Doris Day: cast en muziek.
Er zijn 45 films gevonden.

Rock Hudson's Home Movies

1992 | Experimenteel, Biografie

Verenigde Staten 1992. Experimenteel van Mark Rappaport.

Rock Hudson (in de gestalte van Farr) vertelt over zijn leven en carrière. Toen hij op twaalf jarige leeftijd Jon Hall een duik zag nemen in de film HURRICANE, besloot hij acteur te worden. Ondertussen is Hudson overleden aan de gevolgen van AIDS en de hele wereld weet nu dat hij homo was, iets wat tijdens zijn gloriejaren ondenkbaar was. Toch, zo beweert hij, zitten er heel wat aanwijzingen in zijn films die zijn homoseksuele aard duidelijk maken, maar niemand merkte dit op. Daarop volgen tientallen fragmenten die, uit hun context getrokken, zijn afkeer van het vrouwelijk geslacht illustreren. Een interessant experiment dat een tijdje leuk is, maar op de duur toch gaat vervelen. Rappaport, die zelf het scenario schreef, zou in 1995 dezelfde formule, met meer succes, aanwenden voor FROM THE JOURNALS OF JEAN SEBERG. Fotografie van Mark Daniels.

That's Entertainment, Part II

1976 | Musical

Verenigde Staten 1976. Musical van Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Fred Astaire, Bing Crosby, Judy Garland en Maurice Chevalier.

In That's Entertainment! (1974) werd al een honderdtal muzikale fragmenten uit Hollywood-films bij elkaar geraapt. Maar er was nog genoeg materiaal voorhanden om nogmaals zo'n compilatie samen te stellen. Fred Astaire en Gene Kelly fungeren als gastheer en blikken terug op dertig jaar filmgeschiedenis. Ze tonen naast fragmenten uit musicals als An American in Paris en Singin' in the Rain ditmaal ook stukjes uit komedies als A Night at the Opera en uit klassiekers van het kaliber Boys Town. Kelly en Astaire doen wat dansjes tussendoor. Net iets minder leuk dan deel een. In 1994 volgde er nog een That's Entertainment! III.

With Six You Get Eggroll

1968 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Komedie van Howard Morris. Met o.a. Doris Day, Brian Keith, Pat Carroll, Barbara Hershey en George Carlin.

Van Doe Maar moesten we de bloemen buiten zetten omdat er niks op tv was, 'alleen een film met Doris Day'. Maar ze valt erg mee. Natuurlijk, ze speelt altijd erg brave rollen, maar With six you get eggroll bijvoorbeeld, uit het einde van haar carrière, is een best leuke en frisse 'domestic comedy' met goed acteerwerk. Day speelt weduwe Abby die met weduwnaar Jake het huwelijksbootje instapt. Heel fijn, maar de kinderen en honden die ze samenbrengen blijken slecht te mengen. Let op het debuut van Barbara Hershey als de dochter van Jake. (IdH/VPRO Gids)

Where Were You When the Lights Went Out?

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Hy Averback. Met o.a. Doris Day, Robert Morse, Patrick O'Neal, Terry-Thomas en Steve Allen.

De grote elektriciteitsstoring in New York en omstreken in november 1965 vormt de achtergrond van dit lichtgewicht stervehikel voor Doris Day, waarin ze met een knipoog de ster van het Broadwaystuk 'The Constant Virgin' speelt. Zoals vaker in haar films belandt Day per ongeluk in bed met een man die niet haar echtgenoot is. De acteurs doen hun best in deze bewerking van een toneelstuk van Claude Magnier, maar het verhaal is simpelweg niet sterk. Day was naar verluidt louter om contractuele redenen gemotiveerd om de film te maken.

The Ballad of Josie

1967 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1967. Komedie van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Doris Day, Peter Graves, George Kennedy, Andy Devine en William Talman.

Weduwe Day gaat schapenfokken in het harde mannenwereldje van Wyoming, waar tenslotte vrouwelijke charme en liefde overwinnen. Een pretentieloze Doris Day-lachfilm in western-kledij.

The Ballad of Josie

1967 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1967. Western van Andrew McLaglen en Andrew V. McLaglen. Met o.a. Doris Day, Peter Graves, George Kennedy, Andy Devine en William Talman.

Halverwege vorige eeuw vestigt een vrouw zich in Wyoming op een ranch nadat ze is vrijgesproken van moord op haar man. De als komisch bedoelde western met feministische trekken verhaalt hoe zij het goede probeert uit te dragen. Het effect is ongeveer even saai als het klinkt. Een van de laatste films die Day maakte voordat ze Hollywood verliet om zich te wijden aan de populaire tv-serie The Doris Day show. (JvB/VPRO Gids)

Caprice

1967 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1967. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Richard Harris, Ray Walston, Jack Kruschen en Edward Mulhare.

Slecht Doris Day-produkt die als industriële spionne in een internationale intrige verzeild raakt met mede-agent Harris. Warboel, niet leuk en zogenaamd modern. Gedraaid in CinemaScope.

The Glass Bottom Boat

1966 | Romantische komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Romantische komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Rod Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver en Paul Lynde.

Ruimtevaart-ingenieur (Rod Taylor) valt op pr-dame (Doris Day) en huurt haar in om zijn biografie te schrijven. Tegelijkertijd wordt de dame in kwestie aangezien voor een Russische spion omdat haar hondje Vladimir heet. Heerlijke onzin geheel in de lijn van voormalig striptekenaar Tashlin, die Jayne Mansfield onsterfelijk maakte met vergelijkbare over-de-top komedies als Will Succes Spoil Rock Hunter? Tashlin en Day maakten een jaar later het niet minder krankzinnige Caprice, waarin Day wel degelijk een geheim agent speelde.

Do Not Disturb

1965 | Sportfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1965. Sportfilm van Ralph Levy. Met o.a. Doris Day, Hermione Baddeley, Sergio Fantoni, Reginald Gardiner en Mike Romanoff.

Mike Harper (Taylor) is verkoopleider bij een wolfirma; hij wordt overgeplaatst naar Londen. Zijn vrouw Janet (Day) haalt hem over een landhuis buiten de metropool te kopen. Als gevolg ondervindt Mike grote problemen om zijn kantoor in de City te bereiken; de secretaresse Claire Hacket (McGibney) reikt haar Amerikaanse baas een helpende hand, waarop Janet jaloers wordt. Dan ontmoet Janet antiekhandelaar Paul Bellari (Fantoni), die een ruiker stuurt, omdat hij een afspraak vergeten was met als gevolg dat Mike naijverig wordt. Een brave, zo niet tamme komedie rondom echtpaar Day-Taylor over misverstanden, die hen op het punt van echtscheiding brengen.

Send Me No Flowers

1964 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Paul Lynde en Hal March.

Door een misverstand denkt George (Hudson) dat zijn dagen op aarde zijn geteld. Omdat hij vrouwlief Judy (Day) met zo weinig mogelijk problemen wil achterlaten, begint hij onmiddellijk voorbereidingen te treffen. Hij gaat zelfs op zoek naar een nieuwe echtgenoot voor haar: een oude studievriend, die hij haar praktisch in de armen duwt. Wat Judy dan weer als een teken ziet dat haar man wel vreemd zal gaan. Aardige komedie met Day en Hudson die de naderende dood beschaafd inpassen in hun aangeharkte suburban-leventje.

The Thrill of It All

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Doris Day, James Garner, Arlene Francis, Edward Andrews en Reginald Owen.

Day - de Amerikaanse mevrouw Doorsnee uit 1965 - doet braaf de afwas en voedt de kindertjes op, terwijl ze in de schaduw mag staan van haar geslaagde echtgenoot, dokter Garner. Haar kans komt als ze door een talentenjager ontdekt wordt voor een serie reclamespotjes voor de Happy Soap-campagne. Ze krijgt steeds meer werk, wordt steeds bekender en populairder. Garner wordt jaloers terwijl Day hem gaat verwaarlozen. Heel keurige, niet onaardige persiflage op de tv en tv-reclame naar een verhaal van Carl Reiner, die in de nodige kleine rolletjes over het beeld gaat.

Move Over, Darling

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, James Garner, Polly Bergen, Thelma Ritter en Fred Clark.

Toen in 1962 Marilyn Monroe voortijdig overleed, kreeg de film Something’s Got to Give waarvoor ze juist had getekend, een nieuwe invulling - en een andere titel. Doris Day, op het hoogtepunt van haar populariteit, speelt een vrouw die jaren vermist is geweest. Juist op het moment dat haar man (Garner) met een andere vrouw (Bergen) is getrouwd, duikt Ellen (Day) weer op. Een hoop gedoe natuurlijk in een leuke komedie met een prima cast. Day is energiek en heeft een geestig moment in een autowasserette.

That Touch of Mink

1962 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1962. Romantische komedie van Delbert Mann. Met o.a. Cary Grant, Doris Day en Gig Young.

Luchtige, hier en daar ondeugend bedoelde komedie waarin een rijke zakenman (Grant) wel iets ziet in minder gefortuneerde secretaresse (Day). Astin, in een prima bijrol, is eveneens van haar gecharmeerd. Stanley Shapiro kreeg een Oscarnominatie voor zijn script en was ook verantwoordelijk voor Lover Come Back (eveneens met Doris Day).

Billy Rose's Jumbo

1962 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1962. Drama van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye en Dean Jagger.

Een prima film die zich afspeelt in het circus. De liedjes zijn van Rodgers & Hart en Busby Berkely heeft het heel goed in scène gezet. Durante en Raye spelen de sterretjes van de hemel. Welluidende songs waaronder 'The Most Beautiful Girl in the World', 'My Romance', 'This Can't Be Love'. Scenario van Sidney Sheldon naar een musical van Ben Hecht. Camerawerk van William Daniels. Ook bekend als JUMBO.

Lover Come Back

1961 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Delbert Mann. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Edie Adams en Jack Oakie.

Carol (Day) is een fatsoenlijke reclamevrouw, Jerry (Hudson) haar gewetenloze concurrent die zich voordoet als wetenschapper. Bovendien weet hij alle vrouwen om zijn vinger te winden, zowel de sexy Rebel (Adams) als de maagdelijke Carol. Geestige komedie, mede door een leuke bijrol van Randall als Jerry's neurotische baas. Scenarist Stanley Shapiro werd twee jaar eerder onderscheiden met een Oscar voor Pillow Talk, de bekendste - en beste - komedie uit het gezamenlijke oeuvre van Day en Hudson.

Please Don't Eat the Daisies

1960 | Muziek, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

Midnight Lace

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van David Miller. Met o.a. Doris Day, Rex Harrison, John Gavin, Myrna Loy en Roddy McDowall.

De Amerikaanse Kit Preston (Day), zit de hele dag alleen in Londen omdat haar man (Harrison) getrouwd is met z'n werk. Op een dag loopt ze door de mistige straten en schrikt ze van een mysterieuze stem die uit de nevelen komt. En in haar veilige huis krijgt ze telefoontjes, weer van die geheimzinnige onbekende. Maar niemand gelooft haar. Day putte voor een scène uit haar eigen herinneringen (dat ze zwanger en wel door een agressieve echtgenoot werd mishandeld) en ging zo uit haar dak dat de opnames stilgezet moesten worden.

Pillow Talk

1959 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1959. Romantische komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall, Thelma Ritter en Nick Adams.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

It Happened to Jane

1959 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1959. Komedie van Richard Quine. Met o.a. Doris Day, Jack Lemmon, Ernie Kovacs, Steve Forrest en Teddy Rooney.

Een kleine grappige komedie met Doris en Lemmon die een kreeftkwekerij in Maine hebben en voor de voeten worden gelopen door gangster Kovacs (die heel overdreven acteert). Bruisend en aangenaam. Ook bekend als: TWINKLE AND SHINE.

The Tunnel of Love

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Gene Kelly. Met o.a. Doris Day, Richard Widmark, Gig Young en Gia Scala.

Een zonnig blijspel over echtpaar Day en Widmark die allerlei formulieren moeten invullen om een baby te adopteren. Goede bezetting in een bewerking van het toneelstuk van Joseph Fields en Peter de Vries. Camerawerk van Robert Bronner.

Teacher's Pet

1958 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Komedie van George Seaton. Met o.a. Clark Gable, Doris Day, Gig Young, Mamie Van Doren en Nick Adams.

Vlotte komedie met Doris Day in een van haar eerste komische rollen en Clark Gable in een van zijn laatste films. Jim (Gable) is al jaren verslaggever. Hem hoef je niks meer te vertellen, het vak leer je op straat en niet in de schoolbanken. Erica (Day) is het niet met hem eens, en dat kan ook moeilijk anders want zij geeft les op de School voor de Journalistiek. Onvermijdelijk bloeit er iets moois op tussen die twee. Leukste scène speelt zich af in een nachtclub: als Jim en zijn concurrent in de liefde (Young) elkaar knock-out proberen te slaan.

The Pajama Game

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van George Abbott en Stanley Donen. Met o.a. Doris Day, John Raitt, Carol Haney, Eddie Foy Jr. en Barbara Nichols.

Een kolossale filmversie van de Broadwaymusical, met een verrukkelijke Day als voorzitster van het klachtencomité van een fabriek en Raitt als ploegbaas. Liedjes van Richard Adler en Jerry Ross.

The Man Who Knew Too Much

1956 | Thriller

Verenigde Staten 1956. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. James Stewart, Doris Day, Daniel Gélin, Brenda De Banzie en Bernard Miles.

Remake van een van Hitchcocks meest geliefde thrillers uit de jaren '30, waarin een onschuldige man toevallig informatie over een internationaal complot krijgt toegespeeld. Niemand is meer geknipt voor die rol dan Stewart, die overigens ook voor hilariteit zorgt in een Marokkaans restaurant waar hij geen raad weet met zijn lange lijf. Klassiek is de climax in de Londense Albert Hall, waar de aanslag op een staatsman zal plaatsvinden. De muziek met de fameuze cimbaalslag is van Hitchcocks huiscomponist Bernard Herrmann. Day zingt de met een Oscar bekroonde meedeiner 'Que sera, sera'.

Julie

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Andrew L. Stone. Met o.a. Doris Day, Barry Sullivan, Frank Lovejoy, Mae Marsh en John Gallaudet.

Griezelig melodrama over stewardess Julia Benton (Doris) die achtervolgd wordt door haar tweede, psychopatische echtgenoot pianist Henry Benton (Jourdan), die haar eerste vermoord heeft. Spannend, tot de belachelijke climax. Het scenario is van regisseur Stone. Het camerawerk is van Fred Jackson, Jr.

Love Me or Leave Me

1955 | Musical, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Vidor. Met o.a. Doris Day, James Cagney, Cameron Mitchell, Robert Keith en Tom Tully.

Biografie van zangeres Ruth Etting, die rond 1930 aan de top stond. Het scenario van Daniel Fuchs en Isobel Lennart concentreert zich vooral op haar verhouding met kleine gangsterbaas Marty Snyder, die haar ontdekte en beroemd maakte. Hun kortstondige huwelijk leidde haar bijna naar de afgrond. Day en Cagney verpersoonlijken deze figuren op sublieme wijze. Het scenario biedt tevens plaats voor een twaalftal songs: voor het merendeel successen van Etting, maar ook twee nieuwe, die Day de hitparades in zong. De film blijft dicht bij de waarheid, vandaar dat hij zo deprimerend is. Achter de camera stond Arthur E. Arling. Percy Faith arrangeerde de songs en George Stoll had de muzikale leiding. Fuchs kreeg een Oscar voor het verhaal.

Young at Heart

1954 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1954. Musical van Gordon Douglass en Gordon Douglas. Met o.a. Doris Day, Frank Sinatra, Gig Young, Ethel Barrymore en Dorothy Malone.

Doris Day, de populairste en best betaalde ster in de VS van de jaren '50 en '60, valt voor medegigant Sinatra in deze gelikte muzikale versie van de succesvolle film Four daughters uit 1938. Een fraai staaltje jaren '50 Americana vol vrijheid, blijheid en rijkheid aaneen geregen door liedjes van oa Gershwin en Cole Porter. Gefilmd in en rond Warners' studio's, incl. het lieflijke Connecticut straatje waar de lachebekjes resideren. (VM/VPRO Gids)

Lucky Me

1954 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1954. Komedie van Jack Donohue. Met o.a. Doris Day, Robert Cummings, Phil Silvers, Eddie Foy Jr. en Nancy Walker.

Een koormeisje zonder werk vindt een geliefde inplaats van een baan. Deze musical zonder pit met het toen als nieuwigheid bestempelde widescreen formaat gaat aan de kijkers voorbij. Angie Dickinsons eerste film. Scenario van James O'Hanlon, Robert O'Brien en Irving Elinson. Camerawerk van Wilfrid M. Cline. Gefilmd in CinemaScope.

Calamity Jane

1953 | Western, Musical

Verenigde Staten 1953. Western van David Butler. Met o.a. Doris Day, Howard Keel, Allyn McLerie, Philip Carey en Gale Robbins.

Calamity Jane (Day), de stoerste vrouw van het wilde westen - naar eigen zeggen bijvoorbeeld zeer bedreven in het neerschieten van Indigenous Americans - gaat in Chicago op zoek naar een bekende zangeres om haar in de saloon van Deadwood City te laten optreden, en dat loopt helemaal anders dan gepland. Een muzikale western, met een amusante rol van Day die door Wild Bill Hickok (Keel) wordt 'getemd'. Het liedje 'Secret Love' van Sammy Fain en Paul-Francis Webster won een Oscar.

By the Light of the Silvery Moon

1953 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1953. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Leon Ames, Rosemary DeCamp en Mary Wickes.

Gemaakt naar een verhaal van Booth Tarkington, met soldaat MacRae, pas teruggekeerd uit WO I, en zijn verloofde Day die nieuwe plannen voor de toekomst maken. Ames in een prachtige rol van de vader, probeert de liefde te winnen van een Franse actrice en Wickes doet het leuk als dienstmeisje. Deze musical is het vervolg op ON MOONLIGHT BAY.

Tribute

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van David Butler. Met o.a. Claude Dauphin, Ray Bolger en Doris Day.

Gemaakt naar een verhaal van Booth Tarkington, met soldaat MacRae, pas teruggekeerd uit WO I, en zijn verloofde Day die nieuwe plannen voor de toekomst maken. Ames in een prachtige rol van de vader, probeert de liefde te winnen van een Franse actrice en Wickes doet het leuk als dienstmeisje. Deze musical is het vervolg op ON MOONLIGHT BAY.

The Winning Team

1952 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1952. Biografie van Lewis Seiler. Met o.a. Doris Day, Ronald Reagan, Frank Lovejoy, Russ Tamblyn en Tom Brown.

Een plezierige, typisch Amerikaanse film over de carrière van honkbalspeler Grover Cleveland Alexander.

April in Paris

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Ray Bolger, Claude Dauphin, Eve Miller en George Givot.

Door een vergissing van een jonge ambtenaar op het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken, wordt niet de bekende actrice maar revue-meisje Day naar een internationaal kunstfestival in Parijs gestuurd. Op het schip maakt Day kennis met Dauphin, eigenaar van een Parijse nachtclub. Routine-musical speelt vooral in op de populariteit van Day en Bolger, die uiteraard volop gelegenheid tot zingen krijgen. Dankzij enkele goede dansnummers, in een choreografie van Le Roy Prinz, is de film geen puur tijdverlies. Jack Rose en Melville Shavelson schreven het magere scenario, dat door Wilfrid Cline in beeld werd gebracht.

The Lullaby of Broadway

1951 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1951. Komedie van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gene Nelson, S.Z. Sakall, Billy De Wolfe en Gladys George.

Doris Day keert als zangeres naar New York terug en ontdekt dat haar moeder (George) een verlopen artieste is.

On Moonlight Bay

1951 | Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Roy Del Ruth. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Billy Gray, Mary Wickes en Leon Ames.

Een rond de eeuwwisseling spelende, gezellige musical, gebaseerd op een verhaal van Booth Tarkington, met een jongensachtig meisje en haar buurman als jonge geliefden.

I'll See You in My Dreams

1951 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1951. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Doris Day, Danny Thomas, Frank Lovejoy, Patrice Wymore en James Gleason.

Een standaard musical-biopic over liedjesschrijver Gus Kahn. Day speelt zijn vrouw. Songs onder andere: 'I'll See You in My Dreams', 'Ain't We Got Fun', 'It Had To Be You'.

Young Man with a Horn

1950 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1950. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Kirk Douglas, Lauren Bacall, Doris Day, Juano Hernandez en Hoagy Carmichael.

Een vakkundig drama over hoornist Douglas en zijn fanatisme voor muziek. Bacall is het slechte en Day het fatsoenlijke meisje. Gebaseerd op het levensverhaal van Bix Beiderbecke.

The West Point Story

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Alan Hale jr, Doris Day, Virginia Mayo, Gordon MacRae en Gene Nelson.

Een dwaze maar aardige musical over Broadway-regisseur en tapdanser Cagney die op West Point een spectaculaire show organiseert. Let op 'The Military Polka'.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

Storm Warning

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Stuart Heisler. Met o.a. Ginger Rogers, Ronald Reagan, Doris Day en Steve Cochran.

Rogers is onwillekeurig getuige van een Ku Klux Klanmoord in deze verhitte tragedie waarin Day haar eerste dramatische rol heeft als Rogers jongere getrouwde zus.

My Dream Is Yours

1949 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Michael Curtiz en Friz Freleng. Met o.a. Jack Carson, Doris Day, Lee Bowman, Adolphe Menjou en Eve Arden.

Doug Blake (Carson) maakt Martha Gibson (Day) tot een bekende radiofiguur in deze muzikale komedie van standaard-gehalte; hoogtepunten zijn het droomfragment met Bugs Bunny en Edgar Kennedy als Day's oom. Het scenario is van Harry Kurnitz en Dane Lussier. Het camerawerk is van Ernest Haller en Wilfred M. Cline.

It's a Great Feeling

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Doris Day, Jack Carson, Bill Goodwin en Errol Flynn.

Geen enkele regisseur wil met de arrogante en zelfzuchtige komediespeler Carson in Hollywood een film maken. Hij is ten einde raad, want hij wil beslist zijn vehikel van de grond krijgen. In zijn wanhoop zoekt hij hulp bij een dienstertje uit de studiokantine. Als satirische komedie is de film weinig geslaagd, maar filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de blik achter de schermen van Hollywoods gouden jaren. Vele Warner acteurs, actrices en regisseurs als gasten, waaronder Joan Crawford, Gary Cooper, Errol Flynn, Edward G. Robinson, Michael Curtiz, Jane Wyman, Sydney Greenstreet, Danny Kaye, King Vidor, Eleanor Parker, Patricia Neal, Raoul Walsh en Ronald Reagan. Jack Rose en Melville Shavelson bewerkten een idee van I.A.L. Diamond tot scenario. Camerawerk van Wilfrid M. Cline.

Romance on the High Seas

1948 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Jack Carson, Janis Paige, Don DeFore, Doris Day en Oscar Levant.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

Please don't eat the daisies

1944 | Komedie, Romantiek

1944. Komedie van Richard Thorpe.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

Line

1944 | Drama

1944. Drama van Cheryl Donigan.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

Saga of Death Valley

1939 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1939. Western van Joe Kane. Met o.a. Roy Rogers, George 'Gabby' Hayes, Doris Day, Donald 'Red' Barry en Frank M. Thomas.

Een moord op de ranch, waarbij de oude rancher onder de ogen van zijn kleine zoon Tim de dood vindt. Deze wordt door de boeven meegenomen en de andere zoon Rogers blijft achter. Jaren later komen de twee tegenover elkaar te staan.