Anne Jackson: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

Rescuers: Stories of Courage - Two Women

1997 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1997. Drama van Peter Bogdanovich. Met o.a. Elizabeth Perkins, Sela Ward, Fritz Weaver en Anne Jackson.

Folks!

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Ted Kotcheff. Met o.a. Tom Selleck, Don Ameche, Anne Jackson, Wendy Crewson en Christine Ebersole.

Een ongeluk komt nooit alleen. Effectenmakelaar (Selleck) ervaart dat op de dag dat hij hoort dat zijn moeder naar het ziekenhuis moet. Hij ontdekt dat zijn vader (Ameche), die hij al vijftien jaar niet meer heeft gezien, seniel is en het huis in brand steekt. Zijn feeks van een zuster geeft niet thuis, zodat hij zijn ouders bij hem in huis moet nemen. Ondertussen blijkt zijn collega (Murphy) een undercover FBI-agent te zijn die hem probeert te betrappen op belastingontduiking, zijn arm wordt gebroken door enkele gangsters, vrouw en kinderen lopen weg, en zuslief trekt nog bij hem in. Een zwarte komedie die geen grenzen kent. Jammer genoeg komt het allemaal nogal geforceerd en flauw over. Selleck (zonder snor) is een kanjer van een miscast, maar Ameche en Jackson als zijn ouders maken het scenario van Robert Klane dat aan alle kanten lek is nog een beetje te genieten.

Funny About Love

1990 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1990. Komedie van Leonard Nimoy. Met o.a. Gene Wilder, Christine Lahti, Mary Stuart Masterson, Robert Prosky en Stephen Tobolowsky.

Tekenaar Wilder en restaurateur Lathi kunnen geen kinderen krijgen, ondanks de modernste technieken van hun lach-of-ik- schiet arts. Door de daaruit voortkomende problemen ziet Wilder zich gedwongen iets te beginnen met zuster Masterson, die duidelijk vele jaren jonger is. Aardiger kan een komedie al haast niet zijn, al speuren we hier en daar een vettig vleugje zwarte humor. De film is geïnspireerd op een speech die Bob Greene eens op een studiebijeenkomst heeft gehouden.

Baby M

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van James Steven Sadwith. Met o.a. JoBeth Williams, John Shea, Dabney Coleman, Bruce Weitz en Robin Strasser.

Een van de beroemdste juridische gevechten om het voogdijschap uit de jaren 1980-1990 met een voortreffelijk spelende Williams in de rol van draagmoeder Mary Beth Whitehead, die een contract was aangegaan een kind ter wereld te brengen en af te staan aan William en Elizabeth Stern, maar zich bedacht toen de baby eenmaal geboren was. Shea werd gelouwerd met een Emmy voor zijn gepassioneerde rol als Stern. Geschreven door regisseur Sadwith. De film had bij de première de langste epiloog tot nu toe, waarin de voortgang van het proces tot op de dag van uitzending beschreven stond. Oorspronkelijk in twee delen uitgezonden.

Out on a Limb

1987 | Biografie

Verenigde Staten 1987. Biografie van Robert Butler. Met o.a. Shirley MacLaine, Charles Dance, John Heard, Anne Jackson en Jerry Orback.

MacLaine speelt zichzelf in deze doodvermoeiende film naar haar bestseller over haar gepassioneerde verhouding met een niet met name genoemd Brits politicus (Dance) en haar geloof in het bovennatuurlijke, dat haar in staat stelt zichzelf te zien als een 'buitenaards wezen'. Jackson speelt het klankbord Bella Abzug. Shirley schreef dit televisiestuk samen met Colin Higgins. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Sam's Son

1984 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1984. Biografie van Michael Landon. Met o.a. Eli Wallach, Anne Jackson, Timothy Patrick Murphy, Hallie Todd en Alan Hayes.

Sam (Wallach) is een zwak figuur. Hij droomt ervan schrijver te worden, maar heeft nooit doorgezet. Hij beult zich al jaren af in een bioscoop en wordt doorlopend door zijn baas vernederd. Wanneer zijn zoon (Murphy) hiervan getuige is, breekt er iets in hem. Hij zweert dat hij iets in het leven zal bereiken, zodat zijn dromen en die van zijn vader kunnen worden gerealiseerd. Melig drama over een mislukkeling die via zijn zoon toch nog zijn doel zal bereiken. Landon, die tevens het gedeeltelijk autobiografisch scenario schreef, neemt de rol op zich van de volwassen zoon. Typische soap uit het laatje van Landon, geen ogenblik overtuigend. De sterke vertolking van Wallach maakt de film nog een beetje de moeite van het bekijken waard. Ted Voigtländer stond achter de camera.

A Woman Called Golda

1982 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1982. Biografie van Alan Gibson. Met o.a. Ingrid Bergman, Judy Davis, Leonard Nimoy, Anne Jackson en Ned Beatty.

Het gedenkwaardige laatste optreden van Bergman als Golda Meir, een rol waarvoor ze werd bekroond met een Emmy Award. Het leven en de carrière van de Israëlische eerste minister worden gevolgd tot en met haar historische ontmoeting met Anwar Sadat in 1977. Het scenario werd geschreven door Harold Gast en Steven Gethers.

Leave 'em Laughing

1981 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1981. Drama van Jackie Cooper. Met o.a. Mickey Rooney, Anne Jackson, William Windom, Red Buttons en Michael Le Clair.

Rooney schittert in het waar gebeurde verhaal van Jack Thum, een clown uit Chicago die, samen met zijn vrouw, zorgde voor tientallen dakloze kinderen, onderwijl worstelend om in zijn levensonderhoud te voorzien en vechtend tegen kanker in het laatste stadium.

The Shining

1980 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Horror van Stanley Kubrick. Met o.a. Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers en Barry Nelson.

Schrijver (Nicholson) omhelst het aanbod in de winter op een afgelegen hotel in Colorado te passen. Hij denkt zo in alle rust te kunnen werken, maar dat pakt anders uit: hij heeft nog geen letter op papier of hij begint zijn verstand te verliezen. IJzersterke Stephen King-verfilming (niet in de laatste plaats door Nicholsons geweldige spel), destijds niet onverdeeld enthousiast ontvangen, bereikte later cultstatus. Let op de schitterende openingsbeelden en de sequenties waarin de camera op driewieler-hoogte het telepathisch begaafde zoontje volgt, dat op eigen houtje het verlaten hotel verkent.

Private Battle

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Lewis. Met o.a. Jack Warden, Anne Jackson, David Stockton, Rachel Kelly en Walter Cronkite.

John Gay`s aangrijpend drama, met liefde gespeeld door Warden en Jackson, gebaseerd op het verhaal van schrijver Cornelius Ryan (van Een brug te ver) en zijn strijd tegen kanker.

Blinded by the Light

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van John A. Alonzo. Met o.a. Kristy McNickol, James Vincent McNickol, Anne Jackson, Michael McGuire en Jenny O'Hara.

Kristy probeert haar broer (gespeeld door haar bloedeigen broer Jimmy) te redden uit een religieuze sekte die hem een hersenspoeling heeft gegeven. Naar het boek van Robin F. Brancato.

The Family Man

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. Edward Asner, Meredith Baxter, Anne Jackson, Paul Clemens en Mary-Joan Negro.

Gelukkig getrouwde manager wordt heen en weer geslingerd tussen zijn alles verterend verliefd zijn op een mooie jonge vrouw en zijn liefde voor zijn echtgenote en zijn kinderen. Heel gewone soap-opera, maar met een absoluut super-de-luxe rolbezetting.

The Bell Jar

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Marilyn Hassett, Julie Harris, Anne Jackson, Barbara Barrie en Robert Klein.

De praktisch onverfilmbare roman van Sylvia Plath over de opkomst van een sterk op prestatie gerichte figuur in de jaren vijftig heeft in deze film een paar sterke scènes en Barrie speelt goed, maar toch komt het geheel niet uit de verf. Hassett was een goede keus voor deze rol, maar zij slaagt er niet werkelijk in de bravourevoorstelling te geven die de film nodig heeft.

Nasty Habits

1977 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. Glenda Jackson, Melina Mercouri, Geraldine Page, Sandy Dennis en Anne Jackson.

Een Nixon/Watergate-allegorie in een gekunstelde komedie over een moeder overste die een oogje toeknijpt in een klooster te Philadelphia. De film steunt op één enkele grap. Overwegend in Engeland opgenomen.

Twenty Shades of Pink

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Paul Stanley. Met o.a. Eli Wallach, Anne Jackson, Edward Binns, Keenan Wynn en Jane Mallett.

Een drama rond een huisschilder van middelbare leeftijd die besluit voor zich zelf te gaan werken. Naar een origineel scenario van Gwen Bagni en Paul Dubov.

Zigzag

1970 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Richard A. Colla. Met o.a. George Kennedy, Anne Jackson, Eli Wallach, Steve Ihnat en William Marshall.

Paul Cameron werkt als opsporingsambtenaar van verzekeringsfraude in Los Angeles. Hij heeft een hersentumor en gelooft dat hij snel dood zal gaan. Hij maakt zich zorgen over hoe het dan met zijn vrouw en dochtertje financieel verder moet. Dan denkt hij terug aan een onopgeloste ontvoeringszaak van een aantal jaren terug waarbij er een dode viel. Voor de oplossing van de zaak is een hoge beloning uitgeschreven, waarop Cameron nu speculeert om voor zijn nabestaanden te zorgen

The Angel Levine

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Zero Mostel, Harry Belafonte, Ida Kaminska, Milo O'Shea en Eli Wallach.

Een ontroerend, humoristisch en droevig gegeven. Het zwarte engeltje Levine ligt er in de hemel uit en probeert daarom de arme oude Morris Mishkin te helpen. Het verhaal werd vele keren verteld, maar zelden zo goed.

Lovers and Other Strangers

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Cy Howard. Met o.a. Gig Young, Bea Arthur, Bonnie Bedelia, Anne Jackson en Harry Guardino.

Over het algemeen een levendige, grappige film over neveneffecten, en weerkaatsingen als een jong stel gaat trouwen. Deze film werd beroemd door Castellano, met de lijfspreuk: Wat is er precies gebeurd?. En dat is maar een van de prima scènes. Gig Young is ook heerlijk als de vader van de bruid die vrolijke meningsverschillen heeft.

Dirty Dingus Magee

1970 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1970. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Frank Sinatra, George Kennedy, Anna Jackson, Lois Nettleton en Jack Elam.

Zwerver-in-het-zadel Sinatra is een allemansvriend, waardoor de mensen op den duur allemaal achter hem aan komen. Voorlopig de laatste rol die Sinatra zou spelen tot 1981. Vervelende, komische film met script van Joseph Heller, Tom Waldman en Frank Waldman. Camerawerk van Harry Stradling.

Perfektion der Liebe

1969 | Erotiek, Documentaire

Italië​/​​Duitsland 1969. Erotiek van Massimo Pupillo. Met o.a. Heidi Rauer, Gaby Thomas, Anne Jackson, Freddy Kissenbeck en Heimo Bachmann.

Een zeer chaotische 'voorlichtingsfilm' over het moderne meisje, dat zo openlijk voor haar seksuele gevoelens uitkomt, over voyeurisme, homoseksualiteit, prostitutie, het biologische onderscheid tussen man en vrouw, nieuw-ontwikkelde coïtus- houdingen, enzovoort. Daarover iets steekhoudends te horen krijgen in 84 minuten? Vergeet het maar. Pupillo regisseerde onder pseudoniem Max Hunter. Zie ook: Aufklärungs-films.

The Secret Life of an American Wife

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van George Axelrod. Met o.a. Walter Matthau, Anne Jackson, Patrick O'Neal, Edy Williams en Richard Bull.

Een praterige, niet altijd leuke Axelrod-komedie over een verwaarloosde vrouw die voor callgirl wil doorgaan bij één van de cliënten van haar man, de witte- doekminnaar Matthau. Armzalig vervolg op LORD LOVE A DUCK.

How to Save a Marriage (And Ruin Your Life)

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Fielder Cook. Met o.a. Dean Martin, Stella Stevens, Eli Wallach, Anne Jackson en Betty Field.

Een typische jaren zestig seks-komedie waarin de vlotte vrijgezel Martin de aantrekkelijke jongedame Stevens aanziet voor de minnares van zijn beste vriend, met alle te verwachten complicaties vandien. Niet de eerste keer dat Stella Stevens' talent werd verspild.

How To Save A Marriage (and Ruin Your L

1968 |

1968. Fielder Cook. Met o.a. Eli Wallach, Betty Field, Dean Martin, Anne Jackson en Stella Stevens.

Een typische jaren zestig seks-komedie waarin de vlotte vrijgezel Martin de aantrekkelijke jongedame Stevens aanziet voor de minnares van zijn beste vriend, met alle te verwachten complicaties vandien. Niet de eerste keer dat Stella Stevens' talent werd verspild.

The Tiger Makes Out

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Arthur Hiller. Met o.a. Eli Wallach, Anne Jackson, Bob Dishy, John Harkins en Ruth White.

Wallach voert een [KA1]e[KA1]enmans-actie tegen de hele maatschappij en ontvoert symbolisch een huisvrouw uit een villawijk (Jackson). Oorspronkelijk een éénakter van Murray Schisgal, maar uitgerekt naar speelfilmlengte verliest het gegeven z'n kracht en moet het veelal hebben van de Newyorkse opnames en van gastrolletjes. Het filmdebuut van Dustin Hoffman.

Tall Story

1960 | Romantiek

Verenigde Staten 1960. Romantiek van Joshua Logan. Met o.a. Anthony Perkins, Jane Fonda, Ray Walston, Marc Connelly en Anne Jackson.

Een niemendalletje met veel vaart over de manzieke Fonda die in haar filmdebuut verliefd wordt op basketbalster Perkins. Naar het toneelstuk van Howard Lindsay en Russell Crouse.

The Journey

1959 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Oostenrijk 1959. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Deborah Kerr, Yul Brynner, Robert Morley, E.G. Marshall en Anne Jackson.

Een zwaar aangezet melodrama dat zich in het Boedapest van 1956 afspeelt. Diverse personages die het land willen ontvluchten en een romance tussen Kerr en de communistische officier Brynner vormen het element van deze film.

So Young, So Bad

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Bernard Vorhaus. Met o.a. Paul Henreid, Anne Francis, Rita Moreno, Anne Jackson en Enid Pulver.

Goedkoop gefilmd in New York, maar nog steeds een overtuigend verslag van jonge vrouwelijke delinquenten.

So Bad So Young

1950 |

1950. Bernard Vorhaus. Met o.a. Rita Moreno, Cecil Clovelly, Grace Coppin, Catherine McLeod en Paul Henreid.

Goedkoop gefilmd in New York, maar nog steeds een overtuigend verslag van jonge vrouwelijke delinquenten.