Lauritz Falk: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Amorosa

1986 | Biografie, Erotiek

Zweden 1986. Biografie van Mai Zetterling. Met o.a. Stina Ekblad, Erland Josephson, Philip Zandén, Mimi Pollak en Peter Schildt.

Meer dan twintig jaar nadat zij debuteerde met ALSKANDE PAR, gebaseerd op verhalen van Agnes von Krusenstjerna, brengt Zetterling met deze biografie hulde aan de intense en niets ontziende levensstijl van de schrijfster, die leefde van 1894 tot 1940. Von Krusenstjerna verwierp de moraal van rond de eeuwwisseling en leidde met haar vertaler David Sprengel een seksueel losbandig leven. Zetterling demonstreert dat zij haar onderwerp en overtuigingen stevig in haar greep heeft en vond in Ekblad een haast ideale vertolkster van de schrijfster.

En Kärlek's sommar

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Mats Arehn. Met o.a. Gösta Ekman, Maria Andersson, Anita Ekström, Kjell Berguist en Lauritz Falk.

Een getrouwde bioloog wordt verliefd op een ongebonden en onontwikkeld jong meisje, dat zijn hele georganiseerde leven en waardenbesef omver haalt, al zal de verhouding een gezamenlijk werkbezoek aan Londen niet overleven. Het rake observatievermogen en de knappe spelprestaties bouwen een simpel gegeven uit tot een boeiende sociaal-psychologische studie, ondanks de onnodig 'uitleggerige' jeugd-flashbacks van de hoofdpersoon in het scenario van collega-regisseur Jonas Cornell. In Zweden zelf had de film groot succes bij pers en publiek. Scenario van Jonas Cornell. Camerawerk van Lase Björne.

Uppdraget

1977 | Thriller, Drama

Zweden 1977. Thriller van Mats Arehn. Met o.a. Thomas Hellberg, Christopher Plummer, Fernando Rey, Carolyn Seymour en Per Oscarsson.

Een wereldvreemde Zweedse diplomaat wordt overgeplaatst naar een Latijnsamerikaans land, waar hij de aanvankelijk niet-begrijpende pion wordt tussen politieke opponenten, die hij nader tot elkaar moet brengen. Zelfs zijn opdrachtgevers zijn van zijn mislukking uitgegaan en hebben hem alleen om zijn vervangbaarheid uitgekozen. Deze politieke thriller, naar een roman van Per Wahlöö, geeft suggestief de verwarring en dreiging weer: de held weet de elkaar bloedig bestrijdende partijen nauwelijks te identificeren en uit elkaar te houden. Die onbestemdheid keert zich echter uiteindelijk tegen de film zelf, waardoor alle spanning resulteert in een onbevredigend open einde. Goed, venijnig-ironisch spel van de internationale rolbezetting.

Firmafesten

1973 | Komedie

Zweden 1973. Komedie van Jan Halldoff. Met o.a. Lauritz Falk, Lars Amble, Diana Kjaer, Nils Hallberg en Lars Berghagen.

Werknemers van een firma vieren de verhuizing naar nieuwe gebouwen. Vrouwen noch echtgenoten worden uitgenodigd, de alcohol zorgt ervoor dat remmingen wegvallen en ieder zijn ware gelaat toont. Koppeltjes verdwijnen naar kleinere kantoorruimten en de vertrouwde stereotiepen laten zich gelden. Tweede helft van de film blijft stilstaan bij de eenzaamheid en de weerloosheid van vele gasten. Ouwe rot Holldoff geeft schitterend de bitterheid, het zelfbeklag en het ongelukkige seksleven van een rijke, materialistische samenleving weer.

Nattlek

1966 | Drama, Erotiek

Zweden 1966. Drama van Mai Zetterling. Met o.a. Ingrid Thulin, Keve Hjelm, Lena Brundin, Jörgen Lindström en Naima Wifstrand.

Jan (Hjelm), een 42-jarige, seksueel gefrustreerde man keert met zijn verloofde terug naar het ouderlijke kasteel, waar dertig jaar eerder de bron van zijn frustraties lag bij zijn dominerende en amorele moeder Irene (Thulin) en de orgie-achtige feesten die zij gaf. De film veroorzaakte destijds schandalen, niet zozeer om het getoonde als wel om het feit, dat een jongetje (Lindström) als passieve toeschouwer aan de erotische scènes deelnam. De psychologie blijft plat als een dubbeltje en de lamlendige seksscènes lijken vooral een demonstratie dat de regisseuse verder durft te gaan dan haar mannelijke collega's. Het spel van Hjelm maakt de fixaties van de volwassen held ook niet interessanter. Het scenario is van David Hughes en regisseuse Zetterling. Mono.

Il Diavolo

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Gian Luigi Polidoro. Met o.a. Alberto Sordi, Gunilla Elm-Tornkvist, Ann-Charlotte Sjöberg, Barbrö Wastenson en Monica Wastenson.

Een handelsreiziger uit de Italiaanse provincie wordt voor zijn werk naar Zweden gestuurd. Hij denkt daar als latin lover succes te hebben, maar de geëmancipeerde Zweedsen plaatsen hem voor onaangename verrassingen. Uiteindelijk heeft zijn enige échte avontuur waarover hij thuis zal kunnen opscheppen, niets met erotiek uitstaande. Polidoro maakte een hele reeks van komedies waarin het Italiaanse viriliteitsbesef stukloopt op andere culturen en een andere moraal. Voorspelbare situaties worden hier grappig door de schlemieligheid van Sordi, die ook klimatologisch steeds in de kou staat.

Foreign Intrigue

1955 | Thriller

Verenigde Staten 1955. Thriller van Sheldon Reynolds. Met o.a. Robert Mitchum, Ingrid Thulin, Frederick O'Brady, Gene Decker en Jean Galland.

Een beroemd miljonair sterft plotseling in zijn riante villa aan de C[KA4]ote d`Azur. Zijn voormalige secretaris, nu journalist Dave Bishop (Mitchum), gelooft niet in een natuurlijke dood en gaat naspeuringen doen naar het verleden van het slachtoffer. Tamme thriller, geschreven door Reynolds zelf, gebaseerd op de tv-serie die van 1951 tot 1955 liep. Mitchum geeft de indruk dat hij het scenario ook niet zag zitten, maar dat hij wel een verblijf in Zuid-Frankrijk op prijs stelde. Cameralieden Bertil Palmgreen en Roger Monteran haalden dan ook alles uit de mooiste locaties die zij in het zuiden konden vinden, zodat de film meer te bieden heeft als reisfolder dan als thriller.