Marty Schenk (1982): montage.
Er zijn 3 films gevonden.

Luks Glück

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Ayse Polat. Met o.a. René Vaziri, Aylin Tezel en Kida Khodr Ramadan.

Charmante tragikomedie over een Duits-Turks gezin dat de lotto wint. Het lijkt het begin van het grote geluk, maar zoals zo vaak loopt het allemaal anders. De nieuwe rijkdom scheurt het gezin uiteen, als jongste zoon Luk besluit zijn gehele aandeel in de muziekcarrière van zijn ex-vriendin te storten. Ironisch genoeg stond het geluk ook regisseur Polat niet aan haar zijde: maar liefst zes jaar duurde het eer zij Luks Glück kon voltooien, nadat vrijwel elk bedrijf waar ze mee samenwerkte failliet ging.

13 Semester

2009 | Komedie

Duitsland 2009. Komedie van Frieder Wittich. Met o.a. Max Riemelt, Robert Gwisdek, Alexander Fehling en Claudia Eisinger.

Dorpskameraden Moritz alias Momo (Riemelt) en Dirk (Gwisdek) gaan in Darmstadt studeren aan de Technische Universiteit. Terwijl Dirk het vlijtig Liesje uithangt, gooit Momo alle feestremmen los en raakt onderweg verslingerd aan de snoezige Kerstin (Eisinger). Met snedige dialogen doorspekte komedie over het (niet helemaal) volwassen worden heeft zowel het novum van borsten-Memory als een weemoedig afscheidsrandje. Geestige vondst is hoe Momo zijn Australiëreis - in de film een reeks vakantiekiekjes - aan iedereen anders vertelt. Regisseur Wittich en coscenarist Oliver Ziegenbalg putten rijkelijk uit hun studentenherinneringen. Punkgezelschap Bonaparte musiceert.

Leroy

2007 | Drama, Komedie

Duitsland 2007. Drama van Armin Völckers. Met o.a. Alain Morel, Anna Hausburg, Constantin von Jascheroff en Günther Kaufmann.

Luchtig Duits komediedrama over de Berlijnse avonturen van afro-tiener Leroy (Morel) met zijn blauwogige blonde vriendin (en haar neonazibroers) en zijn Griekse hartsvriend Dimmi. Leroy is op alle mogelijke manieren Duits, maar wordt door zijn omgeving gezien als buitenstaander. Het omarmen van een zwarte identiteit lijkt de oplossing. Leroy is een opmerkelijk lichtvoetige jeugdfilm over netelige situaties rond racisme, identiteit, Duitse trots en ingesleten schaamte. Hagelwitte regisseur en scenarist Völckers vond inspiratie in zijn eigen kindertijd in Brazilië en later in Duitsland. Zie ook het vooraf gedraaide vervolg Leroy räumt auf op YouTube.