Ali MacGraw: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Hollywood Fashion Machine

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Marcia Ely. Met o.a. Jacqueline Bisset, Geoffrey Beene, Stanley Donen, Hubert de Givenchy en Robert L. Green.

VV.

Survive the Savage Sea

1992 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Kevin James Dobson. Met o.a. Robert Urich, Ali MacGraw, Danielle von Zerneck, Mark Ballou en David Franklin.

Film naar een waargebeurd verhaal, waarin Urich rond 1970 zijn boerderij verkoopt om met zijn vrouw MacGraw en hun vier kinderen een grote zeiltocht over de oceaan te maken. Tijdens de overtocht naar Australië wordt hun boot door haaien aangevallen en moeten zij in een reddingssloep verder, meer dan een maand lang. Gebaseerd op het boek van Dougal Robertson. Regisseur Dobson maakte er een realistisch uitziende film van met knappe opnamen van stormen, zonsondergangen en wolkenspel door cameraman David Eggby. Een potige Urich die er terecht meestal bezorgd uit hoeft te zien, zijn zoontje speelt een van zijn kinderen en MacGraw verzwakt zienderogen bij elke nieuw opdoemende ramp. Op video gereduceerd tot 88m.

Robert Mitchum: The Reluctant Star

1991 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Russell, Edward Dmytryk, Deborah Kerr en Jane Greer.

Een portret van de in 1917 geboren superster uit de jaren 1940 1960. Zelf vertelt hij over zijn jeugd, de dood van zijn vader toen hij amper drie was, zijn huwelijk met Dorothy en zijn zegetocht in Hollywood. Het was nooit zijn bedoeling om filmacteur te worden, maar het leek wel alsof het zijn noodlot was. Om wat geld te verdienen nam hij in 1940 een job aan als stuntman en in 1942 debuteerde hij reeds als acteur met HOPPY SERVES A WRIT. Zijn doorbraak volgde in 1945 met THE STORY OF G.I. JOE. Hij weet heel wat anecdotes te brengen over zijn samenwerking met o.a. Marilyn Monroe, Raoul Walsh, Charles Laughton en John Huston en over de beruchte marijuana-zaak die hem in 1948 twee maanden achter de tralies bracht. Een hele reeks mensen die met hem hebben samengewerkt vervolledigen het beeld van Mitchum die uit de film komt als een acteur die steeds zichzelf was en zich nooit anders heeft voorgedaan. Feldman schreef het scenario. Voor de montage tekende Stephanie Palewski en voor de research Polly Pettit. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit zijn belangrijkste films. Nieuw beeldmateriaal is van Robert Joy, Piotr Jaxa, Kevin McKnight, Rick Robertson en Jeremy Stavenhagen.

Murder Elite

1985 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Thriller van Claude Whatham. Met o.a. Ali MacGraw, Billie Whitelaw, Hywel Bennett, Ray Lonnen en Garfield Morgan.

MacGraw aast op de helft van haar erfenis, die vastzit in de slechtlopende stoeterij, die zuster Whitelaw runt en bedenkt met haar vriend een moorddadig plot. Onderwijl maakt een seriemoordenaar, die willekeurig vrouwen vermoordt, de buurt onveilig. Een fraai dubbelplot in helaas een te praterige thriller. Het scenario naar de misdaadroman van Edward en Valerie Abraham is van niemand minder dan N.J. Crisp.

The Winds of War

1983 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1983. Drama van Dan Curtis. Met o.a. Robert Mitchum, Ali MacGraw, Jan-Michael Vincent, Polly Bergen en John Houseman.

Mini-serie in zeven delen. Mitchum in zijn eerste tv-rol als Pug Henry, zojuist benoemd tot marine-attach[KA1]e in Berlijn in 1939. De verfilming van Herman Wouks roman over de Henry-familie. De film behandelt de periode begin 1939 tot aan de aanval op Pearl Harbor. Door de familiegebeurtenissen heen loopt de historie als een rode draad. Perfect acteerwerk waar alleen Meisner als Hitler uit de toon valt omdat hij de persoon wat al te overspannen moest neerzetten. Meer dan een jaar lang was men met de opnamen bezig. Het werd de duurste tv-produktie (met 60 miljoen dollar) ooit gemaakt en tevens een van de allerpopulairste programma's ooit uitgezonden. In 1986 startte Curtis met het vervolg.

China Rose

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Robert Day. Met o.a. George C. Scott, Ali MacGraw, Michael Biehn, Denis Lill en David Snell.

Scott, een Amerikaanse zakenman, en MacGraw, een Chinees sprekende gids, zoeken naar zijn reeds lang verloren zoon, die tijdens de Culturele Revolutie in China is verdwenen. Dit goede onderwerp wordt in de pan gehakt door een foute rolbezetting met onnodige sterren.

Just Tell Me What You Want

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Sidney Lumet. Met o.a. Alan King, Ali MacGraw, Peter Weller, Myrna Loy en Keenan Wynn.

King is het prototype van de Amerikaanse self-made-man. Hij is een succesvol tv-producer, heeft een toegewijde echtgenote, een schattige dochter en een verleidelijke minnares, MacGraw. Deze laatste heeft er echter schoon genoeg van om als gelegenheidspartner te dienen. King heeft namelijk nooit de moeite genomen om een serieuze relatie met haar op te bouwen. Ze wil met hem breken, maar eerst wil ze nog dat hij voor haar de verlaten studio's opkoopt van 'International Pictures'. Dat wil hij wel, tot ze aankondigt dat ze gaat trouwen met een jonge schrijver. Vermakelijke komedie over een man die denkt alles en iedereen te kunnen manipuleren, maar die niet in staat is de woorden 'ik hou van je' te zeggen. Uitstekende vertolking van King en de laatste filmrol van Loy, kostelijk als zijn secretaresse. Jay Presson Allen bewerkte zelf zijn roman voor de film. Camerawerk van Oswald Morris.

Players

1979 | Romantiek, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Romantiek van Anthony Harvey. Met o.a. Ali MacGraw, Maximilian Schell, Pancho Gonzalez, Steve Guttenberg en Melissa Prophet.

Reizende proftennisspeler moet kiezen tussen forehand en voorspel, wanneer hij valt voor de minnares van een ander. Met iedere film waarin Pancho Gonzalez het beste van allen speelt, is iets mis.

Convoy

1978 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Sam Peckinpah. Met o.a. Kris Kristofferson, Ali MacGraw, Ali McGraw, Ernest Borgnine en Burt Young.

Convoy wordt in het algemeen beschouwd als Peckinpahs slechtste film, maar in één adem wordt gesteld dat Peckinpahs slechtste nog altijd beter is dan het beste van de meeste andere regisseurs. Het verhaaltje over een trucker (Kristofferson) die wordt opgejaagd door een corrupte sheriff (Borgnine) maar hulp krijgt van collega-truckers, had gemakkelijk slappe Dukes of Hazard-rommel kunnen worden. Maar met zijn observaties van de arbeidersklasse, het Amerikaanse gevoel voor vrijheid en met legendarische beelden van rijen vrachtwagens die stof doen opwaaien in een weids landschap maakte Peckinpah gewoon de beste truckersfilm ooit.

The Getaway

1972 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Sam Peckinpah. Met o.a. Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers en Al Lettieri.

Deze actieklassieker van Sam Peckinpah profiteert van een fascinerend script van Walter Hill (de latere regisseur van 48 Hrs.) over een zwijgzame ex-gevangene (Steve McQueen), die meteen na zijn vrijlating een bank berooft en vervolgens met poen en vriendin (Ali MacGraw) over de grens naar Mexico vlucht. Peckinpahs grootste commerciële succes bestaat goeddeels uit spectaculaire achtervolgingen en fraai gefilmde schietpartijen. In 1994 leverde de Nieuw-Zeelandse regisseur Roger Donaldson een gladde remake af, met Alec Baldwin en Kim Basinger in de hoofdrollen.

Love Story

1970 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1970. Drama van Arthur Hiller. Met o.a. Ali MacGraw, Ryan O'Neal, Ray Milland, John Marley en Katherine Balfour.

Er werd wat afgesnotterd, begin jaren zeventig, bij de verfilming van de gelijknamige, zeer succesvolle roman van Erich Segal over een jongeman uit een gefortuneerd gezin (O’Neal) en een muziekstudente (MacGraw) uit een working class milieu die verliefd worden en – tegen de zin van zijn ouders – trouwen. Een lang en gelukkig leven is niet voor ze weggelegd. MacGraw enO‘Neal werden genomineerd voor een Oscar en componist Francis Lai won het gouden beeldje voor zijn muziek. Het vervolg, getiteld Oliver’s Story, flopte gigantisch.

Goodbye Columbus

1969 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Richard Benjamin, Ali MacGraw, Jack Klugman, Nan Martin en Michael Meyers.

Benjamin, een eenvoudige bibliothecaris, ontmoet McGraw, de verwende dochter van een jood, die door hard werken rijk is geworden. Ze kunnen best met elkaar opschieten. De ouders van het meisje zien echter niet veel in de jongen. McGraw kan een betere partij krijgen dan deze jongen uit een lagere sociale klasse. Scherpe satire op de houding van de nieuwe rijken uit het joodse milieu, met scherpe dialogen, maar toch iets te kunstmatig om echt realistisch te zijn. De speelsheid en de tederheid waarmee de liefdesrelatie bekeken wordt maken echter veel goed. De acteurs gaan goed op in hun spel. De ironie uit de roman van Philip Roth die aan de basis ligt, wordt door Arnold Schulman afgezwakt. Gerald Hirschfeld stond achter de camera.