Sven Valsecchi: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Sella d'argento

1977 | Western

Italië 1977. Western van Lucio Fulci. Met o.a. Giuliano Gemma, Sven Valsecchi, Ettore Manni, Gianni De Luigi en Cinzia Monreale.

De laatste Gemma-western wijkt af van de anderen. Adriano Bolzoni schreef het scenario. Een jongen moet de moord op zijn vader met lede ogen aanzien. Als hij volwassen is geworden (Gemma) wil hij de moordenaar straffen. Het vreemde is dat hij nu de man is die zich over een jongen moet ontfermen. Fulci heeft geprobeerd meer diepgang in de film te brengen, de actie is daarom beperkt en de poging is dan ook niet helemaal geslaagd. Het eindresultaat is voor actiefans zeker niet bevredigend, al is het wel een met zorg gemaakt produkt met een goede rol voor Gemma. Westernfans die méér willen dan alleen actie zullen de film wel kunnen waarderen.

Questo si che è amore

1977 | Familiefilm

Italië 1977. Familiefilm van Filippo Ottoni. Met o.a. Christopher George, Gay Hamilton, Sven Valsecchi en Mauro Curi.

Het zoontje van een Britse tv-ster moet vanwege zijn bloedziekte - die hem zonder weerstand voor alle bacteriën maakt - in een steriele ruimte van een ziekenhuis verblijven. Hij doet van daaruit pogingen om zijn gescheiden ouders te herenigen. Teneinde voor de eerste en laatste keer Kerstmis bij zijn ouders te vieren, ontsnapt hij uit het ziekenhuis en kan dan ook de buitenwereld verkennen. Ongegeneerde smartlap, die zorgvuldig is gemaakt en doeltreffende regie van de kinderen heeft, zowel van de kranige patiënt als van zijn medeplichtige vriendje. De volwassenen zijn vlak getekend en gespeeld; maar een immense herdershond steelt uiteindelijk de show.

Nené

1977 | Komedie, Erotiek

Italië 1977. Komedie van Salvatore Samperi. Met o.a. Leonora Fani, Sven Valsecchi, Tino Schirinzi, Paolo Senatore en Alberto Cancemi.

Een vroegrijp 9-jarig jongetje uit een arbeidersgezin vol frustraties anno 1948, wordt de vertrouweling van een logerend nichtje, dat verliefd is op een jonge halfbloed. Het jochie wordt voyeur, dwingt het meisje tot voorzichtige handtastelijkheden en is getuige van een uitbarsting van jaloezie van zijn vader. Hij neemt zich voor nooit volwassen te worden. Deze remake van MALIZIA, met drastische verjonging van de personages, weet door handige regie de troebele spanning in en om het jongetje te suggereren, maar alle andere personages zijn banale clichés in platvloerse scènes die gluurderig zijn gefotografeerd in de schemer of het halfduister. De periode en communistische verkiezingscampagnes voegen niets aan de film toe.