Clive Tickner: camera.
Er zijn 9 films gevonden.

Ivanhoe

1997 | Actiefilm, Historische film, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1997. Actiefilm van Stuart Orme. Met o.a. Stephen Waddington, Christopher Lee, Cirian Hinds, Victoria Smurfit en Susan Lynch.

Bring Me the Head of Mavis Davis

1997 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1997. Muziek van John Henderson. Met o.a. Rik Mayall, Jane Horrocks, Danny Aiello, Ronald Pickup en Philip Martin Brown.

Onderschatte komedie. Waarschijnlijk hoopten critici op een The Young Ones-rol van Rik Mayall, maar als de gladde platenbaas Marty Starr speelt Mayall hier meer richting The New Statesman en als zodanig is hij óók geweldig. Starr komt in de problemen als de roem van zijn zangeresje Mavis Davis (Horrocks, de leeghoofdige assistente in Absolutely Fabulous) begint te verbleken. Een levende legende zal ze nooit worden. Dood maakt ze vast meer kans op roem. Dat brengt Starr op een idee.

The Whipping Boy

1994 | Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1994. Fantasy van Syd Macartney. Met o.a. Truan Munro, Nic Knight, Karen Salt, George C. Scott en Kevin Conway.

Brattenburg, 18de eeuw. Het weesje Jemmy (Munro) is zo arm dat hij samen met zijn zusje (Salt), in de riolen moet leven. Om wat geld te verdienen vangen ze ratten om ze te verkopen aan de onderwereldkoning Blind George (Scott), die rattengevechten organiseert. De jongen wordt ontvoerd en naar het kasteel gebracht omdat hij weigert zijn ratten af te geven aan de hoogmoedige, verwende prins Horace (Knight). Hij wordt de 'whipping boy' van de prins, d.w.z. dat telkens als de prins zich misdraagt moet Jemmy diens straf ondergaan. Maar Jemmy is niet zo dom en onderdanig als prince Horace wel denkt. Boeiend verteld sprookje, met hier en daar zeer spannende momenten, waaruit kinderen moeiteloos de moraal zullen halen. Goed geacteerd en voorzien van een positief scenario van Max Brindle, naar de roman van Sid Fleischman. Sprookjesachtige fotografie van Clive Tickner.

The Puppet Masters

1994 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Stuart Orme. Met o.a. Donald Sutherland, Eric Thal, Julie Warner, Keith David en Will Patton.

Buitenaardse parasieten die een Amerikaanse stad overnemen, Donald Sutherland als agent die de zaak onderzoekt en de aliens op den duur niet meer van de mensen kan onderscheiden - klinkt als Philip Kaufmans effectieve remake in 1978 van Invasion of the Body Snatchers, maar laten we nu toevallig doelen op The Puppet Masters, een opvallend vergelijkbaar werkje met wat leuke griezeleffecten maar veel minder spanning. Geval van plagiaat? Dat is lastig te bepalen: beide verhalen verschenen eerst in boekvorm en Robert Heinleins 'Puppet Masters' was er toch echt eerder dan Jack Finneys 'Body Snatchers'.

Loch Ness

1994 | Fantasy, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Fantasy van John Henderson. Met o.a. Ted Danson, Joely Richardson, Ian Holm, Harris Yulin en James Frain.

In het werk van zoo[KA3]oloog Dr. Danson is zeer veel mislukt en zijn wetenschappelijke reputatie is nul-komma-nul. Hij hoopt hierin verandering te brengen door een onderzoeksproject over het monster van Loch Ness van een overleden collega voort te zetten. Hij wil bewijzen dat het monster van Loch Ness niet bestaat. De inwoners van Inverness, voor wie Nessie een vaste bron van inkomsten is, zien hem liever niet komen, want ze hebben geen enkele behoefte aan de oplossing van het mysterie. De enige, die hem goed gezind is, is de mooie herbergierster (Richardson) van het bed-and-breakfast hotel waar hij zijn intrek heeft genomen. Als hij meent het onomstotelijke bewijs voor zijn theorie gevonden te hebben, krijgt hij een onverwachte vondst in handen. Het legendarische monster van Loch Ness is opvallend weinig gebruikt. Henderson maakte een sfeervolle rolprent vol mysterieuze poëzie, die vooral een onbedorven publiek van jonge kijkers zal boeien. John Fusco schreef het scenario en de speciale effecten zijn afkomstig van Jim Henson's Creature Shop. Schilderachtige fotografie van Clive Tickner. Dolby Stereo.

Voyage

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van John Mackenzie. Met o.a. Rutger Hauer, Eric Roberts, Karen Allen, Connie Nielsen en Hazel Ellerby.

Zoveelste claustrofobie-suspense film, die op een zeiljacht speelt. Architect Hauer en zijn vrouw Allen raken beklemd als zij ex-tandarts Roberts en zijn jonge gade Nielsen aan boord nemen tijdens een tocht op de Middellandse zee. Gezuip en geflirt verhullen aanvankelijk dat deze twee 'passagiers' gezocht worden wegens moord en slechts op de identiteit Hauer en Allen uit zijn. Hiervoor moeten ze dus weer opnieuw doden. De niet al te verrassende prent wordt redelijk gespeeld. Scenario van Mark Montgomery en camerawerk van Clive Tickner.

Split Second

1992 | Horror, Sciencefiction, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1992. Horror van Tony Maylam. Met o.a. Rutger Hauer, Kim Cattrall, Pete Postlethwaite, Ian Dury en Michael J. Fox.

Door het broeikaseffect van de aarde wordt Londen onder water gezet en geteisterd door een rattenplaag en een moordende smog. Hauer is de in leder geklede politieman Harley Stone, op zoek naar het monster dat ook zijn partner het leven kostte, een grote mutant-rat die zich voedt met de harten en het DNA (!) van zijn slachtoffers. Het beest lijkt wel steeds intelligenter te worden. Cliché's worden niet geschuwd, toch is de film verteerbaar dankzij de aanwezigheid van acteurs als Hauer, Postlethwaite en Cattrall.

Hidden Agenda

1990 | Drama, Experimenteel, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Ken Loach. Met o.a. Frances McDormand, Brian Cox, Brad Dourif, Mai Zetterling en Maurice Roëves.

Dourif, een Amerikaanse advocaat, en zijn vriendin MacDormand, leden van de Internationale Liga voor de Mensenrechten, onderzoeken in het woelige Belfast de behandeling van de gevangenen. Op een avond wordt Dourif opgebeld en vertrekt naar een onbekende bestemming. Hij wordt neergeschoten. De integere Britse inspecteur Cox leidt het onderzoek in deze delicate zaak, op de vingers gekeken door de argwanende MacDormand. Magistraal vertolkte politieke thriller, die niet enkel met een huiveringwekkende suspense verteld wordt, maar die tevens een uiterst actueel probleem aansnijdt. Loach staat erom bekend dat hij geen enkel heet hangijzer uit de weg gaat en nam reeds meermaals de Britse overheid op de korrel, maar nog nooit zo ijzingwekkend realistisch als in deze film. Jim Allen schreef het scenario en Clive Tickner stond achter de camera. Interessante discussie-film.

The Ploughman's Lunch

1983 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Oorlogsfilm van Richard Eyre. Met o.a. Jonathan Pryce, Tim Curry, Rosemary Harris, Frank Finlay en Charlie Dore.

Een ingewikkelde en cynische veroordeling van de Britse zeden en gewoonten en de politiek. Daarin staan de activiteiten van onder andere de wel heel egocentrische radiojournalist Pryce gedurende de Falklandsoorlog centraal. De film is binnen beperkingen van de gekozen invalshoek, scherpzinnig van opzet. Scenario van Ian McEwan. Camerawerk van Clive Tickner.