Jack Smight: regie.
Er zijn 29 films gevonden.

Number One With a Bullet

1987 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Jack Smight. Met o.a. Robert Carradine, Billy Dee Williams, Valerie Bertinelli, Peter Graves en Doris Roberts.

Nicholas (Carradine) en Frank (Williams) doen het aardig in deze routineuze actiefilm waarin ze als detectives een 'komisch duo' vormen die achter een drugskoning aanzitten. Scenario van Gail Morgan Hickman, Andrew Kutzman, Rob Riley en James Belushi.

Remembrance of Love

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Jack Smight. Met o.a. Kirk Douglas, Pam Dawber, Chana Eden, Robert Clary en Yoram Gall.

Amerikaans weduwnaar - nu de vijftig gepasseerd - overleefde destijds de Duitse concentratiekampen en reist met zijn 21-jarige dochter Dawber in 1981 naar Israël waar zij een congres voor overlevenden van de holocaust bijwonen. Dawber die journaliste is meegegaan om een aantal serieuze reportages te maken over de bijeenkomst, maar Douglas was er eigenlijk heen gegaan in de hoop Eden, een jeugdliefde uit het getto van Warschau, terug te zien. Na een beloftevolle start, verzandt de film in melig melodrama. Gedraaid in Israël. Scenario van smartlap-grossier Harald Jack Bloom, naar een verhaal van Rena Dictor Leblanc.

Loving Couples

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Shirley MacLaine, James Coburn, Susan Sarandon, Stephen Collins en Sally Kellerman.

Dr. MacLaine is getrouwd met de gerenommeerde chirurg Coburn, maar wanneer ze Collins ontmoet wordt ze prompt verliefd. Het vriendinnetje (Sarandon) van Collins is het daar niet mee eens. Zij gaat Coburn opzoeken om haar beklag te doen, maar ook zij worden verliefd. Flauwe sentimentele komedie die nergens de vonk doet overslaan, die men mag verwachten mag van een doorwinterde cast. Het is allemaal zo déjà vu en voorspelbaar dat je belangstelling voor het verdere verloop van het verhaal nauwelijks wordt gewekt. Martin Donovan schreef het allesbehalve opwindende scenario dat door Philip Lathrop in beeld gebracht werd. Met moeite geschikt als doordeweekse weekendfilm.

Fast Break

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jack Smight. Met o.a. Gabriel Kaplan, Howard Sylvester, Mike Warren, Bernard King en Red Brown.

Basketballcoach Kaplan accepteert een baan aan een universiteit in het Midden Westen, maar brengt zijn Newyorkse straatspelers met zich mee. Een perfect verfilmd, onschuldig tv-verhaal, met een paar goede lachscènes en een spannende sportieve climax.

Roll Of Thunder, Hear My Cry

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jack Smight. Met o.a. Janet MacLachlan, Claudia McNeil, Lark Ruffin, Larry B. Scott en Rockne Tarkington.

Het is 1933. In de staat Mississippi woont de zwarte familie Logan. Ze zijn trots en onafhankelijk en binden de strijd aan met de blanke racisten. Enigszins voorspelbaar.

Damnation Alley

1977 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Jack Smight. Met o.a. Jan-Michael Vincent, George Peppard, Dominique Sanda, Paul Winfield en Jackie Earle Haley.

Na WO III liggen de grote Amerikaanse steden in puin en zijn grote delen van het land radioactief. Overlevenden zijn her en der verspreid. Majoor Peppard houdt zich met zijn driekoppige ploeg schuil in een oude raketbasis in Californië. Via de radio horen ze een bericht van overlevenden in Albany in New York aan de Oostkust. Ze vertrekken onmiddellijk in hun zelfgebouwde pantservoertuig en moeten onderweg heel wat gevaren trotseren. Vlot gemaakt, maar voorspelbaar SF-avontuur, dat duidelijk met een te klein budget werd gedraaid. Alan Sharp en Lukas Heller bewerkten het boek van Roger Zelazny maar moesten om financiële redenen de story-line sterk afzwakken. Goede fotografie van Harry Stradling Jr. en een efficiënte score van Jerry Goldsmith.

Midway

1976 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1976. Oorlogsfilm van Jack Smight. Met o.a. Charlton Heston, Henry Fonda, James Coburn, Toshirô Mifune en Glenn Ford.

Fraai epos met all-star cast over de Slag bij Midway in 1942. Smight belicht het verhaal van de Amerikaanse en Japanse kant en maakt daarbij gretig gebruik van documentaires, nieuwsbeelden en Amerikaanse films als Thirty Seconds over Tokyo (1944) en Tora! Tora! Tora! (1970). De film is interessant als historisch document, al zullen WO II-kenners zich ongetwijfeld storen aan het naoorlogse materieel dat door Smight en zijn adviseurs werd ingezet. Het romantische plot rond Tom, de zoon van captain Matthew Garth (Heston) en een Japans meisje doet nogal geforceerd aan.

The Longest Night

1974 | Misdaad

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. David Janssen, James Farentino, Phyllis Thaxter, Sallie Shockley en Skye Aubrey.

In deze film wordt een dochter uit een goed milieu (gespeeld door Chockley) ontvoerd door twee slimme figuren, die haar in een ondergrondse ruimte verbergen. Het is slechts gedeeltelijk de 'werkelijk gebeurde', semi-documentaire speelfilm geworden die beoogd werd. Het geheel is tamelijk saai en oppervlakkig en niet altijd even spannend.

Portrait: The Man From Independence

1974 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1974. Drama van Jack Smight. Met o.a. Robert Vaughn, Arthur Kennedy, Martha Scott, June Dayton en Russell Johnson.

Vaughn speelt Harry S. Truman in 1929, de tijd dat Truman nog rechter was. De film vertelt het conflict tussen Truman en de politieke leider Tom Pendergast (Kennedy). Bij ons is dat een volstrekt onbekend detail uit het leven van Truman, en daarom waarschijnlijk minder interessant. Het spel van de beide hoofdpersonen is goed.

Airport 1975

1974 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Thriller van Jack Smight. Met o.a. Charlton Heston, Karen Black, George Kennedy, Susan Clark en Efrem Zimbalist jr.

In een jaren zeventig rampenfilm mag Charlton Heston niet ontbreken. In dit vervolg op Airport (1970) speelt hij de held die een tot neerstorten gedoemd vliegtuig - de crew is overleden - moet redden. Vooral de absurde personages, onder wie een zingende non en de voormalige filmster Gloria Swanson (als zichzelf), zorgen voor kijkplezier. Je ziet de parodie Airplane! van vijf jaar later al aan de horizon. Vaak genoemd als een van de 25 slechtste films aller tijden, maar evengoed een groot commercieel succes. Er volgden dan ook nog twee sequels.

Partners in Crime

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Lee Grant, Harry Guardino en Bob Cummings.

Een 'pilot' waarmee Grants grote talent verkwist wordt. Ze speelt een rechter die terugtreedt om detective te worden met een ex-boef als partner.

Linda

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Stella Stevens, Ed Nelson, John Saxon, John McIntire en Ford Rainey.

Stevens kan zich als Linda uitleven in de hoofdrol van een kwade genius die de vrouw van haar minnaar vermoordt en dan doet voorkomen alsof haar echtgenoot (Nelson) de dader is. Het enige probleem is het te snelle tempo van de film, maar verder behoorlijk goed.

Frankenstein: The True Story

1973 | Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Jack Smight en Agnes. Met o.a. Leonard Whiting, James Mason, David McCallum, Jane Seymour en Michael Sarrazin.

Kort na de dood van zijn broer, bezoekt de medische student Frankenstein (Whiting) het lab van Henry Clerval (McCallum), die experimenteert met het opnieuw tot leven brengen van de doden. Ze besluiten samen te werken, maar tijdens het experiment krijgt Clerval een dodelijke hartaanval. Frankenstein transplanteert het brein van zijn vriend in het monster en met behulp van elektriciteit brengt hij het tot leven. Het mooie creatuur (Sarrazin) begint echter weldra te degenereren en springt uit wanhoop in het meer. Frankenstein treedt in het huwelijk, maar het monster keert terug en eist ook een gezellin. Het is meer naar de geest dan naar de letter dat 'The True Story' begrepen moet worden. Scenaristen Christopher Isherwood en Don Bachardy hebben geprobeerd om het dualisme tussen schepper en schepping terug te brengen in één persoon. De ene vertegenwoordigt het goede en de andere het kwade, zoals Mary Shelley het in haar roman weergaf. Een excellente cast en sfeervolle fotografie van Arthur Ibbetson. Pas op voor de sterk ingekorte bioscoopversie van 123 minuten!

Double Indemnity

1973 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Richard Crenna, Lee J. Cobb, Samantha Eggar, Kathleen Cody en Arch Johnson.

Herverfilming van het origineel uit 1944 met Eggar als de vrouw die verzekeringsman Crenna verleidt tot een moordcomplot. Het origineel is bijna beeld voor beeld gevolgd, maar het resultaat is levenloos, zonder overtuiging. Scenario van Raymond Chandler en Billy Wilder naar de roman van James M. Cain.

The Screaming Woman

1972 | Thriller

Verenigde Staten 1972. Thriller van Jack Smight. Met o.a. Olivia de Havilland, Ed Nelson, Joseph Cotten, Walter Pidgeon en Laraine Stephens.

Opgeblazen thriller waarin een zojuist in een inrichting opgenomen vrouw haar familie, de buren en ons ervan moet overtuigen dat ze stemmen vanuit de grond hoort. Het scenario is te weinig geloofwaardig. Gebaseerd op een verhaal Ray Bradburg.

Madigan: The Midtown Beat

1972 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Richard Widmark, Charles Durning, Dennis Hines, Michael McGuire en Nathan George.

In deze aflevering wordt Widmark betrokken bij de moordaanslag op de zwarte ober Hines, die blanke gangsterbaas Durning vernederd heeft door hem duizend dollar afhandig te maken. Daarop stuurt Durning, die slecht tegen zijn verlies kan beroepskiller George op hem af. Widmark doet alle moeite om de partijen uit elkaar te houden om erger te voorkomen. Scenario van David Freeman. Camerawerk van Jack Priestley.

Madigan: The London Beat

1972 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Richard Widmark, Michael Balfour, Bernard Archard, George Cole en Fiona Lewis.

Aflevering uit de tv-serie [KL]Madigan[KLE] naar de film van Don Siegel uit 1968, waarin de eigenzinnige, zwijgzame rechercheur Madigan (Widmark) dood ging. Hij is echter herrezen voor de serie en hij laat de Britten zien hoe een onorthodoxe Yank een zaak over valsemunterij, die geleid wordt door een Amerikaanse gangster, eventjes klaart. In dat jaar zou hij ook nog de 'Beat' doen in Manhattan, Midtown en op Park Avenue. Nauwelijks van elkaar te onderscheiden, maar verstrooiend. Scenario van William McGivern en Roland Kibbee. Camerawerk van Jack Priestley.

Banacek

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. George Peppard, Christine Belford, Don Dubbins, Ed Nelson en Ralph Manza.

Verzekeringsinspecteur T. Banacek uit Boston (Peppard) krijgt een ongewone zaak in behandeling betreffende een geldauto van de beveiligingsfirma Brink die midden op een snelweg in Texas verdween. Enige interessante situaties en een goede regie. Pilot voor een tv-serie. Hertiteld: DETOUR TO NOWHERE.

Columbo Dead Weight

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Jack Smight. Met o.a. Peter Falk, Eddie Albert, Suzanne Pleshette, Kate Reid en John Kerr.

Pleshette beweert dat ze vanaf haar zeiljacht heeft gezien, hoe een man, gehuld in een badjas, in een strandvilla op een andere man in uniform heeft geschoten. Het stoffelijk overschot behoort aan kolonel Kerr, die met vice-admiraal Albert in duistere zaakjes verwikkeld was. Columbo (Falk) weet uit vaag bewijsmateriaal zijn zaak op te bouwen.

The Traveling Executioner

1970 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1970. Drama van Jack Smight. Met o.a. Stacy Keach, Bud Cort, Graham Jarvis, James J. Sloyan en Marianna Hill.

Het verhaal van een man die van de elektrische stoel houdt (geestelijk) en van een vrouwelijke gevangene (lichamelijk). Niet bedoeld om te lachen. Een saaie film en de anders zo goede Keach geeft heel wat Schmiere weg.

Rabbit, Run

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Jack Smight. Met o.a. James Caan, Anjanette Comer, Jack Albertson, Melodie Johnson en Arthur Hill.

Briljante rolbezetting, briljant boek (door John Updike) en een afgrijselijke film over een vroegere universiteitsatleet die opeens ontdekt dat het leven harder is dan het sportterrein.

The Illustrated Man

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Jack Smight. Met o.a. Rod Steiger, Claire Bloom, Robert Drivas, Don Dubbins en Jason Evers.

Op een warme zomerdag in 1933 ontmoet de jonge reiziger Drivas de oude zwerver Steiger. Het lichaam van Steiger is volledig bedekt met tatoeages en wanneer men deze van dichterbij bekijkt, tonen ze allerlei toekomstbeelden. Zo komen ze terecht in een moordende speelkamer, een versteende planeet waar het steeds regent en beleven ze de laatste nacht van de aarde. Bevreemdende SF-prent die ook een hypnotiserende kracht uitoefent op de toeschouwer. De verhalen zijn niet allemaal even sterk, maar door de knappe vertolking en de suggestieve decors blijft de film boeien. Steiger, Bloom en Drivas spelen de hoofdrollen in elk verhaal. Howard B. Kreitsek baseerde zijn scenario op de verhalen The Veldt, The Long Rain en The Last Night Of The World uit de bundel The Illustrated Man van Ray Bradbury. Philip Lathrop zette het op celluloid. Gedraaid in Panavision.

The Secret War of Harry Frigg

1968 | Komedie, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Paul Newman, Sylva Koscina, Andrew Duggan, Tom Bosley en Werner Peters.

Een dienstplichtig soldaat wordt aangewezen om vijf generaals, die tijdens WO II door de vijand worden vastgehouden, te bevrijden. Een gladde, maar onwezenlijke komedie. Eén van de weinige missers van Newman.

No Way to Treat a Lady

1968 | Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Rod Steiger, Lee Remick, George Segal, Eileen Heckart en Murray Hamilton.

Vermomd als een Ierse priester, dringt Steiger het appartement binnen van een weduwe. Hij wurgt haar en laat haar achter in de badkamer. Commissaris Segal verklaart aan de pers dat dit onmogelijk het werk kan zijn van een amateur, dit is het werk van een meester. De ijdele Steiger belt hem op om hem te bedanken voor het compliment. Naarmate er meer slachtoffers vallen, wordt ook zijn telefonisch duel met Segal heviger. Vreemde mengeling van suspense, zwarte komedie en melodrama. Steiger is geknipt voor deze rol van geniale maniak, die een meester is in het vermommen. Het spirituele scenario werd geschreven door John Gay, naar de roman van William Goldman. Inventieve fotografie van Jack Priestley.

Kaleidoscope

1966 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Warren Beatty, Susannah York, Clive Revill, Eric Porter en Murray Melvin.

Beatty en York samen, dat zou niet meer mis kunnen gaan, maar dat gebeurt wèl in deze komedie over een Amerikaanse playboy en valsspeler met kaarten, die ertoe wordt gedwongen een smokkelaar van verdovende middelen in de val te drijven, anders moet hij de nor in. Een flitsend idee, zeg! Opgenomen in Engeland.

Harper

1966 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1966. Mysterie van Jack Smight. Met o.a. Paul Newman, Lauren Bacall, Julie Harris, Robert Wagner en Arthur Hill.

Gewezen rechercheur Archer uit Ross Macdonalds misdaadroman 'The Moving Target' (1949) werd voor de filmadaptatie Harper. Terwijl het huwelijk van de met ethiek behepte privédetective op scheiding staat, vraagt de welgestelde Elaine Sampson (Bacall) hem om haar verdwenen wederhelft op te sporen. Aldus werkt Harper, hardgekookte private eye in de traditie van Hammetts Sam Spade en Chandlers Philip Marlowe, zich volgens het noir-boekje fiks in de Californische nesten. Minus: Harpers echtelijke trubbels zijn een nodeloos verzinsel van scenarist William Goldman. Bonus: kien gekaderde 'Scope-fotografie van Conrad L. Hall (1926-2003). Newmans tweede, kwalitatief inferieure Harper-avontuur The Drowning Pool (1975) flopte.

The Third Day

1965 | Thriller

Verenigde Staten 1965. Thriller van Jack Smight. Met o.a. George Peppard, Elizabeth Ashley, Roddy McDowall, Arthur O'Connell en Mona Washbourne.

Een bekwame bezetting weet raad met het bekende gegeven over geheugenverlies. Peppard weet niet meer wat er gebeurde, zodat hij nu van moord beschuldigd wordt.

Strategy Of Terror

1965 | Mysterie

Verenigde Staten 1965. Mysterie van Jack Smight. Met o.a. Hugh O'Brian, Barbara Rush, Neil Hamilton, Harry Townes en Frederick O'Neal.

Politieman O'Brian en journaliste Rush horen van een man, vlak voor zijn dood door een aanslag, dat er een complot wordt gesmeed om een hoge VN-functionaris te vermoorden. De beiden riskeren alles om de race tegen de klok te winnen. Als tv-film werd dit verhaal in 1967 gelanceerd, maar het werd oorspronkelijk uitgezonden in twee delen op 14 en 21 januari 1965 in de tv-serie KRAFT SUSPENSE THEATRE onder de titel IN DARKNESS WAITING.

I'd Rather Be Rich

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Sandra Dee, Maurice Chevalier, Andy Williams, Robert Goulet en Gene Raymond.

Een luchtige nieuwe versie van: IT STARTED WITH EVE. Dee vindt een plaatsvervangende verloofde om een stervende grootvader een plezier te doen, want die wil haar gelukkig zien. Alleen de scènes met Chevalier en Gingold zijn pittig.