Rik Elstgeest: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Bouwdorp

2014 | Drama, Jeugdfilm

Nederland 2014. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Kees Nieuwerf, Julian Ras, Roeland Fernhout en Maria Kraakman.

Basisschoolleerlingen Bas en Ziggy zijn al lange tijd bevriend. Na de zomervakantie gaan ze naar de brugklas. Bas gaat naar het vmbo, Ziggy gaat naar het gymnasium. Ze zullen altijd vrienden blijven, hebben ze elkaar beloofd. Maar als het in de vakantie tijd wordt voor het jaarlijkse hutten timmeren, ontstaat er een verwijdering tussen de twee. Als telefilm gemaakte jeugdfilm met een volwassen thematiek: aan de orde komen bijvoorbeeld overspannen verwachtingen van ouders en het gevaar van groepsdruk. Goed spel, vooral van Ras als Bas. Regisseur Rogaar werd genomineerd in Hamburg en op het Cinekid-festival en won de EFCA-prijs in Frankfurt am Main.

Bon voyage

2011 | Drama

Nederland 2011. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Hans Croiset, Anneke Blok, Reinout Bussemaker, Scyler Eijgermans en Frank Lammers.

Vlak voordat ze met haar gezin op vakantie naar Frankrijk vertrekt hoort een vrouw (Blok) dat haar vader kanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Deze vakantie blijven ze dus maar thuis. Daar wordt het leven van alle gezinsleden overhoop gegooid: moeder begint te lonken naar de vrijgevochten buurman, puberdochter zoekt iemand om haar te ontmaagden, zoon krijgt onmin met zijn beste vriend en de jongste dochter wil weten wat er met je gebeurt als je doodgaat. Goed gespeelde, bij vlagen ontroerende telefilm, maar in de eerste helft een tikje traag.

Amsterdam

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Ivo van Hove. Met o.a. Mimoun Oaïssa, Katja Herbers, Aus Greidanus jr, Ilias Addab en Marisa Tomei.

In het speelfilmdebuut van Ivo van Hove, regisseur van Toneelgroep Amsterdam, is titelheld Amsterdam een hard en grauw oord 'dat zijn eigen kinderen opvreet', aldus de maker. Aan de hand van een dertiental al dan niet verdorven lieden schetst Van Hove een alarmerend mozaïek van geweld en wanhoop, geïnspireerd op de sfeer in het werk van Martin Scorsese. De distributeur kon Van Hoves avant-gardisme niet commercieel plaatsen en daarom verscheen Amsterdam alleen op dvd. Van Hove reageerde laconiek: 'Mijn werk roept altijd bewondering én wrevel op.'