Alan Webb: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Hunchback of Notre Dame

1982 | Drama, Horror, Historische film

Verenigde Staten 1982. Drama van Michael Tuchner en Michael Turner. Met o.a. Anthony Hopkins, Derek Jacobi, Lesley-Anne Down, Robert Powell en John Gielgud.

Een kolossale nieuwe produktie naar de klassieker van Victor Hugo, bewerkt door John Gay. Hoogtepunten zijn Hopkins' zorgvuldig genuanceerde portret van Quasimodo, en produktieontwerper John Stolls zorgvuldig gedetailleerde replica van de Parijse Notre Dame, gebouwd op het terrein van de Pinewood Studios, even buiten Londen. Scenario van John Gay.

The First Great Train Robbery

1978 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1978. Misdaad van Michael Crichton. Met o.a. Donald Sutherland, Lesley-Anne Down, Alan Webb, Wayne Sleep en Malcolm Terris.

De eerste grote treinoverval, niet die van 1963 maar die van 1855. Michael Crichton nam zijn eigen boek ter hand en loodste Sean Connery en Donald Sutherland door een smakelijk verhaal over de planning en uitvoering van de eerste roofoverval in een rijdende trein. Connery speelt meesterbrein Pierce - in werkelijkheid een voormalige spoorwegbeambte - met Donald Sutherland als de slinkse boef. Crichton zet het aangenaam dik aan en produceerde een onderhoudende rolprent. De heren in kwestie werden overigens een jaar na de overval opgepakt.

King Lear

1971 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1971. Historische film van Peter Brook. Met o.a. Paul Scofield, Irene Worth, Jack MacGowran, Alan Webb en Cyril Cusack.

Shakespeares tragedie is voor niet-ingewijden zwaar, maar is sterk en de moeite waard.

Entertaining Mr. Sloane

1970 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Douglas Hickox. Met o.a. Beryl Reid, Harry Andrews, Peter McEnery en Alan Webb.

Het spel van McEnery, Reid en Andrews is van buitengewone klasse in dit verhaal over een jongeman die betrokken raakt bij de moeilijkheden van een broer en zijn zuster. Het verhaal en het script zijn onevenwichtig, maar de film is alleen voor het acteerwerk het bekijken al waard.

Women in Love

1969 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Ken Russell. Met o.a. Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson, Jennie Linden en Eleanor Bron.

Een cause célèbre, deze D.H. Lawrence-adaptatie van die andere Britse taboebreker: Russell. De film - die evengoed Men in Love had kunnen heten - vertelt met een stevige pot durf en pathos over de turbulenties van de zussen Gudrun en Ursula en hun respectievelijke liefdes, Gerald en diens boezemvriend Rupert. In een mijnstadje in de Midlands drijft het amoureuze viertal elkaar in het Interbellum tot woede, wanhoop en de rest. Seksuele explicietheid van het materiaal - naaktworstelscène met Bates en Reed trompettert herenliefde - zorgde voor gefronsde censorvoorhoofden. Oscar voor Jackson.

Interlude

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Kevin Billington. Met o.a. Oskar Werner, Barbara Ferris, Virginia Maskell, Donald Sutherland en Nora Swinbourne.

Een charmant, sentimenteel verhaal over een dirigent van een symfonieorkest en een journaliste die een affaire hebben. In terugblikken verteld.

The Taming of the Shrew

1967 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten​/​​Italië 1967. Drama van Franco Zeffirelli. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Cyril Cusack, Michael Hordern en Alfred Lynch.

De Italiaanse regisseur Zeffirelli is beroemd om zijn onorthodoxe en luxueus aangeklede Shakespeareverfilmingen. Zijn The Taming of the Shrew geniet nog extra bekendheid vanwege de hoofdrolspelers Taylor en Burton, die in deze film (net als in Who's Afraid of Virginia Woolf) een strijdend liefdeskoppel spelen. 'Het temmen van de feeks' is nooit een feministisch stuk geweest, maar Taylor als de zestiende-eeuwse Katarina laat zich niet zomaar temmen door Burtons Petruchio. Zeffirelli maakte het toneelstuk prachtig toegankelijk voor bioscoopgangers; met fysieke komedie, luisterrijke kleuren en ijzersterke acteurs.

King Rat

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Bryan Forbes. Met o.a. George Segal, Tom Courtenay, James Fox, Patrick O'Neal en Denholm Elliott.

Schrijver James Clavell zat tijdens WO II in een Japans krijgsgevangenenkamp. Zijn ervaringen kon hij indrukwekkend kwijt als scriptschrijver van bijvoorbeeld The Great Escape (1963). Van King Rat is hij auteur en wat er goed aan is, is onder meer dat het in deze film nu eens niet gaat om ontsnappen. Juist het leven in het kamp, waar gedeald en gehusseld wordt om te overleven, is hier de essentie. Korporaal King (Segal) heeft een talent in cynisch geregel en gerommel, en ontwikkelt dus een koninklijke macht, terwijl hij buiten het kamp nietszeggend zou zijn. King Rat is uitstekend vanwege indringende observaties, eersteklas camerawerk en meeslepend doch humorvol spel van vooral Segal en Fox.

The Third Secret

1964 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van Charles Crichton. Met o.a. Stephen Boyd, Jack Hawkins, Richard Attenborough, Diane Cilento en Pamela Franklin.

Een goed misdaadverhaal waarin Boyd de moordenaar van zijn psychiater opspoort. Verder geen echte verrassingen.

The Pumpkin Eater

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Jack Clayton. Met o.a. Anne Bancroft, Peter Finch, James Mason, Cedric Hardwicke en Alan Webb.

Moeder van een aantal kinderen, is wederom zwanger van haar tweede man als ze ontdekt dat hij haar bedriegt.

The Scapegoat

1959 | Thriller, Drama, Horror, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van Robert Hamer. Met o.a. Alec Guinness, Bette Davis, Nicole Maurey, Irene Worth en Peter Bull.

Tijdens een reisje in Frankrijk wordt de Britse toerist Guinness benaderd door een aristocraat die als twee druppels water op hem lijkt (inderdaad eveneens een rol van Guinness). Deze stelt hem voor van identiteit te verwisselen, waarin de naïeve Brit stapt, niet vermoedend dat zijn dubbelganger van plan is een moord te plegen. Middelmatige bewerking door Gore Vidal en regisseur Hamer van de uitstekende roman van Daphne du Maurier. Het is gewoonweg ondenkbaar dat Guinness kan doorgaan voor een Franse edelman en nog erger is het gesteld met Davis als diens moeder, een Franse gravin. De film heeft duidelijk ook veel te lijden van diverse hermontages. Fotografie is van Paul Beeson.

Lassie: Challenge to Lassie

1949 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Familiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Edmund Gwenn, Donald Crisp, Geraldine Brooks, Reginald Owen en Sara Allgood.

Lassie keert steeds terug naar het graf van d`r baas Crisp. De vroede vaderen van de stad Edinburgh maken jacht op iedere hond die zonder meester is, maar herbergier Gwen steekt zijn nek uit: tot het gerechtshof aan toe! De spelprestaties zijn degelijk vakwerk en de film is een halve eeuw na dato nog steeds de moeite waard. Naar een waargebeurd verhaal uit de 19e eeuw. Lassie was in feite een Skye-terrier. Later opnieuw gemaakt als GREYFRIARS BOBBY (waarin Crisp de beheerder van het kerkhof speelt). William Ludwig bewerkte de roman van Eleanor Atkinson to scenario. Camerawerk van Charles Schoenbaum.