Gustavo Alatriste: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Simón del Desierto

1965 | Drama, Experimenteel, Korte film

Mexico 1965. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Claudio Brook, Silvia Pinal, Hortensia Santoveña, Enrique Alvarez Felix en Jesús Fernández Martínes.

Een zeer humoristische parabel over een gebaarde asceet die boven op een pilaar gaat zitten om beter met god te kunnen communiceren. Zo iets kon maar door één regisseur worden gemaakt; het eind is zelfs voor Buñuel fantastisch. De film had langer moeten worden, maar geldgebrek noopte Buñuel tot het herschrijven van de rest, in één nacht halverwege de opnamen. Julio Alejandro schreef mee aan het scenario. Het camerawerk werd door Gabriel Figuero gedaan.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

Viridiana

1961 | Komedie, Drama, Fantasy

Spanje​/​​Mexico 1961. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Rey, Francisco Rabal, Margarita Lozano en Victoria Zinny.

Met Viridiana oogstte Buñuel de Palme d'Or in Cannes, de dubbele banvloek van Vaticaan en Franco plus een invitatie om in Frankrijk censuurvrij films te komen maken. Alle favoriete thema's van de regisseur zijn dan ook voorhanden in dit drama over devote novice Viridiana (Pinal) die met tegenzin ingaat op de invitatie van haar suikeroompje Don Jaime (Rey) om hem te bezoeken. Vanaf dat moment is het kloosterleven nog slechts een verre idylle. De herschepping, met bedelaars en zwervers, van Leonardo da Vinci's Het Laatste Avondmaal was een cause célèbre.