Ann Scott: productie.
Er zijn 4 films gevonden.

Hideous Kinky

1998 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1998. Drama van Gillies MacKinnon. Met o.a. Kate Winslet, Bella Riza, Carrie Mullan en Saïd Taghmaoui.

Hippie Odyssee over een jonge moeder (Winslet) anno 1972 die Engeland verruild heeft voor Marokko. Erg veel gebeurt er niet. Julia probeert de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze op zoek gaat naar de zin van het leven. De twee dochtertjes, die 'dol' zijn op de twee woorden uit de titel, worden door malief meegesleurd: 'Ik heb niet nog een avontuur nodig, mam! Ik wil naar school, ik wil een schooltas!' Hideous Kinky drijft op atmosfeer. Winslet levert die als oprechte, naïeve moeder en wordt volop gesteund door kleurig werk van cameraman John de Borman (The Full Monty) en de soundtrack met een mix van Noord-Afrikaanse, Britse en Amerikaanse muziek.

Eskimo Day

1996 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van Piers Haggard en Jack Rosenthal. Met o.a. Maureen Lipman, Alec Guinness, Tom Wilkinson, David Ross en Benedict Sandiford.

Als hun kinderen allemaal het huis uit gaan om te studeren, belanden twee families in een crisis. Na een dag van heimwee, hoop op de toekomst en oude koeien heeft de dag een onverwacht einde

Nervous Energy

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Jean Stewart. Met o.a. Alfred Molina, Cal Macaninch, John McGlynn, Siobhan Redmond en Annette Crosbie.

Tom Kelso (Macaninch), een jonge Schot, woont in Londen samen met zijn vriend Ira Moss (Molina), een Amerikaanse journalist. Tom lijdt aan AIDS en daardoor voelt hij zich zeer opgefokt. Hij weet dat zijn dagen geteld zijn. Hij besluit zijn familie in Glasgow op te zoeken hoewel Ira hem dit afraadt. Tom logeert bij zijn broer Ian (McGlynn) en zijn schoonzus Joyce (Redmond). Tom is soms heel erg humeurig vanwege zijn onafwendbare noodlot en krijgt last van ongebreidelde woede-aanvallen. De situatie wordt onhoudbaar, waarop Ian besluit zijn trots te laten varen en Ira te vragen ook te komen. Raak getekend portret van een homostel, waarin de relatie wordt ontleed tussen Ira en Tom, die zijn (toen nog terminale) ziekte niet kan aanvaarden. Molina en Macaninch leveren schitterende spelprestaties. Tegenwoordig doet dit drama wat verouderd aan, omdat AIDS niet meer dodelijk hoeft te zijn. Het scenario van Howard Schuman is autobiografisch. Het camerawerk is van Nicholas D. Knowland.

The Ploughman's Lunch

1983 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Oorlogsfilm van Richard Eyre. Met o.a. Jonathan Pryce, Tim Curry, Rosemary Harris, Frank Finlay en Charlie Dore.

Een ingewikkelde en cynische veroordeling van de Britse zeden en gewoonten en de politiek. Daarin staan de activiteiten van onder andere de wel heel egocentrische radiojournalist Pryce gedurende de Falklandsoorlog centraal. De film is binnen beperkingen van de gekozen invalshoek, scherpzinnig van opzet. Scenario van Ian McEwan. Camerawerk van Clive Tickner.