Jean-Claude Pascal: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Unter den Dächern von St. Pauli

1970 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1970. Documentaire van Alfred Weidenmann. Met o.a. Jean-Claude Pascal, Werner Peters en Joseph Offenbach.

Zie: Reeperbahn-serie.

Angélique et le Sultan

1968 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1968. Avonturenfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Robert Hossein, Jean-Claude Pascal, Roger Pigaut, Bruno Dietrich en Sieghardt Rupp.

Laatste deel van avonturen van Angélique die eindelijk met echtgenoot De Peyrac herenigd wordt, maar eerst nog op de slavenmarkt van Algiers wordt verkocht en favoriete in de harem van een sultan wordt. Mercier blijft bij alle ontberingen expressieloos als altijd. Pascale Jardin, Francis Cosne en de regisseur bewerkten de roman van Anne en Serge Golon tot scenario.

La Salamandre d'Or

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Maurice Régamey. Met o.a. Jean-Claude Pascal, Madeleine Robinson, Valérie Lagrange, Claude Titre en John Justin.

Een ridder krijgt opdracht om een losprijs te brengen naar gijzelaars van koning François I, maar een verraderlijk gouverneur weet hem het geld te ontfutselen. De rolbezetting draagt de 16de-eeuwse kostuums met elegantie, maar de regie geeft de schermavonturen bar weinig dynamiek mee, zodat alleen de romantiek het volle pond krijgt.

Le Rendez-vous

1961 | Drama, Thriller

Frankrijk 1961. Drama van Jean Delannoy. Met o.a. Annie Girardot, Andréa Parisy, Odile Versois, Jean-Claude Pascal en George Sanders.

De schoonzoon van een miljonair heeft stiekem een afspraakje met zijn ex-vrouw die daardoor geen alibi heeft voor de moord op een vroegere minnaar die ook een verhouding met de lichtzinnige tweede dochter van de miljonair heeft gehad. Deze combinatie van misdaadverhaal en familiedrama overtuigt in geen van beide aspecten. De gevoelloze regie probeert drakerigheid te voorkomen, maar het resultaat is vooral verveling. Enkele goede rollen blijven in het luchtledige hangen.

Pêcheur d'Islande

1959 | Drama

Frankrijk 1959. Drama van Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Juliette Mayniel, Charles Vanel, Jean-Claude Pascal, Michel Garland en Georges Poujouly.

De kapitein van de 'Pêcheur d'Islande' keert gewond terug van de visvangst. De eigenaar geeft het commando aan Yan, tweede in rang, die heimelijk verliefd is op de dochter van de eigenaar, Gaud. Om haar liefde te verdienen wil hij terugkeren met een rijke visvangst. Jenny, zijn maîtresse, woedend om de interesse van Yan voor Gaud, speelt het klaar hem te laten ontslaan. Niemand wil echter het bevel over het schip en Yan wordt weer aangenomen, vaart uit en komt in een storm terecht. Een knap opgebouwd verhaal en zeer overtuigende vertolkingen van de hoofdrolspelers. Naar de roman van Pierre Loti.

Les Arrivistes

1959 | Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Oost Duitsland 1959. Drama van Louis Daquin. Met o.a. Madeleine Robinson, Jean-Claude Pascal, Clara Gansard, Erika Pelikowski en Gerhard Bierner.

Een kolonel die na de val van Napoleon aan lager wal is geraakt, verraadt halfhartig zijn medestanders in een komplot tegen Lodewijk XVIII. Hij wordt tijdelijk verbannen naar zijn geboorteplaats, waar hij de huishoudster-minnares van een rijke oom helpt diens dood te versnellen; vervolgens dwingt hij haar tot een huwelijk, zodat hij met de erfenis goede sier kan maken in Parijs. Deze zorgvuldige Balzac-verfilming - naar La rabouilleuse - blijft door de Oostduitse decors, lokaties en bijrolbezetting wat vlak, maar toont Robinson in een sterke rol. Pascal wordt goed gecast als slappeling met voze charme.

La Encrucijada

1959 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1959. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Analía Gadé, Jean-Claude Pascal, Jaime Avellán en Roberto Camardiel.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog aarzelt een vrouw tussen twee bewonderaars: een Franse gids en haar eigen echtgenoot. De eerste film van Balcázar. Even slecht als zijn daarop volgende films.

Guinguette

1959 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1959. Komedie van Jean Delannoy. Met o.a. Zizi Jeanmaire, Jean-Claude Pascal, Paul Meurisse, Christina Gajoni en Raymond Bussières.

Een prostituée besluit een wat eerzamer bestaan op te bouwen en gaat samenwonen. Haar minnaar is echter een autodief, die in het bezit komt van een wagen van een vermoorde industrieel. De dochter van een van haar ex-collega's ontvreemdt vervolgens de autopapieren, waarmee ze de geliefden gaat chanteren. De spitsvondige dialogen van Henri Jeanson en het temperament van Zizi Jeanmaire maken veel goed in deze statig geregisseerde komische thriller.

Die Schöne Lügnerin

1959 | Komedie, Historische film, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1959. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Jean-Claude Pascal, Helmut Lohner, Paul Guers, Hans Moser en Jacqueline Marbeaux.

De adellijke secretaris van prins Von Metternich doet zich tegenover een naaister voor als een simpele lakei. Het meisje dringt zich om hem binnen op een hofbal ter gelegenheid van een conferentie van staatshoofden. Zij maakt indruk op tsaar Alexander, maar wordt vervolgens verdacht van spionage. De Oostenrijkse romantiek heeft in scenario en rolbezetting meer potentiële kwaliteit dan de verwante film waaraan Schneider haar eerste roem te danken heeft. De spontane charme die deze films toch hadden, ontbreekt hier: er wordt een geur van mottenballen verspreid.

Les Lavandières de Portugal

1957 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1957. Komedie van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Anne Vernon, Jean-Claude Pascal, Paquita Rico, Darry Cowl en Jean-Marie Proslier.

Een populair liedje brengt een directeur van een reclamebureau op het idee een nieuw wasmiddel te gaan promoten met een zingende Portugese. Een vrouwelijke collega, die voor de concurrentie is gaan werken, vindt voor háár bureau het ideale meisje, dat echter niet naar Parijs wil komen. De held maakt haar het hof om haar tot andere gedachten te brengen. Een onderhoudend niemendalletje met veel Portugese folklore en een aardige rol van Vernon. Pascal is geen Cary Grant.

Le Salaire du péché

1956 | Drama, Thriller

Frankrijk 1956. Drama van Denys de La Patellière. Met o.a. Danielle Darrieux, Jean-Claude Pascal, Jeanne Moreau, Jean Debucourt en Michel Etcheverry.

Een man vermoordt zijn schoonvader om de erfenis en wordt daarbij betrapt door een jonge vrouw, die hij tot zijn medeplichtige en minnares maakt. De echtgenote ontdekt geleidelijk aan de waarheid en weet hem door haar sterke karakter tot een vrijwillige bekentenis aan de politie te brengen. De goede en contrasterende rollen van Darrieux en Moreau worden bijna teniet gedaan door het houterige spel van Pascal, die de profiterende slappeling geen moment overtuigend of interessant weet te maken. De regie past zich bij hem aan, helaas.

La Châtelaine du Liban

1956 | Avonturenfilm, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1956. Avonturenfilm van Richard Pottier. Met o.a. Gianna Maria Canale, Jean-Claude Pascal, Jean Servais, Juliette Gréco en Omar Sharif.

Een ingenieur vertelt de ontdekking van uranium aan een vriend die in de ban is van een geheimzinnige avonturierster die hem vermoordt, haar aanbidder ervan beschuldigt en haar bondgenoot-in-misdaad op de hoogte brengt. De verplaatsing naar moderne tijd maakt dit exotische misdaadmelodrama er niet waarschijnlijker op, maar de curieuze rolbezetting werkt onbedoeld vermakelijk. Eerste westerse filmrol van Egyptenaar Sharif.

Les Mauvaises rencontres

1955 | Drama

Frankrijk 1955. Drama van Alexandre Astruc. Met o.a. Anouk Aimée, Jean-Claude Pascal, Claude Dauphin, Philippe Lemaire en Gaby Sylvia.

Een jonge vrouw wordt op het politiebureau verhoord om een bewijs tegen een van abortus verdachte arts te krijgen. Ze vertelt haar tragische leven en desillusies met mannen sinds haar komst naar Parijs, maar als ze de abortus bekent blijkt de arts net gestorven. De gedateerde en overdadige triestheid van het verhaal kreeg een literaire scenariostructuur en een opmerkelijke fotografie waarmee Astruc de voorloper van de nouvelle vague zou blijken. Het historisch belang maakt de film nu nog maar betrekkelijk interessant, maar Aimée tilt hem boven de inhoud uit.

Le fils de Caroline Chérie

1954 | Avonturenfilm, Romantiek, Komedie, Actiefilm

Frankrijk 1954. Avonturenfilm van Jean Devaivre. Met o.a. Jean-Claude Pascal, Sophie Desmarets, Jacques Dacqmine, Georges Descrières en Brigitte Bardot.

De in Spanje opgegroeide zoon van Caroline Chérie verzet zich tegen de Spaanse de bezetting door Napoleon. Na ettelijke reeksen van avonturen waarbij verliefde vrouwen hem uit de nood helpen, hervindt hij zijn identiteit en zijn vader. Pascal was naar de normen van jaren 1950-60 een mooie man, maar als acteur zo'n houten klaas dat de van zijn pikante moeder geërfde amoureuze aanleg potsierlijk overkomt. Camerawerk van Maurice Barry. Het scenario is van de regisseur die de roman van Cécil Saint Laurent bewerkte.

I tre ladri

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Lionello De Felice. Met o.a. Totò, Simone Simon, Gino Bramieri, Jean-Claude Pascal en Giovanna Ralli.

Twee dieven staan verbaasd als zij zich in dezelfde flat bevinden, en schoppen herrie als de bewoners plotseling thuiskomen. Een van de twee dieven belandt in de gevangenis, terwijl de ander ontsnapt. De gevangen dief ontdekt dat de eigenaar van de flat niet alleen fabrikant is maar ook een dief, dus spannen zij samen en worden partners. Niet een van de beste komedies van Totó maar wel grappig en onderhoudend. Scenario van Franco Brusati, Filippo Sanjust en Félicien Marceau. Camerawerk van Romolo Garroni.

Si Versailles m'était conté

1953 | Historische film, Romantiek

Frankrijk 1953. Historische film van Sacha Guitry. Met o.a. Michel Auclair, Jean-Pierre Aumont, Jean-Louis Barrault, Bourvil en Gino Cervi.

De geschiedenis van het paleis van Versailles, verteld van de bouw onder Lodewijk XIII tot en met 1919 als het in de feestroes na WO-I een toeristenattractie is geworden. Dit luxueus opgezet fresco haalt zoveel anekdotes uit het leven van diverse vorsten overhoop dat in de vluchtigheid de ironie van Guitry's eerdere, verwante films grotendeels verloren gaat en alleen een fraai aangeklede presentatie van bijna alle Franse acteurs en actrices overblijft.

Le grand jeu

1953 | Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Italië 1953. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Gina Lollobrigida, Jean-Claude Pascal, Arletty, Raymond Pellegrin en Peter van Eyck.

Vriendschap, rivaliteit, liefde en tragische ongelukken in het Vreemdelingenlegioen. De film mist, ondanks de fraaie fotografie van de exotische locaties, de sfeervolle aanpak van de vooroorlogse versie en is daardoor veel minder overtuigend. Het spel van Pascal en Pellegrin is het ergste minpunt. Scenario van Jacques Feyder en Charles Spaak.

La Rage au corps

1953 | Drama

Frankrijk 1953. Drama van Ralph Habib. Met o.a. Françoise Arnoul, Raymond Pellegrin, Jean-Claude Pascal, Philippe Lemaire en Antoine Balpêtré.

Een nymfomane vrouw kan ondanks oprechte pogingen tot beheersing het lonken niet laten, ook niet na haar huwelijk met een degelijke wegenbouwer. Ze volgt hem naar een nieuw karwei, waar ze de enige vrouw is te midden van vele mannen die graag misbruik van de situatie maken. De broeierige, sfeervol gemaakte film overtuigt nauwelijks als analyse van een ziekte-geval, maar Arnoul is mooi en fascinerend. Dat alle sympathie naar haar uitgaat komt ook omdat de Franse jeune premiers van de jaren '50 naar huidige maatstaven allemaal zulke louche engerds lijken.

Alerte au sud

1953 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Italië​/​​Frankrijk 1953. Avonturenfilm van Jean Devaivre. Met o.a. Erich von Stroheim, Gianna Maria Canale, Jean-Claude Pascal, Peter van Eyck en Lia Amanda.

Commandant van U-boot heeft in Afrikaanse woestijn zender van dodelijke straal geïnstalleerd die overvliegende Franse vliegtuigen laat verongelukken. Luitenant van Vreemdelingenlegioen weet met behulp van dubbelspionne fort binnen te dringen en waarschuwt leger. Avonturenfilm met SF- elementen heeft op scenario-niveau op hol geslagen fantasie waar vormgeving al te braaf ver achter blijft. Reeks van verwikkelingen en melodramatisch acteren houden aandacht geamuseerd vast.

Une caprice de Caroline Chérie

1952 | Historische film, Romantiek

Frankrijk 1952. Historische film van Jean Devaivre. Met o.a. Martine Carol, Jacques Dacqmine, Jean-Claude Pascal, Véra Norman en Denise Provence.

Caroline, de echtegenote van een generaal is met haar man in bezet Italië waar hij zich ontpopt als ontoombare rokkenjager. Ze neemt wraak door heftig te flirten met een Italiaan die echter een rebellenleider is en haar ontvoert. Het vervolg op een succesformule waarin de hoofdrollen nog altijd het lonken niet kunnen laten. Dat de vluchtige staten van ontkleding van Carol ooit voor uiterst gewaagd golden is nu veel verbazingwekkender dan al haar avontuurtjes. Scenario van Jean Anouilh naar een roman van Cecil Saint-Laurent. Camerawerk van André Thomas.

Un Grand patron

1951 | Drama

Frankrijk 1951. Drama van Yves Ciampi. Met o.a. Pierre Fresnay, Renée Devillers, Roland Alexandre, Jean-Claude Pascal en Marcel André.

Specialist in niertransplantaties komt tot inzicht dat hij zijn vrouw en privé-verplichtingen heeft verwaarloosd, maar het werk trekt toch weer, ook omdat favoriete neef voor medische wetenschap kiest. Film vermijdt aantal clichés van doktersroman, maar houdt zich angstvallig aan alle andere zodat conventioneel drama overbleef zonder veel overtuigingskracht. Spel van acteurs is navenant.

Le Jugement de Dieu

1949 | Historische film, Romantiek

Frankrijk 1949. Historische film van Raymond Bernard. Met o.a. Andrée Debar, Jean-Claude Pascal, Pierre Renoir, Gabrielle Dorziat en Olivier Hussenot.

Agnès Bernauer wordt verliefd op de Beierse kroonprins die om haar de troon opgeeft en met haar trouwt. Samen met partizanen bevecht hij het leger van zijn vader. Een priester beschuldigt Agnès van hekserij. Deze middeleeuwse legende kreeg een stijlvolle, romantische vormgeving - die ook in 1949 al ouderwets was - van de veteraan van de zwijgende film. Het houterige spel van het liefdespaar maakt de romance soms onbedoeld komisch.