Clinton Sundberg: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Bachelor in Paradise

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Jack Arnold. Met o.a. Bob Hope, Lana Turner, Janis Paige, Jim Hutton en Paula Prentiss.

Een Hope-film over de enige vrijgezel in een gemeenschap van echtparen. Amusant, maar niet geweldig. Hope heeft betere films gemaakt; Paige is zoals altijd leuk. Het scenario is van Valentine Davies en Hal Kanter naar een verhaal van Vera Caspary. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

The Caddy

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Donna Reed, Fred Clark en Barbara Bates.

Begenadigd golfer Lewis heeft plankenkoorts en daarom geeft hij Martin les om een winnende partij te spelen, maar ze lopen door onhandigheden duizend dollar mis bij het toernooi van Monterey. Ze beëindigen hun sportieve carrière met een contract om komedie te spelen. Pure routine. Dean zingt 'That's Amore'.

Sweethearts on Parade

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Allan Dwan. Met o.a. Ray Middleton, Lucille Norman, Eiken Christy, Bill Shirley en Estelita.

Een eigenaresse van een muziekschool bemerkt dat haar ex- echtgenoot naar de stad terugkeert aan het hoofd van een kermisvoorstelling. Deze musical die rond de eeuwwisseling speelt doet nogal ouderwets aan, maar zal vooral het oudere publiek wel interesseren.

Main Street to Broadway

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Tay Garnett. Met o.a. Tom Morton, Mary Murphy, Tallulah Bankhead, Ethel Barrymore en Lionel Barrymore.

Een mager verhaaltje over een meisje dat moet kiezen tussen een zogenaamde toneelschrijver en een succesvolle zakenman uit New York. De film heeft interessante gastrollen van theaterpersoonlijkheden.

The Belle of New York

1952 | Musical, Historische film, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Vera-Ellen, Marjorie Main, Keenan Wynn en Alice Pearce.

Luie playboy Astaire wordt verliefd op heilsoldate Vera- Ellen. De verfilming van de oude musical van Johnny Mercer en Harry Warren is eerder oninteressant en onbeduidende toevoegingen maken het er niet beter op. In feite draait het om de danspasjes van Astaire en Vera-Ellen en ze doen dat samen heel aardig. Door de kritiek destijds de grond ingeboord en een ramp aan de kassa's. Astaire doet wat van hem verwacht wordt en dat kan niet van zijn tegenspeelster gezegd worden: ooit noemde regisseur Walters Vera-Ellen een der beste filmdansgodinnen van het witte doek, maar na het draaien van deze film had hij het uitsluitend nog maar over 'een bewegende massa stopverf'. Gesitueerd rond 1890. Robert Planck verzorgde het camerawerk. Het scenario is van Robert O'Brien en Irving Ellison.

The Fat Man

1951 | Mysterie

Verenigde Staten 1951. Mysterie van William Castle. Met o.a. J. Scott Smart, Rock Hudson, Julie London, Clinton Sundberg en Jayne Meadows.

De ster van de gelijknamige populaire radioserie verscheen in deze in eenmalige verfilming als de corpulente smulpaap/detective (geschapen door Dashiell Hammett), die een moord onderzoekt welke hem naar een circus leidt voor de ontmaskering van de dader.

Two Weeks With Love

1950 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding en Debbie Reynolds.

Vrolijke liedjes, weelderige kostuums en door Busby Berkeley himself uitgezette danspasjes zijn de belangrijkste pre's van deze nostalgische, of als u wilt belegen musical over de prille romantische avonturen van de zusjes Polly en Melba Robinson (Powell en Reynolds). Ricardo Montalban is de belangrijkste manspersoon in zijn rol van de begerenswaardige Cubaan die geamuseerd toekijkt hoe Polly zich voor hem uitslooft. Al meteen aan het begin van de film wordt de toon gezet met een optreden van een blazerskapel, met vader Robinson (Calhern) als dirigent en de quasi-zelfbewuste Polly als een volleerde soubrette. Toch steelt Melba (Reynolds in een van haar eerste rollen) de show met het legendarische liedje 'Aba Daba Honeymoon'.

The Toast of New Orleans

1950 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, David Niven, Rita Moreno en J. Carrol Naish.

Pepe Duvalle en zijn oom Nicky verdienen hun brood als vissers in de Golf van Mexico. Operadirecteur Riboudeaux gelooft zijn oren niet als hij Pepe tijdens een feest hoort zingen. Pepe is een natuurtalent, maar hij ambieert geen zangcarrière. Dat verandert als zijn boot vergaat in een storm. Riboudeaux neemt hem in dienst, maar dan moeten de ruwe kantjes van de visser nog wel bijgeslepen worden. Deze opdracht krijgt de knappe zangeres Suzette Micheline

The Barkleys of Broadway

1949 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke en Gale Robbins.

Na tien jaar werden Astaire en Rogers nogmaals als duo opgevoerd voor deze typische MGM-musical, met choreografie van Hermes Pan. Ze vormen een danspaar dat om hun eeuwige ruzies bekend staat. De onvermijdelijke breuk komt uiteindelijk wanneer Rogers een aanlokkelijk voorstel krijgt van een Frans toneelauteur om ernstige rollen te gaan spelen. Het zwakke scenario van Betty Comden en Adolph Green wordt gecompenseerd door een reeks sterke zang- en dansnummers. Toch wordt de speelsheid van de vroegere RKO-producties met Astaire en Rogers niet geëvenaard. Songs van Ira Gershwin en Harry Warren. Oorspronkelijk was de vrouwelijke rol bedoeld voor Judy Garland, die echter door ziekte moest afhaken. Fotografie van Harry Stradling, die er een Oscarnominatie aan overhield.

The Kissing Bandit

1948 | Musical, Western, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van Laslo Benedek. Met o.a. Frank Sinatra, Kathryn Grayson, Ann Miller, J. Carrol Naish en Ricardo Montalban.

Als de jonge Ricardo hoort dat zijn vader overleden is, breekt hij zijn studie bedrijfseconomie in Boston af om terug te gaan naar Californië, waar hij het pension van zijn vader wil overnemen. Bij zijn thuiskomst hoort hij echter dat zijn vader in werkelijkheid de beruchte 'kussende bandiet' was die de gewoonte had bij elke roofoverval alle aanwezige dames naar hartelust te kussen. Op aandringen van Chico, een oude maat van zijn vader, besluit hij in zijn vaders voetsporen te treden en het duurt niet lang voor hij de smaak te pakken heeft.

Mr. Peabody and the Mermaid

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Irving Pichel. Met o.a. William Powell, Ann Blyth, Irene Hervey, Andrea King en Clinton Sundberg.

Een komische fantasy-film met aardige momenten. De argeloze Powell komt bij het vissen oog in oog te staan met een beeldschone zeemeermin. Powell was een acteur die vrijwel alles aannemelijk kon maken - zo ook dit.

Easter Parade

1948 | Musical, Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1948. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Fred Astaire, Peter Lawford, Jules Munshin en Ann Miller.

Astaire, die op het laatste nippertje moest invallen omdat Gene Kelly zijn enkel gebroken had, is ondanks zijn leeftijd (48) volkomen geloofwaardig als begenadigd danser uit New York die de bons krijgt van zijn partner, een meisje uit het ballet (Garland) plukt en bombardeert tot zijn danspartner - waarna hij verliefd raakt op zijn protegee. Easter Parade is misschien geen hoogtepunt van choreografische inventiviteit, maar bevat minstens twee klassieke nummers: een drumsolo van Astaire en een clownesk duet met Garland, getiteld 'A Couple of Swells'.

A Date With Judy

1948 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1948. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Wallace Beery, Jane Powell, Elizabeth Taylor, Carmen Miranda en Xavier Cugat.

De avonturen van twee tieners, Powell en Taylor, die door hun fantasie vaak in moeilijkheden komen. Beiden dingen naar de hand van Stack. Gezellige, maar pretentieuze, musical met twee jonge vedetten die na het succes van deze film tot de sterrenstal van M.G.M. gingen behoren. Het scenario van Dorothy Cooper en Dorothy Kingsley is slechts een kapstok om een hele rij songs en shownummers aan op te hangen, met de Latijns-Amerikaanse Miranda als voortrekker. De toen erg populaire Xavier Cugat krijgt ook een belangrijk deel van de koek. Hoogtepunt is een dansnummer van Miranda met Beery in zijn enige musical. Van de muzikale nummers herinneren we ons vooral 'Cuando le Gusta' en 'It's A Most Unusual Day'. Camerawerk van Robert Surtees.

Undercover Maisie

1947 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, Barry Nelson, Mark Daniels, Leon Ames en Clinton Sundberg.

In deze tiende en laatste aflevering van de serie treedt Maisie (Sothern) in dienst bij de politie, als undercover agent. Nelson en Daniels maken haar het hof. Een routineklus voor de makers, die dan ook niet de minste moeite deden er iets origineels van te maken. De film sleept zich zonder het minste enthousiasme voort van gag naar gag (voor zover erom gelachen kan worden). Thelma Robinson was weer verantwoordelijk voor het op patroon gesneden scenario, dat voortborduurt op elementen die voordien al tot vervelens toe werden gebruikt. Robert Planck zette het op film. Zie ook: 'Maisie'-serie.

The Hucksters

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner en Keenan Wynn.

Na zijn terugkeer uit de oorlog kan reclameman Victor Albee Norman (Gable) niet meer de toon vinden die zijn klanten aanspreekt. Wat ze van hem verlangen is in strijd met zijn principes. Dan besluit hij maar samen met society girl Kay Dorrance (Kerr) van het leven te gaan genieten. Vlotte ontspanning, die een goed beeld geeft van de reclamewereld van vlak na de oorlog, met uitstekende prestaties van Gable, Kerr in haar eerste Amerikaanse film en de schitterende Greenstreet. Het scenario dat Luther Davis, Edward Chodorov en George Wells haalden uit de roman van Frederick Wakeman is toegesneden op Gable. Fotografie is van Harold Rosson. Wordt ook als ingekleurde versie vertoond.

Living in a Big Way

1947 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Gregory La Cava. Met o.a. Gene Kelly, Marie McDonald, Charles Winninger, Phyllis Thaxter en Spring Byington.

Kelly komt terug uit WO II om zijn oorlogsbruid te leren kennen, en komt in botsing met haar familie, die niets anders zijn dan nouveaux riches. Destijds een enorme flop, maar zo ontzettend slecht is de film nu ook weer niet. Kelly doet een aantal uitstekende dansnummers.

Undercurrent

1946 | Drama, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Katharine Hepburn, Robert Taylor, Robert Mitchum, Edmund Gwenn en Marjorie Main.

Een muf damesdrama over een vrouw die ontdekt dat haar man slecht is, gered door een prima bezetting en de gebruikelijke glans van een MGM-productie. Scenario van Edward Chodorov naar een verhaal van Thelma Stradel You Where There. Camerawerk van Karl Freund.