende akoestische optreden. De hernieuwde populariteit van deze crooner onder de zogenaamde Generatie X is nogal opzienbarend. Eerst leerde de MTV-jeugd de idolen van hun ouders waarderen, zoals Eric Clapton, The Beatles en The Rolling Stones, en nu krijgen ze zelfs de smaak te pakken van de sterren uit grootmoeders tijd. De producenten en regisseur McCarthy hebben wijselijk een paar eigentijdse artiesten in huis gehaald om Bennett bij te staan en de kijker wakker te houden. Bennett opent zelf, met 'Speak Low', 'Old Devil Moon', 'It Had to Be You' en andere klassiekers, waarna hij duetten aangaat met k.d. lang in 'Moon Glow' en Elvis Costello in 'They Can't Take That Away From Me'. Natuurlijk ontbreekt 'I Left My Heart In San Francisco' en 'Fly Me To The Moon' niet en de finale is echt 'unplugged', als hij zonder microfoon en onder een staande ovatie 'Stepping Out With My Baby' zingt. De man kan zingen, maar deze show maakt niet duidelijk waarom Generatie X voor hem valt.

Men, Movies and Carol

1994 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1994. Komedie van Paul Miller. Met o.a. Carol Burnett, Scott Bukula, Tony Bennett, Barry Bostwick en Michael Jeter.

Oude tijden herleven bij het zien van deze special met Carol Burnett, die tussen 1967 en 1978 wekelijks in een dergelijke muzikale komedie te bewonderen viel. Ze is hier terug in een uur durend eerbetoon aan, en een persiflage op het verschijnsel film. Komische hoogtepunten vormen de parodie op DOUBLE INDEMNITY (1944), met Bukula en Burnett in de oorspronkelijk door Fred MacMurray en Barbara Stanwyck gespeelde rollen, en THE REMAINS OF THE DAY (1993), met Burnett en Bostwick als Emma Thompson en Anthony Hopkins. Burnett zit in vrijwel elke scène, behalve in Tony Bennets solo 'By Myself', maar in twee andere liedjes is ze weer wel van de parij. Miller regisseert zo effectief als mogelijk gezien het wat afgesleten materiaal, geschreven door Harry Cauley, Gerard Alessandri, Mitzie en Ken Welch, en Burnett zelf. Het blijft echter bij vlagen heel leuk en zal bij veel kijkers ongetwijfeld nostalgische gevoelens oproepen.

Crossing the Bridge

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Mike Binder. Met o.a. Jason Gedrick, Josh Charles, Stephen Baldwin, Jeffrey Tambor en Cheryl Pollak.

Geslaagde autobiografische film van Binder waarin drie onafscheidelijke gabbers in een verlaten wijk van Detroit in 1975, nog steeds niet weten wat ze met hun leven moeten beginnen, wel drie jaar nadat zij hun middelbare studies hebben afgemaakt. Charles is duidelijk de alter ego van de scenarist-regisseur Binder, Gedrick het klassieke heethoofd en Baldwin het brein waar iedereen op de middelbare school naar opkeek. In een sobere, maar indrukwekkende finale steken zij de Ambassador-brug over naar Canada om er een lading drugs op te pikken en voor zij het beseffen zijn ze in een gevaarlijk spelletje verzeild geraakt, dat hen in enkele uren eindelijk volwassen maakt. Sterke vertolkingen van het trio hoofdrolspelers en goed gekozen popmuziek uit die tijd: er wordt zelfs gedanst op Tony Bennetts 'The Shadow of Your Smile'. Camerawerk van Tom Sigel.

King

1978 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1978. Drama van Abby Mann. Met o.a. Paul Winfield, Cicely Tyson, Tony Bennett, Roscoe Lee Browne en Lonny Chapman.

Mini-serie in drie delen. Mann schreef zelf het scenario en poogde zo getrouw mogelijk het leven en werken van ds. Martin Luther King te vervatten en te verfilmen. Het geheel boeit echter maar matig door te langdradige scènes met te veel dialoog en te weinig afwisseling. Billy Goldenberg kreeg een Emmy Award voor de muziek.

The Oscar

1966 |

Verenigde Staten 1966. Russell Rouse. Met o.a. Stephen Boyd, Elke Sommer, Eleanor Parker, Milton Berle en Joseph Cotten.

De nacht van de Oscars. Boyd wordt beschouwd als de grote kanshebber voor de prijs van de mannelijke vertolking. Vol bitterheid denkt zijn vriend Bennett terug aan de voorbije jaren. Hun vlucht uit het saaie Clinton, in gezelschap van St. John. Bedrogen door een werkgever, slaat Boyd hem neer en steelt het geld dat hen toekomt. Ze worden gearresteerd. In New York ontmoet hij mannequin Sommer, die hem in contact brengt met Berle. Deze belooft van hem een ster te maken. Flauwe soap-achtige 'rise to fame'-film van een fictieve ster, opgefleurd met gastoptredens van een aantal beroemde gezichten. Dit alles kan het geforceerde scenario van Rouse, Harlan Ellison en Clarence Greene, vrij geïnspireerd op de roman van Richard Sale, echter niet redden. Voor de fotografie was Joseph Ruttenberg verantwoordelijk. Percy Faith componeerde een van zijn zeldzame filmscores.