Waltraud Haas: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

00 Sex am Wolfgangsee

1966 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1966. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Waltraud Haas, Erwin Strahl, Helga Anders, Hans Jürgen Bäumler en Paul Löwinger.

Een jonge dartele aankomende vrouwelijke accountant, die op het kantoor van haar oom werkt gaat de boeken in orde brengen van een hotelier-playboy op wie zij verliefd is. Een zoveelste flauwe voorspelbare komedie van pulpfilmer Antel die er op zijn 73ste goed aan gedaan zou hebben met pensioen te gaan. Het scenario is van Kurt Nachmann e n Walter Breuer. Het camerawerk is van Siegfried Hold. Ook bekend als HAPPY END AM WOLFGANGSEE.

Happy-End am Wörthersee

1964 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1964. Komedie van Hans Hollmann. Met o.a. Gunther Philipp, Rudolf Prack, Waltraud Haas, Paul Hörbirger en Peter Kraus.

Twee Berlijnse kinderen raken op weg naar vakantiegastgezinnen in Oostenrijk met elkaar bevriend, maar komen in verschillende gezinnen terecht. Als het jongetje wegloopt om zijn nieuwe vriendinnetje op te zoeken heeft dat verstrekkende gevolgen voor een aantal mensen.

Happy-End am Wörther See

1964 |

Oostenrijk 1964. Hans Hollmann. Met o.a. Waltraud Haas, Rudolf Prack en Gunther Philipp.

Twee Berlijnse kinderen raken op weg naar vakantiegastgezinnen in Oostenrijk met elkaar bevriend, maar komen in verschillende gezinnen terecht. Als het jongetje wegloopt om zijn nieuwe vriendinnetje op te zoeken heeft dat verstrekkende gevolgen voor een aantal mensen.

Mariandls Heimkehr

1962 | Muziek, Drama

Oostenrijk 1962. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Prack, Waltraut Haas, Waltraud Haas en Cornelia Froboess.

Zie: Schlagerfilms.

Saison in Salzburg

1961 | Musical, Komedie

Oostenrijk 1961. Musical van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Peter Alexander, Gunther Philipp en Waltraud Haas.

Zie: Schlagerfilms.

Mariandl

1961 | Muziek, Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Waltraut Haas, Rudolf Prack, Waltraud Haas en Cornelia Froboess.

Zie: Schlagerfilms.

Im Weißen Rößl

1960 | Muziek, Romantische komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1960. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Peter Alexander, Waltraut Haas, Gunther Philipp, Adrian Hoven en Erik Jelde.

In het hotel Im Weißen Rössl ontwikkelen zich aan het begin van het seizoen romantische situaties. Hoofdkelner Leopold is verliefd op zijn baas Josepha, die op haar beurt slechts oog heeft voor de charmante dr. Siedler. Deze flirt echter ongegeneerd met de knappe dochter van een Berlijnse fabrikant. Jacobs moderniseerde Eric Charells libretto en er zijn nog meer verwikkelingen, hetgeen deze versie van de bekende operette niet bepaald ten goede komt.

Eine Reise ins Glück

1958 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1958. Komedie van Wolfgang Schleif. Met o.a. Rudolf Prack, Waltraud Haas, Theo Lingen, Teddy Reno en Oskar Sima.

Een vrolijke en onderhoudende komedie over het bezit van een verlopen wijngaard en de voorraad chianti in Italië die geërfd worden door een Duitse caféhoudster zonder centen. Een corrupte zaakvoerder en een uitgekookte wijnhandelaar menen de naïeve dirndl uit het Noorden gemakkelijk in het ootje te kunnen nemen, maar de dochter van de zaakvoerder gooit roet in het eten. Mooie landsschapsfotografie. Het scenario is van J.A. Hübler-Kahla en Franz Gribitz. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Der König der Bernina

1957 | Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1957. Drama van Alfred Lehner. Met o.a. Helmuth Schneider, Waltraud Haas en Walter Janssen.

Een man keert na jaren terug naar zijn door Fransen bezette Zwitserse geboortedorp in de Alpen, waar hij een slechte naam heeft, omdat hij de zoon zou zijn van een moordenaar. Als hij vervolgens verliefd wordt op het nichtje van de pastoor, worden de problemen alleen maar groter.

Der Kènig der Bernina

1957 | Drama

Zwitserland​/​​Oostenrijk 1957. Drama van Alfred Lehner. Met o.a. Walter Janssen, Waltraud Haas en Helmuth Schneider.

Een man keert na jaren terug naar zijn door Fransen bezette Zwitserse geboortedorp in de Alpen, waar hij een slechte naam heeft, omdat hij de zoon zou zijn van een moordenaar. Als hij vervolgens verliefd wordt op het nichtje van de pastoor, worden de problemen alleen maar groter.

Der Adler vom Velsatal

1957 | Drama, Romantiek

Duitsland 1957. Drama van Richard Häussler. Met o.a. Claus Holm, Jochen Hauer, Waltraut Haas, Sepp Rist en Kurt Heintel.

In het doorgaans zo vreedzame dal is het de laatste tijd niet helemaal pluis. Er wordt gestroopt en veel gesmokkeld. Wanneer er iemand uit het dal wordt vermoord wijst alles erop dat een boerenzoon, Toni, de dader is.

Stimme der Sehnsucht

1956 | Musical, Drama

Duitsland 1956. Musical van Thomas Engel. Met o.a. Christine Kaufmann, Waltraud Haas, Rudolf Schock en Waltraut Haas.

In het doorgaans zo vreedzame dal is het de laatste tijd niet helemaal pluis. Er wordt gestroopt en veel gesmokkeld. Wanneer er iemand uit het dal wordt vermoord wijst alles erop dat een boerenzoon, Toni, de dader is.

Der Bettelstudent

1956 | Muziek, Musical

Duitsland 1956. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Gerhard Riedmann, Waltraut Haas, Elma Karlowa, Gunther Philipp en Gustav Knuth.

Wanneer je Millöckers muziek zo goed als geheel weglaat dan blijft er van deze operette bar weinig over, ook al volg je het verhaaltje zo getrouw mogelijk. Scenario van Fritz Böttger. Camerawerk van Ernst W. Kalinke en Heinz Schnackertz.

Wenn der Vater mit dem Sohne

1955 | Drama, Komedie

Duitsland 1955. Drama van Hans Quest. Met o.a. Heinz Rühmann, Oliver Grimm, Waltraud Haas, Robert Freitag en Sybil Werden.

Een sentimentele komedie met de in Duitsland populaire Rühmann in de hoofdrol. Hij is de uitbater van een speelgoedwinkel en hij is dol op de pleegzoon van zijn hospita. Als hij denkt dat men de jongen in een tehuis wil plaatsen, ontvoert hij het kind en vlucht hij ermee naar Zwitserland.

Kurt Widmann Story

1955 | Muziek, Biografie

Frankrijk​/​​Duitsland 1955. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Viktor de Kowa, Nadia Gray, Waltraud Haas, Leoni Heuser en Ruth Stephan.

Het hero[KA3]ische verhaal van de jazz-trompetist/bandleider Widmann, die in 1936 voor zijn muzikale prestaties met een gouden trompet gelouwerd werd en zijn controverse met de nazi`s. Hij speelt een kat-en-muis-spel met de Gestapo, dat zijn vriendin te veel wordt en ze vlucht (tijdig) naar Amerika.

Der Fröhliche Wanderer

1955 | Romantiek, Muziek

Duitsland 1955. Romantiek van Hans Quest. Met o.a. Rudolf Schock, Elma Karlowa, Waltraut Haas, Willy Fritsch en Waltraud Haas.

Een zangeres zorgt ervoor dat haar geliefde, een leraar met een mooie stem, bij de opera komt, maar die voelt zich daar allesbehalve thuis. Nogal sentimenteel, en bovendien vlak verfilmd, maar op de zang van Schock valt niets af te dingen.

Der keusche Josef

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ernst Waldow, Waltraud Haas, Peter Mosbacher, Renate Mannhardt en Gunther Philipp.

Een verkalkte accountant uit de provincie wordt naar Berlijn gestuurd om een jong directielid van een grote firma op de vingers te kijken vanwege zijn verdacht hoge onkostenrekeningen. Dat hij daarbij ingesponnen wordt door de extravagante vriendin van zijn pupil was natuurlijk niet de bedoeling. Platte klucht naar het toneelstuk Unter Geschäftsaufsicht van Franz Arnold en Ernst Bach.

Ideale Frau gesucht

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Inge Egger, Wolf Albach-Retty, Jeanette Schultze, Waltraud Haas en Susi Nicoletti.

Een vrouwenblad zoekt door middel van een prijsvraag naar de 'ideale vrouw'. Een bekend schrijver en berucht hartenbreker stelt zich beschikbaar om de drie overgebleven concurrentes te 'testen', maar wordt uiteindelijk verliefd op de verantwoordelijke redactrice van het geïllustreerde tijdschrift.

Du bist die Rose vom Wörthersee

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Hubert Marischka. Met o.a. Marte Harell, Grethe Weiser, Waltraud Haas, Hans Moser en Curd Jürgens.

Een man tussen twee vuren: een wereldberoemde componist leert in Amerika een jongedame kennen, die net als hij in Kärnten geboren is. Wanneer de twee naar huis gaan om hun verloving aan te kondigen, verschijnt ook de zuster van zijn aanstaande - zijn jeugdliefde... Een platte amusementsfilm vol sentiment.

Der Onkel aus Amerika

1952 | Komedie, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Hans Moser, Grethe Weiser, Waltraud Haas en Arno Paulsen.

Ondernemer Hermann Hartung (Paulsen) heeft zijn gehele vermogen gestoken in een oliewinningsproject dat door bankdirecteur Brenner (St[KA3]ockel) was aanbevolen. De aandelen blijken waardeloos, Hartung dreigt het faillissement, zijn vrouw Gertrud (Weiser) is met stomheid geslagen en zijn dochter Elisabeth (Haas) kan een huwelijk met een goede partij op haar buik schrijven. Ook de bank dreigt eraan kapot te gaan. Op dat moment komt het bericht in Groditzkirchen dat oom Thomas Theodor Hoffmann (Moser) uit Amerika terugkeert en het gerucht gaat dat hij aan de overkant van de grote plas miljonair geworden is en zijn geld in Groditzkirchen gaat investeren, hetgeen de redding van Brenners handelsbank zou betekenen. Oom Thomas Theodor heeft in Amerika helemaal niet het grote fortuin gemaakt, maar is teruggekeerd naar de heimat met slechts enkele luttele dollars op zak. Niettemin besluit Bodo Schmidt (Thomalla), een bankbediende, oom Thomas Theodor over te halen zich als miljonair uit te geven, waardoor het vertrouwen in de bank wordt teruggewonnen zodat andere beleggers er hun geld inleggen. Dat gaat goed, zelfs zo goed dat Bodo Elisabeth voor zich kan inpalmen, totdat oom Thomas Theodor met de waarheid voor de dag wil komen. Het wordt dan nog eventjes heel spannend voordat de goede afloop zijn beloop kan krijgen. Er zijn mensen, die zich hebben afgevraagd waarom Boese zijn behoorlijk gemaakte en succesvolle film uit 1931 MAN BRAUCHT KEIN GELD zonodig opnieuw moest maken. Hij had gebrek aan een behoorlijk draaiboek en meende met een aanpassing op de 'huidige' tijd, het na-oorlogse Duitsland, dat hij weer een slag kon slaan. Het is helaas niet gelukt, want deze film is beslist minder dan de vorige, waarin de ongeslagen Heinz Rühmann de rol van Bodo met verve speelde. Het zijn vooral de flauwe satire en de misvattingen vol clichés over Amerika die de film de das om doen. De grappen zijn niet leuk en de parodieën zijn nog erger. Vijftig jaar na dato digitaliseerde omroep ZDF de oorspronkelijke prent zodat de vertoning op tv er heel goed uitziet, maar helaas is de inhoud even slecht gebleven. Het scenario is van Curth Flatow en Peter Paulsen naar het toneelklucht Man braucht kein Geld van Ferdinand Altenkirch. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Der Obersteiger

1952 | Historische film, Romantiek, Muziek

Oostenrijk 1952. Historische film van Franz Antel. Met o.a. Walter Janssen, Josefin Kipper, Hans Holt, Gunther Philipp en Grethe Weiser.

De Beierse hertog Max vlucht incognito voor een huwelijk dat hem opgedrongen wordt. Tijdens zijn omzwervingen ontmoet hij een prinses, die ook al onder een valse naam reist. Hij wordt verliefd op haar en wil met haar trouwen. Zij blijkt het meisje te zijn met wie hij moest trouwen. Sentimentele draak naar de gelijknamige operette van Carl Zeller.

April 2000

1952 | Muziek

Oostenrijk 1952. Muziek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Josef Meinrad, Otto Tressler, Curd Jürgens en Judith Holzmeister.

Deze film was een opdracht van de Oostenrijkse regering maar bepaald geen bijdrage aan de filmhistorie. Een verzameling bonte cabaretnummers moet het feit herdenken dat Oostenrijk in het jaar 2000 zijn geallieerde bezettingstroepen kwijtraakt. Scenario van Rudolf Brunngraber en Ernest Marboe. Camerawerk van Fritz Arno Wagner, Karl Löb en Sepp Ketterer.

Es liegt was in der Luft

1950 | Romantiek

Zwitserland​/​​Oostenrijk 1950. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Bernhard, Lucie English, Waltraud Haas en Robert Freitag.

Luide romantische onzin-klucht der verwisselingen en misverstanden voor Moserfans. Leopold Graf (Moser) heeft een fijne neus en test parfums voor de Weense reukstoffenfabriek Florian. Robert St[KA3]unzi (Bernhard) is reclameman bij de firma Hartmann in Z[KA3]urich in Zwitserland, waar ze parfums maken. Beiden hebben lucht gekregen van het elixer Vigodor dat vrouwen onweerstaanbaar zou maken. Het zou in het slot van Viktor Von Schwarzeck (Wellauer) in Tirol ontwikkeld zijn. Beiden gaan op weg en hun paden kruisen zich aldaar. Hoewel concurrenten, zien Graf en St[KA3]unzi al heel gauw in dat ze beter hun krachten kunnen bundelen. Handig gebruik makend van Von Schwarzecks afwezigheid weten ze met een list het kasteel binnen te dringen omdat Graf door een misverstand aangezien werd voor de oude graaf, de vader van Von Schwarzeck, die in Egypte een fortuin vergaard zou hebben. Uiteraard duikt de echte graaf op, maar hij is totaal geru[KA3]ineerd. Bovendien heeft hij de ordinaire danseres Nadja (Ippen) uit Parijs in zijn kielzog. Zij geeft zich uit als gravin. De fortuinjagers proberen allemaal de formule van het goedje in handen te krijgen. Het spul heeft twee eigenaardige bijwerkingen: mensen gaan de waarheid spreken en vallen in slaap. Nadat Nadja gepoogd heeft er met de receptuur vandoor te gaan, begrijpt iedereen dat het veel beter is om de handen ineen te slaan en met Oostenrijks-Zwitsers kapitaal de harem-markt te veroveren. Haas speelt Grafs dochter Rosel en is erbij gesleept voor het z.g. love-interest. Deze Moserfilm genoot lange tijd het dubieuze genoegen tot het onbekende werk van de Weense potsenmaker te horen - was het maar zo gebleven, want hij is ongenietbaar. Het scenario is van Hermann Elban. Het camerawerk is van Gérard Peres.

Kleiner Schwindel am Wolfgangsee

1949 | Komedie, Drama, Muziek

Oostenrijk 1949. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Hermann Erhardt, Hans Holt, Gunther Philipp, Waltraud Haas en Eva Sandor.

Een kunstschilder doet zich voor als arts om zijn oom niet teleur te stellen, terwijl zijn vriend, een echte arts, in zijn rol kruipt. De verwikkelingen die daardoor ontstaan, slepen zich tegen de idyllische achtergrond schijnbaar zonder einde voort.